Carolina – Dallas 5:1 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Dallas Stars
Úterý 14.11.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Jeff SKINNER - 5:1
     
    59:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle už je pouze podpis pod vítězství Hurikánů nad Dallasem v dnešním zápase. Už to vypadalo, že zazní poslední siréna a výsledek zůstane beze změny. Jenže k pravému mantinelu v útočném pásmu dostal pěkný pas JEFF SKINNER, ten ještě zkusil zakončit. A vyplatilo se. Kotouč zaplachtil k levé tyči branky Bena Bishopa, možná ho ještě gólman Hvězd tečoval částí své výstroje. Na dělbě bodů tahle trefa ale nic nezmění. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Elias Lindholm.
    49:44 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:1
     
    49:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Pohádkový příběh Caroliny pokračuje a s ním pokračuje také pohádkový příběh TEUVO TERÄVÄINENA, který právě završil hattrick. Třetí třetina Hurricanes vychází na jedničku, tohle budiž dalším důkazem. Finský útočník dostal mezi kruhy do jízdy fantastickou přihrávku od Jordana Staala, načež mladý domácí útočník pověsil puk do horní poloviny branky. Pro Teräväinena se jedná už o čtvrtý kanadský bod v zápase, parádní forma. Navíc je to hráčův první hattrick v NHL. A Dallas je v obrovských potížích. Asistence: Jordan Staal, Sebastian Aho.
    46:51 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:1
     
    46:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tenhle mladík má dnes svůj večer. Na co sáhne, to se mu povede. TEUVO TERÄVÄINEN opět ukázal, že také v hokeji platí, že v jednoduchosti je krása. Prostě zavezl puk za modrou čáru, následně přibrzdil, podíval se a z dálky vypálil. Bena Bishopa tahle střela očividně zaskočila a vůbec nestihl reagovat. Možná ani sám forvard Hurricanes nečekal, že by tenhle kotouč mohl skončit v síti, ale nakonec opravdu ano. Dnes poprvé jeden z týmů vede o dva zásahy. Asistence: Jacob Slavin, Jordan Staal.
    42:39 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    42:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Podobně jako předtím Dallas, také Carolina Hurricanes se nyní prosazují v přesilové hře, přestože až na jejím sklonku. A opět to bylo po pěkné hokejové akci. TEUVO TERÄVÄINEN se napřáhl za levým kruhem, zamířil do horní poloviny branky a nádherně vymetl pravý růžek Bishopovy svatyně. Před brankovištěm navíc výborně stínil Lindholm, ten gólmanovi Stars prakticky znemožnil výhled. Domácí tedy mají svůj těsný náskok zpátky a teď si ho budou muset lépe hlídat. Asistence: Jordan Staal, Sebastian Aho.
    28:44 Alexandr RADULOV - 1:1
     
    28:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Začala zkrácená početní výhoda Dallasu a hosté ji okamžitě dokázali zužitkovat. Problém pro domácí nastal ve chvíli, kdy ze Scotta Darlinga vypadl nahozený kotouč Tylerem Seguinem. Gólman Hurricanes puk neudržel, Hvězdy zůstaly v útočném pásmu kolem klece a dalším pokusem už nepohrdly. Ukázkovou nahrávku přímo na hokejku dostal ruský forvard ALEXANDR RADULOV, který překvapil Darlinga a vyrovnal. Začínáme tedy výsledkově prakticky od začátku. Asistence: Tyler Seguin, Jamie Benn.
    08:07 Sebastian AHO - 1:0
     
    08:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes se pěkných pár minut nedostali do žádné větší šance. O to překvapivější je tahle branka, kterou do klece Dallas Stars poslal mladý útočník SEBASTIAN AHO. Doposud sice obrana Hvězd neudělala větší chybu, ale najednou před Bishopem zůstali úplně dva osamocení hráči domácích. Puk nakonec dostal přesně před brankoviště právě Aho, jenž nezazmatkoval, udělal parádní kličku do bekhendu a Bena Bishopa překonal mezi betony. Dallasu tedy nejsou předchozí šance k ničemu a naopak tu máme vedení Caroliny. Dokáží hosté reagovat? Asistence: Jordan Staal, Teuvo Teräväinen.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Aho (J. Staal, T. Teräväinen), 43. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 47. T. Teräväinen (Slavin, J. Staal), 50. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 60. Skinner (T. van Riemsdyk, E. Lindholm) – 29. Radulov (Seguin, Ja. Benn)


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – B. McGinn, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris.
    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Oleksiak, Johns, Hamhuis, Pateryn – G. Smith, Ja. Benn, Radulov – Janmark, Seguin, D. Shore – Spezza, Hanzal, Pitlick – Roussel, Faksa, B. Ritchie.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Heyer, Knorr

    Diváci: 7 968
    thejrc.org