Carolina – Dallas 5:1 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
7:4 (2:2, 0:0, 5:2)
St. Louis Blues
Úterý 14.11.2017, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:57 Michael FROLÍK - 7:4
     
    58:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Makael Backlund z levého křídla přihrál do mezikruží, kde krásnou zadovkou přiťukl Matthew Tkachuk puk MICHAELOVI FROLÍKOVI a český útočník zamířil do prázdné brány! Asistence: Matthew Tkachuk a Mikael Backlund.
     
    58:48
    Jake Allen naskočil na střídačku a Blues to zkouší necelé dvě minuty před koncem bez brankáře! Calgary Flames vede nad Blues 6:4.
    58:00 Johnny GAUDREAU - 6:4
     
    58:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Johhny Gaudreau už mohl u levé tyče po dalším rychlém přečíslení Flames zakončovat, po rychlém objetí brány ale nádhernou zpětnou diagonální žabičkou našel v levém kruhu Marka Giordana, který puk rychle převzal a po rychlém sjetí před bránu se pokusil o bekhendový blafák. Jake Allen sice levým betonem puk vyrazil, u pravé tyče ho ale z blízkosti dorazil do odkryté brány JOHNNY GAUDREAU! Flames 2 minuty před koncem opět udeřili. Asistence: Mark Giordano.
     
    55:09
    Před bránou Eddieho Läcka bylo pořádné horko, žádné z hostů ho ale nedokázal propálit!
    54:29 Kris VERSTEEG - 5:4
     
    54:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Troy Brouwer na levém křídle krásnou přihrávkou přes osu hřiště z pravého křídla našel najíždějícího KRISE VERSTEEGA, který na přední tyči tvrdou střelou s příklepem z vrcholu levého kruhu pro vhazování propálil Jakea Allena! Asistence: Troy Brouwer a Curtis Lazar.
    52:43 Vladimir TARASENKO - 4:4
     
    52:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jaden Schwartz vyrazil do přečíslení dva na jednoho a přihrávkou z levého kruhu našel před bránou VLADIMIRA TARASENKA, který bez přípravy nad lapačkou Eddieho Läcka zamířil do pravého horního rohu brány! Vedení Calgary trvalo pouhých 12 sekund! Znovu je vyrovnáno. Asistence: Jaden Schwartz a Brayden Schenn.
    52:31 Micheal FERLAND - 4:3
     
    52:31
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Sam Bennett si před bránou v tísni krásně stáhl puk na hůl a z otočky a blízkosti mířil k pravé tyči, jenže Jake Allen dokázal kotouč lapačkou senzačně zastavit. Po přerušení hry a následném útoku ale udeřil v blízkosti levé tyče MICHEAL FERLAND, který z úhlu zvedl puk pod víko! Asistence: Johnny Gaudreau a TJ Brodie.
     
    52:04
    Oskar Sundqvist dostal dvojnásobný dvouminutový trest za hrubost, z nichž jeden odpyká Dmitrij Jaškin. A vyloučení také na opačné straně. Brett Kulak usedl na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    52:04
    Dmitrij Jaškin se snažil v blízkosti pravé tyče natlačit před bránu a narazil v rychlosti do Eddieho Läcka! Následuje reklamní přestávka.
    51:46 Alexander STEEN - 3:3
     
    51:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Mark Jankowski si v blízkosti pravé tyče najel na krásnou kolmou přihrávku a po ledě mířil z ostrého úhlu do brány, Jake Allen mu ale hattrick vstřelit pravým betonem neumožnil. Následoval rychlý protiútok Blues a střela ALEXANDERA STEENA, která z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Je vyrovnáno 3:3! Asistence: Paul Stastny a Joel Edmundson.
     
    49:18
    Vladimír Sobotka fauloval za bránou Flames a dostal dvě minuty za podržení. Přesilová hra Flames.
    45:39 Sam BENNETT - 3:2
     
    45:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mark Jankowski na vrcholu mezikruží vybojoval puk a střelou zápěstím se snažil zkompletovat hattrick, jenže Jake Allen puk vyrazil. V blízkosti levé tyče se ale dostal k odraženému kotouči SAM BENNETT, který ho zády k bráně bekhendem naslepo poslal mezi betony Jakea Allena a od levého betonu se odrazil do sítě! Calgary vede 3:2! Asistence: Mark Jankowski.
     
    44:05
    Mikael Backlund napřáhl v levém kruhu k pěkné střele, která mířila na vzdálenější levou tyč, Jake Allen ale kotouč levým betonem skvěle vyrazil!
     
    35:56
    Mark Jankowski si zpoza brány u pravé tyče rychle vybruslil do šance, puk se mu ale zasunout za záda Jakea Allena nepodařilo a na hattrick si musí počkat! Další dobrý zákrok.
     
    28:58
    Blues hráli v šesti a dostali týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Beau Bennett.
     
    28:29
    Michael Frolík mířil rychlou střelou z levého kruhu na vzdálenější pravou tyč, Jake Allen ale levým betonem puk vyrazil! Obrovské tempo.

     
    25:46
    Curtis Lazar se po bleskovém přečíslení dva na jednoho a krásné přihrávce z levého kruhu pro vhazování ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a bez přípravy uklízel puk do prázdné brány, jenže Jake Allen po fantastickém přesunu kotouč vyrazil levým betonem! Spektakulární zákrok!
     
    24:48
    Jaden Schwartz si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou přihrávku z levého křídla, z blízkosti ovšem střídajícího Eddieho Läcka překonat nedokázal! Brankář Calgary puk dobře vyrazil.
     
    20:01
    Eddie Läck nastoupil do druhé třetiny místo Mikea Smithe, který se během úvodní části zranil. Konkrétní zranění zatím není známo.
     
    18:33
    Blues střelou z levého kruhu mířili po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Mike Smith ale puk levým betonem zastavil a poté puk rychle zmrazil pod lapačkou! Slibná příležitost hokejistů Blues.
    16:21 Jaden SCHWARTZ - 2:2
     
    16:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Brayden Schenn poslal mezi kruhy pro vhazování z levého rohu útočného pásma krásnou zpětnou přihrávku, po které Alexanderovi Steenovi sjel puk z čepele hole, vůbec to ale nevadilo, protože po jeho boku stál JADEN SCHWARTZ a krásnou střelou zápěstím nad pravým betonem Mikea Smithe zamířil ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Alexander Steen a Brayden Schenn.
     
    15:10
    TJ Brodie dostal dvě minuty za podražení a Blues si po reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
    13:45 Mark JANKOWSKI - 2:1
     
    13:45
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MARK JANKOWSKI si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou zpětnou přihrávku Jaromíra Jágra z pravého rohu útočného pásma a po rychlém sjetí před bránu zakončeným fantastickým forhendovým blafákem u levé tyče zasunul puk do prázdné brány! Calgary otočilo zápas! Asistence: Jaromír Jágr a Sam Bennett.
     
    13:33
    Matthew Tkachuk krásnou střelou z levého kruhu pro vhazování orazítkoval tyč a vzápětí z levého kruhu pálil Mark Jankowski, Jake Allen jeho střelu ale podržel a připsal si skvělý zákrok!
     
    12:11
    Vladimír Sobotka mohl vrátit St. Louis vedení, když si na vzdálenější levé tyči najel na krásnou přihrávku z pravého křídla a bez přípravy mířil z blízkosti k levé tyči, Mike Smith ale jeho pokus vyrazil pravým betonem a připsal si senzační zákrok! Český útočník byl hodně blízko gólu.
     
    10:42
    Scottie Upshall se po rychlém vyjetí zpoza brány v blízkosti pravé tyče z otočky snažil puk po ledě zasunout do brány, jenže Mike Smith ho dokázal zastavit pod levým betonem! Málem branka.
     
    06:25
    Mark Jankowski se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a střelou zápěstím z blízkosti mohl otočit skóre na stranu Calgary, jenže Jake Allen byl proti a po skvělém přesunu kotouč vyrazil!
    04:54 Mark JANKOWSKI - 1:1
     
    04:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Matthew Tkachuk nedokázal na levém křídle od modré čáry přesně přihrát, když mu puk sjel pod tlakem z čepele hole, jenže před vrcholem mezikruží se k volnému kotouči dostal MARK JANKOWSKI a krásnou střelou zápěstím nad lapačkou Jakea Allena vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Matthew Tkachuk.
    03:32 Vladimir TARASENKO - 0:1
     
    03:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TARASENKO si na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování najel na krásnou přihrávku od Coltona Parayka a parádní střelou zápěstím zamířil od hrazení do vzdálenějšího levého horního rohu brány! St. Louis vede 1:0! Asistence: Colton Parayko a Paul Stastny.
     
    03:00
    Utkání v Calgary bylo zahájeno a přesně po třech minutách hry byly na obou stranách uděleny dvě minuty. Travis Hamonic je vyfasoval za hrubost, zatímco Scottie Upshall nedovolené bránění.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Jankowski (Tkachuk), 14. Jankowski (Jágr, S. Bennett), 46. S. Bennett (Jankowski), 53. Ferland (J. Gaudreau, Brodie), 55. Versteeg (Brouwer, Lazar), 58. J. Gaudreau (Giordano), 59. Frolík (Tkachuk, Backlund) – 4. Tarasenko (Parayko, Stastny), 17. Schwartz (Steen, B. Schenn), 52. Steen (Stastny, Edmundson), 53. Tarasenko (Schwartz, B. Schenn)


    Calgary Flames: M. Smith (21. Läck) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Jágr – Versteeg, Lazar, Brouwer (A). Hlavní trenér: Glen Gulutzan.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Steen (A), Stastny, Tarasenko (A) – Schwartz, B. Schenn, B. Bennett – Sobotka, Sundqvist, Jaškin – Upshall, Brodziak, Thorburn. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Kyle Rehman. Čároví: David Brisebois, Brian Murphy

    Diváci: 18519
    thejrc.org