Olomouc – Třinec 4:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 14.11.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina ukázala, že kohouti dokáží i v některých momentech třetí třetiny opravdu zabrat, čímž dali zapomenout na jakékoliv spekulace o prokletých periodách. Třinec se sice zkoušel dostat alespoň na dostřel svému protivníkovi, sestava bez velkých opor ovšem tento těžký úkol nezvládla. Domácí si tak připisují takřka šokující tři body, která je minimálně do pátku podrží na šestém místě. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek včera. (20:20:08)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 31, Třinec – 22
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 13, Třinec – 4
     
    Nejlepší hráči utkání: David Škůrek (Olomouc) – Peter Hamerlík (Třinec)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Utkání se už se jen prakticky dohrává, oba mančafty už se ani nepokoušejí o větší pohyb. Domácí zavážejí kotouč za vlastní branku.
     
    58:45
    Christov pálil ihned po vjezdu na kruhy, jenže přes Jakuba Galvase si bruslit netroufl. Na řadu tak přišla střela, která ale mířila jen do chráničů mladého obránce. Kohouti se ujímají znovu puku.
     
    57:55
    Laš se sice vehnal do útoku jako velká voda, ovšem snahy bylo u domácího útočníka až příliš. Místo promyšleného kroku tak jen puk napálil do clonícího Musila.
     
    56:43
    Hosté ještě zkouší aktivní forčeking, i ten ale Olomouc nevyvedl z míry. Vyrůbalík se Škůrkem dokázali velmi jednoduše rozehrát a opustit třetinu.
     
    55:15
    Třinec už působí dost odevzdaným dojmem, neboť i tentokrát nechal Hanáky volně projet až do jejich obranné třetiny. Nakonec však z akce nic nebylo, Hamerlík tak nemusel ani zasahovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 4027 diváků.
    54:09 Jakub HERMAN - 4:0
     
    54:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ukazují znovu jako střelci! Jen pár sekund po startu vlastní přesilovky se Olomouc postarala o obrovský nápor před brankovištěm Hamerlíka, z něhož nakonec vyšel jako vítěz JAKUB HERMAN, jehož dorážka proletěla skulinou u levé tyčky. Asistence: Vilém Burian, Jiří Ondrušek.
     
    53:55
    Některé akce přinášely nuance, že by se hosté mohli dostat znovu do pohody. Tentokráte ovšem přichází další komplikace. Peter Hamerlík (TRI) obdržel trest za vyhození puku mimo led, trest si za něj půjde odsedět Ondřej Kovařčík.
     
    52:20
    Oceláři mají v posledních vteřinách jednoznačnou tendencí ve vzrůstu snažení a motivace. I pár jednoduchými akcemi totiž dokázali domácí obranu dokonale rozhodit, nadále však Třinec selhává v hyperneprodukci střel.
     
    51:36
    Olomoucká elitní formace zkusila svou kombinaci zrychlit, avšak ani tento pokus nepřinesl kýžené řešení. Hamerlík už de facto monotónně s jistotou chytá i Lašův pokus z první od mantinelu.
     
    50:49
    Strapáč se dostal k palbě po zpětné nahrávce Mráze, nicméně i on skončil svou akci podobně jako mnozí jeho spoluhráči před ním. Rána z mezikruží byla odražena do rohu rychlým ramenem Hamerlíka.
     
    49:40
    Hamerlík znovu pánem situace! Tentokrát se skoro slavil ze vstřelené branky Jan Knotek, jenomže i tentokrát zasáhla chytrost a forma třineckého strážce brankoviště. Puk skončil po dorážce ve Slovákově lapačce.
     
    48:31
    Olomouci se stále v ofenzívě moc nedaří, naposledy zkoušel pálit Laš, jenže i on ztroskotal na clonících becích. Slezané se mohou lehce zklidnit.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Sundher, R. Vlach.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (23. Hamerlík) – Roth (A), M. Doudera (A), Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa, Rákos, Svačina – Dravecký (C), Polanský, Raška – Cienciala, Mikulík, Christov.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 4027
    ocianews.com