Olomouc – Třinec 4:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 14.11.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní podvečer, hokejová Tipsport Extraliga se znovu po více jak týdenní pauze způsobené reprezentační přestávkou dostane na světla ramp hokejových svatostánků. Úvodním zápasem celého kola a jediným dnešním duelem bude souboj mezi Olomoucí a Třincem. Utkání startuje v 18:00!
     
    HC Olomouc
    Kohouti jsou už několikátou sezónu zjevením extraligového klubového seznamu. Prakticky rok co rok se mnoho hokejových expertů dostává se svým hodnocením Hanáků na nejnižší stupně své bodové škály. Označujíce svěřence kouře Zdeňka Venery za jasné aspiranty na sestup. Bez sebemenší šance na vzedmutí. Letos se těmto tezím Olomoučtí na začátku sezóny velmi často blížili. Kádr hrál bezkrevně, bez motivace, zápalu. Jedna prohra se kupila za druhou, což jen vygradovalo v potupný debakl 0:10 v Plzni. Zde nicméně nastal pro tým možná paradoxně nejklíčovější moment celého ročníku. Forma dostala po knockautu od indiánu rázný směr vzhůru, výsledky se tak najednou začaly povážlivě měnit.

    Poslední kola pak ukazují jasný trend o ustálení olomoucké síly, která se nezastavuje ani před věhlasnějšími mančafty. Poslední větší zaváhání totiž přišlo v půlce října, kdy Moře uštědřila prohru 0:5 brněnská Kometa, jinak se však dá mluvit z pohledu Olomouce o konzistentní formě. Navíc kohouti boří velká dogmata, neboť nejenže vyhrávají i ledech soupeřů, před reprezentační přestávkou totiž dokázali zlomit prokletí v duelech s Hradcem Králové, jenž porazili po jedenáctizápasové, nelichotivé šňůře proher. V úplně posledním kole před vynucenou odstávkou ligy udolali v moravském derby Zlín 3:1 na jeho ledě. I díky těmto výsledkům patří mančaftu velice zajímavá šestá pozice se ziskem třiceti bodů. Otázkou je, zda si nastolený trend Olomoučtí udrží, v kabině totiž nezůstalo vše stejné. Na svou žádost opustil své působiště pro nedostatečnou vytíženost útočník Dávid Buc, který si hledá nové angažmá.

    Nejproduktivnějším hráčem domácích zůstává i nadále centr Jan Knotek, který se s šesti trefami a sedmi asistencemi drží na dvacátém místě celé soutěže. Ještě o jednu branku více na kontě má Vilém Burian, čímž se drží na pozici kanonýra svého klubu. V bráně pak září Branislav Konrád, který má sice úspěšnost jen 89,88 %, s pěti čistými konty ovšem vládne všem extraligovým soupeřům.
    Pro mnohé fanoušky přišla tato zpráva jako blesk z čistého nebe!

     
    HC Oceláři Třinec
    Tradičně ambicemi napumpovaný Třinec zatím jako tradičně valí. Základní části většinou slezskému mančaftu vycházejí na výbornou, letos i po korekci klubové filozofie ovšem možná nastanou přece jen větší úspěchy, než které by kapitál v Třinci měl v minulosti příčinně slibovat. Hokejisté pod vedením trenéra Václava Varadi zatím pádí extraligou bez větších potíží, prakticky jen jednu jedinou krizi zažili těsně před koncem reprezentační přestávky. Prohra s Mountfieldem a Libercem, které dělily čtyři dny ovšem přece jen o ničem významném nevypovídá. Tento menší nedostatek na jinak šlapajícím třineckém brankostroji mnohem více překryl obrovský úspěch v podobě postupu v Lize mistrů. Třinečtí se nejenže dostali do play-off z přetěžké základní skupiny, ve vyřazovacích bojích si naposledy i vyšlápli na švédském Malmö. Pro aktuálně třetí celek tabulky, jenž ztrácí na čelo jen pouhopouhý bod, je bezesporu obrovský impuls, který ještě může nakopnout celou kabinu k větším výkonům. Leč otázkou zůstává zda zápas navíc oproti Olomouci nemůže ovlivnit možnou uvolněnost Slezanů. Odpověď zřejmě padne až na ledě, Oceláři by však měli být rozhodně většími favority na výhru. A to i přes ne úplně ideální fazónu v posledních extraligových duelech před reprepauzou.

    Největšími ofenzívními tvářemi Třince jsou letos dva zkušení šíbři. Martin Růžička potvrzuje návrat ztracené střelecké formy, když se s jedenácti brankami a třinácti asistencemi řadí na aktuální druhé místo produktivity a třetí v pořadí kanonýrů celé ligy. Tomáš Marcinko pak po návratu z čínské anabáze v KHL taktéž ukazuje své kvality, s bilancí 9+12 je šestý v extraligové produktivitě a pátý nejlepší kanonýr. Bránu pak nejčastěji hlídá Šimon Hrubec, jehož úspěšnost zákroků 91,67 % ho dostává na osmou pozici celkově oproti ostatním extraligovým konkurentům.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    05.11.2017 Zlín x Olomouc 1:3 (TELH)
    03.11.2017 Olomouc x Mountfield 1:0 (TELH)
    29.10.2017 Olomouc x Litvínov 1:3 (TELH)

    HC Oceláři Třinec
    07.11.2017 Třinec x Malmö 2:1 (Liga mistrů)
    05.11.2017 Litvínov x Třinec 2:3 (TELH)
    03.11.2017 Liberec x Třinec 5:3 (TELH)
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    29.09.2017 Třinec x Olomouc 3:4n. (TELH 2017/18)
    03.08.2017 Olomouc x Třinec 2:4 (příprava)
    15.02.2017 Třinec x Olomouc 3:2 (TELH 2016/17)
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou Vladimír Pešina a Daniel Pražák. Na čarách pak budou působit Jakub Frodl a Vít Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Sundher, R. Vlach.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth (A), M. Doudera (A), Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa, Rákos, Svačina – Dravecký (C), Polanský, Raška – Cienciala, Mikulík, Christov.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Frodl, Komárek.
     
    Oba mančafty už míří na ledovou plochu, za malou chvíli začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Olomouc se hned od začátku snaží natlačit na třineckou defenzívu, pro tento okamžik však zatím neúspěšně. Doudera spolu se svým parťákem Rothem se ambicím elitní formace kohoutů vyhnuli rázným obloukem. Hrubec poté pro jistotu podržel puk pod lapačkou, čímž hru přerušuje.
     
    01:12
    Nahrávka Škůrka sice měla v sobě ukrytou zajímavou myšlenku, která by bezesporu mohla Třinecké překvapit, to by ovšem nesměla hned dvojice hráčů v řadě zaváhat při zpracování přihrávky. Hanáci se tak musí vracet s rozehrávkou za svou branku.
     
    02:24
    Oceláři se pokoušejí protlačovat do hloubky olomoucké obranné třetiny, zatím ale olomoucká defenzívy funguje celkem zodpovědně a bezchybně. Oba celky se tak prozatím v útočné fázi své hr relativně dost trápí.
     
    03:09
    Na řadu přichází první početní výhoda hostí, Kevin Sundher (OLO) je vyloučen za faul ve středním pásmu, který byl vyhodnocen jako sekání.
     
    04:01
    Olomouci si při svém oslabení počíná až překvapivě pohodově. Proti Třinci si totiž nachystala hned dvě velké gólové tutovky, který jen tak tak zabraňoval pozorný Hrubec. Nejprve pádil na osamoceného golmana Slezanů Knotek s Lašem, leč ani jeden ze sniperů nebyl přesný. Hned poté pak Herman pálil jen do betonu třineckého brankáře.
     
    05:09
    Sundher je už zpět na ledě, což logicky značí konec přesilovky Třince. Hosté si po objektivním vhledu žádnou větší šanci nepřipsali, Hanáci byli v oslabení o trochu nebezpečnější.
     
    06:26
    Oceláři začínají pořádně přitápět pod kotlem, což musí být pro olomoucké obránce dost smutný pohled. V posledních sekundách se totiž prakticky nedostali z vlastního obranného pásma, žádný puk však zatím na Konráda neletěl.
     
    07:03
    Rychlonohý Strapáč si najížděl na střed kruhů, jenomže pod tlakem beků se unáhlil. Svou ránu tak nakonec i s menším přispěním clonících hráčů soupeře poslal pouze do ochranné sítě.
     
    07:24
    Sundher mohl poslat ideální přihrávku na střed po laxní rozehrávce Rotha, jenomže prováhal rozhodující moment. Škůrek tak pálil z úhlu pouze dost mimo protivníkovu bránu.
     
    08:30
    Na hřišti to začíná pořádně vřít, neboť se prakticky roztrhl pytel s šancemi. Na obou stranách nebyly oba celky daleko od otevření skóre, zřejmě nejblíže k tomuto ráznému kroku byl Michal Kovařčík. Jeho otočka na brankovišti však Konráda nepřekvapila, střela navíc proletěla vedle tyče.
     
    09:19
    Svačina s Rákosem ukázali parádní souhru, jenže k dokončení geniální myšlenky po překvapivé přihrávce na střed chyběla druhému jmenovanému dávka štěstěny. Po nezpracování puku se tak musí hosté vrátit do středního pásma.
     
    10:37
    Vlach se zkoušel dostat v ofenzivní akci ke kombinaci, leč přihrávka na Knotka nakonec nevyšla. Třinečtí jsou momentálně v obraně dostatečně pozorní, v ostatních případech pak spoléhají na pozorného Hrubce.
     
    11:19
    Oba mančafty mají momentálně mají dost velké problémy, neboť chyby v kombinaci jsou častými impulsy pro soupeře k ráznému zákroku. Třinec navíc v posledních sekundách zapisují dva icingy. Naposledy se nepohodli Musil s Christovem.
     
    12:12
    Ani sám Tomáš Houdek zřejmě nepočítal, že jeho střela bude tak nebezpečná. Strapáčova teč nicméně byla tak překvapivá, že i Hrubec asi pořádně trnul. Puk nicméně přece jen proletěl do rohu kluziště.
     
    13:10
    Olomouc se stále a stále snaží dobývat třinecké obranné pásmo, jenže to je v této chvíli prakticky neprůchodné. Hustý defenzivní blok Slezanů de facto nutí kohouty k velké improvizaci. Naposledy se po Vyrůbalíkově chybce pískal ofsajd.
     
    13:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto je velké překvapení! Třinec jen lehce zaváhal v pokrývání prostoru svého defenzivního pásma a Olomouc toho naprosto nekompromisně využívá. DAVID ŠKŮREK si našel přesně místo mezi dvěma beky a jednoduchou stahovačkou vyvedl Hrubce z osy. Následná rána mezi nohy pak vypadala jako formalita. Asistence: Martin Vyrůbalík, Jan Knotek.
    13:17 David ŠKŮREK - 1:0
     
    14:18
    Miroslav Holec dokazuje, že mu jednozápasová anabáze ve WSM lize prospěla, neboť v posledních sekundách měl díky své aktivitě prsty ve třech olomouckých šancích. U všech ovšem byl jistý Hrubec, naposledy vyrazil ránu domácího forvarda maskou nad branku.
     
    15:34
    Domácí hokejisté jsou v posledních chvílích velice aktivní, což se jen potvrzuje při velké vytíženosti třineckého strážce branky. Oceláři se sice srdnatě brání, jenomže opticky působí pomalejším dojmem. Před chvíli se mohli uklidnit po zapískání olomoucké vysoké hole.
     
    16:12
    Pro hosty přichází na řadu menší nepříjemnost, David Musil (TRI) se totiž v rohu kluziště neudržel a při souboji s protivníkem si pomohl holí. Za podražení tak od arbitrů obdržel menší trest.
     
    17:13
    Mikulík s Ciencialou udělali Hanákům velikánské problémy v rozehrávce, čímž svému týmu dělají obrovské penzum práce. Olomouc je ve své přesilovce totiž dost jalová, navíc se pohybuje prakticky jen u své branky.
     
    18:12
    Oceláři jsou znovu kompletní, David Musil už se totiž znovu zapojuje do obranného procesu. Hanáci ovšem nakonec místo útoku střídají.
     
    18:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další nečekaný zásah! Jako blesk z čistého nebe vlétl do obranného pásma Slezanů rychlý štírek KEVIN SUNDHER, který takřka po vzoru svého staršího parťáka z obrany Škůrka provedl samostatný únik na golmana Hrubce. Jen o trochu rychlejší zakončení z pravé strany bylo také účinným receptem, puk taktéž jako u první domácí trefy proletěl mezi betony. Asistence: Lukáš Galvas.
    18:50 Kevin SUNDHER - 2:0
     
    19:10
    Domácí čeká ještě v koncovce třetí třetiny jedno oslabení, Jan Knotek (OLO) si půjde odsedět trest za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina ukázala, že Třinec v zeštíhlené sestavě zatím nedokáže čelit olomoucké ofenzivní síle. Hanáci se zatím v celé třetině prezentovali relativně pospolitým výkonem, což na Slezany ve většině třetiny platilo. Třinec se hlavně v obraně nedokázal organizovat proti tlaku kohoutů, což také vyústilo v prakticky totožně vypadající branky, které Hanáky poslaly do dvoubrankového vedení. Další periody ovšem bezesporu ještě přinesou vekou zápletku, pokračujeme přibližně v 18:52.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 13, Třinec – 6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Oceláři do pokračujícího početního přečíslení vstoupili ve velkém tempu, když si Svačina najížděl prakticky na gólovou nahrávku. Oceláři nicméně měli velkou smůlu, exvítkovický útočník puk netrefil.
     
    21:10
    Jank se snažil vehementně dorážet poskakující puk na hranici brankoviště, jenže narazil na pozorného Konráda. Olomouc už je v plném počtu.
     
    22:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další zásah! Dlouhatánský pres na třineckou defenzívu byl v dlouhodobém měřítku asi neúnosný, což se projevilo nakonec i na skóre. DAVID ŠKŮREK se zjevil před brankou jako domácí spasitel a agilními dorážkami doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Hrubec byl zřejmě bezmocný. Asistence: Jan Eberle, Marek Laš.
    22:32 David ŠKŮREK - 3:0
     
    22:32
    Víra v nemohoucnost Šimona Hrubce nekoresponduje s názorem třinecké střídačky, čímž se tak do brankoviště dostává Pater Hamerlík.
     
    23:10
    Na Ocelářích je vidět obrovská snaha o zvrácení aktuálního trendu zápasu, což se projevuje i v soubojích. Před olomouckou brankou tak nyní dochází k menší potyčce, po hbitém zásahu rozhodčích je však rázem po všem.
     
    24:51
    Burian se snažil před brankou Třineckých dorážet propadlý kotouč, avšak olomoucký útočník narazil na zeď s názvem Vladimír Roth. Bek hostí si půjde za nedovolené bránění odsedět menší trest.
     
    25:51
    Hanákům se paradoxně v početní výhodě vůbec, ale vůbec nedaří. Rychlé průniky do ofenzivní třetiny jsou ta tam, což se Třinci v této chvíli velmi hodí. Hanáci dávají šanci soupeři k výraznému oddechu.
     
    26:51
    Roth se dostává znovu na led a okamžitě se zapojuje do herního procesu. Olomouci se v přesilovce prakticky nepovedlo ohrozit třineckou klec.
     
    27:41
    Mráz si vybruslil velmi dynamickým nájezdem přímo do hloubky třinecké obranné třetiny a okamžitě si to zamířil na branku. Jeho rána z pravého křídla ovšem nového muže v brance nezaskočila, Peter Hamerlík jeho dělovku s jistotou zkrotil.
     
    28:28
    Hrňa zkoušel zavzpomínat na své působení v hanácké metropoli a poslat puk do v někdejší době velmi známé branky. Mířidla si však nestačil při přechodu modré čáry zkorigovat, kotouč se zvláštní rotací odletěl na zadní hrazení.
     
    29:37
    Domácí hokejisté začínají lehce nabírat znovu plyn, leč aktivní ofenzíva na Hemerlíka zatím nepletí. Slovenský brankář i tentokrát ukázal velmi pohotový zákrok, kterým ztečoval puk do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude znovu před třineckou brankou.
     
    30:25
    Oceláři se tlačili do útoku, nicméně Christov se přes obránce Olomouce nedostal. Na druhou stranu tak mohl pádit Vyrůbalík, jehož rána z druhé vlny minula branku Hamerlíka jen o pár milimetrů. Třinec měl velké štěstí!
     
    31:34
    Mezírky v obraně Třince se začínají povážlivě kupit, což vyhovuje olomouckým rychlonohým forvardům. Naposledy se zkoušel procpat na brankoviště Holec, nicméně jemu nakonec nevyšla přihrávka.
     
    32:21
    Jakub Galvas zůstal ležet ve vlastním obranném pásmu, odkud se zvedá až přerušení hry. Mladý talent musí odjíždět s oporou svého otce Lukáše, o jeho budoucnosti v tomto zápase to nevypadá moc dobře.
     
    33:11
    Domácím se znovu podařilo dostat celkem jednoduše do obranného pásma protivníka, leč zde jejich působení nakonec rázně skončilo. V této chvíli se chopil iniciativy Adámek, od něhož by měla směřovat další třinecká rozehrávka směrem vpřed.
     
    34:39
    Chmielewski hledal mezírku v obraně kohoutů, jenomže navrátivší Jakub Galvas byl na všechny možné varianty polského útočníka připraven. Konrád tak jen schytal od třineckého hokejisty ránu při jho pádu, puk naopak zůstal pod lapačkou domácího brankáře.
     
    35:20
    Třinečtí měli další možnost ofenzivního nájezdu na osamoceného Konráda, jenomže Ondřej Kovařčík tváří tvář olomouckému fantomovi neuspěl. Pod tlakem obránců přišel o puk a doklouzal na zadní hrazení. Domácí měli velikánské štěstí.
     
    36:34
    Strapáč dostal rychlý diagonální pas přesně na čepel, jenomže kamenem úrazu byla jeho nerozhodnost. Místo palby na branky ještě chvíli kotouč podržel, čímž se vyhnul momentu překvapení. Jeho střela nakonec letěla mimo tři tyče.
     
    37:50
    Eberle zkusil pálit hned od mantinelu, nicméně jeho střelu ještě zblokoval Linhart mimo. Následná tutovka Knotka pak byla také trestuhodně nevyužita. Hamerlík si proti přízemní střele připsal veledůležitý zákrok.
     
    38:39
    V době velké olomoucké převahy se nakonec Třinec vysvobodí díky soupeřově vyloučení, Jakub Herman (OLO) musí pykat za podražení ve středním pásmu.
     
    39:34
    Třinečtí se sice vehementně tlačí do ofenzívy a svou moc dává najevo velkou kombinační převahou, na domácí to ovšem prozatím nestačí. Olomouc hraje v defenzívě překvapivě dost zodpovědně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina jen potvrdila, že tento zápas se dle sázkových kurzů vypsaných před utkáním prozatím řídit nebude. Olomouc potvrdila svou převahu z první třetiny ještě jednou brankou a i přes to, že její výkon po třetí brance i vinou uspokojení opadl, na Oceláře zatím tato ne úplně nejchytřejší taktika platí. Hosté se dokonce museli odhodlat ke střídání brankářů, tento krok se ovšem do této chvíle jeví jako správný. Hamerlík je zatím naprosto jistý. Třetí třetina bude pro Třinec výzvou, domácí ale už letos nejednou i za této konstelace v závěrečné periodě selhali. Pokračujeme přibližně v 19:43.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 5, Třinec – 12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Třinec i nadále pokračuje v početní výhodě, aktuálně se však příliš často neprosazuje. Olomouc je natlačená před vlastní branku a prakticky nikoho nepouští do střeleckých pozic. Hosté ovšem nadále kombinují.
     
    41:10
    Herman se Skladaným měli oba na hokejce jednoznačně branku! Nejprve však Hamerlíka zachránila levá tyčka, při druhá dělovce z bezprostřední blízkosti pak slovenský golman neskutečně zasáhl. Oceláři měli neskutečnou dávku štěstěny.
     
    42:29
    Ondřej Kovařčík se proháčkoval podél tří bránících hráčů, jenomže dál už jeho cesta nevedla. Třinecká naděje se sice protlačila na osu hřiště, poté už ovšem jenom pálila mimo tři tyče. Konrád zůstává i nadále v pohotovosti.
     
    43:43
    Vlach ukazoval své technické finesy Rothovi, leč velkého uznání nedostal. Olomoucká akce totiž po zaváhání syna legendárního kouče rychle skončila.
     
    44:15
    A v akci znovu Ondřej Kovařčík! Dnes aktivnější z bratrské dvojice zahrozil na středu kruhů, odkud pálil příklepem přímo na Konráda. Olomoucký brankář ovšem vytahuje výborný zákrok ramenem. Oceláři nebyli daleko brance!
     
    45:16
    Třinec je velkém tlaku, nicméně na víc než několik zblokovaných střel se nakonec nevzmohl. Olomoučtí hráči posílení třígólovým vedením totiž předvádějí excelentní obrannou hru, v útoku to u nich nicméně pořádně vázne.
     
    46:55
    Eberle zkoušel svou lehce skrytou ránou propálit clonu před Hamerlíkem, ovšem nakonec se mu tato snaha dotáhnout do úspěšného konce nepodařila. Knotek navíc nestačil střelu tečovat.
     
    47:22
    Škůrek zkoušel rozpohybovat své lehce zpomalené spoluhráče, avšak ani tvrdou ranou od modré se mu to moc nepovedlo. Bystrá defenzivní řada Ocelářů Hanáky k dorážkám prakticky nedonutila. Třinec se může zkonsolidovat.
     
    48:31
    Olomouci se stále v ofenzívě moc nedaří, naposledy zkoušel pálit Laš, jenže i on ztroskotal na clonících becích. Slezané se mohou lehce zklidnit.
     
    49:40
    Hamerlík znovu pánem situace! Tentokrát se skoro slavil ze vstřelené branky Jan Knotek, jenomže i tentokrát zasáhla chytrost a forma třineckého strážce brankoviště. Puk skončil po dorážce ve Slovákově lapačce.
     
    50:49
    Strapáč se dostal k palbě po zpětné nahrávce Mráze, nicméně i on skončil svou akci podobně jako mnozí jeho spoluhráči před ním. Rána z mezikruží byla odražena do rohu rychlým ramenem Hamerlíka.
     
    51:36
    Olomoucká elitní formace zkusila svou kombinaci zrychlit, avšak ani tento pokus nepřinesl kýžené řešení. Hamerlík už de facto monotónně s jistotou chytá i Lašův pokus z první od mantinelu.
     
    52:20
    Oceláři mají v posledních vteřinách jednoznačnou tendencí ve vzrůstu snažení a motivace. I pár jednoduchými akcemi totiž dokázali domácí obranu dokonale rozhodit, nadále však Třinec selhává v hyperneprodukci střel.
     
    53:55
    Některé akce přinášely nuance, že by se hosté mohli dostat znovu do pohody. Tentokráte ovšem přichází další komplikace. Peter Hamerlík (TRI) obdržel trest za vyhození puku mimo led, trest si za něj půjde odsedět Ondřej Kovařčík.
     
    54:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ukazují znovu jako střelci! Jen pár sekund po startu vlastní přesilovky se Olomouc postarala o obrovský nápor před brankovištěm Hamerlíka, z něhož nakonec vyšel jako vítěz JAKUB HERMAN, jehož dorážka proletěla skulinou u levé tyčky. Asistence: Vilém Burian, Jiří Ondrušek.
    54:09 Jakub HERMAN - 4:0
     
    Dnešní utkání sleduje 4027 diváků.
     
    55:15
    Třinec už působí dost odevzdaným dojmem, neboť i tentokrát nechal Hanáky volně projet až do jejich obranné třetiny. Nakonec však z akce nic nebylo, Hamerlík tak nemusel ani zasahovat.
     
    56:43
    Hosté ještě zkouší aktivní forčeking, i ten ale Olomouc nevyvedl z míry. Vyrůbalík se Škůrkem dokázali velmi jednoduše rozehrát a opustit třetinu.
     
    57:55
    Laš se sice vehnal do útoku jako velká voda, ovšem snahy bylo u domácího útočníka až příliš. Místo promyšleného kroku tak jen puk napálil do clonícího Musila.
     
    58:45
    Christov pálil ihned po vjezdu na kruhy, jenže přes Jakuba Galvase si bruslit netroufl. Na řadu tak přišla střela, která ale mířila jen do chráničů mladého obránce. Kohouti se ujímají znovu puku.
     
    59:51
    Utkání se už se jen prakticky dohrává, oba mančafty už se ani nepokoušejí o větší pohyb. Domácí zavážejí kotouč za vlastní branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: David Škůrek (Olomouc) – Peter Hamerlík (Třinec)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 13, Třinec – 4
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 31, Třinec – 22
     
    Třetí třetina ukázala, že kohouti dokáží i v některých momentech třetí třetiny opravdu zabrat, čímž dali zapomenout na jakékoliv spekulace o prokletých periodách. Třinec se sice zkoušel dostat alespoň na dostřel svému protivníkovi, sestava bez velkých opor ovšem tento těžký úkol nezvládla. Domácí si tak připisují takřka šokující tři body, která je minimálně do pátku podrží na šestém místě. Ode mě je to pro dnešek z Olomouce vše, přeji hezký zbytek včera. (20:20:08)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Sundher, R. Vlach.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (23. Hamerlík) – Roth (A), M. Doudera (A), Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa, Rákos, Svačina – Dravecký (C), Polanský, Raška – Cienciala, Mikulík, Christov.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 4027
    ocianews.com