Olomouc – Třinec 4:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 14.11.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:09 Jakub HERMAN - 4:0
     
    54:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ukazují znovu jako střelci! Jen pár sekund po startu vlastní přesilovky se Olomouc postarala o obrovský nápor před brankovištěm Hamerlíka, z něhož nakonec vyšel jako vítěz JAKUB HERMAN, jehož dorážka proletěla skulinou u levé tyčky. Asistence: Vilém Burian, Jiří Ondrušek.
     
    53:55
    Některé akce přinášely nuance, že by se hosté mohli dostat znovu do pohody. Tentokráte ovšem přichází další komplikace. Peter Hamerlík (TRI) obdržel trest za vyhození puku mimo led, trest si za něj půjde odsedět Ondřej Kovařčík.
     
    49:40
    Hamerlík znovu pánem situace! Tentokrát se skoro slavil ze vstřelené branky Jan Knotek, jenomže i tentokrát zasáhla chytrost a forma třineckého strážce brankoviště. Puk skončil po dorážce ve Slovákově lapačce.
     
    41:10
    Herman se Skladaným měli oba na hokejce jednoznačně branku! Nejprve však Hamerlíka zachránila levá tyčka, při druhá dělovce z bezprostřední blízkosti pak slovenský golman neskutečně zasáhl. Oceláři měli neskutečnou dávku štěstěny.
     
    38:39
    V době velké olomoucké převahy se nakonec Třinec vysvobodí díky soupeřově vyloučení, Jakub Herman (OLO) musí pykat za podražení ve středním pásmu.
     
    37:50
    Eberle zkusil pálit hned od mantinelu, nicméně jeho střelu ještě zblokoval Linhart mimo. Následná tutovka Knotka pak byla také trestuhodně nevyužita. Hamerlík si proti přízemní střele připsal veledůležitý zákrok.
     
    35:20
    Třinečtí měli další možnost ofenzivního nájezdu na osamoceného Konráda, jenomže Ondřej Kovařčík tváří tvář olomouckému fantomovi neuspěl. Pod tlakem obránců přišel o puk a doklouzal na zadní hrazení. Domácí měli velikánské štěstí.
     
    30:25
    Oceláři se tlačili do útoku, nicméně Christov se přes obránce Olomouce nedostal. Na druhou stranu tak mohl pádit Vyrůbalík, jehož rána z druhé vlny minula branku Hamerlíka jen o pár milimetrů. Třinec měl velké štěstí!
     
    27:41
    Mráz si vybruslil velmi dynamickým nájezdem přímo do hloubky třinecké obranné třetiny a okamžitě si to zamířil na branku. Jeho rána z pravého křídla ovšem nového muže v brance nezaskočila, Peter Hamerlík jeho dělovku s jistotou zkrotil.
     
    24:51
    Burian se snažil před brankou Třineckých dorážet propadlý kotouč, avšak olomoucký útočník narazil na zeď s názvem Vladimír Roth. Bek hostí si půjde za nedovolené bránění odsedět menší trest.
     
    22:32
    Víra v nemohoucnost Šimona Hrubce nekoresponduje s názorem třinecké střídačky, čímž se tak do brankoviště dostává Pater Hamerlík.
    22:32 David ŠKŮREK - 3:0
     
    22:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další zásah! Dlouhatánský pres na třineckou defenzívu byl v dlouhodobém měřítku asi neúnosný, což se projevilo nakonec i na skóre. DAVID ŠKŮREK se zjevil před brankou jako domácí spasitel a agilními dorážkami doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Hrubec byl zřejmě bezmocný. Asistence: Jan Eberle, Marek Laš.
     
    20:10
    Oceláři do pokračujícího početního přečíslení vstoupili ve velkém tempu, když si Svačina najížděl prakticky na gólovou nahrávku. Oceláři nicméně měli velkou smůlu, exvítkovický útočník puk netrefil.
     
    19:10
    Domácí čeká ještě v koncovce třetí třetiny jedno oslabení, Jan Knotek (OLO) si půjde odsedět trest za podražení.
    18:50 Kevin SUNDHER - 2:0
     
    18:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A další nečekaný zásah! Jako blesk z čistého nebe vlétl do obranného pásma Slezanů rychlý štírek KEVIN SUNDHER, který takřka po vzoru svého staršího parťáka z obrany Škůrka provedl samostatný únik na golmana Hrubce. Jen o trochu rychlejší zakončení z pravé strany bylo také účinným receptem, puk taktéž jako u první domácí trefy proletěl mezi betony. Asistence: Lukáš Galvas.
     
    16:12
    Pro hosty přichází na řadu menší nepříjemnost, David Musil (TRI) se totiž v rohu kluziště neudržel a při souboji s protivníkem si pomohl holí. Za podražení tak od arbitrů obdržel menší trest.
    13:17 David ŠKŮREK - 1:0
     
    13:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak toto je velké překvapení! Třinec jen lehce zaváhal v pokrývání prostoru svého defenzivního pásma a Olomouc toho naprosto nekompromisně využívá. DAVID ŠKŮREK si našel přesně místo mezi dvěma beky a jednoduchou stahovačkou vyvedl Hrubce z osy. Následná rána mezi nohy pak vypadala jako formalita. Asistence: Martin Vyrůbalík, Jan Knotek.
     
    08:30
    Na hřišti to začíná pořádně vřít, neboť se prakticky roztrhl pytel s šancemi. Na obou stranách nebyly oba celky daleko od otevření skóre, zřejmě nejblíže k tomuto ráznému kroku byl Michal Kovařčík. Jeho otočka na brankovišti však Konráda nepřekvapila, střela navíc proletěla vedle tyče.
     
    04:01
    Olomouci si při svém oslabení počíná až překvapivě pohodově. Proti Třinci si totiž nachystala hned dvě velké gólové tutovky, který jen tak tak zabraňoval pozorný Hrubec. Nejprve pádil na osamoceného golmana Slezanů Knotek s Lašem, leč ani jeden ze sniperů nebyl přesný. Hned poté pak Herman pálil jen do betonu třineckého brankáře.
     
    03:09
    Na řadu přichází první početní výhoda hostí, Kevin Sundher (OLO) je vyloučen za faul ve středním pásmu, který byl vyhodnocen jako sekání.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Sundher, R. Vlach.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (23. Hamerlík) – Roth (A), M. Doudera (A), Adámek, D. Musil, Jank, Linhart, Bartko – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa, Rákos, Svačina – Dravecký (C), Polanský, Raška – Cienciala, Mikulík, Christov.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Frodl, Komárek

    Diváci: 4027
    ocianews.com