Pittsburgh – Buffalo 5:4 (po pr.) | Florida – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Montreal – Columbus 1:2 (po pr.)
Nashville – Washington 6:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:0 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:1 (kon.)
Edmonton – Vegas 8:2 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
5:4 (1:2, 2:2, 1:0 - 1:0)
Buffalo Sabres
Středa 15.11.2017, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:16 Conor SHEARY - 5:4
     
    60:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Lehner naštvaně odchází, ale za dnešní výkon se určitě stydět nemusí. Zkraje prodloužení se prosadil CONOR SHEARY, kterého zpoza branky vyzval ke střele Crosby. Sheary, který zaujal pozici u levé Lehnerovy tyče, se příliš nezdržoval zpracováním a okamžitě vystřelil. O rameno brankáře Buffala se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
     
    58:45
    Pittsburgh byl nesmírně blízko rozdílové branky! Lehner ale zastavil ve spolupráci se svými spoluhráči téměř ztracenou situaci! V nepřehledné situaci se neprosadil Kessel a po klouzajícím kotouči se marně natahoval Hagelin. Hra byla nakonec přerušena.
     
    54:51
    Kolik scházelo, aby Pittsburgh šel do vedení?! Prudká přihrávka od pravého mantinelu našla Letanga, který v pádu zakončoval do prázdné branky, jenže Lehner se natáhnul a lapačkou přizvedl puk, který přeletěl klec!
    53:49 Phil KESSEL - 4:4
     
    53:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krátký závar před brankou Lehnera končí nakonec vyrovnávacím gólem! PHIL KESSEL si počkal u pravé Lehnerovy tyčky na přihrávku a poté, co ji dostal, překonal rozčíleného gólmana hostů. Asistence: Jevgenij Malkin, Ian Cole.
     
    48:13
    Hörnqvist se hnal před brankoviště a tlačil se k dorážce na odražený puk, ale Lehner měl velké štěstí a poté, co vyrazil střelu Shearyho, tak ho Hörnqvist trefil do betonu.
    39:53 Benoit POULIOT - 3:4
     
    39:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Neskutečné! Už druhý gól do šatny v tomto utkání. A Buffalo využívá přesilovku. Velkou porci práce na rozdílovém gólu pouhých sedm sekund před koncem měl Sam Reinhart, který za brankou vybojoval puk a přihrál do prostoru BENOITU POULIOTOVI. Ten si i s kotoučem najel mezi kruhy propálil přesouvajícího se Murrayho. Asistence: Sam Reinhart.
     
    38:38
    Teď si Lehner přeci jen odpočine. Domácí Reaves jde pykat na trestnou lavici za faul loktem.
     
    38:27
    Hagelinovu střelu z mezikruží Lehner lapil do lapačky fantastickým zákrokem! Pittsburgh nyní nedá brankáři Sabres ani chviličku oddechu!
    37:15 Sidney CROSBY - 3:3
     
    37:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh využívá přesilovku! Střelu Kessela sice Lehner vykryl, ale puk mu přeskočil beton i lapačku a dopadl do brankoviště před SIDNEYHO CROSBYHO, který kotouč doklepl za brankovou čáru. Asistence: Phil Kessel, Justin Schultz.
     
    36:21
    Bude se opět vylučovat. Dvě minuty za sekání vyfasoval Baptiste (BUF).
     
    33:17
    Vylučuje se na straně domácích. Letang podrazil Girgensonse a Buffalo si zahraje přesilovku. A tu v první třetině dokázalo využít.
     
    30:45
    Crosby čihal u levé Lehnerovy tyče a dostal se k němu dokonce puk, jenže hvězdný forvard nedostal puk do branky. Naopak Lehner se blýsknul rychlým přesunem.
     
    30:21
    A bude se znovu vylučovat a naštěstí pro Pittsburgh na obou stranách. Hörnqvist nedovoleně bránil Scandellu, který obdržel rovněž trest za sekání.
     
    30:05
    Tohle je ale neskutečná chyba hostů! Kotouč se podařilo dostat z obranného pásma, ale místo, aby si Buffalo odpočinulo, bude čelit dvojnásobnému oslabení. Pouliot u zadního mantinelu Penguins zbytečně fauloval krosčekem Rusta.
     
    28:56
    Nakonec z toho žádná střela mezi tři tyče nebyla. Ale dvouminutová přesilovka za hákování Moulsona dává domácím další šanci.
     
    26:46
    Lehner se roztáhl v brankovišti a betonem zachránil svůj tým od další inkasované branky! Sám se před ním zjevil Sheahan, který se snažil puk dostat do branky po ledě a nepřizvedl ho. Tím nechal vyniknout Lehnera.
     
    24:58
    No a nescházelo mnoho a bylo vyrovnáno! Lehner se ale vyznamenal proti střele Guentzela i dorážce Crosbyho, který měl na hokejce gólovou loženku.
    24:28 Conor SHEARY - 2:3
     
    24:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Důležitý kontaktní gól domácích. Na začátku celé akce byl Maatta, který vyslal do rychlého brejku Hörnqvista. Útočník Tučňáků nesóloval a našel přesným pasem skrz mezikruží najíždějícího CONORA SHEARYHO, který překonal ležícího a bezmocného Lehnera. Asistence: Patric Hornqvist, Olli Määttä.
    20:16 Jack EICHEL - 1:3
     
    20:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    No tak to je ledová sprcha pro Pittsburgh! JACK EICHEL se za brankou zmocnil kotouče, a zatímco Murray číhal u vzdálenější pravé tyčky, mladá hvězda Buffala využila jeho nepozornosti a zakončila k levé tyčce Bez Asistence.
    19:41 Patric HÖRNQVIST - 1:2
     
    19:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Buffalo sice nechtělo otevírat obranu, ale dopustilo se obrovské hrubky! Respektive, brankář Lehner za brankou neskutečně chyboval. Neodpálil puk, ke kterému se dostal PATRIC HÖRNQVIST, jenž okamžitě nahodil kotouč do stojícího obránce Sabres, a odrazem o jeho nohu dosáhl nečekané, ale tolik potřebné branky! Asistence: Riley Sheahan.
    16:53 Sam REINHART - 0:2
     
    16:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres početní výhodu využívají! Marco Scandella pálil od modré, ale minul Murrayho klec. Kotouč se však odrazil k SAMU REINHARTOVI, který číhal před brankovištěm a ten brankáře domácích překonal. Asistence: Marco Scandella, Kyle Okposo.
     
    15:58
    Bude se hrát ve čtyřech. Dvě minuty za podražení dostává Malkin.
     
    15:54
    Buffalo se v oslabení dostalo do obrovské šance, na jejímž konci byl Johan Larsson, který z bezprostřední blízkosti Murrayho nepropálil!
     
    14:19
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Ian Cole – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jack Eichel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Evander Kane – 2 min., hrubost).
     
    11:52
    Velká šance domácích! Crosby křižnou přihrávkou skrz celé pásmo našel u modré Colea, jehož rána se ale odrazila od břevna.
     
    05:51
    Bude se poprvé vylučovat. Na straně Buffala se za sekání musí odporoučet na trestnou lavici Kyle Okposo.
     
    05:04
    Do obrovské šance se na pravém křídle dostal Eichel, který převzal přihrávku skrz mezikruží, ale jeho rána minula zčásti odkrytou klec!
    03:45 Evander KANE - 0:1
     
    03:45
    Sabres právě vstřelili branku!
    Po ztrátě útočného pásma se obrana Pittsburghu nedokázala rychle vrátit a zformovat, čehož plně využil Jack Eichel, který po najetí do prostoru před brankou přihrál najíždějícímu EVANDERU KANEOVI, před nímž se objevila zčásti odkrytá klec. Murray byl bez šance. Asistence: Jack Eichel, Sam Reinhart.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 20. Hörnqvist (Sheahan), 25. Sheary (Hörnqvist, Määttä), 38. Crosby (Kessel, J. Schultz), 54. Kessel (Malkin, Cole), 61. Sheary (Crosby, Letang) – 4. E. Kane (Eichel, S. Reinhart), 17. S. Reinhart (Scandella, Okposo), 21. Eichel, 40. B. Pouliot (S. Reinhart)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Määttä, J. Schultz, Cole – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Hörnqvist, Sheahan, Sheary – Reaves, McKegg, Kühnhackl.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Falk, Scandella, Fedun, McCabe, Beaulieu, Gorges – S. Reinhart, Eichel (A), E. Kane – Okposo (A), R. O'Reilly (A), B. Pouliot – Pominville, Jo. Larsson, Moulson – Baptiste, Girgensons, Nolan.

    Rozhodčí: Morton, Brenk – Mach, Gibbons
    thejrc.org