Pittsburgh – Buffalo 5:4 (po pr.) | Florida – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Montreal – Columbus 1:2 (po pr.)
Nashville – Washington 6:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:0 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:1 (kon.)
Edmonton – Vegas 8:2 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 15.11.2017, 01:35 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (04:17:12)
     
    Je dobojováno. Prodloužení nemělo dlouhého trvání, po pouhých 69 sekundách v něm rozhodl o bonusovém bodu pro Blue Jackets Zach Werenski. Columbuští tak získali druhou venkovní výhru (navíc shodně poměrem 2:1) v řadě a na lídra Metropolitní divize New Jersey Devils ztrácejí už jen bod, naopak manko Habs na postupové pozice do play-off je stále dvoubodové. Domácí si dnes vylámali zuby na skvěle chytajícím Bobrovském, který byl zcela po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 18:04
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) 28 zák., 1 gól, úsp. 96,6 %
    2. Paul Byron (MTL) 1+0
    3. Seth Jones (CBJ) 0+0
     
    Konec zápasu.
    61:09 Zach WERENSKI - 1:2
     
    61:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Cam Atkinson nabral rychlost ve středním pásmu, navázal na sebe pozornost dvou bránících hráčů a poté našel v mezikruží úplně volného ZACHA WERENSKIHO, který se tváří v tvář Lindgrenovi trefil přesně! Asistence: Cam Atkinson a Brandon Dubinsky.
     
    60:45
    Petry si na útočné modré nerozuměl s Morrowem, načež se puku ujal Artěmij Panarin a Blue Jackets nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Skutečně tomu tak je. Habs se ve třetí třetině podařilo vyrovnat zásluhou Paula Byrona, který necelých osm minut před koncem odčaroval kouzlo skvěle chytajícího Sergeje Bobrovského. Prodloužení začne už za pár chvilek, tak si to nenechte ujít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Gallagherova střela z vrcholu kruhů postrádala přesnost, vše nasvědčuje tomu, že námi sledované utkání půjde do prodloužení!
     
    58:51
    Jonathan Drouin zavezl kotouč do útočného pásma a poté černou pryž nezištně přenechal Paciorettymu, i s touto jeho střelou si ale Sergej Bobrovskij poradil.
     
    58:18
    Hra byla po dobrých dvou minutách přerušena kvůli zakázanému uvolnění v podání Habs, hra se tak přesune před Charlieho Lindgrena.
     
    57:40
    Drouin si nebojácně hodil puk mezi Jacka Johnsona a Davida Savarda, dvojice zkušených obránců Columbusu si ale nakonec dokázala poradit.
     
    56:53
    Jonesovu nepovedenou rozehrávku zachytil Hudon a vyslal na zteč rozjetého Plekance, jehož následný pokus z levého kruhu byl ovšem zblokován.
     
    56:01
    Nick Foligno se v předbrankovém prostoru dostal k dorážce vlastního nahození, kotouč se mu ale nepodařilo trefit podle představ.
     
    55:03
    Dubinsky pod tlakem nic nevymýšlel a jen vyhodil puk do útočného pásma. Po vyrovnávajícím gólu Habs zápas nabil na intenzitě a najednou sledujeme parádní podívanou.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 53. Byron (S. Weber, Galchenyuk) – 3. J. Anderson (Nutivaara), 62. Werenski (Atkinson, Dubinsky)


    Montreal Canadiens: Lindgren (Fucale) – Jo. Benn, S. Weber, Alzner, Petry, Mete, Morrow, Davidson – Galchenyuk, Drouin, Byron – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Hudon, Plekanec, Gallagher – J. de La Rose, Froese.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, N. Foligno, Bjorkstrand – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Motte, Dubois, J. Anderson – Milano, Schroeder, Hännikäinen.

    Rozhodčí: St. Pierre, Skillitier – Wheler, Nansen
    thejrc.org