Pittsburgh – Buffalo 5:4 (po pr.) | Florida – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Montreal – Columbus 1:2 (po pr.)
Nashville – Washington 6:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:0 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:1 (kon.)
Edmonton – Vegas 8:2 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 15.11.2017, 01:35 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Zdravím všechny příznivce toho nejlepšího hokeje. Vítejte u sledování textového přenosu z atraktivního duelu kanadsko-americké NHL, v němž Montreal Canadiens na svém ledě přivítají Columbus Blue Jackets. Tak si to od 1:30 nenechte ujít!
     
    MONTREAL CANADIENS

    Montrealu vůbec nevyšel vstup do této sezóny, svěřenci Claudea Juliena se postupně propadali tabulkou téměř až na samotné dno Východní konference. V médiích už padala ostrá slova, Habs se ale v pravý čas zvedli, vždyť z posledních deseti zápasů zvítězili hned sedmkrát. V minulém utkání Canadiens udolali průměrné Buffalo 2:1, dnes proti Columbusu to ale budou mít o poznání těžší.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Brendan Gallagher, 12 bodů (7+5)
    2. Jonathan Drouit, 12 bodů (3+9)
    3. Max Pacioretty, 11 bodů (7+4)

    Československá stopa:
    Tomáš Plekanec, 6 bodů (3+3)
    Aleš Hemský, 0 bodů
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Ohijskému celku naopak začátek sezóny vyšel parádně, Columbuští prožili bodově nejúspěšnější vstup do ročníku v klubové historii. Minulý týden svěřenci Johna Tortorelly posbírali čtyři po sobě jdoucí porážky, zdá se však, že se z krize oklepali, jelikož o víkendu zdolali Detroit 2:1 po samostatných nájezdech. Blue Jackets se stále budou muset obejít bez zraněného českého útočníka Lukáše Sedláka.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Artěmij Panarin, 14 bodů (4+10)
    2. Seth Jones, 12 bodů (3+9)
    3. Oliver Bjorkstrand, 11 bodů (5+6)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 2 body (2+0)
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Lindgren (Fucale) – Jo. Benn, S. Weber, Alzner, Petry, Mete, Morrow – Galchenyuk, Drouin, Byron – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Hudon, Plekanec, Gallagher – J. de La Rose, T. Mitchell, Froese.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, N. Foligno, Bjorkstrand – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Motte, Dubois, J. Anderson – Milano, Schroeder, Hännikäinen.

    Rozhodčí: St. Pierre, Skillitier – Wheler, Nansen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Jackets se usadili v útočném pásmu a pramenil z toho pokus Setha Jonese od modré, ten byl ale zblokován a hráči v červenomodrých dresech poté dostali kotouč do bezpečí.
     
    01:32
    Nepovedená rozehrávka Montrealských skončila jen u Markuse Nutivaary, ani finskému zadákovi ve službách Blue Jackets se ale nedokázalo rozehrát podle představ.
     
    02:05
    Drouin ujel po pravém křídle a natlačil se až do předbrankového prostoru, Bobrovskij ovšem snadno ukryl kotouč ve své výstroji a přerušil hru.
     
    02:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Svěřenci Johna Tortorelly se rychle dostávají do vedení. Markus Nutivaara od modré nahodil puk směrem na Lindgrena a JOSH ANDERSON z předbrankového prostoru šikovně usměrnil odražený kotouč za záda montrealského gólmana! Asistence: Markus Nutivaara.
    02:29 Josh ANDERSON - 0:1
     
    03:17
    Jones zkušeně vyvezl puk z vlastního pásma, následná akce Columbuských ale neměla dlouhého trvání.
     
    04:04
    Artěmij Panarin od pravého hrazení našel v mezikruží volného Foligna, s jehož následnou střelou si však Charlie Lindgren bez potíží poradil a přerušil hru.
     
    04:35
    Nahození Jacka Johnsona od modré Lindgren pro jistotu ukryl ve své výstroji, vhazovat se tak bude po pravé ruce domácího brankáře.
     
    05:27
    V úvodu utkání se hraje s minimem přerušení a Blue Jackets jsou jasně aktivnějším týmem, domácím se vůbec nedaří dostat se k souvislé kombinaci.
     
    06:04
    Tak jsem to možná zakřikl. Před Bobrovským bylo po delší době rušno, strážce columbuské svatyně si však poradil se střelou de la Roseho i následnou dělovkou Karla Alznera od modré.
     
    06:57
    Panarin přenechal kotouč za ním stojícímu Sethu Jonesovi, jehož následnou střelu zápěstím ale Lindgren bez problémů zlikvidoval.
     
    07:48
    Čtvrtá lajna Columbusu se vydala napadat a nakonec z toho málem pramenila šance pro Jordana Schroedera, z farmy povolanému útočníkovi ale v klíčový moment sjel kotouč z čepele.
     
    08:41
    Andrew Shaw vybojoval buly v útočném pásmu, v posledních minutách se hra vyrovnala a také Canadiens začínají vystrkovat růžky.
     
    09:37
    Folignovo nahození do útočného pásma skončilo jen na holi Shey Webera, který už ve spolupráci s Hudonem zakládá protiakci Canadiens.
     
    10:26
    Po pravém křídle se vydal kupředu Brendan Gallagher, který se zbavil svého strážce Duboise, vracející se Josh Anderson ale montrealského útočníka o puk nakonec obral.
     
    11:20
    Rozehrávající Panarin byl podražen ve vlastním pásmu, Columbus tak má k dispozici ponechanou výhodu.
     
    12:00
    Až nyní hosté přišli o kotouč, a výhoda Jackets je tak u konce. Hra je přerušena a Jordie Benn (MTL) putuje za katr na dvě minuty za podražení.
     
    12:48
    Přesilovka Columbusu je procentuálně vůbec nejhorší v celé soutěži a ani v této početní výhodě to zatím hostům vůbec nejde.
     
    13:43
    Pierre-Luc Dubois našel na pravém kruhu úplně volného Bjorkstranda, jeho střelu ale přesouvající se Lindgren skvěle zastavil!
     
    14:15
    Už v plném počtu hrající Habs jen vyhodili kotouč do středního pásma, ovšem následná rozehrávka Columbusu skončila na zakázaném uvolnění.
     
    15:26
    Zach Werenski (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění, po komerční přestávce si tak i Habs vyzkouší hru v početní převaze.
     
    15:59
    Weberova střela od modré k brankáři Bobrovskému neprošla a Blue Jackets poté vyhodili kotouč až na opačný konec kluziště.
     
    16:38
    Savard vyhodil touš až k Lindgrenovi, ani přesilovka Montrealu zatím respekt rozhodně nebudí a z tribun se dokonce ozývá bučení.
     
    17:11
    Ve vlastním oslabení ujel po levém křídle Markus Hännikäinen a z úrovně kruhů vypálil, jeho jedovatici ovšem Lindgren dokázal vytěsnit.
     
    17:58
    Domácí kapitán Max Pacioretty měl na hokejce vyrovnání, ale jeho dorážku z bezprostřední blízkosi Sergej Bobrovskij bravurně vyrazil!
     
    18:50
    Jordie Benn nic nevymýšlel a nahodil puk do útočného pásma, v závěru první třetiny se na ledě nic zajímavého neděje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po dvaceti minutách mají ve skóre mírně navrch hosté, kteří se už ve třetí minutě zápasu ujali vedení zásluhou Joshe Andersona. Habs se do hry dostávali velmi pozvolna a kromě šance Paciorettyho ze závěru třetiny Bobrovského prakticky neohrozili.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Ofsajd a v něm Charles Hudon, hra je přerušena a následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    21:16
    Artěmij Panarin měl na hokejce druhý gól Blue Jackets, tváří v tvář Lindgrenovi mu ale byla na poslední chvíli zablokována hůl bránícím Morrowem.
     
    22:04
    Markus Hännikäinen u hrazení vybojoval kotouč pro volného Milana, jemuž se ale nakonec vůbec nepodařilo vystřelit.
     
    22:53
    Ve druhé třetině se zatím hraje ve velmi vysokém tempu a téměř bez přerušení, nyní ovšem sudí po delší době foukli do píšťalky kvůli ofsajdu Habs.
     
    23:52
    Rozehrávka Blue Jackets skončila na zakázaném uvolnění, po delší době se tak bude vhazovat poblíž Bobrovského.
     
    24:19
    Ze signalizovaného zakázaného uvolnění Blue Jackets nakonec pramení buly v útočném pásmu Columbusu, vyhozený puk totiž mířil mezi tři tyče a Lindgren pro jistotu přerušil hru.
     
    25:02
    Bez puku hrající Max Pacioretty vjel do útočného pásma příliš brzy, svěřencům Claudea Juliena tak bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    25:20
    S ofsajdy se najednou roztrhl pytel, tentokrát si přechod do útočné třetiny nepohlídal Josh Anderson.
     
    26:14
    Důrazný Byron Froese se natlačil až před Bobrovského, ale z ostrého úhlu na columbuského gólmana nevyzrál.
     
    26:43
    Blue Jackets byla odpískána přihrávka rukou, hra je tak přerušena a následovat bude komerční přestávka.
     
    27:24
    Canadiens pod tlakem opět nerozehráli přesně, černá pryž už poněkolikáté za posledních pár minut doletěla na zakázané uvolnění.
     
    27:42
    Gallagher v souboji u mantinelu vysekl hůl Werenskimu, sudí ale nechali pokračovat ve hře a osina v sestavě Habs se poté natlačila až před Bobrovského, který si ale s pokusem Brendana Gallaghera snadno poradil.
     
    28:10
    Andrew Shaw (MTL) u mantinelu podrazil Setha Jonese, což neuniklo pozornosti rozhodčích.
     
    29:04
    Ve vlastním oslabení se Paul Byron dostal do samostatného úniku, ale s jeho nájezdem si Bobrovskij bravurně poradil!
     
    29:52
    Columbusu ani druhá přesilovka v zápase absolutně nevychází, Habs se bez potíží brání a tribuny najednou ožily.
     
    30:20
    Pacioretty vybojoval vhazování v útočném pásmu, k tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    30:43
    Před columbuským brankářem vznikla další šermovačka, ze závaru před Bobrovským se ale nikdo v červeno-modrém dresu ke střele nedostal.
     
    31:26
    Atkinsonovi narážečka s Dubinskym nevyšla, následná protiakce Jonathana Drouina ovšem dlouhého trvání neměla.
     
    32:07
    Nutivaara s Murraym pod tlakem rozehráli nepřesně, v souboji u mantinelu ale nakonec vybojoval kotouč hostující forvard Josh Anderson.
     
    32:58
    Artěmij Panarin vypálil z levého kruhu, jeho projektil ale Lindgren přizvedl do ochranné sítě, a hra tak byla po delší době přerušena.
     
    34:21
    V této pasáži zápasu se ani jeden tým do šancí nedostává, jako by oba soupeři spíše jen vyčkávali na to, co udělá soupeř. Nechme se překvapit, zdali se to změní po komerční přestávce...
     
    35:18
    Bobrovského svatyně byla posunuta, sudí tak přerušili hru a vhazovat se bude poblíž Sergeje Bobrovského.
     
    36:05
    Ofsajd a v něm Ryan Murray. Sledujeme nezáživnou pasáž hry, která je plná nepřesností na obou stranách.
     
    36:53
    Jordan Schroeder (CBJ) půjde pykat na dvě minuty za držení Webera, Montrealští si tak zahrají další přesilovku.
     
    37:02
    Brandon Dubinsky se okamžitě po buly vydal do rychlého protiútoku, v klíčový moment mu ale kotouč sjel z čepele, a Dubinsky se tak nevyhnul ofsajdu.
     
    37:39
    Jack Johnson vyhazuje puk přes všechny čáry, nespokojené publikum nesouhlasně bučí.
     
    38:06
    Kotouč opět letí až k Charliemu Lindgrenovi, domácí se v této přesilovce ještě vůbec nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    38:59
    Jordan Schroeder už je zpět na ledě a okamžitě po návratu do akce se dostal ke střele z vrcholu kruhů, s tou si ovšem Lindrgen bez potíží poradil.
     
    39:23
    Artěmij Panarin obkroužil celé útočné pásmo, poté ale o puk přišel a na druhou stranu se vydal Tomáš Plekanec, jemuž se podařilo vybojovat buly v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda mnoho hokejové krásy nenabídla. Viděli jsme hru plnou nepřesností a s minimem šancí na jedné či druhé straně. Montreal má po 40 minutách hry na kontě jen 15 střel na branku, Columbus dokonce ještě o dvě střely méně.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Charles Hudon se zmocnil puku po nepovedené rozehrávce Jennera a tvrdě vypálil z levého kruhu, Bobrovskij ale jeho projektil jistě zastavil.
     
    41:17
    Pacioretty si na modré čáře udělal prostor ke střele, ta ale byla zblokována a na opačnou stranu už s pukem na hokejce vyráží Oliver Bjorkstrand.
     
    41:47
    Z této akce Blue Jackets nakonec pramenila střela Motteho z pravého kruhu, ta ale postrádala potřebnou razanci, a Lindgren si tak snadno poradil.
     
    42:37
    Jonathan Drouin ujel po levém křídle a nabruslil si až do předbrankového prostoru, ze skvělé pozice ale minul tři tyče columbuské svatyně!
     
    43:29
    Tyler Motte zavezl kotouč do útočného pásma, záhy o něj ale přišel a Habs už zakládají další protiakci.
     
    44:16
    Na jejím konci stál Jacob de La Rose, mladší bratr jihlavského obránce Erika de la Roseho ale nedokázal kloudně vystřelit.
     
    44:49
    Neuvěřitelné. Jacob de La Rose měl na hokejce stodesetiprocentní šanci, přesouvající se Sergej Bobrovskij ale výtečně vytasil svou vyrážečku a zázračně zasáhl!
     
    45:42
    Bjorkstrand s Panarinem se prokousali až do útočného pásma, columbuští hokejisté po delší době souvisle drží puk na svých hokejkách.
     
    46:31
    Tlak ohijského celku nakonec pramenil v šanci kapitána Nicka Foligna, který ale ze skvělé pozice střelou z otočky na Lindgrena nevyzrál!
     
    47:14
    Motte nic nevymýšlel a vyhodil puk do útočného pásma, další protiakci Montrealu už rychle zakládají Davidson s Morrowem.
     
    47:58
    Bobrovskij dnes podává nadpozemský výkon! Ruský reprezentant si nejprve elegantním vytrčením betonu vychutnal Paciorettyho střelu z bezprostřední blízkosti a o pár sekund později s podobnou bravurou polapil i nebezpečnou teč montrealského kapitána!
     
    48:33
    Max Pacioretty se pokouší vyzrát na Bobrovského znovu a znovu. Kapitán Habs nyní šikovně usměrnil nepřesné Morrowovo nahození do prostoru mezi třemi tyčemi, columbuský brankář si však i tentokrát poradil.
     
    49:28
    Nepovedená rozehrávka Habs skončila na zakázaném uvolnění, po delší době se tak hra přesune do obranného pásma domácího týmu.
     
    50:19
    Obránce Seth Jones se zapojil do akce Blue Jackets a dostal se ke střele z ostrého úhlu, která orazítkovala vzdálenější pravou tyč!
     
    50:58
    Devět minut před koncem Lindgren přerušuje hru po nahození Setha Jonese od modré, před námi je další komerční přestávka.
     
    52:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, domácí se nakonec dočkali! Galchenyuk se rozjel podél levého mantinelu a poté přenesl hru na volného Webera, jehož následnou střelu Bobrovskij vyrazil jen před sebe a PAUL BYRON poté chladnokrevně doklepl do sítě! Asistence: Shea Weber a Alex Galchenyuk.
    52:14 Paul BYRON - 1:1
     
    53:19
    Danault nabil na modrou čáru Petrymu, jeho nahození si ale Bobrovskij pohlídal a Blue Jackets nakonec dostali puk do bezpečí.
     
    54:15
    Josh Anderson se prokousal až do mezikruží a vylákal Lindgrena z branky, dvojice montrealských obránců ale hostujícího forvarda nepustila ke střele.
     
    55:03
    Dubinsky pod tlakem nic nevymýšlel a jen vyhodil puk do útočného pásma. Po vyrovnávajícím gólu Habs zápas nabil na intenzitě a najednou sledujeme parádní podívanou.
     
    56:01
    Nick Foligno se v předbrankovém prostoru dostal k dorážce vlastního nahození, kotouč se mu ale nepodařilo trefit podle představ.
     
    56:53
    Jonesovu nepovedenou rozehrávku zachytil Hudon a vyslal na zteč rozjetého Plekance, jehož následný pokus z levého kruhu byl ovšem zblokován.
     
    57:40
    Drouin si nebojácně hodil puk mezi Jacka Johnsona a Davida Savarda, dvojice zkušených obránců Columbusu si ale nakonec dokázala poradit.
     
    58:18
    Hra byla po dobrých dvou minutách přerušena kvůli zakázanému uvolnění v podání Habs, hra se tak přesune před Charlieho Lindgrena.
     
    58:51
    Jonathan Drouin zavezl kotouč do útočného pásma a poté černou pryž nezištně přenechal Paciorettymu, i s touto jeho střelou si ale Sergej Bobrovskij poradil.
     
    59:34
    Gallagherova střela z vrcholu kruhů postrádala přesnost, vše nasvědčuje tomu, že námi sledované utkání půjde do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Skutečně tomu tak je. Habs se ve třetí třetině podařilo vyrovnat zásluhou Paula Byrona, který necelých osm minut před koncem odčaroval kouzlo skvěle chytajícího Sergeje Bobrovského. Prodloužení začne už za pár chvilek, tak si to nenechte ujít!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:45
    Petry si na útočné modré nerozuměl s Morrowem, načež se puku ujal Artěmij Panarin a Blue Jackets nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    61:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Cam Atkinson nabral rychlost ve středním pásmu, navázal na sebe pozornost dvou bránících hráčů a poté našel v mezikruží úplně volného ZACHA WERENSKIHO, který se tváří v tvář Lindgrenovi trefil přesně! Asistence: Cam Atkinson a Brandon Dubinsky.
    61:09 Zach WERENSKI - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Sergej Bobrovskij (CBJ) 28 zák., 1 gól, úsp. 96,6 %
    2. Paul Byron (MTL) 1+0
    3. Seth Jones (CBJ) 0+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 18:04
     
    Je dobojováno. Prodloužení nemělo dlouhého trvání, po pouhých 69 sekundách v něm rozhodl o bonusovém bodu pro Blue Jackets Zach Werenski. Columbuští tak získali druhou venkovní výhru (navíc shodně poměrem 2:1) v řadě a na lídra Metropolitní divize New Jersey Devils ztrácejí už jen bod, naopak manko Habs na postupové pozice do play-off je stále dvoubodové. Domácí si dnes vylámali zuby na skvěle chytajícím Bobrovském, který byl zcela po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (04:17:12)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 53. Byron (S. Weber, Galchenyuk) – 3. J. Anderson (Nutivaara), 62. Werenski (Atkinson, Dubinsky)


    Montreal Canadiens: Lindgren (Fucale) – Jo. Benn, S. Weber, Alzner, Petry, Mete, Morrow, Davidson – Galchenyuk, Drouin, Byron – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Hudon, Plekanec, Gallagher – J. de La Rose, Froese.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, N. Foligno, Bjorkstrand – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Motte, Dubois, J. Anderson – Milano, Schroeder, Hännikäinen.

    Rozhodčí: St. Pierre, Skillitier – Wheler, Nansen
    thejrc.org