Pittsburgh – Buffalo 5:4 (po pr.) | Florida – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Montreal – Columbus 1:2 (po pr.)
Nashville – Washington 6:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:0 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:1 (kon.)
Edmonton – Vegas 8:2 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
8:2 (3:0, 1:1, 4:1)
Vegas Golden Knights
Středa 15.11.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:38 Mark LETESTU - 8:2
     
    55:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jujhar Khaira si na pravém křídle počkal na vhodný moment na přihrávku a poté našel před bránou Zacka Kassiana, který ještě kotouč poslal krásně za sebe a MARK LETESTU z levého kruhu a úhlu zamířil do odkryté brány! Edmonton vede 8:2! Asistence: Zack Kassian a Jujhar Khaira.
    49:50 Ryan NUGENT-HOPKINS - 7:2
     
    49:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN NUGENT-HOPKINS vyrazil po krásné přihrávce od Milana Lucice od střídaček na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho, které v pravém kruhu pro vhazování vyřešil sám, když krásnou střelou zápěstím zamířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Šťastná sedmička! Oilers doma drtí Vegas a je to již 7:2. Asistence: Milan Lucic a Kris Russell.
    44:58 Connor MCDAVID - 6:2
     
    44:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    CONNOR MCDAVID si najel do pravého kruhu po dlouhém sprintu na přihrávku od Leona Draisaitla a rychlou střelou zápěstím propálil podruhé v zápase Maxima Lagacého! Dočkáme se dnes hattricku? Asistence: Leon Draisaitl.
    41:22 James NEAL - 5:2
     
    41:22
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování orazítkoval vzdálenější levou tyč a JAMES NEAL z dorážky a blízkosti zamířil do prázdné brány! Opět je to o tři góly. Skóre: 5-2. Asistence: Colin Miller a David Perron.
    40:57 Connor MCDAVID - 5:1
     
    40:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Leon Draisaitl na pravém křídle podržel puk a přihrávkou z ostrého úhlu napříč brankovištěm našel na vzdálenější levé tyči CONNORA MCDAVIDA, který sice ležícího Maxima Lagacého propálit přímo nedokázal, poskakující kotouč ale nakonec z brankoviště zamířil do sítě! Druhá využitá přesilová hra. Asistence: Bez asistence.
    34:41 Pierre-Édouard BELLEMARE - 4:1
     
    34:41
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tomáš Nosek si v pravém rohu útočného pásma zpracoval puk po nahození Natea Schmidta obloukem ze středového kruhu a krásnou přihrávkou našel v pravém kruhu pro vhazování PIERREA-ÉDOUARDA BELLEMARA, který si rychle puk zpracoval a krásnou střelou zápěstím nad lapačkou Cama Talbota vymetl bližší horní roh! Asistence: Tomáš Nosek a Nate Schmidt.
    30:19 Matt BENNING - 4:0
     
    30:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oscar Klefbom v rychlém sledu dvakrát vypálil s příklepem od modré čáry a ve druhém případě jeho pokus před bránou zády k bráně mezi nohama skvěle tečoval holí MATT BENNING, od něhož se puk pod lapačkou Maxima Lagacého odrazil k pravé tyči! Po skvělé teči je to už 4:0! Asistence: Oscar Klefbom a Connor McDavid.
    18:39 Patrick MAROON - 3:0
     
    18:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    PATRICK MAROON před pár okamžiky připsal asistenci a hned vzápětí skóruje, když si v mezikruží najel na zpětnou přihrávku Leona Draisaitla z levého rohu útočného pásma a bez přípravy rychlou střelou vymetl bližší levý horní roh! Asistence: Leon Draisaitl a Drake Caggiula.
    17:42 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0
     
    17:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Patrick Maroon za bránou podržel puk a poté zpoza ní krásnou diagonální přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči RYANA NUGENTA-HOPKINSE, který nad pravým betonem Maxima Lagacého zamířil k přední levé tyči! Oilers využili přesilovou hru. Asistence: Patrick Maroon a Ryan Strome.
    06:28 Oscar KLEFBOM - 1:0
     
    06:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jujhar Khaira na pravém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a jakmile ucítil tlak na zádech, bekhendovou přihrávkou z pravého kruhu našel najíždějícího OSCARA KLEFBOMA, který na vzdálenější levé tyči skóroval z úhlu do prázdné brány! Oilers vstřelili letos první gól v oslabení a ujali se v Rogers Place vedení 1:0! Asistence: Jujhar Khaira a Mark Letestu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Klefbom (Khaira, Letestu), 18. Nugent-Hopkins (Maroon, R. Strome), 19. Maroon (Draisaitl, Caggiula), 31. Benning (Klefbom, McDavid), 41. McDavid, 45. McDavid (Draisaitl), 50. Nugent-Hopkins (Lucic, Russell), 56. Letestu (Kassian, Khaira) – 35. Bellemare (Nosek, Schmidt), 42. Neal (C. Miller, Perron)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Russell, Auvitu – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins (A), Puljujärvi – Khaira, R. Strome, Pakarinen – Caggiula, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Vegas Golden Knights: Lagacé (51. Ferguson) – Schmidt, Merrill, McNabb, Engelland (A), C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron (A), Haula, Neal – O. Lindberg, Eakin (A), Tuch – Carrier, Bellemare, Nosek. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Kyle Rehman. Čároví: David Brisebois, Brian Murphy

    Diváci: 18347
    thejrc.org