Detroit – Calgary 8:2 (kon.) | Chicago – NY Rangers 6:3 (kon.) | Anaheim – Boston 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
8:2 (4:1, 2:1, 2:0)
Calgary Flames
Čtvrtek 16.11.2017, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Ještě jedna bitka mezi Ericssonem a Bennettem! Moc úderů během ní nepadlo, neboť ji rozhodčí raději uťali v jejím průběhu. Domácí hráč vyfasoval 2+2 hrubost, hostující jen dvojku za vysokou hůl.
    58:37 Luke GLENDENING - 8:2
     
    58:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Závěr zápasu se už jenom dohrává, avšak Red Wings přesto navyšují svůj náskok! Jeden z hostů vypálil z kruhu pro vhazování, po zásahu Gilliese se puk od několika bruslí odrazil k LUKEU GLENDENIGOVI, který ho dorazil do sítě. Asistence: David Booth, Nick Jensen.
    56:10 Andreas ATHANASIOU - 7:2
     
    56:10
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně odhodlali vystřelit a hned z toho je sedmý gól! Green s Larkinem úplně zastavili na ose hřiště, první jmenovaný nakonec přihrál do pravého kruhu a ANDREAS ATHANASIOU perfektně zavěsil střelou zápěstím. Asistence: Dylan Larkin, Mike Green.
     
    55:17
    Mikael Backlund během hry něco utrousil směrem k rozhodčím a inkasoval dvě minuty za nesportovní chování. Red WIngs si zahrají 120 sekund v pěti proti třem!
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Jon Gillies – 2 min., nesportovní chování.
    Matthew Tkachuk – 5 min. + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování
    Travis Hamonic – 5 min., bitka + 10 min. osobní trest, nesportovní chování
    Mikael Backlund – 2 min., nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování
    Troy Brouwer – 10 min. osobní trest, nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Jimmy Howard – 2 min., nesportovní chování
    Anthony Mantha – 5 min., bitka + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování.
    54:04 Hromadná šarvátka
     
    54:04
    Tak to je nevídané! Během reklamní přestávky mezi střídačkami vznikla další bitka, během které Mantha bušil do Hamonica i v momentě, kdy oba už leželi na domácí střídačce! Do šarvátky se mezitím zapojili kompletní pětky včetně brankářů!
     
    54:04
    Frolíkův protiútok narušila bitka mezi Kulakem a Witkowskim! Oba hlavní protagonisté vyfasovali pětiminutové tresty, nicméně pro Flames je velká škoda, že jejich přečíslení tři na jednoho muselo skončit předčasně.
     
    44:41
    Americký gólman ve službách Rudých křídel po zákroku sekl do lýtek Tkachuka a vyfasoval za to dvouminutový trest, jenž odpyká Tomáš Tatar.
    39:16 Justin ABDELKADER - 6:2
     
    39:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to byla opravdu chytrá akce domácích hráčů, kteří znovu vedou už o čtyři góly! Dylan Larkin se zmocnil puku za vlastní brankou a ještě z obranného pásma zcela úmyslně napálil zadní mantinel. Od něj se kotouč odrazil před sprintujícího JUSTINA ABDELKADERA, jenž se ocitl za posledním bekem Flames a zkušeně propálil Jona Gilliese. Asistence: Dylan Larkin.
     
    35:50
    Ferland chtěl narazit Monahanovi, ale ten byl zahákován Abdelkaderem, jenž inkasuje menší trest. Flames dostávají k dispozici třetí přesilovku.
    32:34 Johnny GAUDREAU - 5:2
     
    32:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Howard podruhé kapituluje a Plameny korigují skóre na 2:5! Hamilton potáhl puk středním pásmem a roztáhl hru doprava na Ferlanda, jenž počkal na přijíždějícího JOHNNYHO GAUDREAUA a ten se prosadil smrtící střelou zápěstím, která zapadla pod břevno za bezmocným Howardem. Asistence: Micheal Ferland, Dougie Hamilton.
     
    24:27
    Pátý inkasovaný gól už přinutil udělat hosty změnu v brankovišti, ze kterého odchází Eddie Läck. Do hry naopak nastupuje klubová trojka Jon Gillies.
    24:27 Anthony MANTHA - 5:1
     
    24:27
    Detroit právě vstřelil branku!
    Smolný zápas pro Calgary pokračuje pátým kotoučem za zády brankáře Läcka! Larkin vyhrál buly na modrou čáru ke Greenovi, Nielsen si poté sjel do nulového úhlu a jeho střelu přesně do vzdálenějšího horního rohu branky tečovala výborně nastavená hokejka ANTHONYHO MANTHY. Asistence: Frans Nielsen, Mike Green.
     
    24:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., podražení).
    17:17 Dylan LARKIN - 4:1
     
    17:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po gólu v přesilovce Rudá křídla skórují také v oslabení! Versteeg upadl na modré čáře a Brodieho přihrávka se tak stala snadnou kořistí pro DYLANA LARKINA, jenž se v přečíslení dvou na jednoho stahovačkou zbavil Brodieho a sám vystřelil švihem z levého kruhu k vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., krosček).
    15:44 Anthony MANTHA - 3:1
     
    15:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Larkinem vyhrané vhazování se stalo důležitým faktorem u třetí gólu Red Wings! Athanasiou po přihrávce od Greena dal do mezikruží chytrou pobídku na teč, kterou zužitkoval ANTHONY MANTHA. Jeho první pokus Läck sice vyrazil, ale domácí útočník přispěchal s dorážkou, na kterou už švédský gólman neměl nárok. Asistence: Andreas Athanasiou, Mike Green.
     
    14:38
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Johnny Gaudreau – 2 min., vysoká hůl).
    08:37 Kris VERSTEEG - 2:1
     
    08:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovku a snižují domácí náskok na polovinu! Brodie jako režisér na modré čáře rozdával puky do stran, Howard další zakončení Gaudreaua vyrazil u pravé tyče jen před sebe a MICHEAL FERLAND ve spolupráci s Versteegem snad na pátý pokus protlačil kotouč za gólmanův beton, kde přešel brankovou čáru jen o pár centimetrů. To ostatně odhalila až kontrola u videa. Asistence: Johnny Gaudreau, TJ Brodie.
     
    08:13
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Gustav Nyquist – 2 min., vysoká hůl).
    07:25 Gustav NYQUIST - 2:0
     
    07:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    Poměrně rychle Red Wings vedou už o dvě branky! Zetterberg nezpracoval puk po jeho odrazu od mantinelu, Mantha ho vzápětí chytře nechal projít mezi nohama do mezikruží ke GUSTAVU NYQUISTOVI, jenž se nezalekl své šance a nikým nehlídán vypálil zápěstím mimo dosah Eddieho Läcka. Asistence: Henrik Zetterberg, Anthony Mantha.
    05:35 Andreas ATHANASIOU - 1:0
     
    05:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se v šesté minutě radují z vedoucí trefy! Třetí útok Flames propadl ve středním pásmu a hned tři soupeři se díky tomu dostali do přečíslení proti Brodiemu, který si do vlastní branky srazil přihrávku ANDREASE ATHANASIUA, jenž původně hledal v tandemu jedoucího Larkina. Bez asistence.
     
    03:13
    Red Wings s velkým respektem přihlíželi kličkování Jaromíra Jágra, který se poměrně snadno dostal až do střelecké pozice, jenže bekhendem nenašel skulinku mezi betony Howarda.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Athanasiou, 8. Nyquist (Zetterberg), 16. Mantha (Athanasiou, Green), 18. D. Larkin, 25. Mantha (Nielsen, Green), 40. Abdelkader (D. Larkin), 57. Athanasiou (D. Larkin, Green), 59. Glendening (Booth, Jensen) – 9. Ferland (J. Gaudreau, Brodie), 33. J. Gaudreau (Ferland, D. Hamilton)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Jensen, Kronwall (A), Green, Ouellet, Daley, Ericsson – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader (A), Nielsen, Booth – Witkowski, Glendening, S. Wilson.
    Calgary Flames: Läck (25. Gillies) – Stone, Kulak, Hamonic, Brodie, D. Hamilton, Giordano (C) – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.

    Rozhodčí: Sutherland, Pollock – Driscoll, Berg

    Diváci: 19 515
    thejrc.org