Zlín – Třinec 1:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:3 (kon.)
Pardubice – Liberec 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 1:2 (1:2 po s.n.) | Jihlava – Plzeň 1:2 (kon.)
Sparta – Olomouc 3:2 (3:0 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 17.11.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Jiránek dostal 0,4 sekundy před koncem kotouč před poloprázdnou bránou a zakončil nad! Tohle je pro domácí škoda, Jihlava rozhodně na ten druhý gól měla!
     
    58:52
    Dukla v šesti, uvidíme, co z toho bude!
    58:25 Filip SEMAN - 1:2
     
    58:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Gól pojištěný videem a ještě to možná bude zajímavé. Po nahrávce od Suchánka střílel z první Stříteský, který napoprvé Svobodu nepřekonal, dorážka z hole FILIPA SEMANA už gólová byla! Asistence: Jakub Suchánek, Matěj Stříteský.
     
    58:25
    Gól nebo ne? To nám napoví videotechnologie na jihlavském zimáku. Zatím vždy bylo video ve prospěch Jihlavy, tak uvidíme. Seman střílel a napoprvé sudí rozpažil, napodruhé signalizoval gól a jde volat.
     
    57:49
    Střela Suchánka se neujala, dva pokusy Zemana už ale zajímavé byly, to samé platí o ohromné šanci Čachotského, na kterého po pasu Zemana zívala prázdná klec, Svoboda ale odmítl jakékoliv drama výtečným zákrokem a Čachotský dlouho nechápal toto selhání.
     
    57:35
    Velmi pozdní reakce sudího na krosček Schleisse, který je tak vyloučen a Jihlava má 35 sekund hry 5 na 3!
     
    56:10
    Jones nyní při zpracování puku hrál rukou tak, že kotouč sevřel a popojel s ním o pár metrů, dostává tedy dvě minuty.
     
    54:32
    Závar po střele Suchánka od modré, Anděl přikopl kotouč na Žálčíka, který se v tom nastalém zmatku nedokázal zorientovat, Svoboda dnes chytá velmi dobře a s klidem celou situaci vyřešil nejlépe, jak mohl, puk si našel a zastavil hru.
     
    50:50
    Skóre mohla změnit druhá formace domácích! Zeman dostal puk mezi kruhy a střílel, Svoboda si mezírku mezi betony pohlídal, to samé platí i o následném závaru před jeho svatyní.
     
    47:27
    Od Preisingera dostal kotouč Kratěna mezi dva obránce, plzeňský veterán už ale nestačil puk zpracovat a Jihlava se rychle řítila do útoku, kde zaměstnala Svobodu, nejdříve Svoboda vjel do přihrávky, kotouč na holi neudržel a střela Suchánka vypadala, že poletí nad, jenže byla sražena a lízla levou tyč!
    44:03 David STACH - 0:2
     
    44:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól z čistého nebe ihned po vhazování v útočném pásmu! Hostující sektor slaví podruhé, Straka vyhrál vhazování na DAVIDA STACHA, bývalý kladenský kanonýr se trefuje neomylně pod Škarkovo víko! Asistence: Petr Straka.
     
    42:39
    Další střela hostí od modré, těsně minula pravou tyč Škarkovy branky!
     
    41:34
    Výborný zákrok Škarka proti střele Straky!
     
    40:25
    Plzeň zahajuje usazením se v útočném pásmu, střela Kratěny dala naději hostujícím fanouškům, puk se do sítě však nedostal!
     
    39:54
    Trest odpyká Žálčík, jde ven za podražení, o kterém by se dalo hodně polemizovat, ale asi, vzhledem k liteře pravidel, bylo rozhodnuto správně.
     
    38:38
    Skořepa zadrbal přihrávku, a toho využil Kratěna, který se náhodou vracel okolo, nezakončoval špatně, Škarek jeho úmysl přečetl.
     
    26:54
    Ohromná šance Dukly z oslabení! Anděl se vydal sám na výlet, podpořen ještě jedním kolegou, Anděl Svobodu nepřekonal, ale nechybělo vůbec mnoho!
     
    26:32
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Václav Půža – 2 min., sekání).
     
    21:22
    Ohromná šance Dukly na gól! Čachotský nahrával křižně před prázdnou bránu Divišovi, jeho pokus vytěsnil Svoboda koncem hole, možná i tyč mu pomohla!
     
    18:12
    Vražení na hrazení, Gulaš jde ven na dvě minuty za nevole stadionu, všichni si přáli vyšší trest. Nutno dodat, že faul to ale opravdu spíše nebyl než byl, Gulaš dohrál Bryhnisveena sice tvrdě, ale stále čistě.
    17:07 Miroslav INDRÁK - 0:1
     
    17:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Smolný gól pro domácí. Z pravé strany se probojoval přes dva obránce MIROSLAV INDRÁK a z dostupných záběrů to vypadá, že De La Rose sice Indráka puku v brankovišti zbavil, do branky si ho ale srazil vlastní nohou. Bez asistence.
     
    10:54
    Tak teď už je to více zajímavé. Minuta a čtyřicet sekund 5 na 3, Kindl jde ven za vysokou hůl v obličeji Jiránka!
     
    10:34
    Čtyři sekundy 5 na 3! Pravda, z toho si asi nikdo na zadek nesedne, ale i tak má Jihlava plynně pokračující přesilovku, Gulaš na modré podsekl Stříteského a je vyloučen.
     
    08:38
    Hostující Straka spáchal faul v útočném pásmu a je vyloučen. Konkrétně se jedná o nedovolené bránění, dvě minuty.
     
    08:18
    Další šance na straně Jihlavy. Moravčík přihrávku od Zemana promáchl a Seman se dostal sám ke střele z levého kruhu, Svoboda si proti ní povyjel a chytl ji.
     
    03:30
    Šance i na druhé straně. Nahození puku od Semana z vrcholku kruhu tečoval těsně před Svobodou Čachotský a nechybělo mnoho, aby šla Dukla do vedení, Svoboda vyrazil maskou a následně podržel puk.
     
    02:40
    Ohromná šance Straky, který se zjevil osamocen před Škarkem a volil zavezení puku za něj, domácí gólman mu ale radost zkazil betonem v cestě!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 59. F. Seman (Stříteský, Suchánek) – 18. Indrák, 45. Stach (Straka)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Ulrych, Stříteský, Kajínek, Bryhnisveen, Půža – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Zeman, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – D. Váňa, R. Hubáček, Diviš (A).
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – Pour, Kracík, Indrák (A) – Stach, Kratěna, Straka – M. Chalupa, Preisinger, Hollweg (A).

    Rozhodčí: Pešina, Souček – Polonyi, Rampír

    Diváci: 5639
    thejrc.org