Chomutov – Sparta 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Žďár n/S 10:1 (kon.) | Kladno – HC Plzeň 0:2 (kon.)
Liberec – Jihlava 7:2 (kon.) | Poruba – Technika Brno 0:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:4 (kon.)
Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 2:3 (po pr.) | K. Vary – PZ Kladno 5:1 (kon.)
Ústí n/L – Třemošná 7:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:4 (0:0, 3:2, 2:2)
HC Sparta Praha
Pátek 17.11.2017, 12:00 • SD ARÉNA • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! V rámci patnáctého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu budeme sledovat utkání mezi Chomutovem a Spartou, tedy souboj třetího a čtvrtého celku. Začínáme v poledne.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (3.)

    Mladší dorostenci Chomutova jsou aktuálně na třetí pozici extraligové tabulky se ziskem devětadvaceti bodů. Na druhý Litvínov ztrácí osm bodů, ale mají o jedno utkání méně. Piráti aktuálně drží pětizápasovou sérii bez prohry, naposledy venku roznesli PZ Kladno 6:2.

    Nejproduktivnější hráči Chomutova
    Michal Gut – 10 zápasů, 24 bodů (9+15)
    Josef Koláček – 14 zápasů, 22 bodů (13+9)
    Marcel Štefančík – 14 zápasů, 19 bodů (8+11)
     
    HC SPARTA PRAHA (4.)

    Pražský celek je aktuálně na čtvrté pozici a na svého dnešního soupeře v souboji o třetí místo ztrácí jediný bod. Sparťané mají sérii dvou výher v řadě, před dvěma týdny dokonce deklasovali v derby Slavii na jejím ledě 6:2. Naposledy zdolali Rytíře Kladno a bodově jim odskočili.

    Nejproduktivnější hráči
    Marek Bláha – 14 zápasů, 21 bodů (5+16)
    Josef Slavíček – 14 zápasů, 19 bodů (7+12)
    Maxim Kubánek – 14 zápasů, 14 bodů (7+7)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Šilhan (Šatný) – Petrásek, Vaněk, Matějka, Birhanzl, Martínek, Klika – Králíček, Príhoda, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

    HC Sparta Praha: Sluka (Cichoň) – Truhlář, Zemčenkov, Hamara, Ducháč, Gurjevskij, Adam, Bláha, Šesták – Kubánek, Mácha, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Slavíček, Výkruta, Vitouch, Theimer.

    Rozhodčí: Zubzanda – Kokrment, Fiala..
     
    Krásné sváteční poledne všem fanouškům mládežnického hokeje! Za pár sekund začne utkání mezi Chomutovem a Spartou, oba celky jsou již na ledové ploše malé haly SD ARÉNY.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Úvodní snažení obou celků bylo ukončeno ofsajdem pražské Sparty, která se do pásma hnala podél pravého mantinelu. Hra tak bude pokračovat ve střední třetině.
     
    01:06
    Michal Vitouch dostával přihrávku skrz polovinu hřiště a na modré čáře se pokoušel kotouč zkrotit. Zpracování mu ovšem nevyšlo a domácí Šatný jej ukryl v lapačce.
     
    02:09
    Další snažení hostů bylo zakončováno nahozením od levého mantinelu, které ovšem skončilo jen na chráničích bránícího hráče.
     
    02:27
    V první větší šanci utkání domácí. Nahození od modré čáry se pokoušel před brankou dostat do sítě nadvakrát Tobiáš Holka, ani jeden pokus ovšem za zády Cichoně neskončil!
     
    03:01
    Následoval průnik Andreje Adamce skrz dva bránící chomutovské hráče. Hostující útočník ale nakonec domácí defenzívu nepřelstil.
     
    04:07
    Nejproduktivnější domácí hráč Michal Gut se dostával po pravé straně do pásma, kde byl ale bodyčekem od puku odzbrojen.
     
    04:57
    Na druhé straně taktéž produktivní Maxim Kubánek. Ten to zkoušel od levého mantinelu po ledě, jeho pokus po ledě ale skončil jen na betonech brankáře Šatného.
     
    05:34
    Rychlá akce Pirátů podél levého mantinelu bylo následně ukončena odpískáním ofsajdu. Vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    06:10
    Zajímavou individuální akci hostů se prodral kapitán Marek Bláha. Ten si najel mezi kruhy, odkud ovšem zakončoval jen do lapačky Šatného.
     
    06:25
    Hned po vhazování ovšem přišel protiútok, který vedl po levé straně Michal Gut. Mládežnický reprezentant zakončoval mezi betony, ale Cichoň se překonat nenechal!
     
    07:12
    Rychlý útok Sparty následně zakončoval z pravého kruhu Josef Slavíček, bránícího hráče ovšem neprostřelil.
     
    08:03
    Hra byla přerušena za brankou Olivera Šatného, kde se dvojice hráčů do sebe zamotala helmami. Mřížky se do sebe zasekly a muselo dojít k sundání přileb.
     
    08:27
    Od pravého mantinelu tvrdě zakončoval Ondrej Príhoda. Jeho dělovka ovšem skončila jen na betonech připraveného brankáře Sparty.
     
    09:40
    Delší úsek hry přerušil až domácí brankář, který nahození ze střední třetiny ukryl v lapačce a hru tak raději přerušil. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    10:01
    Sparta byla následně vykázána z útočné třetiny. Vše se událo poté, co jeden z hráčů v rudém přihrával rukou.
     
    10:45
    Domácí Jan Matějka dvakrát získal kotouč poté, co protihráče hitoval. Domácí obránce tak sklidil potlesk zaplněné malé haly SD ARÉNY.
     
    11:55
    U levého mantinelu se pokoušel bránícího hráče zbavit Stanislav Vrhel. Tomu ovšem klička nevyšla a potencionální šance tak byla zmařena.
     
    13:15
    Domácí celek zatlačil svého soupeře a nějakou minutu kombinoval v útočném pásmu. Ani jeden pokus ovšem neletěl na branku hostujícího brankáře.
     
    14:03
    Tobiáš Holka nyní přihrával do brankoviště pražského celku, kde se ovšem Michal Gut nedokázal dostat ke střele. Následně Sparťané vjeli do ofsajdu.
     
    14:38
    Domácí následně využili chyby v rozehrávce a unikali sami na brankáře. Michal Gut našel na zadní tyčce Stanislava Vrhela, jenž ovšem branku zblízka minul!
     
    15:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Martínek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    15:29
    Pražanům se dosud nepovedlo nic vymyslet. Oliver Šatný musel zatím řešit pouze jeden nahazovaný kotouč do jeho brankoviště, který ukryl v lapačce.
     
    16:01
    Nikita Gurjevskij to zase zkoušel nadvakrát od levého mantinelu. V obou případech ovšem trefil jen připraveného bránícího hráče Chomutova.
     
    16:36
    Piráti se následně dostali podél levého mantinelu do zakončení a vybojovali útočné pásmo. Vhazovat se bude po levici brankáře.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Petrásek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:41
    Od modré čáry tvrdě pálil Šimon Truhlář, kterému se ovšem nepovedlo prostřelit bránícího hráče před sebou. Piráti následně vyhodili.
     
    18:24
    Maxim Kubánek následně trefil obětavého Michala Guta, jenž následně postupoval do útoku. Právě Kubánek ale chomutovského útočníka o puk připravil.
     
    18:58
    V závěru početní výhody vjeli hosté do ofsajdu. Hned po vhazování naskočí na led David Petrásek, domácí celek tak přežil dvě oslabení v řadě.
     
    19:42
    Josef Koláček postupoval do pásma Sparty sám a rychlým bruslením se pokoušel dostat přes obránce. Právě ten poslední jej ovšem bodyčekem poslal k ledu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, která nabídla vyrovnaný hokej. Šance měly oba celky, ani jeden se ovšem do vedení nedostal. Uvidíme, co nám nabídne třetina druhá, která startuje ve 12:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Oba celky vletěly do druhé třetiny aktivně, ani jeden z nich ovšem nevymyslel žádnou nebezpečnou akci směrem dopředu.
     
    21:38
    Od modré čáry nahazoval na branku Sparty Jan Klika. Jeho nahození proletělo kolem branky a nakonec nebylo nikým v bílém tečováno do branky.
     
    22:39
    Individuální akci zakončoval z levé strany chomutovský Ondřej Čech, kterému se ovšem pokusem po ledě nepovedlo překonat připraveného Cichoně.
     
    23:06
    Tobiáš Holka si přihrál o mantinel a dostával se po levé straně do útoku. Jeho následná přihrávka na najíždějícího spoluhráče ovšem nevyšla.
     
    24:08
    Přihrávku pře polovinu hřiště dostal Michal Gut, jenž připravil pro Marcela Štefančíka gólovou situaci. Zblízka se mu ovšem nepovedlo skórovat!
     
    24:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně to ovšem domácím vyšlo, Piráti vedou 1:0! MICHAL GUT se zmocnil kotouče, najel si před branku a parádním bekhendem otevřel skóre utkání. Asistence: Stanislav Vrhel.
     
    25:13
    Z pravého kruhu to zkoušel po stahovačce Oto Theimer. Jeho zakončení po ledě ovšem nenadělalo chomutovskému brankáři větší problémy.
     
    25:45
    Následně dostal přihrávku na vrchol pravého kruhu Nikita Gurjevskij. Hostující bek zakončoval z první, ale branku nakonec vysoce přestřelil.
     
    26:43
    Ve velké šanci byl následně Josef Koláček. Ten dostal přihrávku zpoza branky a zakončoval. Jeho pokus na zadní tyčku ovšem nebyl přesný, kotouč skončil vedle branky.
     
    28:10
    Hosté se pokoušejí hrát útočně a vyrovnat stav utkání. Často ale zapomínají na zadní vrátka a Piráti se dostávají do protiútoků.
     
    28:49
    Tvrdě pálil z vrcholku kruhů Michal Gut. Pokus jediného střelce utkání ale skončil na vyrážečce Oldřicha Cichoně, jenž kotouč vyrazil mimo tři tyče.
     
    29:47
    Další protiútok domácích zakončoval Michael Prokeš, jenž mířil do levé šibenice. Branku ale jen těsně minul, domácím chyběly milimetry.
     
    30:24
    Štěstí na pravé straně pokoušel Andrej Adamec, kterému se ovšem opět nepovedlo prostřelit bránící hráče Pirátů před sebou.
     
    31:13
    Po zásahu hostující střídačky se bude vhazovat ve střední třetině. Piráti stále vedou o jednu branku.
     
    32:19
    Pražané se dostali podél pravé strany do útoku, ale zakončení jednoho z hostů skončilo jen nad brankou. Piráti ovšem faulovali.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tadeáš Svoboda – 2 min., krosček).
     
    32:54
    První nebezpečný pokus v přesilovce vyslal na branku Šimon Truhlář. Jeho dělovka ale skončila jen na betonech připraveného Olivera Šatného.
     
    33:41
    Kombinace hostujícího celku byla zakončena pokus z pravé strany. Nikita Gurjevskij ovšem pálil z úhlu jen do tyčky!
     
    34:02
    O dobrý pokus se postaral také Filip Duchoň, který z levého kruhu mířil do připraveného Olivera Šatného. Ten stále drží čisté konto.
     
    34:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    To nyní neplatí, Sparta se prosadila přesně na konci přesilové hry! Na konci celé akce byl OTO THEIMER, jenž svým pokusem vyrovnal na 1:1. Asistence: Filip Ducháč a Michal Vitouch.
     
    35:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí udělali trestuhodnou chybu, kterou Sparta dokázala potrestat! První zakončení sice skončilo na betonech Šatného, bekhendová dorážka JOSEFA SLAVÍČKA již skončila v brance! Asistence: Jan Krupička.
     
    36:38
    Domácí celek se dostal dvakrát do dobré šance po přečíslení. Ani jeden kotouč ovšem v brance neskončil. Pokračuje se tak vhazováním před chomutovskou brankou.
     
    37:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    Gólové hody v poslední pětiminutovce pokračují! Stanislav Vrhel si najel před branku, kde zakončoval. Tento pokus Cichoň zachytil, ale TOBIÁŠ HOLKA kotouč stále viděl a procpal jej do branky. Asistence: Stanislav Vrhel a Ondrej Príhoda.
     
    37:53
    A další obrat mohl být na světě! Michal Gut si najel podél levého mantinelu až do zakončení, Oldřicha Cichoně ovšem nyní překonat nedokázal!
     
    38:50
    Andrej Adamec dostával přihrávku před branku, kde měl málo prostoru k zakončení. Nakonec puk jen lehce lízl, sám ovšem musel vědět, že gólem to skončit nemůže.
     
    39:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí kombinovali a byli aktivní v útočném pásmu. Sudí navíc signalizoval trest. Dominik Vaněk na modré čáře napřáhl a MICHAL GUT povedenou tečí poslal kotouč do branky – 3:2. Asistence: Dominik Vaněk a Josef Koláček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla hned pět branek a dva obraty. Piráti vedli díky Michalu Gutovi, Sparta ovšem odpověděla a během minuty vedla. Domácí celek se ovšem vrátil do utkání a v poslední sekundě třetiny otočil utkání podruhé. Domácí jdou do šatny jako celek šťastnější.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Piráti se pokoušeli dostat do útočného pásma, ale přihrávka zpoza branky nebyla přesná a skončila za brankou. Píská se tedy icing,
     
    40:55
    Jan Krupička se před brankou dostal k odraženému kotouči a hned jej posílal na branku. Jeho pokus ale nakonec skončil na betonech připraveného Šatného.
     
    42:14
    Andrej Adamec posílal kotouč do předbrankového prostoru, kde hledal spoluhráče. Kotouč ovšem skončil jen na hokejce chomutovského bránícího hráče.
     
    42:47
    Brankář Sparty Oldřich Cichoň se pokusil rychle rozjet akci. Místo toho ovšem vyhodil na icing a vhazovat se tak bude před právě jeho zraky.
     
    43:08
    Po akci domácího celku se do zakončení dostal Ondrej Príhoda, kterému se ovšem z pravého kruhu nepovedlo trefit branku.
     
    43:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    A po závaru v chomutovském brankovišti přišla vyrovnávací trefa! Puk za záda Olivera Šatného procpal ANDREJ ADAMEC! Asistence: Josef Slavíček a Marek Bláha.
     
    44:34
    Matěj Jaroš se po stahovačce dostal do zakončení, ale jeho pokus nakonec skončil jen vedle branky. Aktivní hra pražské Sparty ovšem trvá i nadále.
     
    45:16
    Michal Gut si najel do pásma, kde se otočil a přihrával před branku. Jeho rychlý pas ale nedokázal nikdo zachytit.
     
    46:16
    Michael Prokeš sice ve střední třetině protečoval kotouč za branku, ale i tak se píská icing. Vhazovat se bude po levici Olivera Šatného.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Maxim Kubánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:09
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marek Bláha – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    47:09
    Domácí se dostali do předbrankového prostoru, kde již mohli zakončovat. Marek Bláha ovšem zalehl kotouč a Piráti budou mít dvojnásobnou početní výhodu.
     
    47:48
    Hostující brankář byl mimo branku a David Petrásek se pokoušel trefit prázdnou branku. Svou dělovkou ovšem napálil jen bránícího hráče!
     
    48:34
    Rychle projel do zakončení domácí Josef Koláček, který celou akci zakončoval od levého kruhu. Jeho pokus ale skončil jen nad brankou.
     
    49:10
    Hosté v plném počtu.
     
    49:38
    Aktivita Pirátů pokračovala a zakončena byla dělovkou Dominika Vaňka od modré čáry. Jeho pokus ale prostor tří tyčí pouze minul.
     
    50:33
    Tvrdě zakončoval po přejetí modré čáry Josef Koláček. Jeho rána byla tečovaná a domácí útočník byl hitován.
     
    50:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se po dlouhé době dostali do útoku, kde snad i silou vůle procpali kotouč za záda Olivera Šatného! Úspěšným střelcem je nakonec MICHAL VITOUCH. Asistence: Maxim Kubánek.
     
    51:25
    Odpovědět se pokoušel Stanislav Vrhel, jenž po přejetí modré čáry zakončoval od pravého mantinelu. Jeho bomba ale nakonec skončila jen nad brankou.
     
    52:14
    Matěj Jaroš na druhé straně pokoušel štěstí takovým plachtícím pokusem. Kotouč ale nakonec branku jen minul, nic z toho nebylo.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Michael Prokeš.
     
    53:06
    Z pravého kruhu to zkoušel Maxim Kubánek, který po pár kličkách zakončoval. Puk ale skončil jen v náruči připraveného a pozorného Šatného.
     
    53:55
    Následně se domácímu celku povedlo dvakrát poslat kotouč mimo obranné pásmo, a tak se Sparta do nějakých šancí zatím nedostává.
     
    54:41
    Domácí v plném počtu.
     
    55:03
    Individuálně projel až do zakončení Tomáš Hamara, který z levého kruhu střílel jen do připraveného Olivera Šatného. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    55:32
    Následná akce domácího celku byla ukončena odpískáním zakázaného uvolnění. Buly před brankou domácího celku se tak bude opakovat.
     
    56:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dlouhé snažení domácího celku nakone končí vyrovnávací brankou. David Petrásek nahodil před branku, kotouč se nakonec dostal na STANISLAVA VRHELA, jenž i se štěstím vstřelil branku! Asistence: David Petrásek a Michal Gut.
     
    56:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    A za dalších jedenáct sekund přišel obrat! STANISLAV VRHEL zůstal na ledě a v další důrazné akci vstřelil pátou branku svého celku! Asistence: Michael Prokeš.
     
    57:23
    Dvakrát to zkoušel Marcel Štefančík. Ten to zkoušel z levé i pravé strany, ani jeden kotouč ovšem za zády Oldřicha Cichoňa neskončil.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Vrhel – 2 min., faul kolenem).
     
    58:17
    Sparta je v šesti a hraje powerplay!
     
    58:56
    Marek Bláha kličkoval na modré čáře a kotouč nakonec skončil ve střední třetině. Piráti si tak mohou na chvilku oddechnout,
     
    59:17
    Marcel Štefančík vybojoval kotouč a již mířil do odkryté branky. Nakonec ale skončil jen na boční síti a Piráti se musejí ještě nějakou dobu bránit!
     
    Konec zápasu.
     
    Krásné utkání plné obratů je u konce! Sparta se sice ve třetí třetině dostala do vedení 4:3, Piráti ovšem díky Stanislavu Vrhelovi nejdříve vyrovnali a jedenáct sekund na to utkání otočili. Tři body tak zůstávají v Chomutově.
     
    Já vám děkuji za pozornost a někdy zase u mádežnického hokeje na shledanou. (14:09:45)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Gut (Vrhel), 38. Holka (Vrhel, Príhoda), 40. Gut (Vaněk, Koláček), 57. Vrhel (Petrásek, Gut), 57. Vrhel (Prokeš) – 35. Theimer (Ducháč, Vitouch), 36. Slavíček (Krupička), 44. Adamec (Slavíček, Bláha), 51. Vitouch (Kubánek)


    Piráti Chomutov: Šatný (Šilhan) – Petrásek, Vaněk, Matějka, Birhanzl, Martínek, Klika – Králíček, Príhoda, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.
    HC Sparta Praha: Cichoň (Sluka) – Truhlář, Zemčenkov, Hamara, Ducháč, Gurjevskij, Adam, Bláha, Šesták – Kubánek, Mácha, Adamec, Krupička, Jaroš, Potůček, Slavíček, Výkruta, Vitouch, Theimer.

    Rozhodčí: Zubzanda – Kokrment, Fiala.
    thejrc.org