Chomutov – Sparta 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Žďár n/S 10:1 (kon.) | Kladno – HC Plzeň 0:2 (kon.)
Liberec – Jihlava 7:2 (kon.) | Poruba – Technika Brno 0:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:4 (kon.)
Havířov – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 2:3 (po pr.) | K. Vary – PZ Kladno 5:1 (kon.)
Ústí n/L – Třemošná 7:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
10:1 (4:1, 1:0, 5:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Pátek 17.11.2017, 12:00 • ČPP Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré poledne všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. ELIOD extraliga mladšího dorostu má dnes na programu své 15. kolo. V jeho rámci se zaměříme na duel, ve kterém Mountfield HK přivítá SKLH Žďár nad Sázavou.
     
    Mountfield HK

    Východočeši se aktuálně vyhřívají na první pozici tabulky skupiny Střed, které vládnou s náskokem dvou bodů před druhým Libercem, celkem jich nasbírali již 36. Svěřenci Petra Luštince se vezou na vlně skvělých výsledků, vyhráli již osm zápasů v řadě! Tentokrát budou mít motivaci zvítězit ještě větší, protože posledním a v této sezóně vlastně jediným týmem, který je zvládl porazit, je právě celek z Vysočiny.
     
    SKLH Žďár nad Sázavou

    Plameny jsou na tom o poznání hůř. V tabulce skupiny Střed se nacházejí až na 8. místě, přičemž doposud zvládly nastřádat pouhých 15 bodů. Hráči pod vedením Jiřího Šejby předvádějí v poslední době nevyrovnané výkony, z posledních pěti duelů vyhráli jenom dva. V souboji s Hradcem rozhodně nejsou favority, ale Východočechy už jednou v tomto ročníku porazili, což budou chtít zopakovat také na soutoku Labe a Orlice. Uvidíme, zda se jim podaří přehrát průběžného lídra i podruhé.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – Pelda "A", Králik, Boukal, Naar, Drbal, Perička "C", Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher "A", Šedivý, Hynek, Boštík. Trenér: Petr Luštinec.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný "A", Kouba, Štola, Matas, Malenovský "A", Picka, Doležal, Puczek "C", Bednář. Trenér: Jiří Šejba.

    Rozhodčí: Čáp – Nekvapil, Vodák.
     
    Do začátku utkání chybí necelých deset minut. Obě mužstva jsou již na ledě a aktuálně se věnují rozbruslení.
     
    Celky se seřadily na modrých čarách k vzájemnému pozdravu, utkání začne za malý okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli hráči Žďáru, ale nepodařilo se jim nahodit kotouč za útočnou modrou, na ní ho zachytili beci Mountfieldu.
     
    00:42
    Pelda zastavil kotouč v obranném pásmu a po levé straně se dostal až na opačný konec kluziště, jeho střela z kruhu však byla nepřesná.
     
    01:08
    Další střelecký pokus si připsal Naar, který si vyjel od pravého mantinelu a mířil na vzdálenější tyč, zařízení však netrefil.
     
    01:49
    Vít se musel činit nadvakrát, když se ho nejprve zleva a následně dorážkou z bezprostřední blízkosti snažil překonat Beneš.
     
    02:12
    Puczek se dostal do samostatného úniku a kličkou do forhendu se snažil překonat Sajdla, ten mu ale kotouč vypíchl hokejkou!
     
    02:37
    A Sajdl se musel činit znovu, když ho opět Puczek prověřil střelou do teploměru. Gólman Hradce však přitiskl paži k tělu včas.
     
    03:13
    Budina se šikovně vrátil a vypíchl soupeři puk. Činit se však nemusel, Plameny se dostaly do postavení mimo hru.
     
    03:25
    Žďár právě vstřelil branku!
    Po zaváhání hradecké defenzívy se k jedné ze svých nejsnadnějších branek v kariéře dostal ŠIMON MALENOVSKÝ, který šikovně zasunul puk za Sajdla z bezprostřední blízkosti. Bez asistence.
     
    03:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí odpovídají vzápětí! Perička vypálil z levé strany od modré čáry, kotouč před bezmocným Vítem tečoval pod horní tyč JAN JUŠTA a máme srovnáno – 1:1! Asistence: Tomáš Perička.
     
    04:27
    Boukal získal ve středovém kruhu kotouč, ale nepodařilo se mu ho řádně zpracovat a kupředu tak mohou hráči z Vysočiny.
     
    05:00
    Boukal teď chvíli podržel kotouč za vlastní klecí a následně jej rozehrál doleva. Po hrazení postupují Východočeši kupředu.
     
    05:29
    Mountfield se dostal do pásma soupeře a zavezl puk na zadní mantinel, kde aktuálně svádí boj o touš hned čtveřice hráčů.
     
    05:58
    Šedivého pokus z pravé strany od modré čáry nebyl dobře trefený a místo střely tak z hokejky vyšlo spíš nahození před bránu.
     
    06:31
    Hra má teď rychlý spád, téměř se nepřerušuje a oba celky se střídají na puku, aniž by si vytvořily větší šanci.
     
    06:56
    O černou pryž se nyní bojuje u pravého mantinelu v pásmu Plamenů. Získali jej hráči Žďáru, ale jejich akce neměla delšího trvání.
     
    07:29
    Budina dostal nabito do mezikruží a střelou z první nechal vyniknout přesouvajícího se Víta.
     
    08:04
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Adámek – 2 min., podražení).
     
    08:36
    Plameny se osvobodily a Puczek se dokonce málem dostal do úniku, na poslední chvíli ho defenzíva Mountfieldu zvládla zastavit.
     
    09:09
    Hradečtí teď svírali svého soupeře v jeho pásmu, ale příliš kombinovali a do zakončení se nedostali. Nakonec se vlastní nepřesností připravili o pásmo.
     
    09:40
    Šlaicher dostal nabito z levé strany do prostoru mezi kruhy a ihned pálil. Vít ale předvedl nádherný semafor. Pochvalu zaslouží obě strany.
     
    10:04
    Peričkovi utekl kotouč za modrou čáru, Žďár hraje v plném počtu, ale i nadále se musí bránit tlaku Lvů.
     
    10:36
    Králik v poklidu zpracoval nepřesnou rozehrávku Plamenů a po levé straně rozjel akci Hradeckých. Jeho přihrávka však také nebyla přesná.
     
    11:22
    Peričko dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře odkud střílel na přední tyč, mířil však nepřesně.
     
    11:58
    Hradec zavařil v pásmu soupeře a ve spleti hokejek se ke střele z mezikruží dostal Moravec. Vít jeho pokus hrudí vyrazil.
     
    12:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ HYNEK dostal od Beneše přihrávku zprava do mezikruží, najel si na Víta, kterému udělal parádní kličku do bekhendu a zavěsil přesně pod břevno – 2:1! Asistence: Matěj Beneš.
     
    12:55
    Pinkas se srazil s Puczkem ve středním pásmu a neumožnil tak útočníkovi Plamenů proniknout do třetiny Mountfieldu.
     
    13:23
    Pelda rozehrává zpoza vlastní brány, přes střed se následně šikovně prokličkoval Šedivý a Beneš vypálil od pravého mantinelu. Vít byl pozorný.
     
    13:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pelda – 2 min., podražení).
     
    14:01
    Východočeši si nedělali problémy ve vlastní třetině a po pravém mantinelu poslali puk až za bránu Žďáru nad Sázavou.
     
    14:32
    Hradečtí zatím brání na jedničku, aktivně napadají Plameny při jejich rozehrávce a neumožňují jim tak založit akci.
     
    15:01
    Putz se na levé straně hlásil o přihrávku zdviženou hokejkou. Když konečně puk dostal, byl již v poměrně ostrém úhlu. Ranou na přední tyč Sajdla nepřekonal. Brankář Hradce poslal touš vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    15:34
    Východočeši opět vyhazují přes všechny čáry. Žďáru nad Sázavou se tato přesilovka příliš nedaří.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Naar – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:59
    Velký závar teď vytvořili hráči z Vysočiny před Sajdlem. Macek tvrdě pálil od modré, gólman Lvů vyrazil puk před sebe a následně se musel zorientovat ve vřavě hokejek před sebou, což nakonec dokázal a touš zalehl.
     
    16:29
    Plameny v podstatě navázaly na svou početní výhodu. Vyloučení Naara přišlo vteřinu před návratem Peldy na led. Hra se však opět zdržuje před gólmanem Vítem. Lvi výborně napadají.
     
    16:58
    Cibuzar se probil přes útočnou modrou a střelou z levého kruhu prověřil pozornost lapačky Sajdla.
     
    17:28
    Východočeši se v oslabení dostali do úniku a přečíslení dvou proti jednomu. To však Šlaicher nedokázal přihrávkou z otočky zúročit.
     
    17:50
    Mountfield je v plném počtu, nutno však podotknout, že i během jeho čtyřminutového oslabení byl na ledě vidět vyrovnaný hokej.
     
    18:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce poté, co se Hradečtí vrátili do plného počtu hráčů na ledě, zvyšují svůj náskok. FILIP BOŠTÍK se dostal do samostatného úniku a ranou nad lapačku nedal Vítovi nejmenší šanci – 3:1! Bez asistence.
     
    18:46
    Svěřenci Petra Luštince se hnali do další akce, ale tentokrát nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    19:11
    Pelda ve spolupráci s Peričkou rozjel zpoza klece Mountfieldu další akci Východočechů. Jušta nedokázal dobře zpracovat bekhendovou přihrávku, ale Lvi se dále drží v pásmu protivníka.
     
    19:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce před koncem první třetiny jdou Hradečtí do vedení o tři branky, když svému soupeři posílají gól do šatny. MAREK PELDA vystřelil z mezikruží a Vítovi prošel kotouč mezi betony do sítě – 4:1. Asistence: Petr Moravec, Daniel Šedivý.
     
    19:55
    Plameny nahazují kotouč za bránu Sajdla, tam však budou u puku první obránci Východočechů, kteří v poklidu třetinu dohrají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a nutno říci, že důrazně naznačila, který z týmů vládne tabulce skupiny Střed. Žďár nad Sázavou šel sice ve 4. minutě do vedení, když Malenovský využil zaváhání obrany Mountfieldu a pohodlně skóroval. Od té chvíle však led patřil více méně jednomu mužstvu – Hradci. Sedmadvacet sekund po brance Plamenů vyrovnal Jušta. Další zásahy si pak Lvi schovali do druhé půle prvního dějství, když nejprve Hynek otočil průběh utkání a v závěru dvacetiminutovky přidali trefy také Boštík a Pelda. Svěřenci Petra Luštince tak vstoupí do druhé periody s tříbrankovým náskokem.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:46.
     
    Hráči jsou zpět na ledě. Druhá třetina může začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Malenovský se hned na začátku třetiny probil přes obránce a vyslal z mezikruží přízemní střelu. Sajdl ji pohodlně lapil do lapačky.
     
    20:46
    Pelda dvakrát pálil z pravé strany od modré čáry. Jeho první pokus byl zblokován chumlem hráčů před bránou, druhý postrádal přesnost.
     
    21:20
    Budina se dostal po pravé straně do úniku a z ostrého úhlu se snažil překvapit Víta, který vykopl betonem kotouč do rohu hrací plochy.
     
    21:53
    Plameny se už už dostávaly do velké šance, kterou by měl na hokejce Malenovský, ale sudí byl nekompromisní a odpískal postavení mimo hru.
     
    22:18
    Perička rozehrál křižně na svého parťáka Peldu, který po pravém mantinelu nahodil kotouč až za bránu Víta. Hradečtí se usazují v pásmu soupeře.
     
    22:48
    Picka se probíjel přes defenzívu Hradce ke střele, ale přesila bránících hráčů byla nakonec nad jeho síly.
     
    23:18
    Naar se vrátil s pukem do vlastní třetiny, odkud založil akci po pravé straně. Hradečtí se ale přes útočnou modrou nedostali.
     
    23:45
    Vít bez větších potíží schoval pod lapačku nahození ze středního pásma. Následně touš přikryl rukavicí před dojíždějícími útočníky Lvů.
     
    24:08
    Boštík dostal přihrávku do pravého kruhu a okamžitě vystřelil na zadní tyč. Vít byl pozorný a jeho pokus zastavil lapačkou.
     
    24:40
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Boštík – 2 min., podražení).
     
    25:18
    Plameny se usadily v pásmu Hradce a hráči Žďáru si posílají touš podél hrazení. Do střelecké pozice se však zatím nedokázali dostat.
     
    25:58
    Lvi vyhodili přes všechny čáry a za pukem spěchal Jušta, který ho na chvíli získal a podržel v pásmu protivníka.
     
    26:28
    Bednář dostal pravděpodobně poněkud nečekanou zadovku, pročež mu touš projel pod hokejkou a ze střely sešlo.
     
    26:46
    Vít v pohodě zastavil nahození ze středního pásma. Puk musel před dotírajícím Juštou rychle přikrýt lapačkou. Mountfield je v plném počtu.
     
    27:28
    Šlaicher získal puk o pravého mantinelu, takže Budina mohl ohrozit bránu Plamenů. Kotouč mu však sjel z čepele a gólman Žďáru kotouč pohodlně skryl pod rukavici.
     
    27:59
    Východočeši znovu zle zavařili před Vítem. Ten si musel poradit s dorážkou z bezprostřední blízkosti a následně i střelou od modré. Vše však ustál a zachránil tak svůj tým od další obdržené branky.
     
    28:13
    Naar zastavil vyhození z obranného pásma hráčů z Vysočiny, ale dotírající hráč Plamenů mu nakonec přece jen prošťouchl puk do středu hrací plochy.
     
    28:57
    Žďárští hráči nyní kombinují v pásmu před Sajdlem, dlouho se tu však neohřáli a musí se znovu stáhnout k vlastní svatyni.
     
    29:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši nyní předvedli nádherný rychlý přechod kluziště, na jehož konci byla přesná křižná přihrávka Hynka na MATĚJE BENEŠE, který střelou z první na zadní tyč pokořil Víta – 5:1! Asistence: Tomáš Hynek.
     
    29:59
    Plameny se pokusily na obdrženou branku zareagovat vlastním náporem, ale v prostoru před Sajdlem se moc dlouho nezdržely.
     
    30:31
    Šlaicher pálil po nahrávce Budiny zpoza brány z prostoru mezi kruhy. Vít se ale stihl přesunout a zabránil tak dalšímu gólu Lvů.
     
    30:57
    Hradečtí mají v zápase očividně navrch, jejich protivník útočí jen sporadicky. Svěřenci Petra Luštince mají v těchto chvílích zápas zcela pod kontrolou.
     
    31:33
    Východočeši rozjíždějí další akci zpoza vlastní brány. Jejich útok měl životnost jen k útočné modré.
     
    31:56
    Hynek si přehodil puk přes bránícího hráče, jeho posunutí puku bylo však delší než zamýšlel a Vít jej v klidu sebral do lapačky.
     
    32:25
    O puk se nyní bojuje ve středním pásmu, kde o něj u mantinelu svádí zápas hned čtveřice hráčů, úspěšnější byli svěřenci Petra Luštince a mohou zaútočit.
     
    32:58
    Vít si poradil s dalším nahozením z větší vzdálenosti. Následovat bude vhazování po jeho pravé ruce.
     
    33:14
    Další akce svěřenců Jiřího Šejby končí nepřesností. Plameny nedokázaly založit svou akci a jejich dlouhá přihrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    33:38
    Malenovský dostal zadovku na útočné modré, sjel si mezi kruhy a vystřelil těsně nad ledem, Sajdl jeho nebezpečný projektil zlikvidoval hokejkou.
     
    33:56
    Střídání v týmu SKLH Žďár nad Sázavou: ze hřiště odchází Vít, přichází Sivíák.
     
    34:13
    Grauer dostal přihrávku na pravou stranu k modré čáře. Mířil nejspíš na zadní tyč, ale mířil dosti nepřesně.
     
    34:49
    Králik zpracoval puk ve středu hrací plochy a poslal touš po pravém hrazení dopředu. Jeho spoluhráči však byli zablokováni bránícími hokejisty Plamenů.
     
    35:26
    Svěřenci Jiřího Šejby se nyní ubránili dalšímu náporu Hradeckých jen za cenu dalšího zakázaného uvolnění. Buly po levici Siváka.
     
    35:49
    Adámek ustál nápor Budiny a po levém mantinelu vyhodil černou pryž až do pásma Východočechů.
     
    36:25
    Šlaicher dostal přihrávku zpoza brány do prostoru mezi kruhy. Sivák si ale skvěle vyjel a jeho střelu vyrazil.
     
    36:47
    Svěřenci Petra Luštince se mohli dostat do samostatného úniku, ale Jušta byl při přechodu útočné modré moc rychlý – ofsajd.
     
    37:09
    Východočeši se teď vlastní nepřesností připravili o pásmo. Musí se tak opět stáhnout až k Sajdlovi a rozjet další akci zpoza své svatyně.
     
    37:50
    Jušta se probil až před Siváka, ale kotouč mu v poslední chvíli utekl a útočník Lvů tak zakončit nestihl.
     
    38:22
    Východočeši nahodili černou pryž až za bránu mužstva z Vysočiny. Za klec Plamenů se však nejrychleji dostali obránci Žďáru nad Sázavou a uklidňují hru.
     
    38:57
    Budinovi utekl puk, pročež mohli hosté vyrazit do útoku, přes útočnou modrou se ale nedostali.
     
    39:25
    Malenovský dostal nabito na pravý kruh, kde byl úplně volný. Mířil na přední tyč, ale branku netrefil.
     
    39:55
    Kupředu se ještě probíjí Jušta, ale je bráněn hned dvojicí soupeřů, takže se k zakončení již nejspíš nedostane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi, na góly byla podstatně chudší, než ta první. Obraz hry se však příliš nezměnil. Hradec má hru plně pod kontrolou a hráči Žďáru se do příležitostí dostávají spíše sporadicky. Mountfield potvrdil svou převahu v této pasáži zápasu brankou Beneše a do třetí, pravděpodobně závěrečné, třetiny vstoupí s pohodlným čtyřgólovým náskokem.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 13:27.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Konečný a Cibuzar se snažili střílet přes hradecké beky, ale ti jejich pokusy k Sajdlovi nepustili. Východočeši mohou kupředu.
     
    40:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Budina nahodil z levého rohu před bránu, kde byl nejšikovnější LUKÁŠ PAJER, který dopravil touš za záda Siváka – 6:1. Asistence: Matyáš Budina, Radim Šlaicher.
     
    41:27
    Východočechy jejich gól povzbudil a znovu se tlačí do prostoru před strážcem žďárské svatyně.
     
    41:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naar přihrál z pravého kruhu křižně doleva na PETRA MORAVCE, který nechytatelnou ranou pod horní tyč zvyšuje již na 7:1! Asistence: Jakub Naar.
     
    42:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí si vstup do třetí třetiny vychutnávají a uštědřují soupeři třetí direkt v rychlém sledu. Po parádní kombinaci hráčů Mountfieldu se dnes již podruhé prosadil FILIP BOŠTÍK. Asistence: Jan Jušta, Radim Šlaicher.
     
    42:10
    Trenér Jiří Šejba reaguje na tři rychle obdržené branky oddechovým časem.
     
    42:36
    Moravec se srazil v obranném pásu s Pajerem, kterému vykopl hůl z rukou. I přesto se Hradečtí pohodlně udrželi na kotouči.
     
    43:08
    Štola předvedl šikovnou kličku u mantinelu a zbavil se napadajících hráčů. Plameny tak mohou po pravém mantinelu zaútočit.
     
    43:58
    Picka se dostal do samostatného úniku a z bezprostřední blízkosti se snažil překonat Sajdla ranou mezi betony. Gólman Lvů je však stihl sklapnout k sobě.
     
    44:06
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Putz – 2 min., hákování).
     
    44:38
    Východočeši kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor, který zatím nenacházejí. Plameny brání zodpovědně.
     
    45:01
    Hradečtí svírají svého soupeře jako v kleštích. Budina dostal křižnou přihrávku na pravý kruh, ale mířil nepřesně.
     
    45:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši využívají přesilovku a zvyšují už na 9:1. MATYÁŠ BUDINA opět obdržel přesnou křižnou přihrávku na pravý kruh a tentokrát již mířil přesně. Asistence: Marek Pelda, Matěj Pinkas.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Naar – 2 min., napadení).
     
    46:08
    Matas vypálil takřka z nulového úhlu a jeho pokus tak poměrně logicky zamířil jen do zadního oblouku svatyně Sajdla.
     
    46:46
    Přesilovka se zatím hráčům z Vysočiny příliš nedaří. Opět se museli stáhnout k vlastní svatyni, kde za nahozením uháněl Boštík, jenž donutil Siváka přikrýt puk lapačkou.
     
    47:13
    Východočeši se opět bez problémů osvobodili vyhozením přes všechny čáry. Další akce Plamenů končí na útočné modré.
     
    47:49
    Hradečtí jsou již v plném počtu. Hráči ze Žďáru však ještě zvládli zahrozit! Matas dostal kotouč na pravý kruh a svou střelou tahem orazítkoval břevno!
     
    48:10
    Východočeši aktivně napadají rozehrávku soupeře, ten se ale i tak zvládl prosadit a Konečný pálil nebezpečně z prostoru mezi kruhy. Sajdl byl se svou lapačkou připraven.
     
    48:36
    Pelda rozjíždí další akci Mountfieldu zpoza branky. Lvi se dostali po levé straně do pásma mužstva z Vysočiny a rozjíždějí svůj kolotoč přihrávek.
     
    49:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pinkas – 2 min., hákování).
     
    49:33
    Konečný se dostal ke střel od levého mantinelu, ale ranou na přední tyč prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    49:55
    Budina se šikovně prokličkoval v oslabení mezi přesilou bránících hráčů a nebezpečně vypálil z pravého kruhu na zadní tyč. Sivák měl lapačku připravenou.
     
    50:20
    Svěřenci Petra Luštince si nekomplikovali život a jednoduše vyhodili puk přes všechny čáry až za klec Siváka, kde jej sebrala defenzíva mužstva z Vysočiny.
     
    50:43
    Plameny si zatím se svou početní výhodou nedokázaly příliš dobře poradit. Až nyní se hráči Žďáru dostali přes útočnou modrou, ale puk jim byl rychle odebrán.
     
    51:16
    Po zásahu vysokou holí se bude vhazovat v pásmu celku z Vysočiny po pravé ruce brankáře Siváka. Hradečtí jsou v plném počtu.
     
    51:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši přidávají desátou branku! FILIP BOŠTÍK kompletuje svůj hattrick, když dostal puk na levý kruh. Jeho první pokus Sivák zvládl vyrazit, na dorážku však už nestačil – 10:1! Asistence: Jan Jušta.
     
    52:14
    Hráči z Vysočiny se nyní pokusili vyrazit kupředu po pravé straně, v polovině hrací plochy však byli u mantinelu zastaveni a kupředu spěchají opět Lvi.
     
    52:49
    Naar se snažil vymyslet šikovnou křižnou přihrávku, ale tu zvládla defenzíva Plamenů zblokovat do rohu hrací plochy.
     
    52:59
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Kouba – 2 min., krosček).
     
    53:18
    Naar nyní šikovně nahrál do prostoru mezi kruhy na Šlaichera, ten však díky bránícím hokejkám nebyl schopen zakončit.
     
    53:47
    Hráči z Vysočiny se osvobodili vyhozením přes všechny čáry. Moravec kontroluje černou pryž za vlastní klecí a následně jej přenechává Peldovi, který rozehraje.
     
    54:20
    Východočeši motají svého protivníka v jeho třetině a hledají vhodný prostor, odkud by vypustili další ránu.
     
    54:59
    Plameny se opět osvobozují vyhozením až za klec Sajdla a spěchají vystřídat. Žďár nad Sázavou hraje v plném počtu.
     
    55:22
    Beneš posunul bekhendem kotouč po levém mantinelu. Ve středu hrací plochy jej zastavili hráči z Vysočiny a poslali jej zpět do třetiny Mountfieldu.
     
    55:58
    Cibuzar se šikovně prosmýkl kolem dvojice bránících hráčů a s pukem se dostal až do rohu. Plameny okupují prostor před Sajdlem.
     
    56:24
    Macek vystřelil z levé strany od modré čáry. Sajdlovi kotouč vypadl, ale následně jej brankář Hradce stihl přikrýt lapačkou před dorážejícími útočníky Žďáru nad Sázavou.
     
    56:46
    Hradečtí nyní nebezpečně kombinovali kolem svatyně Siváka, ale ani jeden z hráčů Mountfieldu se nakonec do zakončení nedostal.
     
    57:26
    Východočeši usilují o jedenáctou branku. Aktuálně kombinují v rohu kluziště a hledají volného spoluhráče, který by mohl střílet.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Králik – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pokorný – 2 min., sekání).
     
    58:02
    Na ledě tedy vidíme hru ve čtyřech. O černou pryž se aktuálně bojuje za klecí Siváka. Získali jej Hradečtí, ale vlastní nepřesnou přihrávkou se připravili o pásmo.
     
    58:49
    Lvi si opět nedokázali šikovněji předat puk, pročež se Plameny zvládly ubránit jejich náporu a mohou se pokusit o protiútok.
     
    59:20
    Jako po většinu zápasu, tak i nyní se hra odehrává v prostoru před bránou Žďáru nad Sázavou, Lvi svým kolotočem přihrávek hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    59:40
    Oba celky jsou v plném počtu a hra se již více méně dohrává, o puk se nyní bojuje ve středu hrací plochy.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Puczek – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Poměrně jednoznačný duel je minulostí. Žďár nad Sázavou v něm vedl pouhých 27 sekund. Poté Hradečtí zabrali a svého protivníka jednoznačně přehrávali po celý průběh duelu. O tomto faktu svědčí také finální skóre – 10:1. Mountfield potvrdil roli favorita a nadále bude vládnout tabulce skupiny Střed. Celé mužstvo Lvů dnes předvedlo parádní výkon, vyzdvihnout však musíme hattrick Filipa Boštíka a také výkon brankáře Tomáše Sajdla, který by dnes, nebýt zaváhání jeho kolegů na začátku první třetiny, udržel čisté konto.
     
    Ode mne je to pro tento zápas vše, loučím se s vámi z pod Bílé věže. Ve zbytku dne vzpomeňte na to, že slavíme Den boje za svobodu a demokracii a užijte si i následující volno o víkendu. Někdy příště se budu samozřejmě opět těšit, na počtenou. (14:09:16)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 4. Jušta (Perička), 13. Hynek (Beneš), 19. Boštík, 20. Pelda (Moravec, Šedivý), 30. Beneš (Hynek), 41. Pajer (Budina, Šlaicher), 42. Moravec (Naar), 43. Boštík (Jušta, Šlaicher), 46. Budina (Pelda, Pinkas), 52. Boštík (Jušta) – 4. Malenovský


    Mountfield HK: Sajdl (Tichý) – Pelda "A", Králik, Boukal, Naar, Drbal, Perička "C", Pinkas – Moravec, Souček, Budina, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher "A", Šedivý, Hynek, Boštík. Trenér: Petr Luštinec.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (34. Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný "A", Kouba, Štola, Matas, Malenovský "A", Picka, Doležal, Puczek "C", Bednář. Trenér: Jiří Šejba.

    Rozhodčí: Čáp – Nekvapil, Vodák
    thejrc.org