Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Liberec – Ostrava 2:1 (kon.) | Brno – Teplice 1:0 (kon.)
Slavia – Dukla Praha 5:0 (kon.) | Slovácko – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
FC Zlín
Sobota 18.11.2017, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 483 míst) • HET liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Olomouc má k dispozici ještě jedno taktické střídání, na hřiště tak místo Šimona Falty zamířil Pavel Moulis.
    87. Martin HÁLA - 2:0
     
    87
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A domácí se ještě dostávají ke zvýšení svého náskoku! Po velkém tlaku na zlínskou defenzívu se nakonec dostal ke střelbě z mírné otočky MARTIN HÁLA, který se nacházel na hranici malého vápna. Jeho přízemní trefa nakonec s velkým štěstím po odrazu od tyče doputovala za brankovou čáru. Dostál byl bez větších šancí na úspěšný zákrok.
     
    84
    Domácí mančaft si připravil další střídání, Tomáše Zahradníčka na trávníku nahrazuje Martin Hála.
     
    82
    I domácí si připravili první vystřídání základní jedenáctky, na pozici Tomáše Chorého naskakuje Jiří Texl.
     
    80
    Hosté naposledy v zápase střídají, místo Ubonga Ekapaie se do utkání podívá i Lukáš Bartošák.
     
    80
    Domácí měli pořádně namále. Velkou minelu Sigmy musel ve spolupráci s Radakovičem napravovat Buchta, který jen tak tak vyrazil balón mimo branku. Zlín se dostane k dalšímu rohovému kopu.
    76. Kalvachovu povedenou ránu Dostál vyrazil na roh.
     
    76
    Kalvach ukázal, že i on může být střelcem. Jeho rána ovšem gólové parametry nakonec neměla, míč ovšem proletěl jen milimetry vedle tyče. Dostál ji podle všeho ještě tečoval.
     
    75
    Olomouc se dostává k dalšímu rohovému kopu, k míči se jako tradičně staví Falta. Ševci se tak musí celkem rychle stáhnout k vlastní brance.
    72. Ekpai po odkopu Dostála se dostal do šance, ale střelou jen těsně minul levou tyč.
     
    72
    Ekpai se dostal k velice překvapivě odraženému míči, což byl zřejmě šok i pro samotného aktéra celé situace. Zlínský záložník totiž bez okolního tlaku pálil jen těsně mimo bránu.
     
    67
    Na řadě je druhé domácí střídání, místo Murise Mehanoviče jde na trávník Adnan Džafič.
     
    63
    Muris Mehanovič (ZLN) se provinil při zpracování míče rukou, což je pokyn pro udělení žluté karty. Hanáci se tak mohou nyní na pár chvil odpoutat od tlaku hostů, Fastavu se v těchto okamžicích začalo znovu dařit.
    61. Tomáš Chorý mohl přidat pojistku, ale odražený míč nasměřoval pouze do boční sítě.
     
    61
    Chorý jen tak tak neproměnil další obrovskou tutovku, která se před tímto sniperem naskýtala. Jeho dorážka po odražené Kalvachově ráně tak letěla jen těsně vedle brány.
     
    58
    Falta ještě zkoušel pod nátlakem dvou beků o sklepnutí na Zahradníčka, jenomže pohyby obou hráčů se spolu do symbiózy nedostaly. Zlínští se tak vyhnuli další vyložené šanci Hanáků.
     
    55
    Zlín jako první v zápase střídá, na pozici Tomáše Janíčka přichází Josef Hnaníček.
    54. Ekpai mohl vyrovnat, osamocený ale hlavičkoval jen do boční sítě.
     
    54
    I hosté mohli být kousek od vyrovnání! Ekpai po krásném centru Mehanoviče ale pálil pouze do boční sítě, Buchtovi musel spadnou velký kámen ze srdce.
    52. Velká šance Plška, který z malého vápna přestřeluje!
     
    52
    Plšek byl vlásek od gólu! Centr z levé strany jej totiž našel přesně pár metrů od brankové čáry, jenomže způsob jeho zakončení jej ve stoprocentní tutovce podrazil. Zlín měl neskutečné štěstí.
     
    51
    Vepřek znovu ukázal sprint jako o mnoho mladší hráči a propelášil až do hloubky obrany Zlína. Jeho krásný pas přes vápno ovšem nikoho ze skluzujících Hanáků nenašel.
     
    35
    Do hloubky vápna hostí se velice rychlým průnikem prodral do zakončení Plšek, jenomže padající Holzer zabránil nejhoršímu. Následná hlavička Chorého po centru Falty letěla mimo bránu. Fastav měl znovu velké štěstí.
     
    23
    Bačo byl kousek od vyrovnání! Mladičký talentovaný stoper se procpal v malém vápně ke střele ve skluzu, jenomže pro Buchtu to nebylo překvapivé řešení. Olomoucký brankář si připsal další důležitý zákrok.
     
    21
    Zlín se dostane k rohovému kopu, podle reakce tribun je od Zlínských očekáváno vyrovnání. Ševci se skoro v celé své sestavě stěhují k soupeřově brance.
     
    11
    Domácí se dostávali k obrovské příležitosti před Dostálem, jenomže rychlý nájezd Sladkého nakonec k žádné střele nevedl. Hned dva hráči Olomouce totiž se smůlou promáchli. Fastav měl velkou dávku štěstěny.
    7. Tomáš CHORÝ - 1:0
     
    7
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do rychlého vedení! TOMÁŠ CHORÝ sice nejprve jen marně hledal Zahradníčka, ovšem hned během pár sekund už se právě nahrávající mohl radovat z úvodní trefy zápasu. Po krásném pásu na penaltový puntík se kanonýr Sigmy nerozpakoval a díky pomalejší reakci Bača s Gajičem mohl pálit přímo k tyči. Dostál byl ve své pozici pozdě.

    Johan Čáp

    Branky: 7. Chorý (Zahradníček), 87. Hála (Houska)

    Karty:   63. Mehanović (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 15:17.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (84. Hála), Houska, Kalvach, Falta (90+2. Moulis) – Plšek – Chorý (82. Texl).
    Náhradníci: Reichl – Moulis, Manzia, Polom, Hála, Obročník, Texl.

    FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer – Janíček (C) (55. Hnaníček) – Ekpai (80. Bartošák), Jiráček, Traoré, Mehanović (67. Džafić) – Diop.
    Náhradníci: Zlámal – Džafić, Matejov, Bartolomeu, Hnaníček, Bartošák, Železník.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Moláček

    Diváci: 4159
    bahis siteleri