Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Brom – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 4:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.11.2017, 13:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Hosté byli blízko k zaznamenání čestného úspěchu. Trippierův centr totiž obrana Kanonýrů odvrátila pouze k Sonovi, který se nijak nerozpakvoal a ihned vypálil, jeho pumelici ale nad branku tečoval dnes výborně fungující Mustafi.
     
    90+3
    Francis Coquelin vybojoval míč na vlastní polovině hřiště a poté vyslal do samostatného úniku Alexise Sáncheze, který se propracoval až do zakončení, tváří v tvář vybíhajícímu Llorisovi ale neuspěl.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Alex Iwobi.
    81. Petr Čech fantastickým zákrokem vychytal Erica Diera!
     
    81
    Skvělý zákrok Petra Čecha! Do šestnáctky přilétl velice zajímavý centr od Eriksena, na který si u zadní tyče naskočil Eric Dier, proti jeho hlavičce do protipohybu se ale brankář Arsenalu opravdu zaskvěl.
     
    77
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Sead Kolašinac nalezl na hranici malého vápna číhajícího Alexise Sáncheze, který si položil Erica Diera a z ostrého úhlu zkusil propálit Llorise, ten ale jeho ránu z bezprostřední blízkosti pokryl.
     
    75
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Fernando Llorente.
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Son Heung-min.
     
    73
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Francis Coquelin.
     
    73
    Nacho Monreal svůj skluz v souboji s Allim nenačasoval vůbec dobře. Po přerušení hry se Mike Dean na místo přestupku vrátil a španělskému obránci udělil žluté varování.
     
    62
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sidi Yaya Dembélé, přichází Harry Winks.
     
    50
    Tohle bylo od Harryho Kanea zbytečné. Míč už putoval za čáru, když anglický reprezentant zajel do nic netušícího Xhaky. Sudí Dean celou situaci neviděl, kartu udělil až po konzultaci se svým pomezním kolegou.
     
    48
    Po ztrátě ve středu hřiště v podání domácích hráčů se kupředu vydal Harry Kane, kterého Shkodran Mustafi zastavil jen za cenu jasného faulu. Následně byl za své počínání odměněn žlutou kartou.
    41. Alexis SÁNCHEZ - 2:0
     
    41
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Konec prvního poločasu vyšel Kanonýrům naprosto fantasticky, necelých pět minut před odchodem do šaten se totiž domácí prosazují podruhé! Davies zbytečně vystoupil z defenzivní linie, načež Bellerín vymyslel parádní kolmici pro Lacazettea. Ten se neukvapil a místo střely se rozhodl pro přihrávku na před brankou číhajícího ALEXISE SÁNCHEZE, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně prostřelil bezmocného Llorise.
     
    38
    V euforii hrající Alexis Sánchez přilétl do souboje s Tripierem jako smyslu zbavený a svého protivníka velmi tvrdě poslal k zemi. Zde neměl Mike Dean na vybranou, udělení žluté karty je zcela na místě.
    36. Shkodran MUSTAFI - 1:0
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Poté ale hosté zaspali při návratu do defenzivy, za což jsou nyní potrestáni, Arsenal se totiž dostává do vedení! Požár hasil až Davinson Sánchez, který v osobním souboji fauloval svého jmenovce Alexise. Exekuce následného přímého kopu se ujal Mesut Özil, na jehož povedený centr si v šestnáctce naskočil SHKODRAN MUSTAFI a přesnou hlavičkou k zadní tyči rozjásal do posledního místečka zaplněné ochozy Emirates Stadium.
    33. Christian Eriksen přízemní střelou protáhl Petra Čecha!
     
    33
    Velká příležitost pro Spurs, tady opravdu mnoho nescházelo! Ben Davies dostal na levé straně trestuhodně mnoho prostoru, na jeho přihrávku si poté seběhl Christian Eriksen, který se zbavil svého strážce a trefil tyč Čechovy svatyně!
     
    32
    Tohle byl zbytečný zákrok. Granit Xhaka poslal u postranní lajny k zemi Alliho, a protože už byl hlavním sudím před pár minutami napomínán, tentokráte byl rovnou oceněn žlutou kartou.
    19. Lacazette mezi dvěma stopery Spurs těsně nedosáhl na míč
     
    19
    Velká možnost pro domácí tým! Aaron Ramsey dostal až příliš volného prostoru, který využil k parádní kolmici pro Héctora Bellerína. Na jeho nabídku si v pokutovém území sbíhalo hned několik spoluhráčů, ovšem ani jeden z nich nedokázal míč doklepnout do sítě.
    7. Harry Kane se uvolnil, pálil ale pouze do náruče Petra Čecha!
     
    7
    Na zajímavé brankové příležitosti je to v tuto chvíli už 1:1. Za ne úplně zkonsolidovanou obranu Arsenalu přilétl balon, kterého se ujal Harry Kane. Nejlepší střelec Premier League se s ním zvládl prodrat až do šestnáctky, jeho pokus doprostřed branky ale Petr Čech zneškodnil.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Mustafi (Özil), 41. Alexis Sánchez (A. Lacazette)

    Karty:   32. Xhaka (ARS), 38. Alexis Sánchez (ARS), 48. Mustafi (ARS), 73. Monreal (ARS) – 50. Kane (TOT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 11:16.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil (84. Iwobi), Alexis Sánchez – A. Lacazette (73. Coquelin).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Iwobi, Welbeck.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Moussa Sissoko, M. Dembélé (62. Winks), Davies – Eriksen, Alli (75. Heung-min) – Kane (75. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Foyth, Walker-Peters, Winks, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodčí: Mike Dean – Ian Hussin, Eddie Smart

    Diváci: 59 530
    thejrc.org