Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Brom – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 4:1 (kon.)
konec
Manchester United
4:1 (2:1)
Newcastle United
Sobota 18.11.2017, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9. (20:36:25)
     
    Je konec! Fotbalisté Manchester United nakonec dokázali otočit nepříznivý výsledek a po velmi dobrém výkonu berou všechny tři body. Nutno dodat, že vítězství 4:1 je naprosto zasloužené, Newcastle se po vstřelené brance stále více zatahoval do defenzívy, což se postupem času neprojevilo jako dobré řešení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fellainiho hlavičku ukryl Elliot ve své náruči. Fotbalisté United se ještě dožadovali branky, neboť se jim zdálo, že brankář byl s míčem už za brankovou čárou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    87
    Pakliže jsem před několika minuty hovořil o tom, že se moc nepřerušuje, v tuto chvíli je to přesně naopak. Hlavní arbitr musí být v permanenci.
     
    86
    Manchester se dopustil i dalšího faulu, který nakonec nemusel vůbec mrzet. Ani další standardní situace hostů se totiž neujala.
     
    85
    Shelvey si proti přesile protihráčů vůbec nevěřil a balón vrátil až na nohu Elliota. Hostující brankář okamžitě vrátil míč k půlící čáře.
     
    84
    Fellaini se nyní prezentoval až přílišnou agresivitou a po jeho faulu musel hlavní sudí použít píšťalku. Newcastle okamžitě rozehrál volný kop.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Ander Herrera.
     
    82
    Zřejmě i hostující hráči vycítili, že výkon v dnešním utkání nebude stačit na žádný bodový zisk. Naopak se spíše hraje o co nejmenší brankový příděl.
     
    81
    Fellaini roztáhl hru na levou stranu na Younga, jenž se nepustil do ničeho individuálního a pouze vrátil vlasatému spoluhráči.
     
    80
    Už se hraje poměrně dlouhou dobu bez přerušení. Navíc nesledujeme zrovna ofenzivní choutky obou celků, nyní je k vidění spíše poklidná hra.
     
    79
    Za postranní čárou se nám připravuje poslední střídáního domácího celku, naopak Rafa Benítez už vyčerpal všechny své možnosti.
     
    78
    Shelvey zkusil dnes již poněkolikaté zakončit k tyči. Tentokráte jeho pokusu chybělo jen pár centimetrů, De Gea se za jeho pokusem pouze ohlédl.
     
    77
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Dwight Gayle, přichází Mohamed Diamé.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Zlatan Ibrahimović.
     
    74
    Mitrovič se po svém nástupu na hrací plochu okamžitě zapojil do útočné snahy. Ta ale nakonec skončila nepřesnou přihrávkou na Yedlina.
     
    73
    Pakliže to měl Newcastle po třetí inkasové brance hodně složité, v tuto chvíli se jedná spíše o nadlidský úkol. Hosté budou muset vstřelit ještě tři branky!
     
    72
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Aleksandar Mitrović.
    71. Romelu LUKAKU - 4:1
     
    71
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Máme tu další branku v hostující síti! ROMELU LUKAKU si potáhl balón k vápnu, kde si narazil s Matou a poté tváří v tvář Elliotovi zamířil chladnokrevně pod horní tyč.
     
    71
    Mezitím nám středopolař Shelvey rozehrál rohový kop, který jeden z hostů prodloužil na zadní tyč. Tam byl ale u míče jako první Martial.
     
    70
    Hostující Hayen zřejmě utrpěl nějaké menší poranění a v tuto chvíli je v péči lékařů. Na nic vážného to ale nevypadá, hostující lodivod nejspíš nesáhne ke střídání.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Marouane Fellaini.
    69. De Geův skvělý zákrok.
     
    69
    Jak jednoduché to může být nyní dokonale předvedl Murphy, jehož průnik před střed nakonec vyústil ve velmi pohotovou střelu. De Gea se musel činit.
     
    68
    Tribuny Old Trafford bouří, Zlatan Ibrahimovič se totiž začal rozcvičovat. Uvídíme švédského dlouhána v dnešním utkání v akci?
     
    67
    Žlutou kartu dostává Chris Smalling (Manchester United).
     
    67
    Další zdánlivě jednoduchá akce putovala po ose Pogba – Rashford. Druhý jmenovaný poslal před branku ostrý centr, na poslední chvíli ale přispěchal Clark.
     
    66
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Matt Ritchie, přichází Rolando Aarons.
     
    65
    Lejeune byl u padající míče jako první, nicméně stačil ho odehrát pouze k soupeři. Young se tak po dotyku jednoho z hostů dostane k autu.
     
    64
    Momentálně sledujeme trochu hluchou pasáž utkání, která nenabízí nic závratného. Naopak je k vidění nespočet krátkých přihrávek.
     
    59
    V pokutovém území číhala početná skupinka v rudých dresech, avšak ani jeden z rohů nezaznamenal větší nebezpečí. Následovat bude i třetí.
     
    58
    Španělský špílmachr nyní operoval na levé straně, kde se propracoval k centru. Ten nakonec odklidil na tribunu vracející se Lejeune.
     
    57
    Mata se chystal rozject rychlý protiútok, který nakonec sám zabrzdil. Z kontru tak nic není a míč se momentálně pohybuje u zadáků Manchesteru.
     
    56
    Naopak hosté to budou mít v tuto chvíli hodně složité. Nejen, že prohrávají o dvě branky, navíc se jím herně příliš nedaří.
     
    55
    Na první branku druhého poločasu jsme tak nemuseli čekat dlouho. United hraje dnes velmi dobře, tato branka je jasnou vizitkou.
    54. Paul POGBA - 3:1
     
    54
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Ukázková akce z díly Manchesteru United! Lukaku odcentroval na zadní tyč na Rashforda, který celou sitaci ještě vyšperkoval přihrávkou na naběhnuvšího PAULA POGBU. Ten pochopitelně neměl tváři v tvář odkryté brance sebemenší problém.
     
    54
    Martial natáhl své nohy a poté si navedl míč na levou nohu. Výsledkem je ostrý centr do prostoru, kde nebyl žádný z fotbalistů.
     
    53
    Newcastle konečně přelezl vlastní polovinu, ba dokonce si vybojoval i volný kop. Tato exekuce potvrdila, že standardky nejsou dnes zrovna účinnou zbraní.
     
    52
    Belgický kanonýr se prosmýkl kolem Clarka a následně poslal centr na hruď Martiala. Ten si míč zpracoval, nicméně při snaze o zakončení mu uskočil.
     
    51
    Lukaku se zapojil do útočného výpadu na pravé straně, kde jeho kolega Valencia otřel balón o nohu Manquilla. Následovat bude autové vhazování.
     
    50
    Padající balón spadl přesně na hlavu Leujeuneho, který ho ale odehrál přímo na nohu protihráče. United nyní kombinují u půlící čáry.
     
    49
    Pogba naservíroval centr na Rashforda, který hlavičkou prodloužil balón na Lukakua. U míče byl ale jako první Elliot, zakončení se tak nekonalo.
     
    48
    Také hosté se dokázali dostat k míči a ihned rozjeli sérii několika přihrávek u vlastní šestnáctky. Následný dalekonosný pas skončil až u Lindelöfa.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl hned tři branky. Nejprve šli do vedení hosté, nicméně United začal svírat svého soupeře a ještě do konce poločasu stačil otočit výsledek. Domácí jsou v tuto chvíli blíže vítězství, neboť po prvním dějství vedou 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+1. Chris SMALLING - 2:1
     
    45+1
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav utkání! CHRIS SMALLING se rozhodl podpořit své útočné kolegy, přičemž si počíhal na zadní tyči na centr, který dokázal usměrnit za Elliota.
     
    45+1
    Martial dokázal vybojovat balón a poté se kulatý nesmysl dostal až k Valenciovi, jehož technický projektil byl sražen za bránu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    41
    Konečně se také hostující hráči dostali na útočnou polovinu. To se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům, kteří vydatně pískají.
     
    40
    Joselu si nyní málem vstřelil vlastní branku, nicméně jeho hlavička nakonec doputovala těsně nad branku. United se dostanou ještě k rohu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
    37. Anthony MARTIAL - 1:1
     
    37
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Jenomže záhy máme srovnáno! Do pokutového území přiletěl další z řady centrů, který usedl přesně na hlavu ANTHONYHO MARTIALA, jehož hlavička o zem skončila až za Elliotem.
     
    37
    Clark na nic nečekal a nakopl balón až na Joselua, který ale neměl proti Lindelöfovi žádnou šanci. Youngova dlouhá přihrávka taktéž nedopadla dle představ.
     
    37
    Irský brankář už je zpět na nohou a může se pokračovat ve hře. Domácí hráči sportovně odevzdali balón svému protivníkovi.
     
    36
    Hostující brankář Elliot nyní ulehl na hrací plochu a okamžitě k němu přiběhl lékařský personál. Všemu předcházel střet mezi Elliotem a Manquillem.
     
    35
    Vysocí hráči United neměli sebemenší problém a naopak se sami pokusili o vyrovnávací branku. Clark ale stál na správném místě a odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    34
    Manquillo se příliš nepovedlo odehrát balón, nicméně jeho kolega Hayden si vybojoval na Pogbovi nedovolený zákrok. Standardka pro hosty.
     
    33
    Výsledkem byl nakonec zisk rohového kopu, který rozehrával Rashford. Ani v tomto okamžiku nebyl roh rozehrán dle představ Josého Mourinha.
     
    32
    Exekuce rohu nebyla vůbec povedená, míč totiž odhlavičkoval na přední tyči hned první bránící hráč. United se ženou do rychlého kontru...
     
    31
    Joselu přihrál vedle stojícímu Shelveymu, který potáhl balón na pravou stranu, kde ho ustrážil Young. Náledovat bude ale rohový kop.
     
    30
    Pogba nalezl nádherným pasem na druhé straně Younga, který ale nenavázal na hezkou kombinaci. Rashfordovi chybělo na jeho přihrávku několik čísel.
     
    29
    Po delší době se míč dostal také na kopačku de Gey, který ho pouze posunul Lindelöfovi. Momentálně operuje s balónem Martial.
     
    28
    Manchester United začíná výrazně svírat svého soupeře. Pogba nyní vybojoval balón a těžiště hry následně bylo přeneseno na levé křídlo.
     
    27
    Lindelöf se vydal na útočný výlet, přičemž došel skoro až k šestnáctce. Odtud hledal robustního Lukakua, jehož hlavička v záklonu letěla nad branku.
     
    26
    Young si pohrával s míčem a následně slušně zavařil Yedlinovi. Ten nedokázal ustrážit protihráče, nicméně centr odvrátil jeden z jeho kolegů.
     
    25
    Doposud jediný střelec tohoto klání Gayle si způsobil nějaké menší poranění, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    21
    Právě na tyto momenty hostující hráči čekají. I do nadcházejících minut se dá čekat, že Newcastle bude hrozit především z kontrů.
    20. Murphy jen těsně minul bránu.
     
    20
    V ochozech to pouze zahučelo! Shelvey narýsovat fantastickou kolmici na Murphyho, který tentokráte jen o vlásek minul tyč.
     
    19
    Newcastle podnikl rychlý kontr, který na pravé straně táhl Murphy. Hostující záložník nakonec vzal odpovědnost na sebe, slaboučká střela ale de Geu nevylekala.
     
    18
    Newcastle je hodně obětavý, což nyní prokázal Shelveyho skluz. Pogba byl čistě odzbrojen, nicméně domácí i nadále zůstávají u balónu.
     
    17
    Young hledal kolmicí na levé straně rozeběhnutého Martiala, kterého velmi dobře zakřižoval Yedlin. Domácí se tak dostanou k autu.
     
    16
    Ani ten nic nepřinesl, neboť Rasfordova střela zpoza šestnáctky neměla přesné parametry. Elliot se již staví k odkopu.
     
    15
    Manchester okamžitě sevřel svého soupeře a pokouší se o vyrovnávací branku. United budou v krátkém časovém sledu zahrávat už druhý roh.
    14. Dwight GAYLE - 0:1
     
    14
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak to je šok na Old Trafford, hosté se totiž dostávají do vedení! Fantastickým způsobem to udělal Yedlin, který rozkmital své rychlé nohy a poté přihrál pod sebe přesně na DWIGHTA GAYLEHO. Maličký útočník přesnou ránou ke vzdálenější tyči otevírá skóre.
     
    14
    Do pokutového území hostů přiletěl nadýchaný bochánek, jenž dopadl přesně na hlavu Clarka. Do odraženého míče udeřil Lukaku, který pro změnu zamířil doprostřed.
     
    13
    Těžiště hry je momentálně na domácí polovině, kde Pogba rozjíždí další útočnou snahu. Hosté ale skvěle napadají rozehrávku.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    12
    I k druhé exekuci se postavil Shelvey, jenž tentokráte centroval velmi dobře. Na malém vápně se prosadil Lejeune, který v záklonu nezacílil přesně.
     
    11
    Matič dokázal zablokovat centr, a tak se Newcastle dostal k rohovému kopu. Ten na přední tyči odehrál Young pouze za brankovou čáru.
    10. Lukaku pálil těsně nad.
     
    10
    Co chybělo! United rozehráli nabízenou standardku opravdu rychle, míč putoval na nohu Valencii, který pod sebou našel Lukakua. Ten z první pálil těsně nad branku.
     
    9
    Zdálo se, že Manquillo dokázal Rashforda obrat čistým způsobem o balón. Hlavní sudí Pavson to ale viděl úplně jinak a domácí tak mají k dispozici přímý kop.
     
    8
    Úvodní minuty nepřinášejí nic závratného a momentálně sledujeme spíše poklidnou hru ve středu hrací plochy. Míč je v tuto chvíli na kopačkách domácích hráčů.
     
    7
    Smalling si zkušeně přistrčil Gayleho, který tak neměl v hlavičkovém souboji nárok. Následně Rashford přenesl hru na druhou stranu.
     
    6
    Z nabízenés standardky nakonec vůbec nic nebylo a navíc se hosté provinili ofsajdem. De Gea tak bude vykopávat od své svatyně.
     
    5
    Valencia vletěl do hostujícího Manquilla až příliš agresivně, což znamená jediné – přímý kop. Bude to zhruba ze třiceti metrů.
     
    4
    De Gea nyní trochu zahnal Lindelöfa, který nedokázal z těžké situace vybruslit. Snaha o odkop skončila pouze za postranní čárou.
     
    3
    Také domácí hráči se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, konkrétěji to byl stoper Lindelöf, který odklízel hlavičkou nakopávaný balón.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Young – Mata, N. Matić, P. Pogba – Rashford, R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Fellaini, A. Herrera, Ibrahimović, Rojo, Lingard, Shaw.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Clark, Lejeune, Manquillo – Ritchie, Hayden, Shelvey, Jacob Murphy – Gayle, Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Aarons, Gámez, Diamé, Mbemba, A. Mitrović, Ayoze Pérez..
     
    Newcastle United

    Tradiční účastník anglické nejvyšší soutěže Newcastle United se po jednoleté odmlce podíval zpět do Premier League. Start do letošního ročníku není vůbec špatný, přičemž Newcastle zatím okupuje sympatickou devátou pozici. Domácí celek dnešního klání se může pyšnit velmi dobrou defenzívou, která zatím inkasovala pouze desekrát. Nicméně o nic lépe na tom není útočná vazba, která nedrží ani průměr jednoho gólu na zápas. Newcastle bude jistě chtít zdolat dvouzápasovou šňůru bez výhry, přičemž právě v těchto zápasech ani jednou neskóroval.
     
    Manchester United

    Fotbalisté Manchesteru United se po loňské nepovedené sezóně dostali zpět na vrchní příčky anglické ligy. United se zatím nacházejí na sympatické druhé pozici, přičemž na svého městského rivala Manchester City ztrácí propastných osm bodů. Svěřenci Josého Mourinha se ale můžou pyšnit nejlepší defenzívu soutěže, přičemž zatím kapitulovala pouze čtyřikrát. United se v letošním ročníku opírají o střelecké služby Romelua Lukakua, jenž zatím v lize nastřílel sedm branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Manchester United a Newcastle United.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 37. Martial (P. Pogba), 45+1. Smalling (Young), 54. P. Pogba (Rashford), 71. R. Lukaku (Mata) – 14. Gayle (Yedlin)

    Karty:   67. Smalling (MAN) – 12. Hayden (NEW)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – Mata (83. A. Herrera), N. Matić, P. Pogba (70. Fellaini) – Rashford, R. Lukaku, Martial (77. Ibrahimović).
    Náhradníci: Romero – Fellaini, A. Herrera, Ibrahimović, Rojo, Lingard, Shaw.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Clark, Lejeune, Manquillo – Ritchie (66. Aarons), Hayden, Shelvey (C), Jacob Murphy – Gayle (77. Diamé), Joselu (72. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – Aarons, Gámez, Diamé, Mbemba, A. Mitrović, Ayoze Pérez.

    Rozhodčí: Pavson
    thejrc.org