PSG – Nantes 4:1 (kon.) | Dijon – Troyes 3:1 (kon.) | Guingamp – Angers 1:1 (kon.)
Štrasburk – Rennes 2:1 (kon.) | Toulouse – Méty 0:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:1 (2:0)
FC Nantes
Sobota 18.11.2017, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Po reprezentační přestávce se znovu rozjíždějí ligové soutěže. Ani Ligue 1 není výjimkou a pokračuje třináctým kolem. My se společně zaměříme na zápas PSG, které před domácím publikem přivítá Nantes.
     
    Paris Saint-Germain F.C.

    Tým z hlavního města Francie se musel v minulém ročníku Ligue 1 sklonit před Monakem, v Lize mistrů čekal francouzský celek také více než "jen" osmifinálové vyřazení Barcelonou. V letošní sezoně myslí pařížský tým ještě mnohem výše! V létě totiž majitelé sáhli hluboko do kapsy, přivedli z Barcelony hvězdného Neymara a z mistrovského Monaka také superstar loňského roku Kyliana Mbappého.

    V nové sezoně jde pařížský klub od vítězství k vítězství. V domácí soutěži ztratili jen čtyři body, když remizovali v zápasech v Montpellier a také v Marseille. Poslední dva zápasy v lize už byli znovu podle představ. PSG si v domácím prostředí smlslo na Nice 3:0, ještě o dva góly více inkasovalo před reprezentační pauzou Angers.

    Mohlo by se zdát, že v Lize mistrů by PSG mohlo narazit. Je tomu ale úplně naopak. Pařížané mají po čtyřech odehraných zápasech jistý postup ze základní skupiny, když ještě neobdrželo jedinou branku, naopak hned sedmnáct jich dokázalo vstřelit!
     
    FC Nantes

    Nantes se v minulé sezoně potloukalo dlouhou dobu ve středu tabulky, vydařeným závěrem se ale vyšplhalo až těsně za příčky zaručující pohárovou Evropu, tedy na sedmé místo.

    V nové sezoně se daří týmu ze západu Francie sbírat body ještě mnohem lépe. Z minima dokáže Nantes vytěžit maximum. Všech sedm výher v letošním ročníku dokázalo Nantes ubojovat o jednu jednou branku, další body přidal tým ze západu Francie za nerozhodné výsledky s Lyonem a v Bordeaux a drží se tak na vynikajícím pátém místě s minimálním odstupem na příčky zaručující evropské poháry. Před reprezentační pauzou se Nantes vytáhlo na Toulouse 2:1, když půlhodiny před koncem rozhodl o třech bodech argentinský útočník Emiliano Sala.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    21.01. 2017 Nantes – PSG 0:2
    19.11. 2016 PSG – Nantes 2:0
    14.05. 2016 PSG – Nantes 4:0
    26.09. 2015 Nantes – PSG 1:4
    03.05. 2015 Nantes – PSG 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain F.C.: Aréola – Berchiche, Silva (C), Marquinhos, Dani Alves – Pastore, Rabiot, Verratti – Neymar, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Lucas Moura, Lo Celso, Kurzawa, Draxler, Nkunku, Mbappé.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Djidji, Pallois, Diego Carlos, Awaziem – Lucas Lima, A. Touré, Girotto, Rongier, Dubois (C) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Iloki, Thomasson, Bammou, Nakoulma, Kwateng, Moutoussamy.

    Rozhodčí: Rainvile – Luzi, Stien.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou na hřišti, probíhá předzápasový program. Začátek zápasu se blíží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté se prezentují aktivním napadáním od úvodního hvizdu. Girotto ale trochu přehnal aktivitu a skluzem zajel do Verrattiho, domácí budou rozehrávat přímý kop.
     
    3
    Obrana Nantes odvrací do autu po dlouhém nákopu domácích, který stíhal Cavani.
     
    5
    Hostům se nepovedl pokus o rychlý brejk a do trochu otevřené obrany hned vpadl Neymar. Jeho střelecký pokus ale pohotově zblokoval ve skluzu jeden z obránců.
     
    7
    Mohlo to být 1:0. Cavani dostal dlouhý míč do běhu, kličkou se zbavil obránce, ve velké rychlosti se mu ale nepovedla střela a míč zamířil vysoko nad.
     
    9
    Kapitán hostů Dubois se protáhl po levém křídle k centru, ten odvrací Silva na rohový kop.
     
    10
    S rohem si PSG s problémy poradilo, u míče ale zůstává Nantes.
     
    11
    PSG to zkusilo tentokrát po levé straně. Pastore si však nerozuměl s Neymarem a celá akce končí daleko do branky soupeře.
     
    12
    Pastore vysouval do útoku rychlého Cavaniho. Jeho zpracování ale nebylo ideální. Po odraženém míči musel faulovat Diego Carlos a domácí budou mít k dispozici volný přímý kop ze třiceti metrů.
     
    13
    K míči se postavil Dani Alves. Brazilský krajní obránce však napálil míč skrz zeď jen do připraveného brankáře Nantes Tatarusana, který ordinoval ve středu branky.
     
    14
    Sala se chtěl prosadit kolem Silvy, ale zkušený kapitán PSG nenechal útočníka Nantes projít až do zakončení. PSG nadále kombinuje ve středu pole.
     
    15
    Ciprian Tătăruşanu musel být v pohotovosti. Dlouhý pas Rabiota mířil za obranu na Cavaniho. Hostující brankář však dokázal vyběhnout až k hranici vápna a míč vyboxoval.
     
    16
    Hosté chtějí uklidnit hru a proto kombinují na území PSG. Touré si poradil na pravém kraji s Berchichem, dokonce prošel až do vápna, ale tam ho zastavila stěna v podobě Thiaga Silvy.
     
    17
    Fotbalisté Nantes pokračovali od rohového praporku. Ve vápně musel situaci uklidňovat hlavní rozhodčí. Nakonec přišel centr na hlavu Saly, ale ten hlavičkuje jen vysoko nad.
     
    18
    Javier Pastore si nedělal nic s obranou Nantes, prošel jako nůž máslem do vápna, ale jeho střela z kroku se otřela o bránícího Palloise na rohový kop.
     
    19
    Domácí rozehráli od rohového praporku jen do kombinace. Rabiot byl znovu u balonu, ale tentokrát ho k centru nepustil Diego Carlos. PSG pokračuje v držení míče.
     
    20
    Přesně po dvaceti minutách uvolnil Neymar Rabiota na levé straně, ale právě velmi aktivní Rabiot centrem ve skluzu nepřekvapil.
     
    21
    Sala byl tvrdě sražen Silvou, ale hlavní rozhodčí nedovolený faul nepíská. Přesto se Nantes dostalo k balonu. Rongier na hrotu však neuspěl proti Marquinhosovi.
     
    22
    Aréola nerozehrál zrovna přesně a toho mohl využít Girotto. Střela záložníka Nantes se však mezi tři tyče nevešla.
     
    23
    Djidji centroval z nedobré pozice do vápna, ale tam byli jen hráči domácího celku a Aréola s přehledem stáhl balon ze vzduchu do rukavic.
     
    24
    Rabiot fauloval ve středu pole Tourého. Hosté se dostali k dlouhému volnému přímému kopu do vápna, ale tam byl znovu nekompromisní Aréola.
     
    25
    Valentin Rongier nepříjemně zajel do Alvese. Ten se sesunul k zemi, ale po odpískání faulu se rychle zvedá a pokračuje ve hře.
     
    26
    Hosté nebyli daleko od ohrožení Aréolovy branky. Dubois si našel centr do vápna od Limy, ale v rychlém běhu ho nedokázal umístit mezi tři tyče.
     
    27
    Yuri Berchiche se vydal až do pokutového území Nantes. Na prudkou přihrávku Neymara už ale před brankovou lajnou nedosáhl.
     
    28
    Neymar čaroval s míčem, ale rychlostně si na Awaziema nepřišel. Na druhé straně pádil za míčem Sala, ale ani on nedokázal projít až ke střele.
     
    29
    Di María uvolnil Verrattiho do náběhu. Střední záložník PSG ještě vracel míč pod sebe, ale střela Rabiota končí jen rozehrávkou od rohového praporku.
     
    30
    Ángel Di María centroval do malého pokutového území. Kapitán PSG Thiago Silva se dral k hlavičce, ale proti přesile se neprosadil.
     
    31
    Javier Pastore to myslel dobře na rozběhnutého Neymara, ale jeho přihrávka se zasekla u kopaček bránícího Diega Carlose.
     
    33
    Převaha domácího týmu je znatelná, ale PSG se ne a ne prosadit až k brankové příležitosti. Hostující obrana zatím zdatně odolává tlaku.
     
    34
    Nyní už to vypadalo nebezpečně. Di María našel rozběhnutého Neymara, který měl proti sobě jen dva protihráče. Brazilec si ale neporadil ani s jedním.
     
    35
    Di María centroval opět od rohového praporku před branku rumunského brankáře. Obrana Nantes ale pokryla Silvi i Cavaniho a úspěšně zažehnala nebezpečí.
     
    36
    Argentinec znovu u balonu. Tentokrát chtěl spíše ohrozit z úhlu branku soupeře, ale to se mu hrubě nepovedlo. Míč končí daleko na tribuně.
     
    37
    PSG ždímá svého soupeře, ale znovu to v zakončení nevychází. Di María se natlačil do vápna, ale váhou ani výškou nemohl konkurovat Palloisovi.
     
    38
    Girotto lehce zatlačil na Neymara, který se ihned skácel na trávník. Rozhodčí píská faul a právě faulovaný Neymar poslal míč do vápna. Obrana Nantes stále odolává.
     
    39
    Na pravé straně se rozběhl s míčem u kopačky Ángel Di María. Jeho pobídka pro Cavaiho končí jen u brankáře Nantes.
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Přece jen se PSG prosazuje ještě v prvním poločase. Po zisku míče si to namířil Pastore středem pole k vápnu Nantes. Ve vhodný okamžik přihrál EDINSONU CAVANIMU, který si kličkou do středu udělal prostor pro střelu a ránou k přední tyči otevřel skóre.
    40. Edinson CAVANI - 1:0
     
    42
    Další rychlá akce domácího celku. Di María hledal Neymara, který ale v důležitý okamžik přišel o balon a nemohl ve vápně zakončovat.
     
    43
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Druhá branka v krátkém čase. Obrana Nantes se začíná pomalu sypat. ÁNGEL DI MARÍA rozehrál rohový kop jen do kombinace. Míč se mu rychle vrátil a nečekaně míč proletěl až k zadní tyči. Tatarusanu lehce zaspal a míč už mohl tahat ze sítě.
    43. Ángel Di María - 2:0
     
    45
    PSG už se snaží dohrát první poločas. Nepouští soupeře k míči a čeká na poločasový hvizd hlavního rozhodčího.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a první pětačtyřicetiminutovka tak končí. PSG se dlouho nemohlo proti úporné obraně Nantes prosadit. Tatarusanu musel tahat míč ze sítě až po střele Edinsona Cavaniho ze závěru první půle. Následně se také lehce prosadil i Ángel Di María a nakonec to pr vedoucí celek Ligue 1 dopadlo na výbornou. Nantes bude ve druhém poločase bojovat spíše než o vyrovnání, o to aby nedostalo větší příděl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Lucas Lima, přichází Jules Iloki.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Na levé straně se představil u balonu střídající Jules Iloki. Jeho postup ale zastavil již před vápnem Alves.
     
    48
    Nantes vstoupilo do druhého poločasu aktivněji. Hráči PSG už nemají tak snadnou rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    49
    Verratti kombinoval s Rabiotem. Následně je znovu sestřelen k zemi Neymar. Brazilec to dnes nemá jednoduché. Po předčasné rozehrávce se strhla strkanice v pokutovém území, ale hlavní rozhodčí vše přechází s chladnou hlavou.
     
    50
    Nakonec je z toho žlutá karta pro dva nejaktivnější hráče. Berchicheho s Palloisem.
     
    51
    Di María mohl po delším čase rozehrát akci z volného přímého kopu. Nakonec to byl Alves, který se opřel do balonu, ale těsně levý roh branky netrefil.
     
    52
    Dubois si výborně naběhl za obranu pro balon. Ve skluzu ho ještě cpal před branku PSG, Aréola sebou musel mrštit k tyči, ale míč jde jen vedle branky.
     
    54
    Dubois byl v dobrém náběhu do vápna soupeře, dostal přesnou přihrávku, ale kapitán Nantes si nepohlídal ofsajdovou pozici.
     
    55
    Neymar si poradil s Djidjim, následně našel Verrattiho. Ital ale pod tlakem nemohl přihrát Cavanimu do vápna.
     
    56
    Jules Iloki oživil hru Nantes směrem dopředu. Nyní se pokusil dokonce o střelu, ale našel jen záda spoluhráče.
     
    57
    Di María se připomněl na trávníku. Z třiceti metrů vyzkoušel pozornost brankáře hostujícího celku. Tatarusanu lehce zkrotil dalekonosnou střelu.
     
    58
    Iloki znovu u balonu, po kombinaci s Tourém je ale nachytán střídající fotbalista znovu v ofsajdovém postavení.
     
    59
    Tlak PSG už není takový jako v prvním poločase a toho se snaží využít hostující hráči ke snížení. Iloki měl míč znovu u kopačky, ale Silvu nepřetlačil.
     
    60
    Po hodině hry se dostal k balonu Verratti. Středopolař PSG s klidem kombinoval s Pastorem, následně se dostal k balonu ještě Alves, ale nebezpečné to pro obranu Nantes nebylo.
     
    61
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Andrei Girotto, přichází Préjuce Nakoulma.
     
    62
    Nantes právě vstřelili branku!
    Pasivita PSG se projevuje. Iloki výrazně zapracoval na pravé straně. Právě Iloki přetáhl centr až na Duboise, který ve skluzu dostal míč do malého vápna. Střídající PRÉJUCE NAKOULMA se prosadil mezi pěti obránci a dostrčil míč do sítě.
    62. Préjuce NAKOULMA - 2:1
     
    64
    Ani obdržená branka domácí celek nenastartovala. PSG drží balon na polovině trávníku, ale do útoku se příliš nežene.
     
    65
    Awaziem srazil před vápnem Berchicheho a vidí za to přísnou žlutou kartu.
     
    66
    K míči na místě přestupku se postavil Neymar s Di Maríou. Nakonec to byl Neymar, který napálil v dobré pozici jen obrannou zeď.
     
    67
    Verratti parádně zasáhl čistým skluzem. Následně musel zasahovat nepovoleným zákrokem Djidji, který vidí od rozhodčího další žlutou kartu.
     
    68
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Odpověď domácího celku na sebe nenechala dlouho čekat. JAVIER PASTORE dostal průnikovou přihrávku od Verrattiho. Z prvního doteku mířil na branku. Tatarusanu si sáhl na balon, ale jen tak nešťastně, že skončil přesně u vzdálenější tyče.
    68. Javier PASTORE - 3:1
     
    70
    Aktivita Nantes je ta tam. PSG už znovu ovládá hru. Verratti znovu skvěle zasáhl v obraně, poté rozjel útočnou akci, ale Pastore si nerozuměl s Berchichem.
     
    71
    Marco Verratti je v posledních minutách všude. Nyní se prosmýkl mezi dvěma obránci až do vápna, poté ještě hledal Cavaniho, ale míč už k útočníkovi PSG neprošel.
     
    72
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Koffi Djidji, přichází Adrien Thomasson.
     
    73
    Rabiot šel agresivně za míčem, ale Awaziem ho stačil lehce přistrčil a domácí záložník končí mimo hrací plochu.
     
    74
    Di María se hnal společně s Neymarem na jednoho obránce. Argentinec ale nedokázal přes Diega Carlose přejít a celá akce končí bez střely.
     
    75
    PSG nebylo daleko od čtvrté branky. Cavani si kličkou poradil i s Tatarusenem, ale dostal se již do velkého úhlu a proti raději zvolil přihrávku na Di Maríu. Ten ale trefil jen obránce před sebou.
     
    76
    Také Verratti musel zastavit útočnou akci soupeře nedovoleným skluzem a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    77
    Aréola si po dlouhé době sáhl na balon. Z pravé strany k němu do vápna přiletěl vysoký centr a s tím si domácí brankář s lehkostí poradil.
     
    78
    Neymar byl v obležené hned třech obránců. Dokázal ale vybojovat alespoň faul a domácí mohou pokračovat v držení míče i nadále.
     
    79
    Dani Alves zastavil skluzem Salu a domácí musejí čelit volnému přímému kopu z třiceti metrů. Aréola znovu vše vyřešil pohotovým zákrokem.
     
    80
    Alves podcenil situaci ve vlastním vápna, namazal Rongierovi, ale ten šanci neproměnil. Na druhé straně pádil Cavani sám na branku, zezadu ho stihl rozhodit před střelou Pallois.
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    EDINSON CAVANI se přeci jen ještě dočkal. Po zmatcích v hostující obraně, kdy Diego Carlos odkopával v jasné pozici jen do svého spoluhráče. Míč se odrazil přesně k nohám uruguayského fotbalisty a ten už měl lehkou úlohu.
    81. Edinson CAVANI - 4:1
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Giovani Lo Celso.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Julian Draxler.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Marquinhos se mohl zapsat mezi střelce zápasu, ale jeho hlavičce chybělo tak deset centimetrů.
     
    85
    Nantes se ještě snaží vstřelit ještě jednu branku, ale domácí obrana si drží s přehledem míč na svých kopačkách.
     
    86
    Domácí fotbalisté se vypořádávají s napadáním skvěle. Na pravé straně si poradil Alves se střídajícím Lo Celsem s napdajícím Duboisem. Nakonec se dostal do vápna Di María, ale je z toho další rohový kop.
     
    87
    Rabiot se dostal do ideální střelecké pozice, ale jeho dělovku ze středu vápna tečoval Carlos jen nad břevno.
     
    88
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Christopher Nkunku.
     
    89
    Iloki to zkusil po pravé straně, chtěl si narazit s Rongierem, ale ten mu připravil neřešitelnou situaci dlouhou přihrávkou až za brankovou lajnu.
     
    90
    Domácí hráči si užívají závěr zápasu. Cavani si šel pro hattrick, ale jeho tvrdá střela z úhlu nedělala Tatarusanovi žádné problémy.
     
    90+1
    Také Neymar byl blízko brance. Dokázal přehodit brankáře, ale míč se zastavil ještě před brankovou lajnou a dobíhající Carlos ho dokázal vykopnout do bezpečí.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas tak končí. PSG potvrdilo roli velkého favorita nastřílelo čtyři branky a připisuje si do tabulky Ligue 1 další tři body.

    Ještě před přestávkou se prosadili Edinson Cavani s Ángelem Di Maríou. Po přestávce domácí polevili a projevilo se to i na skóre. Střídající Préjuce Nakoulma snížil stav na 1:2 z jeho pohledu. Následně ale PSG znovu zabralo a definitivně rozhodlo dnešní střetnutí. Nejprve se prosadil Javier Pastore, aby celkové skóre završil brankou Edinson Cavani.

    Po zaváhání Monaka tak má tým z hlavního města Francie náskok na čele již šest bodů. Naopak Nantes se do první čtyřky ještě nepodívá.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:17. (18:53:50)

    Vít Schück

    Branky: 40. Cavani (Pastore), 43. Di María (Dani Alves), 68. Pastore (Verratti), 81. Cavani – 62. Nakoulma (Dubois)

    Karty:   50. Berchiche (PSG), 76. Verratti (PSG) – 50. Pallois (NAT), 65. Awaziem (NAT), 67. Djidji (NAT)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:17.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Berchiche, Silva (C), Marquinhos, Dani Alves – Pastore (82. Draxler), Rabiot (88. Nkunku), Verratti (82. Lo Celso) – Neymar, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Lucas Moura, Lo Celso, Kurzawa, Draxler, Nkunku, Mbappé.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Djidji (72. Thomasson), Pallois, Diego Carlos, Awaziem – Lucas Lima (46. Iloki), A. Touré, Girotto (61. Nakoulma), Rongier, Dubois (C) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Iloki, Thomasson, Bammou, Nakoulma, Kwateng, Moutoussamy.

    Rozhodčí: Rainvile – Luzi, Stien
    thejrc.org