PSG – Nantes 4:1 (kon.) | Dijon – Troyes 3:1 (kon.) | Guingamp – Angers 1:1 (kon.)
Štrasburk – Rennes 2:1 (kon.) | Toulouse – Méty 0:0 (kon.)
konec
Toulouse FC
0:0 (0:0)
FC Méty
Sobota 18.11.2017, 20:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:11. (21:55:32)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí bezbrankovou remízou. Zápas Toulouse a Met příliš fotbalové krásy nenabídl.

    V prvním poločase se ani jeden z týmů nedostal do výraznější střelecké pozice. Ještě před první půlhodinou zápasu byl vyloučen za tvrdý skluz hostující Fallou Diagné. Mohlo by se zdát, že bylo zaděláno na zajímavý zápas, ale opak je pravdou. Ani převaha jednoho muže v poli nepomohla Toulouse k většímu tlaku. O jediné vážnější ohrožení branky se postaral střídající Yaya Sanogo, který poslal své nůžky jen do břevna.

    Pro Mety je to důležitý bod, teprve čtvrtý v celé sezoně. Pro Toulouse, které válčí ve středu tabulky je to velká ztráta.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Yaya Sanogo si dělal v pokutovém příliš agresivně prostor, navíc si zpracoval míč rukou. Hlavní rozhodčí byl pozorný a dává balon v poslední minutě nastavení hostujícímu týmu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Ibrahima Niane.
     
    90
    Nolan Roux se hnal za balonem, ale přihrávka Dosseviho byla až příliš prudká a končí až u domácího brankáře Lafonta.
     
    89
    Rozhodčí musel před rozehrávkou rohového kopu krotit emoce v pokutovém území. Nakonec se hosté s přehledem ubránili.
     
    88
    Obrana Met zatím funguje na jedničku. Domácí jsou více u balonu, ale nemohou se protlačit až do jasné gólové šance. Na druhé straně hlavičkoval jen do Lafonta Nguette.
     
    87
    Toulouse myslí na tři body, ale musí si hlídat také obranu. Lafont musel znovu hledat balon po prudkém centru z pravé strany.
     
    85
    Rivierez se hnal po zisku míče do útoku. Jeho centr byl však zblokován a do útoku šel naopak Dossevi. Po jeho pasu hlavičkoval jen do náruče Lafonta Roux.
     
    84
    Nebezpečná střela také na druhé straně trávníku. Nguette pálil po přistrčení od Rouxe. Jeho dělovka končí nad břevnem jen po přispění Lafonta.
     
    83
    Další šance Sanoga. Jeho hlavičce ze stoje se ale mezi tři tyče nevešla. Odkopávat své branky tak bude moci Thomas Didillon.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Toulouse se v poledních minutách více usadilo na útočné polovině, ale vysněnou branku ne a ne vstřelit.
     
    81
    Durmaz si narazil se Sanogem, nakonec pálil v dobré pozici Ola Toivonen, ale znovu jen do prostoru, který hlídal Didillon. Právě hostující brankář předvedl parádní reflex.
     
    80
    Střídající Durmaz kouzlil na levé straně s balonem. Následně chtěl najít centrem Delorta, který si ale pomohl v souboji s brankářem faulem.
     
    79
    Sanogo zasáhl ve středu pole čistě proti průniku Cafúa. Na druhou stranu tak s balonem pádil Delort, ale jeho střela zpoza vápna Didillona nevystrašila.
     
    78
    Tlak Toulouse se s přibývajícím časem zvyšuje. Nyní šel ale do útoku hostující Roux, který dokázal kombinovat s Cohadem. Jeho střela však jde znovu mimo tři tyče.
     
    77
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Jimmy Durmaz.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   40. Blin (TOU), 73. Amian (TOU) – 18. Niakhaté (MTZ), 42. Dossevi (MTZ), 54. Roux (MTZ)   24. Diagné (MTZ)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:11.
    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Michelin – Imbula (65. Toivonen), Blin – Jean (77. Durmaz), Somália (69. Sanogo), Gradel – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Yago, Sangaré, Durmaz, Sanogo, Toivonen.

    FC Méty: Didillon – Rivierez, Biševac (C), Niakhaté, Assou-Ekotto – Diagné – Dossevi (90+1. Niane), Cafú, Cohade, Nguette – Roux.
    Náhradníci: Kawašima – Basin, Poblete, Jouffre, Goudiaby, Mollet, Niane.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Cano, Rahmouni
    thejrc.org