Třinec – Sparta 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 7:4 (kon.) | Zlín – Chomutov 2:1 (kon.)
Vítkovice – Slavia 2:5 (kon.) | Pardubice – HC Plzeň 0:4 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
HC Slavia Praha
Sobota 18.11.2017, 13:00 • Ostravar aréna • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Před zápasem:

    Ostravský Palác kultury a sportu(Ostravar Aréna) shlédne další bitvu juniorských výběrů mezi celky – HC Vítkovice Ridera a HC Slavia Praha.

    Oba týmy dělí v tabulce rovných deset pozici. Zatímco ostravský celek momentálně operuje na 17 pozici, jeho protivník z pražské Slávie se dělí o sedmou příčku s Libercem.

    Z kabiny HC Vítkovice Ridera:

    Ostravané mají po pátečním zápase s prvním ze dvou pražských soupeřů, na které tento víkend narazí, důvod k radosti. V napínavé bitvě totiž přetlačili mírně favorizovanou Spartu v poměru 6:5. Hostím nestačil, ke třem bodům z ostravského ledu obrat fantastický obrat, když během necelých dvou minut dokázali zvrátit nepříznivý stav ze 4:2 na 4:5. Následně však ostravský celek ukázal neskutečnou sílu a ani né minutu po vedoucí brance Sparty vyrovnal Adam Beránek. Poté se hrála závěrečná desetiminutovka prakticky bez branek až do chvíle než se 28 sekund před závěrečnou sirénou přesně trefil Radim Štěpánek a rozhodl o výhře Ostravanů.

    Pro ostravské juniory toto vítězství znamená nejen tři body do tabulky DHL Extraligy ale i důležitý psychický impuls do dalších těžkých zápasů v zatím ne příliš vydařené sezóně.

    Vítkovice ve statistikách DHL Extraligy Junioru:

    Ostravský celek při pohledu do statistik celé soutěže příliš nedominuje. Hráči Vítkovic získali v šestnácti dosud odehraných duelech pouze šestnáct bodů – to jim stačí pouze na sedmnáctou pozici a horší ve sbíraní bodů už je jen celek Olomouce s patnácti body na svém kontě.

    Pokud ale opustíme hodnocení celého týmu jen podle získaných bodů a pohlédneme do statistik hlouběji tak zjistíme, že ostravský celek nehraje tak špatně jak by se podle tabulkového pořadí mohlo na první pohled zdát.

    Ostravané jsou například nejméně vylučovaným týmem celé soutěže a se 140 minutami na trestné lavici jsou nejčistěji hrajícím týmem. Vítkovičtí jsou navíc při svých oslabeních maximálně efektivní z pohledu vstřelených branek, ty zvládli nasázet už čtyři a celkově se tak v této kategorii řadí na páté místo.

    Pokud se v dalším statistickém pátrání zaměříme na kanadské bodování zjistíme, že i zde najde vítkovického zástupce. Je jím Radim Toman (11+12), kterému patří pátá pozice. A jen dva kanadské body mu chybějí na litvínovského Josefa Jíchu (10+15).


    Z kabiny HC Slavia Praha:

    Slavisté zápasem ve Vítkovicích pokračují ve svém severomoravské tažení. V pátek 17.11. totiž narazili na jediného zástupce slezského hokeje v nejvyšší juniorské soutěži. A tímto soupeřem nemohl být nikdo jiný než loňský finalista z Třince.

    Pražané si šli za vítězstvím už od první třetiny, kterou vyhráli v poměru 2:0. Ve druhé třetině poté následně inkasovali kontaktní branku – z ní se však rychle dokázali oklepat a vzali si zpět svůj dvou brankový náskok.

    Domácí celek se vždy dostával do hry díky nabídnutým přesilovkám (Slávisté odehráli ve vyloučení prakticky celou jednu třetinu).

    Napínavou bitvu rozsekl až ve 46. minutě svým třetím gólem v sezóně Denis Heldák .

    Pražané se díky této výhře vyhoupli na sedmou pozici, kterou sdílejí společně s Libercem.

    Slavie ve statistikách DHL Extraligy Junioru:

    Pražský celek se v řadě statistik pohybuje na předních příčkách. Jako první je potřeba zmínit kolonku vítězných zápasů v prodloužení. Těch dokázali hráči pražského klubu ubojovat už dohromady čtyři a více vítězných zápasů v prodloužení mají už jen hráči Karlových Varů(5). Stejný počet vyhraných zápasů v tomto hodnocení mají ještě: Brno, Litvínov a Kladno. Tyto všechna vítězná prodloužení zajišťují Slávii další dobrý aspekt při pohledu do opačné kategorie. Konkrétněji do statistiky počítající prohry v oslabení.
    V těch jsou zatím hráči červenobílých barev společně s Plzní (ta ale ještě prodloužení nehrála) a Brnem na první pozici.

    V individuálním hodnocení hráči Slávie příliš nevyčnívají – nejlepší střelec David Šteiner je s 19 kanadskými body na 12. pozici. Musíme ale zmínit, že mu na toto číslo stačilo pouhopouhých 12 zápasů.

    Mezi brankáři pak ze Slávistů najdeme nejvýše Dominika Šorfa, ten se s procentuální úspěšností 91.95% na zápas pohybuje na 10 pozici.

    Kdo se v tabulce posune výše? Udeří ostravský celek v oslabení? Nebo další kanadské body přidá David Šteiner? A nepůjde nakonec celý zápas do prodloužení?

    Na všechny tyto otázky budeme společně hledat odpovědi v tomto online přenosu od 13:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Piták) – Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek. – Gřesík, Raček, Blaško, Vilček, Konečný, Klíma, Raška, Beránek, Malát, Dang, Fridrich

    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík, – Brož, Kohút, Matějka, Patočka, Šteiner, Heldák, Šilhan, Šergl, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek

    Rozhodčí: Cabák – Barteček, Gančarčík.
     
    Oba týmy už vyjíždějí na ledovou plochu ostravské Ostravar Arény a řadí se na modrých čarách.
     
    Branku domácích Vítkovic hrajících v bílých dresech dnes bude hájit Matyáš Daňa a záda mu bude krýt Dominik Piták. Na druhé straně bude branku hájit v červeném chytající Dominik Šorf a jako dvojka je připraven Daniel Vecka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní buly vyhráli domácí.
     
    Vítkovicím se nepodařilo protečovat puk z obranného pásma a ve středním pásma se tedy ke kotouči dostávají hráči pražské Slávie.
     
    01:07
    Domácí opět za svou brankou. Na několikrát se jim z toho postavení nepodařilo založit solidní útok.
     
    01:40
    Klíma posílal puk zpoza branky nikým nechráněn přímo na hůl Gřesíka! Ten ale nedokázal zakončit přesně!
     
    02:04
    Vidíme ofsajdové postavení Slávie a hra se přerušuje.
     
    02:25
    Heldák ve středním pásmu fauloval a půjde si sednout na dvě minuty.
     
    02:27
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Heldák – 2 min., podražení).
     
    03:21
    Štěpánek od modré nastřelil prvního bránícího hráče a od jeho chráničů se puk odráží až k brance Vítkovic.
     
    04:01
    Domácí jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují.
     
    04:27
    Hosté v plném počtu.
     
    04:54
    Hosté své oslabení zvládli a nyní zakládají útok z vlastní modré čáry.
     
    05:24
    Raška na modré zachytil vyhozený kotouč a Vítkovice se díky toho udrželi v pásmu. Domácí celek má i díky přesilové hře nad tím hostujícím herní převahu.
     
    05:58
    Dangova střela z velkého úhlu byla Hejdou přizvednuta vysoko do ochranné sítě.
     
    06:37
    Daňa raději přikryl kotouč, který poskakoval nebezpečně blízko vedle vítkovické branky.
     
    07:09
    Uvidíme další oslabení Slávie.
     
    07:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Valík – 2 min., podražení).
     
    07:23
    Hosté se hned z kraje své početní nevýhody osvobozují.
     
    07:59
    Obrovskou nepozornost teď předvedla obrana hostí! Ti totiž zpoza branky vyhodili přímo na hůl Blaška! Ten z první nastřelil pouze brankáře Šorfa! Tohle byla zatím největší šance utkání!
     
    09:03
    Další velká šance Vítkovic! Dang stál dobře postavený v předbrankovém prostoru – obránce Slávie od něj navíc odstoupil a protože chtěl pokrýt dobře kombinujícího Blaška v rohu kluziště!
    Toho vítkovický forward náležitě využil a lehkou přihrávkou obhodil svého soupeře – puk následně díky dobře mířené přihrávce přistál přímo na hokejce Danga! Ten však nedokázal usměrnit kotouč do polo odkryté svatyně brankáře Šorfa!
     
    09:14
    HC Slavia Praha je v plném počtu.
     
    11:15
    První formace domácích se hnala do útoků – zastavila se však sama málem zahraným ofsajdem.
     
    11:35
    Na trestnou lavici se podívá i jen z domácích.
     
    11:40
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Klíma – 2 min., faul loktem).
     
    12:15
    Domácí své oslabení hrají velmi sebevědomě a chvíli dokonce kombinovali v útočném pásmu.
     
    12:46
    Domácí se osvobozují vyhozením, které se zastavuje těsně za červenou čárou.
     
    13:18
    Beránek teď předvedl velmi dobré střídaní – nejprve v situaci jeden na jednoho zakončil jen těsně mimo a následně z hranice kruhu zaměstnal brankáře Šorfa tak, že musel přerušit hru.
     
    13:40
    Tým HC Vítkovice Ridera je v plném počtu.
     
    14:13
    Po dalším zákroku Šorfa uvidíme vhazování v obranném pásmu hostí.
     
    14:31
    Dang v další obrovské šanci v předbrankovém prostoru! K brankáři hostí však stál zády a nemohl tak zakončit lépe než do betonů svého soupeře.
     
    15:04
    Slávisté protečovali kotouč až za branku domácích.
     
    15:52
    Po nepřesné rozehrávce zpoza vlastní branky se píská zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    16:18
    Kotouč vypadl ze hřiště a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    16:43
    Domácí jsou o hodně aktivnější než hosté – střílejí ze všech pozic, cloní brankáři ale gól ne a ne dát – teď byl totiž v další šanci Malát! Ten ale tečoval puk pouze do ochranné sítě za brankou soupeře.
     
    17:45
    Dang dělovkou orazítkoval betony brankáře Šorfa!
     
    18:41
    Patočka se cpal do prostoru před Daňu, byl však zastaven a v pádu končí v rohu kluziště.
     
    19:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je ledová sprcha pro domácí celek, který směrem dopředu odehrál neskutečnou třetinu! Hostující VITKOR MARTÍNEK dostal v předbrankovém prostoru dostatek místa a nekompromisně zakončil mezi betony brankáře domácích! Asistence: David Šteiner a Vojtěch Šmíd.
     
    Tahle třetina se dohraje v obranném pásmu domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině:

    Máme za sebou první třetinu dnešního utkání. V té měli celých 19. minut na vrch hráči domácích Vítkovic – nedokázali však proměnit žádnou z obrovských šancí a tak 23 sekund před první sirénou přišel hodně krutý trest od hostujícího Viktora Martínka, který v předbrankovém prostoru bez zbytku využil nabídnutou šancia otevřel skóre dnešního zápasu.

    Další třetina začne ve 13:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:47
    Hosté zahrávají ofsajd.
     
    22:09
    Daňa se musel mít na pozoru před nebezpečnou střelou od mantinelu.
     
    22:21
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Konečný – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:44
    Po střele hostí, která mířila mimo se domácí celek osvobozuje.
     
    23:19
    Dudovy střela od modré vůbec nesedla a místo přímo – letěla obloučkem a navíc mimo tři tyče.
     
    24:21
    Domácí v plném počtu.
     
    24:43
    Domácí zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    24:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A útok založený zpoza vlastní branky končí vyrovnávacím gólem! Navrátilec z trestné lavice VIKTOR KONEČNÝ si sjel před branku kde se k němu ideálně odrazila sražená střela Petra Fridricha! Asistence: Petr Fridrich a Dominik Ficek.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Blaško – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté využívají svou přesilovku a autorem branky DAVID JAŠA, ke kterému se příhodně odrazil puk po střele od modré! Hostující útočník puk zvedla bekhendem pod horní tyč a jednalo se o opravdu pohlednou branku! Asistence: Jan Šergl a David Kohút.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šmíd.
     
    28:39
    První minuta přesilovky se domácím příliš nepovedla a hosté spíš jen vyhazovali kotouče až za branku Vítkovic.
     
    A je tady další komplikace pro domácí – Fridrich odjíždí na trestnou lavici.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Fridrich – 2 min., podražení).
     
    29:34
    Tým HC Slavia Praha je v plném počtu.
     
    30:16
    Daňa teď instinktivně máchl lapačkou a jen s velkým štěstím vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    30:44
    Další střela od modré byla ztečovaná mimo těsně před Daňou.
     
    31:20
    Domácí se ke konci svého oslabení osvobozují.
     
    32:12
    Autor zatím jediné branky domácích teď důležitým obranným zákrokem odpálil puk pryč z vlastní obranné třetiny a zabránil další velké šanci hostí.
     
    Slavisté teď opět špatně střídali a hlavní rozhodčí Cabák vše dobře postřehnul.
     
    32:15
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šmíd.
     
    33:51
    Domácí se při své přesilovce nezvládli usadit v pásmu a Slávie několikrát nebezpečně ohrozila brankáře Daňu.
     
    34:15
    Tým HC Slavia Praha je v plném počtu.
     
    34:36
    Tohle byla největší neproměnná šance jakou hráči hostujícího týmu měli! Pražané se ve dvou dostali do útočného pásma a jeden z nich z bezprostřední blízkosti nastřelil gólmana domácích – tomu kotouč vypadl z výstroje a druhý z hostí jej málem do branky dorazil!
     
    35:41
    Po vhazování nebezpečně pálil Nedorost – avšak mimo tři tyče.
     
    36:35
    Šilhan nepřesně přihrál na svého spoluhráče na modré čáře celá pětice tak následně musela opustit útočné pásmo k viděni pak bylo jen zlostné uhození hokejkou do ledu.
     
    37:26
    Slávia právě vystřelila branku! Tu rozhodčí však neuznává pro postavení útočícího hráče v brankovišti! Možná klíčový moment zápasu!
     
    37:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tato branka ale už padá podle regulí a Slavia tak odskakuje na rozdíl dvou gólových tref! DENIS HELDÁK se napřáhl na modré a jeho dělovku skončila až za zády brankáře Vítkovic! Asistence: Tadeáš Hejda a Viktor Martínek.
     
    38:06
    Hosté zahrávají puk až na zakázané uvolnění.
     
    38:29
    Gřesík pálil z kruhu – jeho projektil se ještě pokusil neúspěšně tečovat Dang.
     
    38:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    JAKUB ŠILHAN přebruslil svého strážce v souboji jeden na jednoho – vystřelil a následně svou střelou dorazil vlastním tělem až za zadá domácího gólmana – hodně smolný gól pro Vítkovice – hodně šťastný gól pro hosty!. Asistence: Matouš Patočka.
     
    39:59
    Necelou sekundu před koncem ještě domácí zahrávají ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:33.
     
    Po druhé třetině:

    Ve druhé třetině začaly padat branky. O první gólovou radost druhé třetiny se postaral Viktor Konečný přesnou dorážkou. Pražané však na gól odpověděli za necelé dvě minuty, když přesně dorážel David Jaša . Poté byla k vidění nególová desetiminutovka a branky začali opět padat až v závěrečných minutách prostředí části.

    O první ze tří branek z nichž jen dvě byly uznány se postaral Denis Heldák. Poté přišla již zmíněná neuznaná branka vzápětí po ní i gól na 4:1 z pohledu hostí, který obstaral Jakub Šilhan.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Úvodní buly vyhráli hosté.
     
    40:26
    Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    40:38
    Domácí problém s opuštěním vlastní obranné třetiny.
     
    41:10
    Štěpánek vyvezl a následně nahodil kotouč až do náručí brankáře Šorfa, který raději zastavuje hru.
     
    41:37
    Hosté zahrávají po nepřesné rozehrávce na zakázané uvolnění.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Fridrich – 2 min., podražení).
     
    42:08
    Blaško chtěl napadat v útočném pásmu za brankou Šorfa – byl však zpoza branky vracejícím se brankářem zastaven.
     
    42:11
    Ofsajd domácích.
     
    42:37
    V brankovišti domácíh teď došlo k vyřizování účtu – jeden z hráčů v červeném totiž velmi nepříjemně osprchoval Daňu a to vzbudilo okamžitou reakci ostravských beků. Jeden z hostí skončil na zemi a celou situaci museli uklidňovat rozhodčí.
     
    43:41
    Domácí v plném počtu.
     
    44:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A máme tu první branku třetí části dnešního zápasu! ADAM BERÁNEK z kruhu posílá puk mezi ruku a tělo brankáře Šorfa!. Asistence: Petr Fridrich a Viktor Konečný
     
    45:19
    Domácí se snaží o aktivní napadaní hosté se jen s velkými dostávají z vlastního obranného pásma.
     
    46:37
    Kunc předvedl parádní obranný zákrok proti střele, kterou vyslal Patočka!
     
    47:02
    Tým HC Slavia Praha zahrává ofsajd.
     
    47:07
    Daňa se musel mít na pozoru před střelou od červené čáry.
     
    48:04
    Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    48:07
    Domácí vyhráli vhazování ve vlastním obranném pásmu.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Brož – 2 min.).
     
    49:26
    Po střele Kunce byli domácí útočníci hodně aktivní při dorážení a to se velmi nelíbilo celé čtveřici Slavie. Za brankou se pak strhla po řádná mela. Vylučovat se nebude!
     
    50:18
    Hosté se osvobozují vyhozením přes všechny čáry
     
    50:55
    Hosté v plném počtu.
     
    52:43
    Šorf si připisuje další zákrok po střele Gřesíka a hra se přerušuje.
     
    53:16
    Blaško dobrým obranným zákrokme ve středním pásmu zabránil breaku 2 na 1!
     
    54:36
    Slavia právě vstřelila branku!
    DAVID JAŠA přebruslil domácího obránce – sjel si do bezprostřední blízkosti branky a střelou nad beton zvýšil na 5:2 z pohledu Slávie!. Asistence: David Stark.
     
    55:23
    Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    55:31
    Domácí teď zahrávají další zakázané uvolnění v rozmezí několika sekund.
     
    55:44
    Bude se vylučovat na straně hostí.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Martínek – 2 min., faul loktem).
     
    56:09
    Michal Dang zůstává po zásahu jednoho z hostí nehybně ležet na ledové ploše a na místo spěchá lékař!
     
    56:09
    Viditelně otřesený Dang nakonec opouští ledovou plochu v doprovodu lékaře.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Stark – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:40
    Domácí jsou pevně usazeni v útočném pásmu – jejich přesilovce ale chybí střelba!
     
    57:25
    Šorf si přesně našel střelu od modré a zastavuje hru.
     
    57:51
    Další strkanice – tentokrát v ní byl nejaktivnější brankář Šorf! Vylučovat se bude na obou stranách!
     
    57:51
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Gřesík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Melovičq – 2 min., hrubost).
     
    Hosté v plném počtu.
     
    58:32
    Šorf kryje další střelu lapačkou a hra se opět přerušuje.
     
    58:54
    Zakázané uvolnění Slávie.
     
    59:00
    Brankář Šorf působí hodně podrážděným dojmem – teď byl opět nejaktivnější ve strkanici před branku a dostává dvě minuty.
     
    59:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Šorf – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Po zápase:

    Pražané díky skvěle zvládnuté prostřední části dnešního utkání berou všechny tři body za vítězství 5:2.

    Utkání bylo vyrovnané od první do poslední minuty a pro domácí je vzhledem k jejich střelecké aktivitě výsledek hodně přísný.

    Ode mne je to dnes z Ostravar Arény vše a těším se s vámi u dalších online přenosů. (15:10:41)
    Marken.cz

    Jan Meichsner

    Branky a nahrávky: 25. Konečný (Fridrich, Ficek), 45. Beránek (Fridrich, Konečný) – 20. Martínek (Šteiner, Šmíd), 27. Jaša (Šergl, Kohút), 38. Heldák (Hejda, Martínek), 39. Šilhan (Patočka), 55. Jaša (Stark)


    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Piták) – Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek. – Gřesík, Raček, Blaško, Vilček, Konečný, Klíma, Raška, Beránek, Malát, Dang, Fridrich
    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík, – Brož, Kohút, Matějka, Patočka, Šteiner, Heldák, Šilhan, Šergl, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek

    Rozhodčí: Cabák – Barteček, Gančarčík
    thejrc.org