Pardubice – Žďár n/S 5:4 (kon.) | Chomutov – Kladno 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 1:3 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Warriors Brno – Olomouc 1:3 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Liberec – Letňany 5:1 (kon.) | Zlín – Havířov 2:0 (kon.)
Třinec – Vsetín 3:6 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (2:0, 0:0, 3:2)
BK Mladá Boleslav
Sobota 18.11.2017, 13:00 • Tipsport aréna, Praha-Holešovice • Extraliga staršího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    V Tipsport areně je dohráno, Sparta základní část letošního ročníku Extraligy staršího dorostu zakončuje poměrně zaslouženým vítězstvím 5:2 nad Mladou Boleslaví. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (15:05:34)
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané své vítězství ještě pojišťují gólem do prázdné klece. Autorem je ONDŘEJ PŠENIČKA. Asistence: David Vitouch, Jevgenij Pika.
     
    59:08
    Sparta svého soupeře nehodlá pustit za modrou čáru a pečlivě brání, David Mašek mezitím nervózně pokukuje po své střídačce. Lvi velmi brzy zkusí powerplay.
     
    58:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    O vítězi je pravděpodobně rozhodnuto! Dvě minuty před koncem utkání se do úniku dostal ŠTĚPÁN ČECH, který z mezikruží rozvlnil síť hostující svatyně! Asistence: Jakub Prchal.
     
    57:51
    Havlín se bleskovou rychlostí přesunul k levé tyči a zakončil, jeho střela minula levou tyč mladoboleslavské branky o pár centimetrů.
     
    57:41
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes dvě minuty, hostující celek si bere oddechový čas. Po jeho vypršení se bude vhazovat před domácí brankou.
     
    56:21
    Moravčíkovu ránu z kruhu zblokoval jeden z bránících hráčů Sparty, Švehlák tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    54:29
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak pozor, máme zaděláno na pěkně dramatický závěr zápasu! Ve dvojnásobném oslabení domácí defenzívě úplně unikl MICHAEL ČERMÁK, který následný rychlý výlet před Švehláka zakončil přesnou střelou do branky. Asistence: Mikuláš Hovorka.
     
    53:31
    Prchal po obdržení přihrávky neváhal a okamžitě zkusil své štěstí, od modré čáry nakonec projektil rozduněl pouze mantinel za hostující brankou.
     
    52:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Samuel Dotter – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Šípek – 2 min., napadení).
     
    51:40
    Sparťané momentálně působí možná až moc pasivně, což by se jim velmi brzo mohlo pořádně vymstít. Mladá Boleslav je stále na koni.
     
    50:23
    Lvy vstřelená branka nabudila a momentálně jsou aktivnějším celkem na ledě, Švehlák teď nemá ani chvilku klidu.
     
    49:16
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jakub Lis – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Peter Novák – 2 min., hrubost).
     
    48:14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Švehlák nakonec přichází o čisté konto, hostům se daří přesilovku přetavit v gól. Autorem prvního mladoboleslavského zásahu v dnešním zápase je MICHAL ČERMÁK, který tak snižuje náskok domácích na dvě branky. Asistence: Matěj Houška.
     
    47:14
    Andrej Moravčík se protlačil k brankovišti a z bezprostřední blízkosti napálil kotouč přímo do hrudníku gólmana Holešovických.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Patrik Prymula – 2 min., sekání).
     
    46:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle musí hosty hodně bolet, i přes jejich aktivitu a jednoznačnou převahu na ledě se jako první ve třetí části prosazuje domácí tým! Z úniku Maška překonal ONDŘEJ HAVLÍN. Asistence: Ondřej Pšenička.
     
    45:19
    Mladá Boleslav teď maká na sto deset procent, její ofenzíva se snaží Švehláka ostřelovat co nejčastěji to jen jde.
     
    43:53
    Michael Schulz byl úplně sám na pravém kruhu, střelou z první nakonec úplně minul soupeřovu svatyni! Lvi teď zahodili jednoznačně největší šanci celého zápasu.
     
    42:25
    Hraje se hlavně v pražské třetině kluziště, mladoboleslavští hokejisté se v ní snaží udržet ze všech sil. Sparta se zatím zvládá nátlaku bránit.
     
    41:31
    Švehlák musel opět z rukávu vytáhnout několik těžkých zákroků, nakonec se mu podařilo všechny pokusy soupeře o kontaktní gól vykrýt včas.
     
    40:43
    Třetí část má poněkud ospalý úvod, oba celky se zřejmě na ledě potřebují ještě trochu rozkoukat. Častěji jsou na puku domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:29.
     
    Domácí vedou nad Mladou Boleslaví o dvě branky i po čtyřiceti minutách hry, a to i přes to, že po většinu druhé třetiny měli více ze hry právě hosté. Těm se stále ale nedaří překonat výborně chytajícího Štěpána Švehláka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Na druhém konci ledu zazvonila tyčka, Maška teď zachránila branková konstrukce! Závěr druhé třetiny je opravdu hodně napínavý.
     
    38:35
    Štěpán Švehlák teď svými zákroky přivádí k šílenství jak hráče Bruslařského klubu, tak jejich fanoušky, kterých dnes do Prahy přijel nemalý počet.
     
    37:28
    Čech nahodil pryž na soupeřovu branku a odjel střídat, k puku se tak po nějaké době opět dostávají Mladoboleslavští a míří vpřed.
     
    36:31
    Mikuláš Hovorka si najel na levý kruh, kde byl od kotouče odstaven hned dvěma hráči Sparty. Lvi se ale drží v útoku i nadále.
     
    35:20
    Pražané se až po vypršení přesilovky pořádně usadili před Maškem, stále se jim ale přes pevnou defenzívu bruslařů nedaří ohrozit soupeřovu klec.
     
    33:41
    Domácím zatím hra v početní výhodě vůbec nevychází dle plánu, bránící čtveřice lvů teď podává excelentní výkon. Mašek zatím vůbec nebyl nucen v oslabení zasahovat.
     
    32:48
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Samuel Dotter – 2 min., podražení).
     
    32:18
    Ruka hlavního rozhodčího vyletěla nahoru, Sparta si zahraje přesilovku. Momentálně má ponechanou výhodu a usazuje se před soupeřovou svatyní.
     
    31:07
    Hra je hodně rozkouskovaná, jedno přerušení střídá další. Štěpán Švehlák má teď mnohem více práce než jeho protějšek na druhém konci hrací plochy.
     
    30:27
    Klapka už je zpět na ledě, teď rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu. Spartě se nakonec nepodařilo z prudkého ataku ani ohrozit soupeřovu svatyni.
     
    29:17
    Že bychom sledovali nějak extrémně záživnou část hry, to se rozhodně říct nedá. Něco tomu chybí, hru obou celků teď doprovází spousta nepřesností.
     
    28:09
    Imlauf se probojoval do útoku a nahrál na kruh připravenému Dobšovi, jenž z první zamířil přímo do výstroje Štěpána Švehláka. Gólman Sparty tak má ve statistikách další zákrok.
     
    26:55
    V bolestech z kluziště odjel Tomáš Klapka, v rohu se zřejmě omylem srazil s jedním z jeho spoluhráčů. Momentálně jej na střídačce prohlíží týmový lékař, snad bude v pořádku.
     
    26:12
    Výborná obranná hra domácích teď donutila Michaela Schulze zajet do ofsajdu, hra je přerušena. Uvidíme vhazování ve středním pásmu.
     
    24:58
    Hraje se nahoru dolu, ataky Sparty střídají protiútoky Středočechů a naopak. Ani jeden celek si teď nezvládá na delší dobu přivlastnit pryž.
     
    24:00
    Boleslav má teď více ze hry, převahu se jí však stále nedaří přetavit v gól. Stále se jí nedaří najít recept na zatím neprůstřelného Švehláka.
     
    22:58
    Čechův trest se chýlí ke konci, domácí oslabení pravděpodobně přežijí bez inkasované branky. Na ledě teď probíhá dlouhá tahanice o kotouč u mantinelu.
     
    21:56
    Mladá Boleslav se zatím zuby nehty drží v útočném pásmu a snaží se co nejčastěji ostřelovat Švehlákovu klec. Pražané se snaží z nátlaku vymanit jen marně.
     
    21:13
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Štěpán Čech – 2 min., hrubost).
     
    20:55
    Rychlý protiútok hostů končí slabším zakončením Samuela Dottera, který kvůli dotěrnému bránícímu hráči Sparty neměl čas pořádně zamířit.
     
    20:28
    Druhou část začali aktivněji domácí, kteří se okamžitě přesunuli do soupeřova pásma. Mašek zatím střele nečelil, musí však být ve střehu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:41.
     
    Prvních dvacet minut je za námi, domácí Sparta vede nad Mladou Boleslaví zaslouženě 2:0. Lvi se tedy budou muset v dalších dvou třetinách hodně zvednout, pokud chtějí o svém osudu rozhodnout sami. Jinak se budou muset spolehnout na zlínské vítězství v dnešním zápase s Havířovem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Bureš sbírá puk ve vlastní třetině a míří dopředu, Sparta se pokusí o pravděpodobně poslední ofenzivní tažení v této třetině. Do konce zbývá kolem pětatřiceti sekund.
     
    18:21
    Matěj Houška vyslal směrem na Švehláka střelu až ze středního pásma, projektil ale nakonec klec minul do dobrých pár desítek centimetrů.
     
    17:02
    Na ledě se teď bojuje o každý centimetr, ani jeden tým nenechává soupeři moc prostoru pro manévrování. Sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    15:45
    Po obkroužení domácí klece teď zkusil gólmana zaskočit Michal Simon, Švehlák ale zvládl drobnou škvíru mezi jeho betonem a levou tyčí zacpat včas.
     
    14:42
    Hosté se chtěli vrátit dopředu, jejich přesun před branku však zastavil správně odpískaný ofsajd. Po krátkém přerušení se tedy bude vhazovat u modré.
     
    13:38
    Jelínek hledal před brankou připraveného Schulze, nabídku však zachytil jeden z hráčů domácího celku a přeťal tak kombinaci soupeře.
     
    12:14
    Hra se pohybuje hlavně v mladoboleslavské části ledové plochy, hosté se marně snaží zmocnit puku. Sparťané jsou všude o krok dřív.
     
    10:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to 2:0! Hostující defenzíva se teď sesypala jako domeček z karet a před její brankoviště se tak natlačilo hned několik protihráčů, přičemž za Maška puk dotlačil PATRIK PRYMULA. Asistence: Štěpán Čech, Jakub Najman.
     
    09:32
    Sparta má na ledě docela jasnou převahu, veškeré mladoboleslavské útoky jsou odrazovány už na modré čáře. Bruslařskému klubu jde dnes o hodně, jeho výkony tomu ale zatím rozhodně neodpovídají.
     
    08:13
    Štěpán Švehlák má ve statistikách další zákrok, prudkou ránu z prostoru pro vhazování vyrazil před sebe hokejkou. K volnému puku se následně nejrychleji dostávají domácí.
     
    07:17
    Sýkora se namísto přihrávky pokusil prosadit od modré, jenže letící pryž se nakonec zastavila o tělo jednoho z bránících hráčů před brankou.
     
    06:09
    Holešovičtí se usadili před brankou černozelených a snaží se do ní poslat další puk, defenzíva Mladé Boleslavi však zatím zvládá náporu čelit.
     
    05:20
    Z bezprostřední blízkosti brankoviště se teď pokusil náskok svého týmu zvýšit David Vitouch, jenž ale ani nadvakrát nezvládl překonat připraveného Maška. Sparta má teď více ze hry.
     
    04:12
    Slabší pokus Jakuba Lise ze zadní hranice pravého kruhu šel úplně mimo hostující svatyni, gólman lvů tak mohl zůstat v klidu. Vůbec nebyl nucen zasahovat.
     
    03:22
    Mladoboleslavští se snaží na úvodní trefu Pražanů nějak odpovědět, pevná obrana soupeře je však nepouští hlouběji do útočného pásma.
     
    02:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou ve třetí minutě do vedení! Po převzetí skvělé přihrávky ke kotouči dostal JAN BUREŠ, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Patrik Tůma.
     
    01:50
    Hosté se dopouští prvního icingu utkání, po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce Davida Maška.
     
    00:47
    Hra se v úvodu přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek si nezvládá na delší dobu přivlastnit kotouč. Ten tak mění majitele poměrně často.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Švehlák (Mičán) – Bureš, Najman, Tůma (C), Havlín, Prchal, Pika, Lis, Klapka – Prymula, Pšenička, Kasanda, Obadal, Flídr, Smola, Čech (A), Vitouch.

    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Červenka (A), Hovorka, Imlauf – Schulz, Grim, Šípek (C), Dobša, Simon, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Kubart, Jelínek.

    Rozhodčí: Velčovský – Karda, Kubíček.
     
    Bruslařský klub se nachází na třetím místě a o jeho účinkování v nadstavbové skupině o play-off se teprve rozhodne. Pokud totiž dnes Havířov vyhraje za tři body ve Zlíně a Boleslav v Praze neuspěje, mohla by nakonec skončit ve skupině poražených.

    Poslední zápasy
    16. 11.: Mladá Boleslav – Liberec 3:0
    4. 11.: Letňany – Mladá Boleslav 0:8
    28. 10.: Mladá Boleslav – Slavia 4:7

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub ŠÍPEK – 15 Z, 15 bodů (8+7)
    David DOBŠA – 14 Z, 11 bodů (5+6)
    Samuel DOTTER – 15 Z, 11 bodů (4+7)
    Andrej MORAVČÍK – 15 z, 11 bodů (3+8)

    Brankářské statistiky
    Adam DUSIL
    – 444 min. | 88,55% úsp. | prům. 3,51
    Matěj RYLICH
    – 282 min. | 91,15% úsp. | prům. 2,13
    David MAŠEK
    – 195 min. | 94,51% úsp. | prům. 1,54
     
    Sparťané mají za sebou výbornou základní část, už před dnešním utkáním mají zajištěný postup do nadstavby o play-off z prvního místa. Druhá Slavia na ně sice ztrácí pouze bod, na rozdíl od Holešovických však má už odehrány všechny zápasy.

    Poslední zápasy
    16. 11.: Slavia – Sparta 7:3
    3. 11.: Sparta – Liberec 6:0
    28. 10.: Letňany – Sparta 0:3

    Nejproduktivnější hráči
    Miroslav DANI – 15 Z, 19 bodů (9+10)
    Patrik PRYMULA – 15 Z, 16 bodů (7+9)
    Štěpán ČECH – 13 Z, 16 bodů (4+12)

    Brankářské statistiky
    Jan MIČÁN
    – 611 min. | 89,78% úsp. | prům. 3,14
    Štěpán ŠVEHLÁK
    – 180 min. | 95,45% úsp. | prům. 1,00
    Jan ŠKORPÍK
    – 120 min. | 100,0% úsp. | prům. 0,00
     
    Krásné odpoledne! Dnešním dnem končí základní část Extraligy staršího dorostu, jedním ze závěrečných duelů bude střet mezi pražskou Spartou a Mladou Boleslaví. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Bureš (Tůma), 11. Prymula (Čech, Najman), 47. Havlín (Pšenička), 59. Čech (Prchal), 60. Pšenička (Vitouch, Pika) – 49. Čermák (Houška), 55. Čermák (Hovorka)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Mičán) – Bureš, Najman, Tůma (C), Havlín, Prchal, Pika, Lis, Klapka – Prymula, Pšenička, Kasanda, Obadal, Flídr, Smola, Čech (A), Vitouch.
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Červenka (A), Hovorka, Imlauf – Schulz, Grim, Šípek (C), Dobša, Simon, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Kubart, Jelínek.

    Rozhodčí: Velčovský – Karda, Kubíček
    thejrc.org