Michalovce – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:1 (0:0)
AS Trenčín
sk Úterý 28.11.2017, 16:00 • Mestský štadión Michalovce • Niké liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z dohrávky šestnásteho kola slovenskej Fortuna ligy. Súboj Michaloviec s Trenčínom má naplánovaný výkop na 16:00. Pôvodne sa mal hrať duel ešte pred vyše týždňom, ale dátum stretnutia musel byť zmenený kvôli nespôsobilému terénu.

    MFK Zemplín Michalovce momentálne figuruje na deviatej priečke tabuľky. V šestnástich dueloch získal sedemnásť bodov so skóre 13:19 a na postup do elitnej šestky stráca priepastných jedenásť bodov. Zemplínčanov môže v ostatných týždňoch tešiť aspoň zlepšená forma, keď v uplynulých štyroch ligových stretnutiach iba raz nebodovali po tesnej prehre s Prešovom. Remizovali však s Nitrou a zdolali Podbrezovú aj Zlaté Moravce.

    AS Trenčín po slabšom štarte sezóny stúpal nahor a teraz sa nachádza siedmej pozícii fortunaligového poradia. Na Sihoti je jasným cieľom postup do najlepšej šestky, ktorá bude bojovať o titul. Futbalisti AS si však svoju pozíciu trochu skomplikovali, pretože momentálne strácajú na šiestu Nitru štyri body. Tešiť ich môže akurát fakt, že majú k dobru dnešný duel proti Michalovciach. V predchádzajúcich troch kolách však získali iba tri body za jasné víťazstvo s Podbrezovou. Doma prehrali s Trnavou aj Ružomberkom a v závere základnej časti budú musieť naháňať body.

    Vzájomné zápasy Michaloviec a Trenčína priniesli už viaceré prekvapenia. V rámci ostatných troch ročníkoch Fortuna ligy odohrali tieto dva tímy sedem stretnutí, v ktorých sa až trikrát zrodilo víťazstvo východniarov. Zemplín ovládol aj posledné meranie síl z aktuálnej sezóny. V polovici augusta vyhral v Trenčíne 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Bednár, Kavka, Carrillo – Grič, Koscelník, Turik, Danko, Šimčák – Žofčák (C) – Sulley.
    Náhradníci: Kolesár, Antonov, Bragin, Regáli, Dráb.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík (C), Skovajsa, Keston – Lawrence – Zubairu, El Mahdioui – Beridze, Janga, Azango.
    Náhradníci: Chovan – Šalata, Klooster, Gong, Jánošík, Kvocera, Mance.

    Rozhodcovia: Marhefka – Kováč, Borsányi.
     
    Tréneri oproti pôvodnému termínu zmenili svoje základné zostavy. Rovnako jedna úprava prebehla aj medzi rozhodcami, keď asistenta Slyška nahradil Borsányi.
     
    Dnes je počasie veľmi poslušné a trávnik by nemal hráčom spôsobovať nepríjemnosti. Budú sa však musieť vyrovnať s nízkymi teplotami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Boris Marhefka fúkol do píšťalky, takže domáci futbalisti uviedli loptu do pohybu. Michalovce dnes nastúpili v žltých dresoch, Trenčín kompletne v čiernom.
     
    2
    Michalovský tréner Anton Šoltis posadil na lavičku iba päť futbalistov. V prípade nejakého zranenia či zlého výkonu nebude mať príliš na výber.
     
    3
    Aschraf El Mahdioui vysúval prudkou prihrávkou z prvej Rangela Jangu, ale hosťujúceho kanoniera pokryla domáca defenzíva.
     
    4
    Philip Azango prenikol po ľavom krídle, prudko odcentroval, ale lopta mu vôbec nesadla na nohu a poslal ju mimo ihriska.
     
    5
    Michalovčania dostali výhodu štandardnej situácie, ktorá bola ako keby skráteným rohom. Prudká prihrávka do šestnástky však našla iba Kleščíka.
     
    6
    Veľká šanca domáceho tímu. Presný center z ľavého krídla našiel v šestnástke voľného Martina Koscelníka, ale jeho hlavičku dokázal vytlačiť na roh Igor Šemrinec.
    6. Hlavičku Koscelníka zneškodnil Šemrinec
    Zdroj: www.huste.tv
     
    7
    Zemplínčania nevyužili rohový kop. Centrovaná lopta na prednú žrď našla iba futbalistov Trenčína, ktorí ju poslali do bezpečia.
     
    8
    Domáci hrozia z ľavej strany. Jozef-Šimon Turik kvalitne odcentroval pred trenčiansku bránu, ale tam bolo veľa hráčov a v neprehľadnej situácii sa nepresadil Sadam Sulley.
     
    9
    Michalovce mali ďalšiu zaujímavú príležitosť na skórovanie. Odrazená lopta si našla v šestnástke voľného Stanislava Danka, ale jeho volej smeroval nad bránu.
     
    10
    Futbalisti Zemplína Michalovce zatiaľ nepustili favorita dnešného duelu do žiadnej príležitosti. Trenčania ešte ani poriadne neboli na útočnej polovici.
     
    11
    Aschraf El Mahdioui dostal dlhý pas do voľného priestoru na pravom krídle, ale v rýchlostnom súboji si ho pokryl Peter Kavka.
     
    12
    Trenčania majú problém prejsť s loptou cez stred ihriska. Teraz sa im to takisto nepodarilo, pretože Abdul Zubairu bol faulovaný.
     
    13
    Igor Žofčák vystrelil z hranice pokutového územia, ale jeho nie príliš prudký pokus nedokázal Igor Šemrinec udržať. Pomohol mu však odkop Petra Čögleya.
     
    14
    Lukáš Skovajsa centroval na dvakrát z pravej strany. V druhom prípade zakrútil loptu presne na bránu a Gerard Bieszczad ju musel vyraziť na roh.
     
    15
    Trenčania zahodili nemožné. Po rohovom kope zostal na vzdialenejšej žrdi úplne voľný hráč, ktorý nedokázal loptu poslať do odkrytej brány. Po ňom neuspeli ani Janga s Kleščíkom.
    15. Trenčín nevyužil veľkú šancu po rohovom kope
    Zdroj: www.huste.tv
     
    17
    Michalovčania dostali takisto výhodu rohového kopu. Z ľavej strany centroval do šestnástky Igor Žofčák, ale Igor Šemrinec loptu vyboxoval.
     
    18
    Duel Michaloviec s Trenčínom sa hrá v komornej atmosfére. Na štadión si našlo cestu pár stoviek divákov, no zatiaľ sú ticho.
     
    20
    Úvodných dvadsať minút duelu neprinieslo zmenu skóre. Oba tímy si však vypracovali jednu gólovú príležitosť.
     
    21
    Hostia sa ocitli pod tlakom napádajúcich hráčov. Julien Keston vyriešil situáciu odkopom až k brankárovi Bieszczadovi.
     
    22
    Peter Kavka zviedol osobný súboj s Rangelom Jangom, v ktorom si pomáhal rukami. Strelec hostí požadoval faul, no hlavný rozhodca nechal hru pokračovať.
     
    23
    Sadam Sulley po rohovom kope vletel do Igora Šemrinca. Trenčiansky brankár zostáva ležať na trávniku a prichádzajú k nemu lekári.
     
    24
    Igor Šemrinec je už späť na nohách. Síce sa držal za ľavý bok, ale jeho zdravotný stav si nebude vyžadovať striedanie.
     
    26
    Trenčín okrem jednej vydarenej štandardky z pätnástej minúty smerom dopredu nič nevymyslel. Rangelo Janga je na hrote odrezaný od spoluhráčov.
     
    27
    Michalovciam vyšla kombinácia na pravom krídle. Center Martina Koscelníka bol však zrazený za čiaru.
     
    28
    Martin Koscelník si zopakoval center z rovnakého priestoru. V pokutovom území Sadam Sulleya a jeho hlavička donútila Šemrinca k zákroku.
     
    29
    Michalovce následne zahrávali rohový kop. Loptu získal po odraze mimo šestnástky Martin Bednár, no jeho pokus nemal potrebnú presnosť.
     
    30
    Trenčania takisto pohrozili v ofenzíve. Philip Azango napriahol spoza pokutového územia a krížnou strelou po trávniku preveril pozornosť Gerarda Bieszczada.
     
    31
    Giorgi Beridze (Trenčín) zviedol šprintérsky súboj s Martinom Bednárom, ale domáceho futbalistu nestihol predbehnúť a navyše ho fauloval zozadu za cenu žltej karty.
     
    32
    Sadam Sulley dostal loptu do pokutového územia, chcel pomýliť súperov zmenami pohybu, ale cez dvojicu protihráčov nedokázal odcentrovať.
     
    33
    Jakub Grič (Michalovce) je takisto potrestaný žltou kartou. Domáci futbalista zozadu atakoval Abdula Zubaira, ktorý smeroval do brejku.
     
    34
    Martin Koscelník vnikol do pokutového územia Trenčína, ale nemal komu prihrať a získal pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    35
    Domáci futbalisti dostali loptu do pokutového územia, ale hostia dobre prehustili priestor pred Šemrincom a nepustili Michalovčanov do koncovky.
     
    36
    Abdul Zubairu chcel pomôcť v ofenzíve, ale jeho útočná snaha bola rýchlo zastavená, pretože sa dopustil nedovoleného zákroku.
     
    37
    Michalovce rozohrali už ôsmy rohový kop v dnešnom stretnutí a mohli otvoriť skóre. Presný Žofčákov center našiel hlavu Sadama Sulleya, ale ten zblízka mieril nad brvno.
    37. Sulley hlavičkoval tesne nad bránu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    39
    Peter Čögley sa rozhodol vystreliť spoza šestnástky, lopta sa ešte obtrela o Josého Carrilla a hostia získali rohový kop.
     
    40
    Gerard Bieszczad zaváhal na bránkovej čiare, nešiel proti lopte a spoliehal sa na svojich spoluhráčov, ktorí mu napokon pomohli.
     
    41
    Jakub Grič dostal prihrávku do voľného priestoru, pripravil si loptu na strelu z diaľky, ale jeho pokus nebol vôbec presný.
     
    42
    Michalovce doma nestrieľajú veľa gólov. V doterajšom priebehu ročníka odohrali na vlastnom trávniku sedem duelov, v ktorých dosiahli sedem presných zásahov. Horšie je na tom už iba Prešov.
     
    43
    Domáci kapitán Igor Žofčák nepríjemne narazil do Philipa Azanga a ťažko sa zdvíhal späť na nohy. Po krátkom váhaní však pokračuje ďalej.
     
    44
    Žofčák sa ujal rozohrávky štandardnej situácie z pravej strany. Po jeho centri spadla lopta do pokutového územia, tam nebezpečne poskakovala, ale Peter Kavka sa neskoro zorientoval pred Šemrincom.
     
    45
    V úvodnom dejstve sme videli viacero prerušení, ale hlavný rozhodca pridáva nad rámec riadneho hracieho času iba jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dohrávaný duel šestnásteho kola zatiaľ nepriniesol žiaden gólový moment. Navzdory očakávaniam je aktívnejší domáci tím, ktorý si vypracoval viac príležitostí ako favorizovaný súper. Trenčania vážnejšie pohrozili iba po jednom vydarenom rohovom kope, keď nedokázali loptu pretlačiť do odkrytej siete.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner vymyslel cez prestávku jedno striedanie, ktoré by malo pomôcť ofenzíve Trenčína. Z trávnika odišiel James Alexander Lawrence, nahradil ho Hilary Gong.
     
    46
    Ubehlo len niekoľko sekúnd druhého dejstva a Jozef-Šimon Turik (Michalovce) uvidel žltú kartu. Hostia rozohrajú štandardku.
     
    47
    Trenčín nevyužil ponúknutú štandardnú situáciu. Centrovanú loptu defenzíva Michaloviec poľahky odvrátila.
     
    48
    Giorgi Beridze rozohral rohový kop. Loptu krútil na prednú žrď, ale Michalovčania boli opäť pripravení a nepustili súpera do koncovky.
     
    49
    Gruzínec Beridze skúsil ohroziť michalovskú bránu krížnou strelou spoza šestnástky. Lopta však letela tesne vedľa domácej svätyne.
     
    50
    Michalovčania vybehli do rýchleho protiútoku, ale nedokázali ho zakončiť presnou strelou. Martin Koscelník (Michalovce) navyše stratil loptu a dopustil sa faulu, za ktorý videl žltú kartu.
     
    51
    Trenčania po zmene strán ožili a sú ofenzívnejšie naladení. Útočia najmä z krídelných priestorov, kde majú vhodné rýchle typy hráčov.
     
    52
    Trenčín dal gól! Smolný moment pre domáci tím. PETER KAVKA v snahe odvrátiť loptu mimo nebezpečného priestoru si ju zrazil presne do vlastnej siete.
    52. Peter KAVKA - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    53
    Michalovce ihneď pohrozili z protiútoku. Prudká prihrávka do pokutového územia však nenašla nikoho, kto by ju poslal do siete.
     
    54
    Zemplínčania nevstúpili do druhého polčasu správnou nohou. V priebehu necelých desiatich minút získali dve žlté karty a strelili si vlastný gól.
     
    55
    Domáci fanúšikovia sa hnevali na hlavného rozhodcu, ktorý sledoval Koscelníkov pád v pokutovom území a následne usúdil, že to nebol penaltový faul.
     
    56
    Philip Azango nebezpečne odcentroval z ľavého krídla, no Gerard Bieszczad na poslednú chvíľu loptu vyrazil mimo dosahu Trenčanov.
     
    58
    Domáci tréner Anton Šoltis zatiaľ nestriedal, ale dá sa očakávať, že v nasledujúcich minútach siahne k zmene. Na striedačke má však len štyroch hráčov do poľa.
     
    59
    Michalovčanom sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Loptu potiahol po ľavej strane Igor Žofčák, prihral ju na os ihriska voľnému Stanislavovi Dankovi, ale jeho strela bola zrazená.
     
    60
    Dnešný duel je pre Trenčín dôležitý z pohľadu boja o prvú šestku. Momentálne strácajú na šiestu Nitru štyri body a prípadná strata na trávniku Michaloviec by bola veľmi nepríjemná.
     
    61
    Zemplín po inkasovanom góle pridal a v ostatných minútach prebral iniciatívu. Na tribúnach je však čoraz nervóznejšia atmosféra, pretože domáci diváci nechcú vidieť prehru svojho tímu.
     
    63
    Domáci futbalisti zaútočili po ľavom krídle, z otvoreného priestoru odcentroval pred bránu Šimčák, ale voľný Koscelník nedokázal ideálne zareagovať.
     
    64
    Veľké nedorozumenie pred michalovskou bránou. José Carrillo prenechával loptu gólmanovi Gerardovi Bieszczadovi, ale ten zostal stáť na mieste. Domáci mali šťastie, že Rangelo Janga nebol dostatočne pohotový.
     
    65
    José Carrillo zostal nepokrytý v pokutovom území, využil voľný priestor na hlavičkové zakončenie, ale loptu usmernil iba presne do Šemrinca.
    65. Carrillo hlavičkoval iba do Šemrinca
    Zdroj: www.huste.tv
     
    67
    Michalovce majú problémy vo finálnej fáze akcií. Teraz to dokumentoval Martin Koscelník, ktorý prenikol po krídle, ale potom nepresne prihrával.
     
    68
    José Carrillo zahodil ďalšiu nádejnú šancu. Španielsky krajný obranca zakončoval zvnútra pokutového územia, ale lopta mu nesadla ideálne.
     
    70
    Domáci futbalisti nechcú dnes odísť z trávnika bez bodov. Nechávajú na ihrisku zvyšky svojich síl, ale chýba im kvalita v zakončení.
     
    71
    Martin Koscelník hlavou sklepol loptu do šestnástky na voľného Jozefa-Šimona Turika, ale jeho volej smeroval vysoko nad bránu.
     
    72
    Martin Koscelník váhal s pohybom dopredu, napokon chcel vysunúť rozbehnutého Igora Žofčáka, ale loptu získal jeden z trenčianskych futbalistov.
     
    73
    Michalovce dali gól! Domáci dosiahli vytúžené vyrovnanie. José Carrillo presne prihrával z ľavej strany do šestnástky, kde bol úplne voľný STANISLAV DANKO a zblízka napol odkrytú sieť.
    73. Stanislav DANKO - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    75
    Michalovce sa nechcú uspokojiť iba s bodom, pretože cítia šancu dnes zdolať favorita. Trenčania sú v ostatných minútach pod tlakom a v útoku neukazujú vôbec nič.
     
    76
    Hostia reagujú na vyrovnanie michalovského celku. Z ihriska odchádza prakticky neviditeľný kanonier Rangelo Janga, ktorého nahradil Antonio Mance.
     
    77
    Domáci kouč takisto strieda. V dnešnom dueli skončil michalovský kapitán Igor Žofčák, ofenzívu posilnil Martin Regáli.
     
    78
    Stanislav Danko pokazil rozohrávku štandardnej situácie. Loptu poslal priamo na Igora Šemrinca, čo nepotešilo jeho spoluhráčov ani domácich divákov.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Trenčania sa po dobrom vstupe do druhého polčasu uspokojili a momentálne majú viac z hry Michalovce.
     
    81
    Aktívny Martin Koscelník patrí tradične medzi najaktívnejších hráčov v michalovskom tábore. Jeho rýchlosť robí problém hosťujúcim futbalistom.
     
    82
    Giorgi Beridze zvolil individuálny prienik po pravom krídle, ale zabudol, že by mohol prihrať spoluhráčom a napokon vybehol s loptou až mimo ihriska.
     
    83
    Igor Šemrinec si trúfol na nebezpečnú kľučku proti napádajúcemu Martinovi Regálimu. Trenčiansky brankár však nezaváhal v pokutovom území a nedopustil zbytočnú chybu.
     
    84
    Beridze sa tlačil do zakončenia v šestnástke. Nízky Gruzínec však neuspel v hlavičkovom súboji s domácim stopérom.
     
    85
    Martin Regáli zbytočne váhal s loptou v ľavom krídelnom priestore. Striedajúci hráč nevedel, či má centrovať alebo strieľať a napokon nič svetoborné nevymyslel.
     
    87
    Anton Šoltis využíva svoju druhú možnosť na striedanie. Potlesk divákov si užíva Jozef-Šimon Turik, ktorého vymenil Peter Kolesár.
     
    88
    Trenčania v závere zápasu zmobilizovali sily a snažia sa zmeniť remízový stav. Za dnešný výkon ich však môže tešiť aj bod.
     
    89
    Obrovská šanca Trenčína. Giorgi Beridze potiahol loptu stredom ihriska, Hilary Gong poslal prudkú prihrávku pred prázdnu bránu, ale Antonio Mance nebol včas na správnom mieste.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného stretnutia sa naplnil. Hlavný rozhodca Boris Marhefka pridáva iba jedinú minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    AS Trenčín nepotvrdil úlohu favorita v dohrávanom zápase šestnásteho kola na trávniku MFK Zemplín Michalovce. Hostia na východe Slovenska nepredviedli ideálny výkon, ale po vlastnom góle Petra Kavku chvíľu viedli. Zemplínčania však ukázali príkladnú bojovnosť, súpera dokázali zatlačiť a vďaka presnému zásahu Stanislava Danka vyrovnali na konečných 1:1. (17:50:54)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 73. Danko (Carrillo) – 52. Kavka (vla.)

    Karty:   33. Grič (MIC), 46. Turik (MIC), 50. Koscelník (MIC) – 31. Beridze (TRE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:15.
    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Bednár, Kavka, Carrillo – Grič, Koscelník, Turik (87. Kolesár), Danko, Šimčák – Žofčák (C) (77. Regáli) – Sulley.
    Náhradníci: Kolesár, Antonov, Bragin, Regáli, Dráb.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík (C), Skovajsa, Keston – Lawrence (46. Gong) – Zubairu, El Mahdioui – Beridze, Janga (76. Mance), Azango.
    Náhradníci: Chovan – Šalata, Klooster, Gong, Jánošík, Kvocera, Mance.

    Rozhodčí: Marhefka – Slyško, Kováč.
    thejrc.org