Los Angeles – Florida 4:0 (kon.) | Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Toronto 0:6 (kon.)
Tampa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 1:2 (kon.) | Washington – Minnesota 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (po pr.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.)
Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Boston Bruins
Neděle 19.11.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    BOSTON BRUINS

    Začátek sezóny v podání Boston Bruins? Ani vyloženě skvělý, ale ani ne úplně špatný. Medvědům nyní patří pátá pozice Atlantické divize, se ztrátou tří bodů na čtvrté Ottawa Senators. Například Toronto nebo Detroit ale mají ještě o dva odehrané duely k dobru, takže i tento fakt musíme brát v potaz. V minulém utkání na ledě Los Angeles Kings Boston přetrhl šňůru čtyř porážek po sobě, před hollywoodským publikem vyhrál těsně 2:1, tenhle úspěch může být pro psychiku týmu hodně důležitý. Jinak Bruins nevyzráli na Anaheim Ducks (2:4), Toronto Maple Leafs (1:4 a 2:3 po prodloužení) ani New York Rangers (2:4). Utkání v San Jose bude pro Bostonské posledním na kalifornském tripu, na kterém zatím mají vyrovnanou bilanci jednoho vítězství a jedné porážky. Jak si povedou tentokrát?

    Kanadské bodování Bostonu vede český útočník David Pastrňák (10 + 7), který je také nejlepším střelcem svého týmu. Dostihují ho Brad Marchand (8 + 7), Patrice Bergeron (4 + 8) nebo Torey Krug (3 + 8).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Jedna věc nadále platí. Přestože na tom San Jose Sharks nejsou výsledkově nijak hrozivě, mají problémy dávat hodně branek. Přičemž na ně byli kalifornští fanoušci léta zvyklí. Teď ale musí doufat, že se jejich oblíbenci opět rozstřílí. Naposledy doma proti Floridě Panthers nedali ani gól. Sharks sice dvakrát skórovali, ale ani jeden ze dvou zásahů rozhodčí neuznal jako platný. O duel dříve ale svěřenci trenéra DeBeoera uspěli na ledě rivala Los Angeles Kings, i tam však dali pouze dva góly. Žralokům patří třetí stupínek Pacifické divize, ale stejně bodů (20) mají také čtvrtí Calgary Flames a pátí Vancouver Canucks. Situace v Pacifické divize je startu ročníku obecně hodně našlapaná a určitě se vyplatí ji sledovat. Úkol pro San Jose tedy zní jasně: dávat více branek a udržet zodpovědnou obranu.

    Statistikám San Jose vévodí kanadský útočník Logan Couture (10 + 5), podporovaný českým forvardem Tomášem Hertlem (3 + 7) nebo zkušeným Joe Thorntonem (2 + 8). Branku v předchozím duelu proti Floridě hlídal Martin Jones.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už na sebe jednou v této sezóně narazily, a to když na konci října Boston Bruins na svém ledě porazili San Jose Sharks těsně 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (3 + 7)
    David Pastrňák (BOS) (10 + 7)
    David Krejčí (BOS) (1 + 5)
    Zdeno Chára (BOS) (2 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat zápas týmů z opačných konferencí, podruhé a naposledy v sezóně na sebe narazí San Jose Sharks a Boston Bruins.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Hansen – Meier, J. Ward.

    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára, McAvoy, O'Gara, Carlo, Postma, K. Miller – Heinen, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Cehlárik – Vatrano, Riley Nash, Acciari – Schaller, Kuraly, Szwarz.

    Rozhodčí: Furlatt, Brenk – Cameron, Miller.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jako první se na kotouč v zápase dostali San Jose Sharks. Ti také zavezli puk do pásma, kde ale ještě nestačili zakončit.
     
    00:27
    Hra přerušena, někdo v tyrkysovém dresu totiž vyhodil kotouč na domácí střídačku.
     
    01:02
    Rozhodčí po konzultaci neuznávají gól Joe Pavelskiho. Jedná se už o třetí neuznanou trefu Žraloků, pokud budeme počítat i minulý duel proti Floridě. To už je pro San Jose opravdu smůla.
     
    01:44
    Zdeno Chára nahodil puk k zadnímu mantinelu, tam byl připravený rozehrávat domácí brankář Aaron Dell. Boston se zatím hodně těžko dostává na puk.
     
    02:11
    Chudobin nechtěl nic riskovat, raději podržel lehce nahozený kotouč na jeho branku a přerušil hru.
     
    02:30
    Pěkná kombinace Donskoie a Pavelskiho na pravé straně útočného pásma, ale domácí kapitán si nestihl tak dobře zpracovat puk na hokejce, aby mohl zakončit.
     
    02:52
    Bruins nemohli do útočného pásma, nacházeli se v postavení mimo hru.
     
    03:02
    Hodně se kouskuje hra, nyní je přerušena pro vyhození kotouče na střídačku. Chtělo by to delší pasáž bez zastavení, abychom viděli rychlé akce na branky.
     
    03:24
    Další nahození od obránce Sharks, puk před klecí tečoval Tomáš Hertl. Ale poslal ho nepřesně pouze do ochranné sítě.
     
    03:35
    Boedkerova střela okamžitě po vhazování gólmana Bruins nepřekvapila, každopádně musel utěsnit prostor u pravé tyče. Domácí jsou zatím jasně aktivnější.
     
    04:01
    Zdeno Chára už se postaral o vyhození puku aspoň do středního pásma, hosté tak mají aspoň částečně prostor poslat do hry nové a čerstvé síly.
     
    04:30
    Bruins přechod přes střední pásmo zatím řeší jen nahozenými kotouči, tahle taktika zatím nevypadá příliš účinně.
     
    04:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól už ale platit bude. San Jose nepolevilo a vytrvalo v aktivní hře na území soupeře. Za brankou výborně vybojoval puk pro Žraloky O'Regan, který zvládl těžkou situaci, kdy proti sobě měl dvojici hráčů v bílých dresech. Objel svatyni Chudobina a poslal puk před polovinu odkrytého zařízení na hokejku osamoceného TIMO MEIERA. Ten už neměl sebemenší problém skórovat. Boston bude muset reagovat aktivní hrou, zatím se k ničemu nedostal a teď dokonce inkasuje. Asistence: Daniel O'Regan, Joel Ward.
    04:50 Timo MEIER - 1:0
     
    06:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Už to vypadalo, že gól Bostonu nebude uznán. Bruins puk do sítě Aarona Della protlačili snad i očima a gólmanovi San Jose hodně zákrok zkomplikovali. Střídačka domácích proto nechala celou situaci zkontrolovat na videu. Jak se ale ukázalo, nedošlo k nedovolenému bránění brankáře a gól tím pádem platí. Do statistik si tuhle trefu připíše PETER CEHLÁRIK, pro kterého se jedná o premiérovou trefu sezóny. Máme tedy poměrně rychle vyrovnáno pod střechou SAP Center. Asistence: Jake DeBrusk.
    06:17 Peter CEHLÁRIK - 1:1
     
    06:45
    Po komerční přestávce opět pokračujeme. Hra se nám po hostujícím srovnání docela vyrovnala a rázem sledujeme pohlednější podívanou.
     
    07:13
    Pokus McAvoye nevyšel, trefil z dálky pouze zadní mantinel. A tak mohli do rychlého protiútoku vyrazit Sharks.
     
    07:29
    Těžká práce pro Chudobina, jenž likvidoval pokus Tierneyho. Další puk do sítě ale bostonský gólman zatím nepustí.
     
    08:00
    Také Dell má na druhé straně ovšem práci, nepříjemnou střelou z úhlu ho prověřil Miller.
     
    08:29
    Medvědi si nedali pozor na svou rozehrávku a je jim po vyhození přes všechny čáry odpískáno zakázané uvolnění.
     
    08:43
    Hostující hokejista Riley Nash musí na trestnou lavici, protože hned po vhazování v obranném pásmu podrazil soupeře. Takže tu máme první trest zápasu a zároveň první přesilovku San Jose Sharks.
     
    09:04
    Sharks velmi dobře a hlavně rychle získali pásmo. Potom už Pavelski posílal na Doskoie, který zakončoval. Ale nepřesně, netrefil branku.
     
    09:40
    Další obrovská možnost Joonase Donskoie. Na pravém kruhu zůstal nikým nehlídaný. Jenže i tak trefil pouze připraveného Chudobina do výstroje. Dorazit už puk nikdo nestihl.
     
    10:16
    Logan Couture se snažil natlačit puk do brankoviště, ale maskovaný muž Bostonu ho ještě dokázal udržet před brankovou čarou.
     
    10:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zatím sledujeme velmi zajímavý průběh zápasu. Sotva se Boston Bruins vrátili do plného počtu, vytvořili protiakci, ze které okamžitě udeřili. Hosté tak mají vedení na své straně, přestože si na rozdíl od domácího mužstva nevytvořili skoro žádné šance. Chyby soupeře využil bostonský JAKE DEBRUSK, který uprchl obraně Žraloků a následně překonal Aarona Della zakončením do horní poloviny branky. Poslední bránící hráč kalifornského celku byl od DeBruska pořádně daleko. Asistence: Charlie McAvoy, Sean Kuraly.
    10:46 Jake DEBRUSK - 1:2
     
    11:52
    Po komerční přestávce opět pokračujeme. David Pastrňák se vydal na osamocený výlet, ale ještě na modré čáře ho zastavila dvojice připravených Žraloků.
     
    12:15
    Boston nemohl pokračovat v akci, protože Patrice Bergeron přihrál rukou a rozhodčí si toho moc dobře všimli.
     
    12:40
    Joonas Donskoi je dnes velmi aktivní, podobně jako nyní. Dostal puk znovu až do levého rohu, odtud ale neměl komu přihrát.
     
    12:52
    Hosté se teď poměrně zbytečně dostali do postavení mimo hru, následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    13:25
    Chris Tierney se snažil z rohu dostat puk na spoluhráče. Nabídl se mu nakonec Dillon, jenže domácímu obránci v rozhodujícím okamžiku přeskočil touš přes hokejku.
     
    14:06
    Joel Ward ještě udržel útočné pásmo pro svůj tým, ale ne na dlouho. Boston se velmi brzy postaral o vyhození aspoň do středního pásma.
     
    14:29
    Ještě jedna komerční pauza v tomto dějství, po jejím konci budeme pokračovat ve zbytku úvodní třetiny.
     
    14:48
    Melker Karlsson se dostal k odraženému puk u pravého mantinelu. Když chtěl ale zakončit bez přípravy, obrana Bostonu mu radost pokazila.
     
    15:10
    Po nahození z dálky Anton Chudobin přerušuje hru. Možná mohl ještě rozehrávat, ale nejspíš nechtěl v nejisté situaci nic riskovat.
     
    15:31
    Heedovo nahození mělo potenciál, ale před brankovištěm ho nikdo nedokázal tečovat. Stejný obránce Sharks pak střílel ještě jednou, jenže opět bez úspěchu.
     
    15:41
    Hostující celek se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:15
    Jannik Hansen to chtěl zkusit přes střední pásmo sám, ale tahle odvaha se mu nevyplatila. Ještě na modré čáře totiž o puk přišel.
     
    16:48
    Burnsův pokus trefil zadní mantinel a na dorážku nebyl nikdo z domácích borců připraven. Od druhé trefy Bruins tempo na ledě trošku opadlo a jde to pořádně znát.
     
    17:16
    Chudobin se po Donskoiově nahození zahrál s pukem. Musel ale zase rychle zpátky do brankoviště, protože kolem něj bylo rušno.
     
    18:00
    Braun dostal na modrou čáru nahrávku od Pavelskiho, ale místo střeleckého pokusu jen poslal touš dál po mantinelu. A to byla nejspíš zásadní chyba celé akce.
     
    18:27
    Na druhé straně rychlý Pastrňák, avšak nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl do kombinace.
     
    18:55
    Hansen pálil z pravého kruhu po pěkné nahrávce Boedkera. Ale netrefil přesně, orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    19:15
    Běží poslední minuta úvodní třetiny, puk má na hokejkách San Jose. Pravděpodobně v tomto dějství čas na jednu či dvě akce a střely.
     
    19:39
    Chtěli to zkusit i hráči z Východní konference, také v tomto případě je ale na modré útočné čáře zastavuje postavení mimo hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi San Jose a Bostonem. Domácí tým je zatím jasně aktivnější a tvoří si také více šancí. Ale vedení mají na hokejkách Bruins, kteří vytěžili z minima maximum. Měli dvě větší příležitost a obě skončily překonáním Aarona Della. Žraloci se tak budou muset snažit dál.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 17

    Boston Bruins: 5
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. San Jose soupeře v první třetině jasně přestřílelo, přesto o jeden zásah prohrává. Jak bude vypadat prostřední dějství?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Nahození puku obranou Sharks nedopadlo moc dobře, ale přeci ještě domácí dokázali udržet útočné pásmo. K zakončení se ale nedostali.
     
    20:40
    McAvoyova střela od modré čáry nevypadala špatně. Kdyby ji ale někdo tečoval, měla daleko větší šanci spadnout do sítě. Takhle ji Dell v pohodě zastavil.
     
    21:01
    Přerušená hra, puk odskočil na střídačku Bostonu.
     
    21:20
    Ani San Jose ale nemá zatím moc dobrou přesnost při přechodu do útočného pásma. Hosté poslali další střelu od modré čáry, tentokrát ji solidně tečoval Cehlárik.
     
    22:00
    Chudobin nahozený puk z dálky raději podrží. Dnes už poněkolikáté nechtěl riskovat, i když měl docela dost místa i času na rozehrávku.
     
    22:26
    Dillon chyboval při vyhození kotouče a to se mu málem nevyplatilo. Dvojice hráčů v bostonském trikotu byla připravena vyrazit do protiakce. Ale nakonec i hosté o touš přišli.
     
    23:15
    Zatím ve druhé třetině nesledujeme moc pohledný hokej. Obě strany spíše nahazují kotouče přes polovinu kluziště a nesnaží se o kombinace.
     
    23:41
    Zakončení Bergeron zpoza levého kruhu Aaron Dell vykopl pravým betonem. Hned se na druhé straně dostal do šance Pavelski, ten ovšem přestřelil.
     
    24:10
    Také domácí obránce Vlasic slibně zakončoval, ale úplně přestřelil. San Jose nadále trápí špatná koncovka, a to už od minulé zápasu s Floridou.
     
    24:33
    Tomáš Hertl měl dobře najeto do šance, jenže ho zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:51
    Střela Melkera Karlssona přes bránícího hráče na klec nemířila. Daleko lépe na tom byl s dorážkou Hertl, ten však trefil připravený beton Chudobina.
     
    25:16
    Nahození z dálky na branku San Jose a domácí maskovaný muž přeruší. Bude se za chvíli vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    25:44
    Riley Nash zkusil soupeře překvapit přihrávkou z rohu, ale neúspěšně. Jenže pak zakončoval od modré čáry Chára, který trefil horní tyčku domácí svatyně.
     
    26:19
    Krug zavezl puk za domácí klec, tam mu ale nikdo v bostonském trikotu nepomohl. A tak měla při bránění domácí formace situaci hodně usnadněnou.
     
    26:48
    Schaller chyboval v rozehrávce vyhozením. Mrzet ho to ovšem nemuselo, protože toho Žraloci nestihli využít a dostat se do protiakce.
     
    27:20
    Máme tu teprve druhé vyloučení zápasu a první na straně San Jose. Domácí útočník Joe Thornton musí za katr, protože podrazil soupeře. Uvidíme, jak si Medvědi s úvodní přesilovkou poradí.
     
    27:35
    McAvoy měl hned na začátku přesilovky nataženo na střelu, ale nakonec si to ještě rozmyslel. Následně už San Jose poprvé v oslabení vyhazuje.
     
    28:03
    Tomáš Hertl si zkoušel vydobýt šanci při vlastním oslabení. Pomohl mu také Karlsson, který zakončil, leč nepřesně.
     
    28:30
    Spolupráce českých forvardů Krejčího a Pastrňáka v útočném pásmu. Ale zatím bez výsledku, domácí si většinu přihrávek soupeře dobře pokrývají a nedávají mu moc prostoru.
     
    29:02
    Sharks potvrzují, že jim letos oslabení funguje skvěle. Je z toho další vyhození přes všechny čáry.
     
    29:11
    Navíc kotouč skočil někam mezi diváky, takže těsně před návratem Thorntona do hry se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    29:35
    San Jose je kompletní, první početní výhodu zvládlo naprosto v klidu. Aaron Dell neměl žádný větší zákrok, vše za něj vyřešila důsledná obrana.
     
    30:10
    Pastrňák hledal bekhendovou nahrávkou volného Heinena, ten si ale počínání českého útočníka všiml na poslední chvíli.
     
    30:46
    Budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách. Domácí Jannik Hansen dostává dvě minuty za zbytečné přehrávání pádu, hostující Zdeno Chára si zase musí jít sednou za nedovolené bránění.
     
    30:55
    Couture pálil hned po vyhraném vhazování svého týmu. Branku ale netrefil. Stejně jako o chvíli později Tomáš Hertl z dorážky.
     
    31:34
    Miller hledal Krejčího na levém kruhu, ale český útočník se mu nestihl zavčas uvolnit. A tak Aaron Dell mohl zůstat v klidu.
     
    32:02
    Joe Thornton a jeho kolega Pavelski ztratili puk na modré čáře a tím pádem také útočné pásmo.
     
    32:31
    Thorntonovo nahození drží Chudobin v lapačce, dobře si pokus domácího útočníka našel lapačkou ze vzduchu.
     
    32:38
    Další puk vytečovaný do ochranné sítě, vhazovat se bude znovu po levé ruce Antona Chudobina.
     
    33:05
    Dobrá Hansenova pecka z dálky, který se snažil prosadit hned po návratu z trestné lavice. Obě strany jsou tedy zpátky v plném počtu a mohou směle útočit.
     
    33:36
    Postma dobře zabránil průniku jednoho z domácích hráčů. Potom to na druhou stranu zkusili Bruins, ale Aaron Dell neměl nejmenší problém lapit kotouč do lapačky.
     
    34:00
    Výborná práce Tomáše Hertla. Obral před brankou soupeře o puk a následně mířil sám na Chudobina. Zkoušel mu puk zasunout mezi betony, ale nakonec to nezvládl. Moc ovšem nechybělo.
     
    34:31
    Boston Bruins nemělo moc jiných možností než se osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    34:58
    McAvoy neměl moc velkou šanci uspět proti dvojici hráčů v tyrkysovém dresu. A také že neuspěl, Sharks si prostor před brankou ve druhé části dobře hlídají.
     
    35:35
    Aaron Dell si zahrál s kotoučem, když vyjel za branku. Už ale zase aktivně v útočném pásmu napadají jeho spoluhráči.
     
    35:50
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, pak budeme pokračovat ve zbytku třetiny.
     
    36:02
    Další úspěšné vhazování pro domácí, hned ale zase kotouč končí mimo hrací plochu, takže musí následovat nové buly.
     
    36:16
    Abychom neměli přerušení málo, tak nyní domácí mužstvo vyhodilo na zakázané uvolnění. Po delší době se tak situace vrátí před zraky Aarona Della.
     
    36:46
    Zatím to nevypadá, že bychom se ještě ve druhé třetině měli dočkat branky. Když už jedna strana zkusí založit akci, její počínání skončí ještě na modré čáře.
     
    37:16
    Heinen vypichoval puk v rohu domácímu obránci, ten se ale nenechal oklamat. Potom kotouč znovu vypadl někam do hlediště. Vhazovat by se mělo v obranné třetině Sharks.
     
    37:40
    Chudobin měl dostatek času k rozehrávce na Carla. Ale Bostonští potom stejně akci pokazili a musí se vrátit, ač neradi, před své zařízení.
     
    38:10
    Už několikáté zakázané uvolnění za posledních pět minut, opět z bostonských hokeje. Jako by Bruins nevěděli, jak dobře rozehrát.
     
    38:33
    Logan Couture velmi aktivní v pravém rohu, jenže hodně těžko dostával puk před brankoviště na spoluhráče. Potom nejistě zakončoval obránce Heed.
     
    38:57
    Couture nyní v daleko lepší šanci, ale z pravého kruhu se mu nepodařilo trefit odkryté zařízení Chudobina.
     
    39:19
    Běží poslední minuta druhé třetiny a Aaron Dell pro jistotu ještě jednou přeruší hru.
     
    39:28
    A další technický prohřešek ve středním pásmu. Bylo by zajímavé dnes počítat ofsajdy a zakázaná uvolnění, sledujeme jich opravdu nezdravě mnoho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u svého konce a žádná změna ve skóre se během ní neudála. Sledujeme daleko vyrovnanější hokej než v první třetině. Ani jedna strana své možnost nevyužila, a tak se půjde do poslední dvacetiminutovky za stavu 2:1 pro Boston Bruins. Vše je stále otevřené, oba celky mají šance na body z tohoto utkání.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 25

    Boston Bruins: 14
     
    Za chvíli tu bude třetí třetina utkání. Dočkají se Sharks vyrovnání, nebo Boston z Kalifornie poveze dva body za výhru v základní hrací době.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hned co se rozehrálo, vyjel Aaron Dell za branku pomoci svým spoluhráčům. San Jose zatím hledá cestu z obranné třetiny.
     
    40:35
    David Pastrňák se snažil dostat na puk v levém rohu, ale souboj proti dvěma Žralokům mu nevyšel podle představ.
     
    40:42
    Teď už brankář kalifornského výběru přerušuje hru a bude se za pár okamžiků vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    41:08
    Sharks hledají cestu do útočného pásma, ale zatím marně. Další založení jejich útoku končí pouze vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    41:31
    Boston chce být očividně také aktivní a neriskovat těsný náskok pasivním hokejem. Zatím Bruins ale neposílají na Dellovu svatyni příliš střeleckých pokusů.
     
    42:01
    Pokus McAvoye úplně minul tři červené tyče, pak se San Jose mohlo osvobodit aspoň vyhozením do středního pásma.
     
    42:24
    Anton Chudobin ještě stále neměl ve třetí třetině žádnou práci, domácímu mužstvu se nedaří vůbec usadit v útočné třetině hrací plochy.
     
    42:58
    Naopak je tu střelecký pokus na druhé straně. Byl to nejspíš Posta, kdo zakončoval bez přípravy. Ale mířil hodně vysoko, pouze do mantinelu za brankou.
     
    43:09
    Po delší době přerušená hra, vhazovat se bude před brankou San Jose Sharks.
     
    43:28
    Dell musel znovu dávat pozor, tentokrát jeho pozornost prověřil Carlo. Ani ten ale branku netrefil, namířil kotouč skoro do pravého rohu kluziště.
     
    44:00
    Chárova pecka od modré čáry, na kterou ochránce domácího zařízení moc dobře neviděl. I s trochou štěstí vyrazil puk někam mimo brankoviště.
     
    44:42
    Také Sharks se poprvé ve třetí periodě snažili zahrozit. Brent Burns to zkoušel tahem od modré čáry, avšak jeho pokus někdo před Chudbobinem vytečoval mimo kluziště.
     
    44:56
    Zakázané uvolnění domácích, Sharks se ve třetí třetině vůbec nedaří rozehrávka přes střední pásmo.
     
    45:10
    Wardova střela by mohla být hodně zajímavý, jenže útočník San Jose ho nabral na hokejku hodně nepřesně. Tudíž Chudobin nemusel vůbec zasahovat.
     
    45:41
    Chárovo slibné nahození na pravém kruhu zastavil Mikkel Boedker. Vhazovat se bude před Aaronem Dellem, který se na začátku tohoto dějství rozhodně nenudí.
     
    46:00
    Ofsajd San Jose Sharks.
     
    46:15
    Tomáš Hertl dnes má hodně smůly. Dostával další nabídku na levý kruh, jenže když mohl sám pálit, puk mu přeskočil hokejku. Následuje komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    46:23
    Sotva se rozehrálo, má Aaron Dell puk v lapačce. Ani teď nechtěl nic riskovat. Přeci jen, další gól do jeho sítě by mohl být pro vývoj tohoto duelu klíčový.
     
    46:44
    David Pastrňák hledal mezi kruhy Heinena, ale ten byl zrovna vzorně obsazený.
     
    47:27
    San Jose Sharks po delší době v útočném pásmu. Opět to byl Burns, kdo zakončoval od modré čáry, dokonce nadvakrát. Ale na Chudobina si nepřišel.
     
    47:38
    Po přerušení hry došlo k menší rozmíšce za hostující brankou, ale nejedná se o nic vážného, za tuhle strkanici rozhodčí tresty udělovat nebudou.
     
    47:55
    Paradoxně ze strany Sharks ve třetí třetině pálí hlavně obránci. Jako teď například Dillon. Ale po něm to zkoušel i Tomáš Hertl.
     
    48:10
    Boston si nedal pozor na rozehrávku a osvobodil se jen za cenu zakázaného uvolnění. Žraloci toho využijí k vystřídání formací.
     
    48:20
    Podruhé v zápase bude muset za katr odejít Joe Thornton, který tak oslabí svůj tým. Také v tomto případě za podražení. Ale na druhé straně taktéž padne trest, Kuraly inkasuje dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    48:50
    Dobrá teč Hansena před brankovištěm, ale dánský útočník brankáře Chudobina nepřekonal. San Jose už zkouší zakončovat z jakékoli pozice.
     
    49:20
    Sharks jsou rázem o něco aktivnější, a to by se jim časem mohl vyplatit. Na ledě zpátky Tomáš Hertl, který dnes nemá dostatek štěstí, přestože si tvoří hodně šancí.
     
    49:48
    San Jose si zahraje přesilovku čtyři na tři po faulu na Tomáš Hertla. Arbitři do boxu trestoměřičů posílají Kevina Millera. Dobrá šance pro domácí, jak vyrovnat.
     
    50:00
    Coutureho střela z první měla pořádnou razanci, jenže přesnost vůbec ne. Trefila zadní mantinel, načež se puk odrazil někam do hlediště.
     
    50:07
    Brent Burns v gólové šanci, ale ani teď se své první branky sezóny nedočkal. Na brankovišti ho dokázal zastavit brankář Chudobin.
     
    50:37
    Hosté už jsou ve čtyřech a San Jose tak bude hrát už jen klasickou početní výhodu pět na čtyři. To znamená daleko větší klid pro Bostonské.
     
    51:40
    Joe Thornton napřáhl kousek za modrou čarou a vypálil. Ale trefil jen prvního bránícího hráče před sebou. Potom už Bruins vyhazují.
     
    51:40
    Další velká možnost Tomáše Hertla. Na brankovišti dorážel mezi betony Chudobina, jenže také tentokrát v souboji těchto dvou mužů uspěl brankář Bruins.
     
    51:52
    Hosté jsou kompletní, tohle oslabení zvládli a udělali další krok k úspěchu v San Jose. Ještě ale stále zbývá více než osm minut do konce třetí třetiny.
     
    52:25
    Hraje se teď delší dobu bez přerušení, což bude vyhovovat Bostonu, který samozřejmě za současného stavu nemá kam spěchat.
     
    52:32
    Následuje komerční pauza, zanedlouho ale pokračujeme.
     
    52:48
    Bruins unikali dva na jednoho a Szwarz zakončoval z pravé strany. Aaron Dell ho dokázal vychytat levým betonem. Tím udržel San Jose ve hře o body.
     
    53:25
    Také Jake DeBrusk vyslal nebezpečné zakončení na branku.
     
    53:39
    Peter Cehlárik si sjel na dorážku před brankoviště a moc mu nechybělo, aby doklepl poskakující puk do sítě. Teď měl Aaron Dell také porci štěstí.
     
    54:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Žraloci před svou brankou dávali soupeři moc prostoru, Boston toho nakonec dokázal využít. První dvě šance ještě Aaron Dell lapil, ale na další už nestačil. Kevan Miller ukázkově vyvezl puk od pravého mantinelu, načež ho předložil před branku uvolněnému DANTONU HEINENOVI. Ten dostal kotouč za záda brankáře San Jose s pomocí hokejky i brusle, ale nejednalo se určitě o úmyslné kopnutí, takže trefa platí. Hodně komplikovaná situace pro domácí. Asistence: Kevan Miller.
    54:09 Danton HEINEN - 1:3
     
    54:48
    Domácí vyvezli puk do útočného pásma, ale vyjel si za ním také Chudobin, který ho dostihl jako první a rozehrál na bostonské forvardy dopředu.
     
    55:20
    Opět práce pro Della, tentokrát musel gólman San Jose dávat pozor u pravé tyče na dvojici dorážejících soupeřů.
     
    55:31
    Sharks ještě rozhodně neskládají zbraně a zajišťují další práci pro Chudobina. Ten je ale ve třetí třetině zatím hodně sebejistý.
     
    55:44
    Také střelu Joe Thorntona z dorážky gólman Bostonu zastavil.
     
    56:16
    Domácí v útočném pásmu, ale bez lepších střelecký šancí. Když jedna přeci jen přišla, dokázal ji na pravém kruhu dobře zblokovat Zdeno Chára.
     
    56:46
    Na druhé straně hrací plochy to zkoušel sám David Krejčí, ale spíše ještě potřeboval někoho do kombinace. Zbytek formace hostů ale střídal.
     
    57:36
    San Jose Sharks to zkoušejí bez brankáře a se šesti muži v poli. Uvidíme, zda se jim tento risk vyplatí.
     
    57:58
    Chudobin si dobře ve vzduchu našel střelu Joe Thorntona. Ale gólman Bruins v pohodě viděl, takže měl situaci docela usnadněnou.
     
    58:11
    Ani změna směru kotouče po střele z dálky Chudobina nezaskočila. Potom už hosté vyhazují aspoň do středního pásma. Na rozdíl od San Jose nyní nemají kam spěchat.
     
    58:46
    Něco málo přes minutu do konce základní hrací doby je tu trest za podražení pro hráče Bruins. Menší trest bude muset odsedět za brankáře Chudobina Acciari.
     
    59:03
    Ale hosté se ihned po vyhraném buly osvobozují vyhozením přes všechny čáry. To už běží poslední minuta třetí třetiny a Žralokům moc času nezbývá.
     
    59:36
    Také Patrice Bergeron v pohodě nahodil kotouč do středního pásma. San Jose tak muselo vyklidit útočnou třetinu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu, ve kterém jsme viděli celkem čtyři branky. San Jose soupeře v první třetině výrazně přestřílelo, ale nedokázalo šancí využít. Naopak góly dával Boston, který od druhého dějství zlepšil svou hru. Až do závěru třetí třetiny trval těsný výsledek, na rozdíl dvou gólů hosté odskočili poté, co se trefil Danton Heinen. San Jose opět potvrdilo střeleckou mizérii, minule Floridě nedalo ani branku, dnes zvládlo pouze jednu. A to je samozřejmě na domácím ledě málo. Bruins tedy po výhře v Los Angeles slaví také vítězství pod střechou SAP Center. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 37

    Boston Bruins: 20
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 5 střel na branku, čas na ledě 19:51)
    David Pastrňák (BOS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:10)
    David Krejčí (BOS) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 15:50)
    Zdeno Chára (BOS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 26:50)
     
    Tři hvězdy utkání

    Anton Chudobin (BOS) (36 zásahů)
    Jake DeBrusk (BOS) (1 + 1)
    Kevan Miller (BOS) (0 + 1) (07:23:30)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Meier (Goodrow, J. Ward) – 7. Cehlárik (DeBrusk), 11. DeBrusk (McAvoy, Kuraly), 55. Heinen (K. Miller)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Hansen – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára (C), McAvoy, O'Gara, Carlo, Postma, K. Miller – Heinen, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Cehlárik – Vatrano, Riley Nash, Acciari – Schaller, Kuraly, Szwarz.

    Rozhodčí: Furlatt, Brenk – Cameron, Miller

    Diváci: 17 442
    ocianews.com