Sparta – Třinec 2:1 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Litvínov – Jihlava 3:0 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Mountfield HK – Chomutov 3:2 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 19.11.2017, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Tomáš Matoušek inkasuje dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro Jihlavu.
     
    55:10
    Síly na ledě se srovnají. Suchánek dostává dvě minuty za vysokou hůl a uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    53:23
    Tomáš Matoušek dostává dvě minuty za napadení a nabízí tak hostům další přesilovou hru.
     
    52:26
    Hosté nebyli daleko od kontaktního gólu! Po jejich střele se kotouč došoural k brankové čáře a už to vypadalo, že skončí za. Jenže Daniel Sörvik přispěchal a na poslední chvíli poslal kotouč ven z brankoviště.
     
    49:32
    A další vyloučení hostů. Hubáček taktéž dostal dvě minuty za sekání a Litvínov bude hrát dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    49:14
    Tomáš Kubalík sekl soupeře a dostává dvě minuty. Je tu další přesilovka pro litvínovský celek.
     
    45:33
    Na trestnou lavici usedá kapitán Vervy Michal Trávníček za nedovolené bránění a hosté mají k dispozici další početní výhodu.
     
    38:34
    David Váňa putuje na trestnou lavici za napadení a domácí Verva má k dispozici další přesilovou hru.
    36:06 Tomáš MATOUŠEK - 3:0
     
    36:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva jde do tříbrankového náskoku. TOMÁŠ MATOUŠEK se před brankou Jihlavy dostal k odraženému kotouči a prakticky nikým nehlídaný dokázal trefit zařízení a svou vůbec první brankou v extralize navyšuje vedení svého celku – 3:0. Jeho spoluhráči mu pak po právu přivezli od rozhodčích puk na památku. Asistence: Ondřej Jurčík a Jiří Gula.
     
    33:57
    No a na druhé straně pak přišla další velká šance pro domácí. Viktor Hübl bleskově sjel na pravý kruh, odkud vyslal pořádnou pumelici, ale tu zastavil Lars Volden!
     
    32:08
    Matěj Stříteský vyslal vzdušnou střelu na branku Vervy a kotouč se málem snesl za Petráskova záda. Jenomže jeden z domácích obránců nebezpečí uhasil, když pohotově kotouč odvrátil mimo nebezpečí!
     
    27:13
    Litvínovští měli další obrovskou šanci před jihlavskou klecí. Před brankou Larse Voldena střílel Ondřej Jurčík z pravé strany a norský brankář ve službách Dukly připravil další parádní zákrok!
     
    23:12
    Zbyněk Sklenička dostává dvě minuty za vysokou hůl a hosté mají šanci dostat se Litvínovu na dostřel jediné branky v přesilové hře.
    19:56 Karel KUBÁT - 2:0
     
    19:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí měli před jihlavskou brankou velký tlak a nakonec se v závěru prvního dějství prosazují podruhé. Dvojnásobnou přesilovku využil KAREL KUBÁT, který dostal nabito od Guly a po jeho dělovce z vrcholu pravého kruhu se kotouč odrazil od Stříteského a skončil za Voldenovými zády – 2:0. Verva si tak bere dvoubrankový náskok. Asistence: Jiří Gula a Brian Ihnačák.
     
    19:10
    Petr Šidlík totiž sekl litvínovského hráče a sudí mu uděluje dvouminutový trest. Hosté tak jdou do tří.
     
    18:25
    David Kajínek přidržel Michala Trávníčka a putuje na trestnou lavici. Nabízí tak domácímu celku další přesilovou hru.
     
    14:57
    Šidlík putuje na trestnou lavici za držení protihráče a první početní výhodu si zahraje také domácí Litvínov. Po úvodní brance tak má šanci odskočit na dvoubrankový rozdíl.
    13:56 Richard NEJEZCHLEB - 1:0
     
    13:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásná akce na straně domácího celku. Brian Ihnačák si dvakrát vyměnil puk s Nejezchlebem a poté mu předložil přihrávku jak na zlatém podnose, když RICHARD NEJEZCHLEB měl před sebou lehký úkol – trefit prázdnou hostující klec. To se povedlo a domácí se tak ujímají vedení – 1:0. Asistence: Brian Ihnačák.
     
    11:41
    Další velká šance domácího celku. Jakub Černý byl vysunut do úniku před branku Jihlavy, dostal se až za jihlavskou obranu, kde blafákem střílel na Larse Voldena, jenž si připisuje další přesný zákrok!
     
    07:53
    Kubát inkasuje dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici. První přesilovou hru si tak zahrají hosté.
     
    04:08
    Velká šance Litvínova. Michael Vandas se zčistajasna objevil těsně před brankou Larse Voldena, po přihrávce okamžitě vystřelil a hostující brankář si připsal první vážnější zákrok! Podržel tak svůj tým.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Nejezchleb (Ihnačák), 20. Kubát (Gula, Ihnačák), 37. Matoušek (Jurčík, Gula)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát (A), Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička – Jánský, V. Hübl (A), J. Černý – M. Hanzl, Ihnačák, Nejezchleb – Vandas, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, Válek, Matoušek.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Šidlík, Stříteský, Suchánek, de la Rose, Kajínek, Ulrych, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Čermák, F. Seman, T. Kubalík – Anděl, Skořepa (A), Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš (A).

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Gerát, Hynek

    Diváci: 4 895
    bahis siteleri