Brighton – Stoke 2:2 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
2:2 (1:2)
Stoke City
Pondělí 20.11.2017, 21:00 • The American Express Community Stadium (Falmer, East Sussex) • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:52:26)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:6.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 2:2 a oba celky si tak připisují po bodu. Nutno dodat, že jsme sledovali velice pohledné utkání. To nabídlo hned čtyři branky, přičemž Brighton musel pokaždé vyrovnávat. Ani pro jeden celek to neznamená žádný pohyb v tabulce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas se nám dostalo do nastaveného času. Brighton stále buší do svého soupeře, který i nadále odolává útočným výpadům.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Vypadá to, že poslední minuty budou patřit domácím hráčům. Ti nyní svírají svého soupeře, který zřejmě bude s bodem spokojený.
     
    88
    Momentálně se na hrací ploše neděje nic závratného a spíše sledujeme poklidnou hru. Ani jeden z celků nechce udělat žádnou fatální chybu.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Anthony Knockaert, přichází Ezequiel Schelotto.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Isaiah Brown.
     
    83
    Také na opačné straně jsme byli svědky zakončení. Gross dostal přihrávku do ideální pozice, nicméně jeho střela měla opačnou faleš.
     
    82
    Zouma to zkusil z hodně velké vzdálenosti a jeho táhlá rána mířila doprostřed. Ryan byl na zemi včas, tento pokus ho nikterak nevylekal.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Domácí dokázali ve druhém poločase opět vyrovnat skóre, povede se Brightonu i otočit výsledek?
     
    80
    Na hrací ploše nyní sledujeme jeden rohový kop za druhým. Na opačné straně si na něj vyskočil Fletcher, jeho hlavička ale byla příliš slabá.
     
    79
    Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, která znamenala zisk rohu. Svojí připravenost prokázal Grant, jenž si pohodlně vyběhl pro padající balón.
     
    78
    Po přechodu přes půlící čáru se na zemi objevil tentokráte Murray, který rovněž vybojoval standardku. Bude to z nějakých čtyřiceti metrů.
     
    77
    Tak nakonec to bylo s faulem a Stoke byl nabídnut volný kop z hlouby pole. Fletcherova exekuce ale byla naprosto nepovedená, marná snaha.
     
    76
    Grantův odkop od branky našel hlavu urostlého Croucha, jenž ho dokázal hlavou prodloužit na Dioufa. Domácí ale stačili vypíchnout míč do zámezí.
     
    75
    Pröpper poslal razantní přihrávku na Grosse, který ihned přepustil balón na střídajícího Marche. Velmi dobře to ale udělal Zouma, jenž pohlídal míč.
     
    74
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází José Izquierdo, přichází Solly March.
     
    74
    Levý obránce Bong se vydal podpoři své útočné parťáky, svůj centr sice otřel o nohu Zoumy, hrací předmět se ale skutálel zpět do hřiště.
     
    73
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Peter Crouch.
     
    72
    Stephens se tak dlouho rozmýšel, co provede s balónem, až ho nakonec poslal mimo hrací plochu. Hosté se tak naprosto zadarmo dostávají k autu.
     
    71
    V ochozech to pouze zahučelo! Zničehonic se Shaqiri otočil s míčem a poté vypálil na bránu. Jeho projektil jen o vlásek minul konstrukci.
     
    70
    Sobhi se dvěma zasekávačkama dostal za záda Knockaerta. Následovala přihrávka na Choupo-Motinga, jehož přihrávka do šestnáctky byla příliš unáhlená.
     
    69
    Průnikovou přihrávku na rozeběhnutého Shaqiriho zachytil Bong, který založil protiakci. Saltorův hezký centr ale odvrátil opět pozorný Zouma.
     
    68
    Po delší době si také hosté vybojovali roh. Na ten pokoušel naskočit Shawcross, před ním ale zasáhlo hned několik hráčů soupeře.
     
    67
    Choupo-Moting posílal z levé strany kroucený centr, který zaplul přesně do rukavic Ryana. Ten se tak mohl probudit ze zimního spánku.
     
    63
    Až nyní se Stoke dostalo z tlaku, neboť soupeř si neporozuměl u autové čáry. Zoumovo autové vhazování jistě poletí, co nejdále.
     
    62
    Hosté jsou rázem pod drtivým tlakem. V pokutovém území nyní musel vypomoct také útočník Choupo-Moting, po jeho odkopu bude následovat aut.
     
    61
    Máme za sebou už hodinu utkání, kterému zatím nechybí vůbec nic. Sledujeme velmi vyrovnaný souboj, jenž nabídl už čtyři branky.
    60. José IZQUIERDO - 2:2
     
    60
    Brighton právě vstřelil branku!
    Stav je opět nerozhodný! Domácí tak dlouho obléhali šestnáctku soupeře, až se dokázal prosadit JOSE IZQUIERDO. Kolumbijský křidelník nejdříve poslal balón pouze do obránce, nicméně míč se odrazil zpět a poté ho domácí hráč zametl za Granta.
     
    59
    Francouzský zadák už je zpět na svých nohou a okamžitě se zapojil do bránění dalšího útočného výpadu. Po jeho hlavičce bude Brighton zahrávat další roh.
     
    58
    Na zeleném pažitu se v tuto chvíli válí střelec rozdílové branky Zouma, jenž dostal v souboji s Murrayem pořádně naloženo.
     
    57
    Saltor zabojoval a dokázal vybojovat balón, následně přenesení hry ale odpravil do zámezí Diouf. Bong bude vhazovat kousek od šestnáctky.
     
    56
    Zouma si počíhal na dalekonosný nákop a poté se svými spoluhráči zahrál zpět k brankáři Grantovi. Z ochozů se začíná ozývat pískot.
     
    55
    Netrvalo dlouho a Brighton se zhostil také druhého rohu. Stejný exekutor si za adresáta vybral Stephense, který na jeho padající balón nedoskočil.
     
    54
    Střelec vyrovnávací branky Gross si přichystal roh z pravé strany. Jeho centr ale pouze proletěl mezi početnou skupinou fotbalistů.
    53. Ryan byl včas na svém místě.
     
    53
    Opět velmi laciná ztráta míče poblíž vlastní šestnáctky znamenala velkou šanci pro hosty. Sobhi ale po Allenově narážečce pálil pouze do vyběhnuvšího Ryana.
     
    52
    Druhý poločas pokračuje v podobném stylu, jako ten první. Domácí forvard Murray se již chystal ke střele, ještě před tím ale zazněla píšťalka sudího – ofsajd.
     
    51
    Pröpper je dnes jedním z nejlepších hráčů. Před malým momentem nasadil jesličky protihráči, poté ale byla jeho finální nahrávka zachycena.
     
    50
    Pröpper si všiml dálnice na Stephense, na kterého s trochou štěstí propasíroval přihrávku. Akce ale hodně rychle skončila.
     
    49
    Knockaert poslal balón na Saltora, jenž si nedokázal prohodit míč kolem Pieterse. Domácí přišli o hrací předmět, nicméně i přesto budou vhazovat.
     
    48
    Hned zkraje druhého dějství se hosté dostali ke souvislejšímu držení míče, avšak stále na vlastní polovině. Těžiště hry je momentálně na pravé straně.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl velice pěknou podívanou. Ta byla okořeněna hned třema branka, přičemž o větší část se postarali hosté. Fotbalisté Stoke totiž rychle zareagovali na vyrovnávací branku a v nastaveném čase si vzali vedení zpět na svojí stranu. Druhý poločas bude určitě taktéž velmi zajímavý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+1. Kurt ZOUMA - 1:2
     
    45+1
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, hosté si totiž berou vedení zpět! Fletcher zahrával rohový kop, který se vápně odrazil od jednoho z hráčů přesně na hlavu KURTA ZOUMY, který prudkou hlavičkou nedal brankáři žádnou šanci. To je zápas!
    44. Pascal GROß - 1:1
     
    44
    Brighton právě vstřelil branku!
    Domácí před koncem prvního dějství vyrovnávají! Pröpper to udělal fantasticky, zbavil se několika hráčů a poté poslal přízemní přihrávku do šestnáctky. Tam byl se svým zakončením připravený PASCALL GROSS, který propálil Granta.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Glenn Murray (Brighton & Hove Albion FC).
     
    41
    Domácí hráči pochopitelně ucítili křivdu, stejně na tom byli i fanoušci. Konečné slovo ale má hlavní sudí, který si zřejmě tento zákrok obhájí.
    40. Měla se pískat penalta?
     
    40
    Tak tohle bylo hodně podezřelé. Shawcross šel Murrayovi pod nohy hodně nešetrně, nicméně jeho skluz byla nakonec posouzený jako dovolený.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    38
    Diouf velmi dobře vytlačil Knockaerta z útočné poloviny a domácí hráči tak byli nuceni otoči hru. Tam ale Izquierdo přihrával Dunkovi pouze do zámezí.
     
    37
    Domácí fanoušci už, už volali po zakončení. Grossova přihrávka na Knockaerta ale putovala do velmi těsného ofsajdu.
     
    36
    Na další dlouhou kolmici si sebíhal Diouf, jenž dokázal ideálně zalepit balón. Poté ale nedokázal propasírovat míč přes roj hráčů v opačných dresech.
     
    35
    Celkově mají hráči Stoke nyní výrazně více ze hry. Hosté momentálně udávají tempo utkání, přičemž domácí hráči zalejzají blíže ke své šestnáctce.
     
    34
    Levý křidelník Sobhi to nyní zkoušel kombinací s Allenem, načež druhý jmenovaný trefil pouze protihráče. Pieters se již chystá k autovému vhazování.
     
    33
    Pieters odehrál míč na Sobhiho, který se pokusil o narážečku. Jeho hlavička ale mířila úplně do jiného prostoru, Pieters se tak vrací zpět.
     
    32
    Brightonu se v posledních minutách příliš nedaří. Na hřišti je k vidění nespočet nepřesností, dokumentuje to Bongova přihrávka za brankovou čáru.
     
    31
    Domácí hráči podnikli rychlý kontr, který táhl rychlonohý Izquierda. Ten si jako adresáta vybral Pröppera, jenž byl u míče příliš pozdě.
     
    30
    Aktivní Choupo-Moting chtěl po zisku míče nasadit jesličky Stephensovi, což se mu podařilo. Domácí záložník raději zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    29
    Na první branku dnešního utkání jsme tak čekali necelou půlhodinu. Domácí hráči sice byli aktivnější, Stoke ale trestá jejich nedisciplinovanost v obraně.
    28. Eric CHOUPO-MOTING - 0:1
     
    28
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Shaqiri poslal dalekonosný pas na naběhnuvšího MAXIMA CHOUPO-MOTINGA, který si se štěstím zpracoval balón a poté pohodlně zamířil k tyči.
     
    28
    Allen roztáhl hru na levou stranu na Pieterse, který měl spoustu času na centr. I přesto jeho pokus zamířil do míst, kde se pohyboval pozorný Ryan.
     
    27
    Wimmerův aut putoval na hlavu Sobhiho, jenž balón pouze lehce olízl. Jeho kolega Choupo-Moting byl po kontaktu s míčem sestřelen k zemi.
     
    26
    Izquierdo se proskmýkl kolem dotírajícího Shaqiriho, který mu nedával příliš prostoru. Rána kolumbijského rychlíka ale byla hodně nepovedená.
     
    25
    Zouma předskočil Murraye, který ho poté ještě trochu dohrál. Hosté přešli pohodlně půlící čáry, poté Sobhi nahrával pouze na nohu protihráče.
     
    24
    Pröpper rozehrával volný kop z pravé strany a jeho nadýchaný bochánek usedl na hlavu Dunka. Hlavička ale mířila pouze doprostřed branky.
     
    19
    Choupo-Moting zalepil Grantův výkop, poté se jeho útočný kolega Diouf ocitl na zeleném pažitu. Hosté se tak dostanou ke standardce z hlouby pole.
    18. Izquierdo pálil těsně vedle.
     
    18
    Ou! Izquierdo pláchl po levé straně po dlouhém driblinku s míčem vypálil ke vzdálenější tyči. Jeho pokusu chybělo jen pár čísel.
     
    17
    Právě po nedovoleném zákroku ze strany domácího tábora se hráči Stoke rozhodli uklidnit poněkud rozhárané momenty utkání.
     
    16
    Choupo-Moting nevzrál v hlavičkovém souboji na Bonga, následně se balón dostával z jedné strany hřiště na druhou. Hrát ale budou hosté.
     
    15
    Pröpperovi odskočil balón od nohy a k němu se tak dostal Shaqiri. Švýcar ve službách Stoke si navedl míč na levou nohu, poté ale trefil pouze protihráče.
    14. Ryan vytasil důležitý zákrok.
     
    14
    Logicky tak následoval druhý rohovový kop pro Stoke. Fletcherovu nabídku si našel Shawcross, proti jehož hlavičce se fantasticky blýskl Ryan.
     
    13
    Allen si vyměnil balón s Fletcherem a poté vybídl na levé křídlo Sobhiho. Jeho centr ale doputoval přesně na hlavu vracející ho se Saltora.
     
    12
    Pröpper na nic nečekal a okamžitě poslal balón na Bonga. Jeho centr se odrazil k Stephensovi, jehož rána neměla vůbec špatné parametry.
     
    11
    Groß neprocedil přihrávku na volného Knockaerta, nicméně balón poté zamířil pouze do zámezí. Brighton tak bude ještě vhazovat.
     
    10
    Hostující kapitán Shawcross si ještě v předchozí mele hráčů způsobil menší bolístku. Na nic vážného to nevypadá, mělo by se i nadále pokračovat ve stejným hráčském složení.
     
    9
    K rozehrávce se postavil Shaqiri, který mířil velmi dobře k bližší tyči. Tam se míč odrazil od několika hráčů a poté nakonec skončil v rukavicích Ryana.
     
    8
    První střelecký pokus utkání vyprodukoval Diouf. Hostující záložník při zakončení podklouzl, i tak z toho je alespoň rohový kop.
     
    7
    Po několika přihrávek ve středu hřiště chtěl středopolař Pröpper přenést těžiště hry na Saltora. Centru ale chyběla větší přesnost.
     
    6
    Murray operoval zády brance, což hrálo Shawcrossovi do karet. Hostující zadák popostrčil soupeře a i tentokráte z toho je nedovolený zákrok.
     
    5
    Izquierdo byl při dotyku míče poslán k zemi, což uviděl hlavní sudí a odpískal faul. Posléze domácí forvard Murray promáchl z dobré pozice.
     
    4
    Saltor poslal prudkou přihrávku na Große, který si s ní nedokázal poradit. K odraženému míči nejrychleji přiběhli hostující fotbalisté.
     
    3
    Také domácí hráči se poprvé dostali ke kulatému nesmyslu, přihrávku ale dokázal zastavit Zouma. Bong bude vhazovat u levé autové čáry.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Hemed, Goldson, Schelotto, March, Suttner, Is. Brown.

    Stoke City: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Diouf, D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri, Sobhi – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Jesé, Afellay, Martins Indi, Adam, Crouch.

    Rozhodčí: Mason – Holmes, Wilkes.
     
    Stoke City

    Fotbalisté Stoke City stále marně tápají při snaze o dosažení pozic zaručujíc pohárovou Evropu. Jinak tomu není ani v letošní sezóně, přičemž Stoke zatím patří až patnáctá pozice. Domácí celek dnešního utkání zvítězil pouze ve třech případech a na první sestupovou pozici má náskok tří bodů. Svěřenci Marka Hughese trápí příliš propustná defenzíva, která je třetí nejhorší v celé lize.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Fotbalisté Brightonu podávají v letošní sezóně velmi dobré výkony, které je zatím vynesly až na devátou pozici. Brighton se nachází ve velmi dobré formě, přičemž neprohrál ani jednou z posledních čtyřech ligových utkání. Ideální to ale není co se týče střelecké produktivity. Domácí celek dnešního utkání zatím nastřílel pouze jedenáct branek, stejný počet branek také obdržel. Nejlepším střelcem Brightonu je Glenn Murray, který zatím nastřílel čtyři branky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat utkání mezi Brighton & Hove Albion FC a Stoke City.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 44. Groß (D. Pröpper), 60. Izquierdo – 28. Choupo-Moting (Shaqiri), 45+1. K. Zouma

    Karty:   42. G. Murray (BRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:6.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (84. Schelotto), Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (74. March) – Groß (84. Is. Brown) – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Hemed, Goldson, Schelotto, March, Suttner, Is. Brown.

    Stoke City: Grant – K. Zouma, Shawcross (C), Wimmer – Diouf, D. Fletcher, Allen, Pieters – Shaqiri (73. Crouch), Sobhi – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Haugaard – Berahino, Jesé, Afellay, Martins Indi, Adam, Crouch.

    Rozhodčí: Mason – Holmes, Wilkes
    thejrc.org