Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.) | Detroit – Colorado 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Ottawa 3:0 (kon.)
Vegas – Los Angeles 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.)
konec
New York Rangers
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ottawa Senators
Pondělí 20.11.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mně už nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou noc a vydařený vstup do nového pracovního týdne. Mějte se! (03:40:26)
     
    Pro sběratele čísel a statistik tu mám ještě poslední a důležitou informaci. Dnešní utkání sledovalo v Madison Square Garden celkem 17 524 diváků.
     
    Hvězdy utkání

    1. Henrik Lundqvist (NYR) 20 zákroků, 0 gólů, 100 %
    2. Kevin Hayes (NYR) 1+0
    3. Mats Zuccarello (NYR) 0+2
     
    Ve třech hvězdách zápasu není o čem. Trojkou je výrazný autor dvou asistencí Mats Zuccarello, zatímco stříbrnou pozici uzmul Kevin Hayes. Kromě toho, že vstřelil první a vítězný gól, tak během celého zápasu dělal obraně Senators problémy. První místo pak zaslouženě míří do sbírky Henrika Lundqvista, který pokryl všech dvacet střel soupeře a pod výhru se podepsal vychytanou nulou.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 27 – 20
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vhazování: 48 % – 52 %
    Zablokované střely: 27 – 17
    Hity: 23 – 22
     
    Zní závěrečná siréna a Rangers slaví! Na domácí půdě se po dvou porážkách radují z vítězství, když zdolali Ottawu 3:0 a mohou se radovat zaslouženě. Důvodem jejich triumfu byla výborná oslabení, jistý Henrik Lundqvist a zejména bídná koncovka Senators.

    Ti dnes působili celkem bezzubě a po návratu z Evropy si připisují už třetí porážku v řadě, kterou po Kevinu Hayesovi zařídili Michael Grabner a Mika Zibanejad.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    A švédský brankář ji musel hájit i v posledních desítkách vteřin, když z pravého kruhu pro vhazování pálil Matt Duchene – neúspěšně.
     
    58:53
    Utkání už se spíše dohrává, ačkoliv Senators se snaží vstřelit alespoň čestný zásah. Rangers si však uvědomují, že hrají i za nulu Henrika Lundqvista, který by si ji rozhodně zasloužil.
     
    58:11
    Další zásah mohl přidat Rick Nash, který neuspěl pokusem z pravé strany kluziště. Zdá se, že výsledkovou krizi přesto odvrátí právě jeho tým.
    57:31 Mika ZIBANEJAD - 3:0
     
    57:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Netrvalo to dlouho a celek z New Yorku přidávají třetí zásah. Na modré čáře se dostal puk na hůl MIKY ZIBANEJADA, který měl spoustu času, aby zamířil a poslal kotouč až do prázdné branky – 3:0! Asistence: Mats Zuccarello, Chris Kreider.
     
    57:25
    Craig Anderson už opustil branku Senators! To je celkem překvapivý tah, protože přichází poměrně brzy.
     
    57:00
    Zbývají poslední tři minuty základní hrací doby. Na závěrečný tlak Ottawy to zatím nevypadá, ale uvidíme, co nám přinesou další desítky vteřin.
     
    56:23
    Jeden z hráčů Senators se pokusil překvapit prudkou přihrávkou do útočné třetiny, úspěch ovšem neslavil. Další zakázané uvolnění v podání Ottawy.
     
    56:18
    Brankář Craig Anderson měl menší problémy, když se z nějakého důvodu ocitl na ledě a nemohl se zvednout. Když o několik vteřin později opustil kotouč hrací plochu, už jel ke střídačce po svých.
     
    55:19
    Krásná kombinace v podání Rangers gólem nekončí. Rychlou narážečku zakončil na hranici levého kruhu Chris Kreider, jenž pěkně našel na zadní tyči J.T. Millera, jenž v klíčovou situaci promáchl.
     
    54:45
    Ottawa opět loví kotouč ve středním pásmu. V podání Senators už je to spíše stres, zatímco na Rangers je vidět, že nemá kam spěchat a hraje v klidu.
     
    54:20
    A v závěru si pomáhají i zakázaným uvolněním. Po jednom z nich se bude znovu vhazovat vedle branky Henrika Lundqvista.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 25. K. Hayes (Fast, Vesey), 45. Grabner (M. Staal, Zuccarello), 58. Zibanejad (Zuccarello, Kreider)


    New York Rangers: H. Lundqvist – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, K. Hayes, Rick Nash (A) – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Carey, Nieves, Vesey.
    Ottawa Senators: C. Anderson – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Phaneuf (A), Borowiecki, Oduya – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Pyatt – DiDomenico, Pageau, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: T. Peel, G. Hebert – B. Kovachik, P. Racicot

    Diváci: 17 524
    thejrc.org