Vítkovice – Mountfield HK 3:6 (kon.) | Chomutov – Třinec 3:5 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:4 (kon.)
Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:3 (po pr.) | Pardubice – Litvínov 5:0 (kon.)
Sparta – Zlín 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Berani Zlín
Úterý 21.11.2017, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     


    HC SPARTA PRAHA
    7. místo, 31 bodů, skóre: 55:61

    Pražané neprožívají úplně růžové období, nicméně v posledních duelech se dokázali bodově zvednout a nabrat trochu sebevědomí. Od doby, co se vrátil do Sparty staronový kouč František Výborný, zvítězili sparťané zatím dvakrát. Sparťanská legenda se na střídačku poprvé postavila v Brně, kde jeho svěřenci prohráli 2:3 v prodloužení. V následném domácím představení nestačila Výborného družina na výběr Hradce Králové, kterému podlehla 1:2 v prodloužení.

    Následovala reprezentační přestávka, ve které sparťané tvrdě pracovali, ale v zápase pod Ještědem ještě toto prokletí neodčarovali. Gólovou přetahovanou rozuzlil v 61. minutě svým přesným zásahem liberecký obránce Adam Jánošík. Poté však nastal ve sparťanských výkonech patřičný zlom a jako by se karta pomalu obracela k lepšímu. Nejprve si sparťané poradili s Olomoucí 3:2 po samostatných nájezdech a ve vyostřeném utkání s Třincem takřka po bezchybné defenzivní činnosti přehráli Slezany poměrem 2:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Miroslav Forman (7+6); 22 zápasů
    Lukáš Pech; (4+9); 22 zápasů
    Robert Říčka (6+5); 22 zápasů

    Nejlepší střelec
    Miroslav Forman – 7 gólů

    Nejlepší nahrávač
    Lukáš Pech – 9 asistencí

    Gólmani:
    David Honzík – 90,96%, 332 zásahů/2,62 průměr
    Sami Aittokallio – 90,59%, 260 zásahů/2,83 průměr
     


    AUKRO BERANI ZLÍN
    12. místo, 28 bodů, skóre: 52:66

    Zlínští hokejisté jsou na tom o něco hůře než jejich dnešní soupeř. Moravané střídají svoje výkony jako na houpačce, což mimo jiné také dokazuje žalostná produktivita. V posledních čtyřech zápasech dokázali Berani nastřílet do soupeřovy klece jen čtyři branky, a to je hlavní problém, který družinu trenéra Roberta Svobody v současnosti škádlí. Tato nelichotivá série začala utkáním proti Olomouci, které Zlínští prohráli 1:3.

    Svoji reputaci si jeli napravit do bouřlivého prostředí v Hradci Králové, odkud se body vozí vždy ztěžka. Duely mezi Hradcem a Zlínem bývají velmi často vyrovnané, toto setkání obou týmů však mělo od začátku celkem jasný průběh. Hradečtí odskočili do pětigólového trháku, zatímco Beranům se po trefě Antonína Honejska podařilo pouze zkorigovat nepříznivý výsledek. V dalších dvou zápasech na zlínském ledě domácí nejprve padli s Třincem 1:3 a naposledy schytali nepopulární šestku od Mladé Boleslavi, které podlehli vysoko 1:6.

    Nejproduktivnější hráči:
    Roberts Bukarts (9+7); 23 zápasů
    David Šťastný (6+10); 23 zápasů
    Antonín Honejsek (10+4); 20 zápasů

    Nejlepší střelec
    Antonín Honejsek – 10 gólů

    Nejlepší nahrávač
    David Šťastný – 10 asistencí

    Gólmani:
    Libor Kašík – 91,72%, 620 zásahů/2,65 průměr
    Tomáš Štůrala – 86,44%, 51 zásahů/5,05 průměr
     
    ABSENCE

    Na straně Pražanům v posledních zápasech nenastoupil útočník Lukáš Klimek, který ve Spartě působí nepřetržitě už pátou sezonu. Mezi ofenzivní řady se rovněž nevešel Dominik Uher a také mladičký Jiří Černoch. V obraně pár zápasů vynechala stálice posledních sezon Jan Piskáček. Kromě těchto změn na sparťanské soupisce se podařilo sportovnímu úseku Sparty přivést posilu Richarda Jarůška, který se sparťanským fanouškům ukázal v dobrém světle, když si hned ve svém debutu proti Olomouci připsal gól.

    _________________________________________________________

    Na straně Ševců v poslední době absentoval mladý bek Michal Gazda, jelikož si plní svoje povinnosti u juniorského týmu. Totéž platí i o obránci Martinu Pardnosovi. Ze zlínské mozaiky v defenzivě vypadl ostřílený David Nosek, avšak Berani mají ve svých řadách pár podobných pušek, které v nynější době suplují svými výkony právě výše zmiňovaného. Do obrany ještě přišel zvýšit důraz Marcel Petran, který si ihned řekl o místo v sestavě Beranů. Naopak v útoku naskočily téměř všechny nebezpečné zbraně, které trenéři mají k dispozici. Vedení se naopak rozloučilo s forvardem Richardsem Bukartsem, který z hlediska výkonnostních důvodů ukončil svoje angažmá v Baťově městě.
    Sparťanský dříč Miroslav Forman vede kanadské bodování svého týmu společně s Lukášem Pechem a v utkání proti Třinci byl u obou dvou sparťanských branek. Pražský celek nyní čeká třetí zápas v pořadí na domácím kluzišti, v němž Pražané vyzvou Zlín.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS 2017/18

    11. kolo Zlín – Sparta 4:2

    Oba soupeři se v probíhajícím ročníku nejvyšší tuzemské soutěže už jednou potkali. V 11. kole zajížděla Sparta na tehdy velmi žhavý led do Zlína. Ševcům se v tu dobu docela skvostně dařilo, a to se ukázalo jako klíčové. Domácím se zápas vydařil na jedničku, zatímco Pražané tahali za kratší konec, a prohráli 2:4.
     
    Krásný hokejový den. Extraligový kolotoč je v plném proudu, a 24. kolo Tipsport extraligy nabídne opět pestrou přehlídku svých zápasů. Pražskou Spartu čeká již třetí domácí duel v řadě, ve kterém tentokrát přivítá tým Aukro Berani Zlín. Celým online přenosem Vás provede Petr Pavlík, přeji příjemnou hokejovou podívanou!
     
    Sparťanská sestava je téměř identická jako v utkání s Třincem. V obraně Pražanů bude stále absentovat Jan Piskáček. V útoku se zrodila jen malá drobnost, do třetí formace se přesouvá útočník Petr Vrána. Opačným směrem putuje Alexander Recheinberg, který bude hrát po boku Jarůška a kapitány Hlinky.

    Zlínští taktéž ponechali svou sestavu ve stejném složení. Oproti duelu v Mladé Boleslavi se do první formace vyšvihl Zdeněk Okál. Ve druhé útočné lajně figuruje s Veselým a Fořtem nově David Šťastný. Do tohoto utkání vůbec nezasáhne Štěpán Fryšara, jeho místa zaujme Pavel Sedláček. Ve čtvrtém útoku nastoupí místo zmiňovaného Sedláčka Pavel Klhůfek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel – Kumstát, Pech, Forman – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Saponari, Rousek.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Řezníček, Petran – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – O. Veselý, Fořt, Šťastný – Illo, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek.

    Rozhodčí: Úlehla, Hodek – Kis, Pešek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před úvodním buly ještě přichází na řadu slavnostní ceremoniál, ve kterém Jaroslav Hlinka přebírá dres od patrona této sezony Stanislava Hajduška. Sparťanský kapitán nastupuje ke svému 800. zápasu v dresu Sparty!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly tohoto zápasu vyhrávají hosté, kteří se ihned pouštějí do útočné akce. Ta ale netrvala příliš dlouho, jelikož sparťané za modrou čárou dokázali uzmout puk na své hokejky.
     
    00:25
    Velká šance na straně domácích. Pech dostal nabídku na pravý kruh a zkusil rychlou střelu zápěstím. Kašík byl proti jeho pokusu připraven. Na druhé straně pro změnu prověřil Honzíka propagační střelou z rohu Veselý.
     
    00:55
    Další dobrý pokus v podání sparťanského celku. Hlinka se na levém kruhu opřel do střely, ale Libor Kašík jeho střelu dobře viděl a ukryl ji ve své lapačce.
     
    01:18
    Po trocha zmatcích ve střední třetině se Pražané chtěli dostat do útočné třetiny. Jejich krkolomný přechod přes útočnou modrou ohodnotil rozhodčí jako postavení mimo hru.
     
    01:35
    Zbyňkovi Michálkovi se podařilo zastavit puk na modré čáře, z jeho dobré práce těžil Saponari, jehož střelu z otočky chtěl na brankovišti dorážet útočník Smejkal. Neúspěšně.
     
    02:29
    Na opačné straně se do útoku hnal David Šťastný, kterému ale včas zablokoval vracející se Petr Kalina. U puku jsou domácí, kteří se přesouvají ke Kašíkovi.
     
    03:08
    Tam však nepobyli příliš dlouho, jelikož Berani okamžitě otočili hru k Honzíkovi. Jeden z hostujících beků nahazoval do skrumáže před brankou, puk ale po několika odrazech skončil v ochranné síti.
     
    03:45
    Vrána nezpracoval prudkou přihrávku, a tak kotouč skončil až v rohu kluziště, kam se ještě vydal bojovat Kudrna. Hosté se nicméně dostali ven ze svého pásma.
     
    04:28
    Ferenc si krásně sjel na osu hřiště a zkoušel Honzíka překonat střelou na vzdálenější tyčku. Sparťanský brankář byl připraven a vyrazil puk mimo svoje nebezpečí.
     
    05:02
    Velká šance sparťanského výběru. Smejkal se ukázkově prokličkoval přes tři bránící protihráče, toho posledního, Kašíka, ale překonat nedokázal. Puk po bekhendovém blafáku skončil na plexy.
     
    06:10
    Nyní se snaží něco vymyslet hosté, Žižka těsně nedosáhl na dorážku před Honzíkem a následně svou střelou z pravého kruhu pro vhazování zkoušel štěstí Roberts Bukarts. V obou dvou případech domácí obrana odolala.
     
    06:26
    Sparťané se už hnali do přečíslení dva na jednoho, Hlinka si počkal na vhodný moment a předložil touš na střelu z první Jarůškovi, ten však zakončoval mimo.
     
    06:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Švrček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., hrubost).
     
    06:51
    Hra dostává nový náboj, jelikož bude k vidění hra čtyři na čtyři. V ní se zatím lépe vede Pražanům, kteří se snaží operovat v útočném pásmu.
     
    07:33
    Jiří Smejkal se prodíral přes posledního zlínského obránce, nicméně jeho sklepnutí ze vzduchu nemělo úspěšný konec. U puku hosté.
     
    07:55
    Klhůfek dostal skvělou přihrávku na pravý kruh, v rozhodujícím momentu mu ale puk sjel z čepele. Do útoku se ženou domácí, hra nabrala parádní tempo.
     
    08:30
    Pech byl úplně sám před Kašíkem a snažil se zasunout kotouč zpoza branky. To se mu nakonec podařilo, ale puk prosvištěl brankovištěm až ke gólmanu Honzíkovi.
     
    09:05
    Další dobrá možnost pro sparťany. Hlinka dostal pobídku ke skórování, sparťanský kapitán byl nekryt před Kašíkem, svou střelou však zlínskou síť nerozvlnil.
     
    10:11
    Honzík pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, avšak svým počínáním svým spoluhráčům moc nepomohl. Pražané se dokázali včas sešikovat do defenzivního formátu a už obracejí hru na druhou stranu.
     
    10:38
    Kudrnovi se podařilo vystihnout špatnou rozehrávku Zlínských, domácí útočník se příliš nerozpakoval a ihned po přejetí útočné modré čáry vyslal projektil na Kašíka. Ten bez větších obtíží zasahuje.
     
    11:04
    Zlínská snaha najet do dobré střelecké pozice končí u modré čáry. Hlavní sudí totiž píská postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    11:28
    Před brankou mocně dorážel na Honzíka Radoslav Illo, sparťané dokázali tohoto hostujícího útočníka včas zbavit puku.
     
    12:01
    Mezi kruhy byl zcela nepokryt útočník Jarůšek, jeho nadějná střela do horní části branky mířila mimo tři tyče. Na druhou stranu spěchají Berani.
     
    12:40
    Ondráček v brejku dva na jednoho našel svého kolegu Pavla Klhůfka, který už byl mimo střelecký úhel, a svoji střelu tak nasměroval pouze do boční sítě Honzíkovy svatyně!
     
    12:55
    Skvělou pasáž hry ukončil svým zákrokem brankář Libor Kašík, který si počkal na jedovatou střelu Říčky z mezikruží.
     
    13:16
    Pavelka jen předal na útočnou modrou Jiřímu Smejkalovi, který jen protečoval kotouč do útočného pásma a odjel střídat.
     
    13:36
    Zlínští hráči se po krátké době opět dostali do přečíslení dva na jednoho. Z toho však nic nebylo a první gól v tomto zápase nevstřelil ani Illo, jehož střelu zblokoval do ochranné sítě Tomáš Pavelka.
     
    14:40
    U branky domácího mužstva byl hodně aktivní Kubiš, před ním ale skvěle zapracovali Kumstát s Formanem, kteří přenesli hru zpět ke Kašíkovi.
     
    15:18
    Hostující snahu k útočení opět přerušuje hvizd sudího, který píská postavení mimo hru. Hra se nyní trochu uklidnila a sledujeme vyrovnaný hokej z obou stran.
     
    15:36
    Pech promáchl kotouč na pravém kruhu, z čehož okamžitě těžil Šťastný. Zlínský útočník udělal pár kroků za branku, odkud vysílal pas před Honzíka. Tam stáli dva jeho spoluhráči, jeden z nich ale kotouč netrefil, a z akce tak sešlo.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Petr Kumstát – 2 min., sekání).
     
    16:23
    Ševci dlouho kombinovali v útočném pásmu, Bukarts obdržel příhru na levou stranu, následně se snažil předat ještě svým kolegům do mezikruží. Tam byl ale připravený Vrána, který vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Robert Říčka – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:59
    Ve dvojnásobné početní převaze dostal nabito na modrou čáru Freibergs, jeho střelu Honzík vyrazil ke Šťastnému, který už mířil do prázdné klece, ale nastřelil pouze levou tyčku!
     
    17:07
    Od modré čáry to nyní zkoušel prudkou ranou Jakub Ferenc, jeho pokus Honzík dobře viděl a ukryl puk ve své lapačce.
     
    17:34
    Vrána dobře vystihl záměr Honejska, kterému se nepovedla přihrávka skrz bránící trojici sparťanů. Pražané následně vyhazují.
     
    18:10
    Znovu Antonín Honejsek. Zlínský forvard dostal kotouč přímo na hůl, do přihrávky ale vložil hůl jeden z domácích hráčů, a zabránil tak nebezpečné nahrávce na střelu z první.
     
    18:34
    Sparťané už hrají se čtyřmi hráči v poli, nicméně hostující tlak sílí a Zlínští se jen tak z útočného pásma nehodlají vystěhovat.
     
    18:34
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Ralfs Freibergs – 2 min., sekání).
     
    18:50
    Už v klasické přesilové hře sparťanů se pokoušel Hlinka zastavit vyhození Matějíčka. To se mu však nepovedlo, Berani se osvobozují.
     
    19:10
    Další vyhození zlínského celku. Pavel Kubiš dokázal přečíst domácí rozehrávku a bez váhání vyhodil kotouč až k Honzíkovi.
     
    19:57
    Souhru Pecha s Vránou překazil Zdeněk Okál, který v posledních sekundách první třetiny prověřil Honzíka střelou na lapačku. Sparťanský gólman v pohotovosti
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je minulostí. Nutno podotknout, že bylo k vidění hned několik dobrých šancí na otevření skóre. V poslední pětiminutovce dostali Zlínští možnost přesilové hry pět na tři, kterou však zužitkovat nedokázali. Po první třetině je tak stav bezbrankový.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Oproti prvnímu dějství vyhráli úvodní buly sparťané, kteří se hned ženou rozestavit do útočné třetiny. Kašík musí být na pozoru, jelikož sparťané mají dobrou rychlost.
     
    20:30
    Ve velké šanci před Kašíkem byl Lukáš Pech, který se snažil dorazit touš do prázdné klece, na poslední chvíli mu zablokoval hůl jeden z hostí.
     
    20:58
    A znovu Pražané. Petr Kalina vystřelil, Kašík vyrazil kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se do něj snažil opřít Forman. Před ním ale skvěle zasáhl obránce Ferenc.
     
    21:19
    Zlínské hokejisty při přechodu do útočné třetiny zastavuje postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu, na ledě jsou již třetí formace obou týmů.

    ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey #CCMEflex

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    21:48
    Vrána přebruslil skoro všechny hráče až si vybruslil do přečíslení dva na jednoho. V dobré šanci se mu podařilo najít Kudrnu, který udělal kličku na střed a střelou prověřil pozorného Kašíka.
     
    22:01
    Pražané byli chvíli pod menším tlakem, a tak raději vyhazují na jistotu na zakázané uvolnění. Hra se poprvé přesouvá před gólmana Honzíka.
     
    22:26
    V rohu kluziště se snažil vydolovat touš z pod bruslí Saponari, hosté ale všemi silami dotlačili kotouč do středního pásma.
     
    22:48
    Po vyhraném vhazování v obranném pásmu domácích zkoušel Michálek hledat najíždějícího Kudrnu, ten na puk nedosáhl a stejně tak dopadl Smejkal.
     
    23:32
    Po dobré otočce zpoza branky předložil Pech do dobré střelecké pozice Kumstátovi, toho ale včas zablokoval Honejsek.
     
    23:59
    A po pár okamžicích navrch skoro stejná akce. Pech tentokrát v tísni hledal před brankou svého věrného kolegu Kumstáta, přihrávka ale našla dobře postaveného Honejska.
     
    24:18
    Zlínští se pokoušeli o rychlou odpověď a donutili sparťanské hráče vyhodit na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí před Honzíka.
     
    24:55
    Zlínskou rozehrávku úspěšně napadal Jarůšek, který ještě chtěl přihrát do hloubi pásma na Hlinku, k němu se ale černá pryž nedostala. U puku jsou po krátkém okamžiku zase hosté.
     
    25:20
    Nejprve zkusil překvapit Kašíka střelou na bližší tyč Jaroslav Hlinka a krátce nato se vydal útočit Ondráček. Honzík proti němu vytasil svoji lapačku a ukryl puk do náruče.
     
    25:45
    Střelu jednoho ze Zlínských se snažil na levém kruhu dorážet Veselý, před ním ale skvěle zasáhl Andrej Kudrna. Vzápětí se puk dokutálel až do středního pásma.
     
    26:25
    Před branku si najížděl útočník Smejkal, toho dobře zablokoval vracející se Jakub Ferenc. Poté se hráči ve žlutomodrých dresech přesunuli k Honzíkovi, ale rozhodčí nakonec pro postavení útočícího hráče v brankovišti hru vykazuje do střední třetiny.
     
    27:04
    Po pravé straně kluziště se snažil prodrat Forman, to se mu také podařilo, jeho následná přihrávka do mezikruží ale našla jen hůl Radoslava Illa.
     
    27:38
    Berani se nyní dostali do mírného tlaku, ze kterého chtěl těžit Ferenc. Tomu se ale zamotal puk mezi bruslemi, čehož využil Pech.
     
    28:09
    Stejná útočná trojice Pražanů si rychle najela do útočné třetiny, Forman chtěl ještě přihrát na druhé straně svému spoluhráči, Zlínští tento úmysl dokázali přečíst.
     
    28:25
    Navrch nyní měli Pražané. Berani se jen bránili, a posléze tak vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    28:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pozor! Jsou to však Ševci, kteří se jako první ujímají vedení! Bukartsovi se podařilo vyvést touš do středního pásma, zlínský šikula následně předložil touš ZDEŇKU OKÁLOVI, který svou střelou překvapil všechny diváky v aréně – 0:1! Asistence: Roberts Bukarts, Tomáš Žižka.
    28:33 Zdeněk OKÁL - 0:1
     
    29:16
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Nedomlel – 2 min., držení protihráče).
     
    29:32
    Zlínští mají ještě možnost navýšit svůj náskok, jelikož sparťané jdou na trestnou lavici. Ševci už jsou plně rozestaveni a kombinují.
     
    29:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu druhý gól v síti domácího výběru! Freibergs nahrál na dobře postaveného ZDEŇKA OKÁLA, který dokázal přesně tečovat pokus Freibergse a podařilo se mu překonat Honzíka již podruhé v tomto utkání – 0:2! Asistence: Ralfs Freibergs, Roberts Bukarts.
    29:52 Zdeněk OKÁL - 0:2
     
    30:44
    Pražané se snaží o odpověď, pozorná zlínská defenziva je ale nepouští do žádných vyložených šancí na gól.
     
    31:02
    Svižnou střelu z pravého kruhu vyprodukoval Richard Jarůšek, gólman Kašík musel rychle na zem a ztlumil touš na své hrudi.
     
    31:32
    V dobré střelecké pozici se ocitl útočník domácích Robert Říčka. Sparťanský forvard chtěl pohotově střílet na Kašíka, kotouč od hokejky mu ale zavčasu odpálil Tomáš Valenta.
     
    31:51
    Do další gólové šance se tlačil Petr Vrána. Domácí útočník nabral rychlost kolem bránících protihráčů, následně zkusil nahrnout puk před branku, kde si ho pohlídal Libor Kašík.
     
    32:19
    Freibergs se vydal na útočný výlet, toho však dobře kryl Reichenberg. Minisouboj těchto dvou cizinců vyšel lépe nakonec pro zlínského forvarda, díky němuž mohou hosté pomýšlet na další útočné choutky před Honzíkem.
     
    33:01
    Kašík si počkal za brankou na vhodný okamžik, aby mohl přihrát svým spoluhráčům. Se svojí rozehrávkou tak dlouho otálel, až puk uzmul Kudrna a Pražané mohou kombinovat.
     
    33:22
    Juraj Mikuš se na modré čáře odhodlal k tvrdé ráně příklepem, jeho dělovku vyrazil Kašík jen k Petru Vránovi, druhý jmenovaný střílel už do prázdné branky, ale z ničeho nic se Kašík dokázal přesunout a střelu zlikvidovat svou lapačkou.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., hákování).
     
    33:45
    Forman výborně našel před brankou stojícího Petra Vránu, tomu ale ujel puk od hokejky a hosté se osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    34:15
    Ke Kašíkovi se protlačil Forman, který už chtěl zasunout kotouč za Kašíka, puk mu ale doslova ukradl jeden z hostujících beků.
     
    35:10
    Pražané se opět nastěhovali do útočné třetiny, odražený puk se dostal až na modrou čáru ke Kudrnovi, který bez váhání provětral Kašíkovy betony.
     
    35:36
    Zlín svoje další oslabení s trochou dávkou štěstí ustál, Pražané jsou však stále na kotouči a snaží se zatopit zlínské defenzivě.
     
    36:39
    Nakonec proběhl urputný souboj o puk v rohu kluziště, rozhodčí nechali hru plynout a kotouče se ujali domácí, kteří tak z tohoto souboje vyšli vítězně.
     
    37:03
    Zlínští byli na modré čáře opět moc netrpěliví a rozhodčí to ohodnotil jako další postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu. Druhá třetina se pomalu blíží ke svému konci.
     
    37:27
    Za nahozeným pukem spěchal do útočné třetiny Ondráček, nicméně Mikuš celou situaci zvládl a v poklidu předal kotouč svým spoluhráčům do útoku.
     
    37:47
    Nyní už dorážel do úplně prázdné klece Petr Vrána, Kašík naprosto famózně zasáhl a nedovolil domácím snížit.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Ondřej Veselý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:08
    V útočném pásmu se zmocnil puku Pech, který okamžitě chtěl nahrát Vránovi, tomu ale puk přeskočil hůl.
     
    38:50
    Hostující Jiří Ondráček dokázal vystihnout nepřesnou sparťanskou rozehrávku, sám před Honzíkem a v pádu však kotouč minul.
     
    39:34
    Hlinka jako dirigent přesilové hry hledal na modré čáře Kudrnu, ten v pozici falešného beka jen prověřil Kašíkovu výstroj.
     
    39:50
    Puku se ještě chtěl chopit Jaroslav Hlinka, jenže nezpracoval, a to už jsou hosté v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda byla už o něco opatrnější než ta předchozí. Zlínští si však počkali na své gólové momenty a byl to Zdeněk Okál, kterému se podařilo dvakrát rozvlnit sparťanskou síť. Zatím je to tedy pouze večer tohoto útočníka, uvidíme, jestli se k němu do střeleckých statistik zapíšou také jiní.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:17 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli domácí, nicméně jsou to oni, kteří se musejí bránit dalšímu nájezdu Zlínských.
     
    40:25
    Fořt se pokoušel střílet přes obránce Pavelku, ten však dobře zapracoval svojí holí a nedovolil hostujícímu útočníkovi skórovat.
     
    41:22
    Dvořák nahodil svižnou střelou od modré čáry na Kašíka, před ním se ještě pokoušel tečovat Kudrna, puk ale šel mimo.
     
    41:58
    Domácí se snaží s výsledkem něco udělat, teď je však při pokusu přejít útočnou modrou zastavuje rozhodčí. Ofsajd.
     
    42:07
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:19
    Pražané hrají v další početní nevýhodě, v níž zkusil překvapit Honzíka střelou z úhlu Ferenc. Gólman Sparty připravil svoji náruč a puk zachytil.
     
    42:53
    Bukarts hledal na druhé straně najíždějícího Okála, ten mohl pomýšlet na hattrick. Jeho střela však skončila po odrazu Honzíkových betonů vedle levé tyčky.
     
    43:05
    Švrček se vydal útočit ve vlastním oslabení a donutil brankáře Libora Kašíka k zákroku. Sparťané toto oslabení zvládají perfektně.
     
    43:58
    Kašík se pokusil využít domácího střídaní tím, že nahrál až na útočnou modrou Illovi, díky němuž si Honzík připsal další úspěšný zákrok.
     
    44:23
    Hlavní rozhodčí nyní viděl na straně Zlínských přihrávku rukou. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    44:40
    Honejsek chtěl vysunout dopředu Okála, přihrávka byla moc prudká, a hra se tak po zakázaném uvolnění stěhuje před Kašíka.
     
    45:10
    Honejsek hledal před brankou jednoho ze svých spoluhráčů, nicméně jeho samotného zastavil hned za modrou čárou Mikuš.
     
    45:26
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (David Šťastný – 2 min., podražení).
     
    45:42
    Sparťané jsou v útočném pásmu, Vrána si několikrát vyměnil puk s Pechem, na brankovišti byl slušný provoz, ale Kašík zatím odolává.
     
    46:03
    Nyní se povedlo Ševcům dostat se ze sevření ve vlastním pásmu. Sparťané tak začínají od své vlastní klece.
     
    46:18
    Libor Kašík musel být opět na pozoru, jelikož na něj mířila nepříjemná střela z pravého kruhu. Pražané zůstanou v útočném pásmu.
     
    46:34
    Střelu Petra Vrány zablokoval jeden ze zlínských útočníků, hosté se tak znovu osvobozují. Pražanům s rozehrávkou ještě pomůže gólman Honzík.
     
    46:45
    Před branku servíroval kotouč Kumstát Hlinkovi, sparťanský kapitán však nedokázal dopravit kotouč za záda Kašíka.
     
    47:06
    Sparťanští příznivci si žádají gól, sparťané jsou opět nastěhováni před Kašíkem.
     
    47:41
    Kumstát byl nyní úplně osamocen před Kašíkem, kterého si dobře položil, ale Kašík zázračně svou hokejkou zastavil kotouč a poslal ho až do středního pásma.
     
    48:25
    Zlínští si nyní nerozuměli v rozehrávce a rozhodčí píská postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka na občerstvení.
     
    48:34
    Z rohu mantinelu se snažil přihrát puk před branku Vránovi, Kašík se jen ohlédl, ale střela neměla gólové parametry.
     
    49:19
    Dvořák si udělal útočný výlet, zkusil vyzrát na Kašíka střelou z ostrého úhlu, střela mířila jen těsně vedle pravé tyčky Kašíkovy branky.
     
    50:02
    Na druhé straně se do puku pořádně opřel Tomáš Žižka, který pořádně vyprášil betony sparťanského brankáře.
     
    50:21
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Antonín Honejsek.
     
    50:38
    Vrána nabízel do brankoviště na připraveného Kumstáta, tomu ale poskočil kotouč na holi a skončil až ve středním pásmu.
     
    51:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům se tuto početní výhodu podařilo využít a dostávají se na dostřel! Pech našel na modré čáře přesně postaveného ZBYŇKA MICHÁLKA, který nechytatelnou dělovkou propálil Kašíka – 1:2! Asistence: Lukáš Pech.
    51:10 Zbyněk MICHÁLEK - 1:2
     
    51:44
    Dvořák si dobře stáhl puk ze vzduchu a následně se snažil ohrozit Kašíka. Do Dvořákovy hokejky ale skvěle vložil svoji hůl Petran.
     
    52:21
    Před brankou hostí byl zaparkovaný Petr Kumtát, který čekal na přihrávku od svého spoluhráče, gólman Kašík byl však rychlejší a tygřím skokem přikryl puk pod svoji lapačku.
     
    52:25
    Michálek znovu nahazoval od modré čáry, Kašíkovi ještě znepříjemňoval výhled Jarůšek, k puku se ale dostal Sedláček, který přerušil domácí kombinaci.
     
    53:05
    Zlínští přesunuli hru před Honzíka, který musel zasáhnout proti další zlínské střele. Hosté jsou v mírném náporu a odstřelují sparťanskou klec.
     
    53:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté ze svého menšího tlaku skórují a berou si zpět svoje dvoubrankové vedení! Po zmatcích ve sparťanském brankovišti se nejlépe zorientoval ANTONÍN HONEJSEK, který bez problémů zasunul touš do domácí klece – 1:3! Asistence: Roberts Bukarts.
    53:10 Antonín HONEJSEK - 1:3
     
    53:54
    Ondráček hledal za brankou najíždějícího Kubiše, rozhodčí však přerušuje hru kvůli hře vysokou holí.
     
    54:08
    Okál zpoza branky přihrával na dobře postaveného Honejska, sparťanští beci se včas dokázali zorientovat.
     
    54:37
    Z mezikruží vyslal pořádnou dělovku Roberts Bukarts, zlínský útočník minul domácí klec o dobrý půlmetr a halou to jen zahučelo.
     
    55:06
    Honzík předává svým spoluhráčům za brankou, konkrétně Pavelkovi, který našel v útoku připraveného Formana. Toho ale včas odstavil od kotouče jeden z hostí.
     
    56:05
    Švrček nabral rychlost ve středním pásmu, dopředu také měli našlápnuto Hlinka s Kumstátem, k nim se ale kotouč nedostal.
     
    56:30
    Dvořák ihned po přejetí útočné modré zkusil rychlou střelu zápěstím, Kašík byl na svém místě a kotouč schoval ve své lapačce.
     
    57:14
    Následně se po pravé straně rozjel Miroslav Forman, jeho pokus vyrazil Kašík svou vyrážečkou. Vzápětí ještě celou situaci dojížděl Pech, ale zlínský gólman byl připraven.
     
    57:57
    Kalina předal do útočného pásma Mikušovi, spolupráce dvou obránců ale neměla úspěch. Sparťané musejí začít ze svého pásma.
     
    58:37
    Fořt se skvěle vymanil z rohu kluziště a předložil puk na dobře postaveného Kubiše. Tomu zablokoval hůl jeden z obránců, a puk tak skončil v ochranné síti za Honzíkovou brankou.
     
    58:42
    Sparťanští trenéři si ještě vybírají oddechový čas, nicméně se bude vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    58:58
    V momentě, kdy zkusil střelu Říčka, Honzík pláchl na střídačku a domácí to zkusí v šesti hráčích v poli!
     
    59:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., krosček).
     
    59:52
    V posledních vteřinách hry ještě z dálky zkusil tvrdou střelu takřka ze středového kruhu Michálek, Kašík si s jeho pokusem v pohodě poradil.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je minulostí. K vidění byl vcelku pohledný hokej, šťastnější byli Zlínští, kteří položili základní kameny svého vítězství hlavně ve druhé třetině. V 51. minutě se sice podařilo využít přesilovou hru Zbyňku Michálkovi, hned poté však vrátil hostům jejich dvougólový náskok Antonín Honejsek. Další góly už nepadly, a Zlín si tak veze domů tři cenné body do tabulky.
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno, loučím se s Vámi a u dalších online přenosů se mějte hezky. Na počtenou! (21:00:34)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 52. Z. Michálek (Pech) – 29. Okál (Roberts Bukarts, Žižka), 30. Okál (Freibergs, Roberts Bukarts), 54. Honejsek (Roberts Bukarts)


    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel – Kumstát, Pech, Forman – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Saponari, Rousek.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Řezníček, Petran – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – O. Veselý, Fořt, Šťastný – Illo, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek.

    Rozhodčí: Úlehla, Hodek – Kis, Pešek
    thejrc.org