Los čtvrtfinále MOL Cupu (kon.)
konec
Los čtvrtfinále MOL Cupu

Úterý 21.11.2017, 12:00Losování soutěží
     
    Los je za námi a my se máme určitě na co těšit. Velkým lákadlem bude určitě střetnutí mezi Slavií a Libercem. Právě druhý jmenovaný celek dokázal nedávno zvítězit v Edenu a sešívaní určitě chystají pomstu. Zajímavé bude určitě i počínání jediného druholigového týmu Hradce Králove, jenž vyzve vítěze loňského ročníka ze Zlína. Mladá Boleslav bude na domácím stadionu hostit ve špatně formě hrající Baník a poslední dvojici tvoří Jablonec, který naopak změří síly se Slováckem. (12:27:11)

     
    12:21
    Čtvrtfinálové dvojice

    FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava
    FK Jablonec – 1. FC Slovácko
    FC Hradec Králové – FC Fastav Zlín
    SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec

    Hrát se bude 28. 2. 2018 a výhodu domácího prostředí má vždy prvně napsaný celek.
     
    12:20
    Zástupce Liberce: "Pokud chcete v poháru dojít, co nejdále, tak musíte vyřadit každého. Jsou to dvě různé soutěže, takže když hrajeme ligu, tak jí chceme vyhrát a podobně to je i s pohárem. Chceme mít ty nejvyšší ambice. Zbraň musí znát trenér Trpišovský a je to jejich práce. Je to těžká práce, takže uvidíme, co bude rozhodovat. My hrajeme letos pohár na 120 minut, takže se připravte na dvě hodiny."
     
    12:18
    Zástupce Slavie Praha: "Nevím jestli maximální, ale určitě spokojenost. Hrajeme doma, což je určitě výhoda. Soupeř je samozřejmě těžký, nemusíme to mít v paměti moc daleko, kdy soupeř u nás vyhrál. Takže to určitě nepodceníme a připravíme se na to. Pro nás je to určitě atraktivní. Pohár jsme nevyhráli 15 let a doufáme, že se to podaří letos."
     
    12:15
    Poslední čtvrtfinálovou dvojici bude pochopitelně tvořit Slavie Praha a Slovan Liberec. Jako první byla vytažena Slavie, jenž bude mít výhodu domácího prostředí.
     
    12:15
    Zástupce Zlína: "Musím přiznat, že jsme spokojení s losem. Ideální los by byl ale kdybychom hráli doma. Určitě nejsme jasní favoriti. Chceme jít dál a máme velkou touhu postoupit. Musím říct, že jsme rádi, že jsme byli nasazení, takže v tuto chvíli se nedá odhadovat se kterým soupeřem bychom nebyli spokojeni."
     
    12:13
    Zástupce Hradce Králové: "Určitě se těšíme. Je to pohárové utkání, chceme samozřejmě dojít co nejdál. Jsme jediný druholigový zástupce a vnínám Zlín jako favorita. Pravda vždycky leží na hřišti, kde se výhody a nevýhody smazávají."
     
    12:12
    Třetí čtvrtfinálovou dvojici bude tvořit Hradec Králové a Fastav Zlín. Domácím týmem budou Votroci, který pohostí obhájce loňského ročníku.
     
    12:10
    Zástupce Slovácka: "My v poslední době máme dlouhé cesty. Hrajeme téměř pořád venku a bude to další výzva. Doufám, že kluci se s tím poperou a určitě budeme chtít postoupit do dalšího kola. Třeba se nám podaří postoupit dál a konečně hrát také před domácími fanoušky."
     
    12:09
    Zástupce Jablonce: "Chceme dál, v lize se nám nedaří. Máme tři zápasy bez vítězství. Musíme to dohonit v poháru, což se nám doufám podaří. Máme problém v obraně a doufám, že v zimní přestávce na tom zapracujeme."
     
    12:08
    Dalším týmem z osudí byl vytažen Jablonec. Celek ze severu Čech se potká se Slováckem. V tomto duelu bude favorit určitě Jablonec.
     
    12:07
    Zástupce Baníku: "Venku je to horší než doma, to je jasné. Ale myslím, že máme Boleslavi co vracet. Doufám, že nás poženou fanoušci. Dneska je ta liga fakt vyrovnaná a každý má šanci. Jsme sportovci a chceme uspět v lize i v poháru, nicméně věříme že se v lize vzchopíme."
     
    12:05
    Máme tu první čtvrtfinálovou dvojici. Na domácím stadionu si zahraje Mladá Boleslav, který vyzve Baník Ostrava. Pro nezaujaté fanoušky určitě zajímavé střetnutí.
     
    12:03
    Karel Rada: "Bylo hodně překvapivé vypadnutí Sparty a Plzně, u kterých se očekválo, že půjdou dál. Ale je to v celé Evropě. Ty menší celky se dokážou vyšvihnout a motivovat se proti těmto velikánům."
     
    12:02
    Začalo nám avizované losování, ještě před ním ale budou důkladně vysvětleny pravidla. Posléze bude představen také bývalý obránce Karel Rada.
    Kompletní osmička čtvrtfinalistů.

     
    Způsob losování

    Herní dvojice budou losovány po jednom týmu z koše nasazených a jednom z koše nenasazených. Organizátorem utkání bude prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže.

    Samotné losování se ujme bývalý fotbalový obránce Karel Rada, kterému bude asistovat pan Tomáš Lux, ředitel retailu společnosti Mol.
     
    Týmy v osudí

    Do osmifinále MOL Cupu postoupilo celkem sedm celků z nejvyšší soutěže a pouze jediný z druhé ligy. Tím jsou Votroci z Hradce, kteří hodně překvapivě vyřadili Teplice. Dalším velkým překvapením bylo vypadnutí doposud suverénní Plzně, která nestačila po prodloužení na Slovácko. Venku ze hry je také pražská Sparta, jenž vypadnutím proti Baníku dokumentovalo nepovedenou první polovinu sezóny.

    Nasazení: Slavia, Mladá Boleslav, Zlín a Jablonec.

    Nenasazení: Liberec, Slovácko, Hradec Králové a Ostrava.
     
    Výsledky osmifinále

    FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:3 po prodloužení
    FC Slovan Liberec – MFK Karviná 5:3 po prodloužení
    FC Vysočina Jihlava – SK Slavia Praha 1:3
    AC Sparta Braha – FC Baník Ostrava 2:2 (2:4 na penalty)
    FC Sellier & Bellot Vlašim – FC Fastav Zlín 1:1 (3:5 na penalty)
    TJ Jiskra Domažlice, o.s – FK Mladá Boleslav 2:4
    FK Teplice – FK Hradec Králové 2:3
    SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 3:4

    David Suchý

    thejrc.org