Chabarovsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Barys 6:4 (kon.) | Ufa – Kazaň 0:5 (kon.)
Nižněkamsk – Magnitogorsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 6:3 (kon.) | Jokerit – Omsk 3:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
6:4 (3:2, 0:2, 3:0)
Barys Nur-Sultan
Středa 22.11.2017, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:06 Patrik ZACKRISSON - 6:4
     
    56:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí navíc využívají další početní výhodu a troufám si říct, že je rozhodnuto! Novosibirsk opět uháněl do přečíslení dvou proti jednomu. Naumov předal puk na pravou stranu PATRIKU ZACKRISSONOVI, jenž měl před sebou doslova dálnici, protože bránící hráč si hlídal prostor na přihrávku, a tak se švédský forvard dostal až před Karlssona a pověsil kotouč pod horní tyčku. Asistence: Vladislav Naumov.
    54:38 Maxim IGNATOVIČ - 5:4
     
    54:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Vedení se nyní přelévá opět na stranu domácích, kteří jsou nyní blíže k vítězství! Stěpan Sannikov nahrával puk z rohu kluziště na vrchol pravého kruhu, odkud MAXIM IGNATOVIČ zamířil poté kotouč napálil přesně k zadní tyči Karlssonovy brány.Asistence: Stěpan Sannikov, Jonas Enlund.
    43:59 Maxim IGNATOVIČ - 4:4
     
    43:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Po několika nezdarech o usazení se v pásmu přichází konečně úspěch v podobě srovnání! Jonas Enlund našel skvělou přihrávkou zpoza brány na hranici levého kruhu MAXIMA IGNATOVIČE, jenž pohotovou ranou rozradostnil domácí příznivce. Asistence: Jonas Enlund, Konstantin Alexejev.
    34:41 Linden VEY - 3:4
     
    34:41
    Astana právě vstřelila branku!
    Teď už je však všechno v pořádku a Barys tedy dokonává obrat v zápase a ujímá se poprvé vedení! Kevin Dallman přihrál od modré čáry na vrchol levého kruhu, kde se do puku opřel bez přípravy LINDEN VEY, který svou ranou propálil brankáže Krasikova. Kanadský forvard si tak spravil chuť poté, co mu před malou chvílí nebyla uznána jeho branka. Astana tedy využívá i svoji třetí početní výhodu v tomto duelu. Asistence: Kevin Dallman, Nigel Dawes.
    28:47 Nigel DAWES - 3:3
     
    28:47
    Astana právě vstřelila branku!
    Podruhé už se však tato spolupráce podařila a díky ní Barsy využívá i další přesilovku a znovu srovnává krok se svým soupeřem! Linden Vey adresoval podobnou přihrávku jako před malou chvílí. Na pravém kruhu poté NIGEL DAWES kotouč zpracoval a následně namířil svou ránu mezi betony Krasikova. Asistence: Linden Vey, Kevin Dallman.
    19:12 Andrej JERMAKOV - 3:2
     
    19:12
    Sibir právě vstřelil branku!
    V závěru první periody ovšem domácí přidávají třetí gól a berou si zpět své vedení! ANDREJ JERMAKOV výborně vybruslil s kotoučem z levé strany až před bránu, kde se neukvapil a následně forhendem zasunul kotouč za Karlssonovy záda. Celou situaci ještě nechala hostující lavičky přezkoumat na videu, ale vše bylo podle rozhodčích v pořádku a Novosibirsk se tak může radovat ze vstřelené branky. Bez asistence.
    15:43 Anton SAGADAJEV - 2:2
     
    15:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Teď už ovšem máme vyrovnáno a začínáme znovu od začátku! Střela od modré čáry se zastavila v klubku hráčů před bránou Krasikova. Tam se nejlépe zorientoval ANTON SAGADAJEV, jenž si našel kotouč a bekhendem jej zasunul za bezmocného brankáře Sibiru. Asistence: Pavel Akolzin, Roman Savčenko.
    09:43 Talgat ŽAJLAUOV - 2:1
     
    09:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Na tuto přesilovkovou ránu však již byl krátký a Barys snižuje na rozdíl jediného gólu! TALGAT ŽAJLAUOV se dostal k puku na levé straně, udělal s ním pár kroků do prostoru kruhu a poté přesným zakončením prostřelil Krasikova. Asistence: Pavel Akolzin, Konstantin Puškarjov.
    02:06 Andrej SIGARJOV - 2:0
     
    02:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Beru svou předchozí větu zpět! Tohle je ještě lepší vstup do duelu, než jednobrankové vedení! Krásnou akci rozjel Alexandr Bergström, jenž podél pravého mantinelu posunul puk na Patrika Zackrissona, který přihrávkou před bránu vybídl ke skórování ANDREJE SIGARJOVA. Ten následně neměl problém zacílit do prázdné brány Barysu. Asistence: Patrik Zackrisson, Alexandr Bergström.
    00:42 Stěpan SANNIKOV - 1:0
     
    00:42
    Sibir právě vstřelil branku!
    Na druhé se hned z první šance radují domácí z vedoucího gólu! Přečíslení dvou proti jednomu táhl středem hřiště Jonas Enlund, jenž následně přihrál do prostoru pravého kruhum odkud STĚPAN SANNIKOV střelou z první trefuje poloodkrytou bránu Astany. Lepší úvod si snad ani Sibir nemohl přát. Asistence: Jonas Enlund.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 1. Sannikov (Enlund), 3. Sigarjov (Zackrisson, Bergström), 20. Jermakov, 44. Ignatovič (Enlund, K. Alexejev), 55. Ignatovič (Sannikov, Enlund), 57. Zackrisson (Naumov) – 10. Žajlauov (Akolzin, Puškarjov), 16. Sagadajev (Akolzin, Savčenko), 29. Dawes (Vey, Dallman), 35. Vey (Dallman, Dawes)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (35. Salák) – Vereščagin, Jermakov, K. Alexejev (A), Demidov, Morozov, Ignatovič, Naumov, K. Vorobjov – Bergström, Zackrisson (A), Sigarjov – Enlund, J. Bodrov, Sannikov – Levickij, Osnovin, Šarov – Pervušin, Koňkov (C), Arťomov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Dietz, Dallman (A), Šalapov, M. Semjonov (A), Polochov, Lipin, Savčenko, Orechov – St. Pierre, Vey, Dawes (C) – R. Starčenko, Gurkov, Žajlauov – Puškarjov, Ševčenko, Markelov – V. Nikulin, Sagadajev, Akolzin.

    Rozhodčí: Bondar, Gusev – Majtak, Michel
    thejrc.org