Chabarovsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Barys 6:4 (kon.) | Ufa – Kazaň 0:5 (kon.)
Nižněkamsk – Magnitogorsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 6:3 (kon.) | Jokerit – Omsk 3:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
6:4 (3:2, 0:2, 3:0)
Barys Nur-Sultan
Středa 22.11.2017, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na počtenou. (16:16:46)
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (SIB) 25 minut, 5 zák., 0 gólů, 100%
     
    Utkání právě skončilo a my jsme měli možnost vidět na poměru KHL velmi nadprůměrný duel. kdy se oba týmy střídaly ve vedení. Po první třetině to byli domácí, kdo po výsledku 3:2 vedl o jednu branku. Ve druhé periody však dvěma góly Astana otočila průběh ve svůj prospěch a s jednobrankovým vedení v zádech šla do poslední periody. V ní se ovšem o velký obrat přihlásil pro změnu domácí Sibir. Nejprve ve 44. minutě vyrovnal Maxim Ignatovič a začínalo se znovu od začátku. V 55. minutě však ten samý hráč poslal svůj celek do jednobrankového vedení a Sibir Arena byla na nohou. Ta propukla ještě do větší euforie, když v 57. minutě pečetil výhru Novosibirsku Patrik Zackrisson. Jeho tým si tak připisuje do tabulky tři body za výhru 6:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Utkání se dohrává v poklidném tempu a domácí fanoušci odpočítávají jeho poslední vteřiny.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    58:39
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Ignatovič – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Konstantin Puškarjov – 5 min., bitka).
     
    58:39
    Na ledě si to poté ještě rozdali v pěstním souboji Ignatovič a Puškarjov. Oba kohouti poté budou potrestáni a v tomto duelu se již pravděpodobně nepředstaví.
    56:06 Patrik ZACKRISSON - 6:4
     
    56:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí navíc využívají další početní výhodu a troufám si říct, že je rozhodnuto! Novosibirsk opět uháněl do přečíslení dvou proti jednomu. Naumov předal puk na pravou stranu PATRIKU ZACKRISSONOVI, jenž měl před sebou doslova dálnici, protože bránící hráč si hlídal prostor na přihrávku, a tak se švédský forvard dostal až před Karlssona a pověsil kotouč pod horní tyčku. Asistence: Vladislav Naumov.
     
    55:46
    Situace se Astaně výrazně komplikuje. Roman Savčenko totiž fauloval při střelbě svého soupeře a dostane dvě minuty za hákování.
    54:38 Maxim IGNATOVIČ - 5:4
     
    54:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Vedení se nyní přelévá opět na stranu domácích, kteří jsou nyní blíže k vítězství! Stěpan Sannikov nahrával puk z rohu kluziště na vrchol pravého kruhu, odkud MAXIM IGNATOVIČ zamířil poté kotouč napálil přesně k zadní tyči Karlssonovy brány.Asistence: Stěpan Sannikov, Jonas Enlund.
     
    54:09
    Následně se ovšem Novosibirsku nepovedla rozehrávka a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    53:45
    Karlsson musel navíc znovu zasahovat po pěkné střele z vrcholu kruhu. Poradil si i s následnou dorážkou, ale poté domácí zůstávají u puku.
     
    53:15
    Z pravého kruhu si hledal ještě lepší střelecký úhel jeden z hráčů Sibiru, ale ten nakonec vůbec netrefil bránu a Astana se osvobozuje.
     
    52:51
    Vladimir Markelov již usedá za katr na dvě minuty za vražení na hrazení. Byl to právě on, kdo na něj nevybíravě narazil svého soupeře a je za to také po zásluze potrestán.
     
    52:51
    Ve středním pásmu jeden z hostujících hráčů doslova sroloval na mantinel Vorobjova a následně se strhla mela u lavice trestů. Zcela jistě se tak bude vylučovat.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 1. Sannikov (Enlund), 3. Sigarjov (Zackrisson, Bergström), 20. Jermakov, 44. Ignatovič (Enlund, K. Alexejev), 55. Ignatovič (Sannikov, Enlund), 57. Zackrisson (Naumov) – 10. Žajlauov (Akolzin, Puškarjov), 16. Sagadajev (Akolzin, Savčenko), 29. Dawes (Vey, Dallman), 35. Vey (Dallman, Dawes)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (35. Salák) – Vereščagin, Jermakov, K. Alexejev (A), Demidov, Morozov, Ignatovič, Naumov, K. Vorobjov – Bergström, Zackrisson (A), Sigarjov – Enlund, J. Bodrov, Sannikov – Levickij, Osnovin, Šarov – Pervušin, Koňkov (C), Arťomov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Dietz, Dallman (A), Šalapov, M. Semjonov (A), Polochov, Lipin, Savčenko, Orechov – St. Pierre, Vey, Dawes (C) – R. Starčenko, Gurkov, Žajlauov – Puškarjov, Ševčenko, Markelov – V. Nikulin, Sagadajev, Akolzin.

    Rozhodčí: Bondar, Gusev – Majtak, Michel
    thejrc.org