West Ham – Leicester 1:1 (kon.)
konec
West Ham United
1:1 (1:1)
Leicester City
Pátek 24.11.2017, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi West Ham United a Leicester City.
     
    West Ham United

    Fotbalisté West Hamu podávají v letošní sezóně hodně mizerné výkony. Kladiváři zatím zvítězili pouze dvakrát, což je řadí na sestupové pozice. Domácí celek dnešního utkání je nejen, že gólově neefektivní, dokonce má nejhorší defenzívu celé soutěže. West Ham navíc už pět zápasů čeká na tříbodové vítěztví, přičemž dokázal získat pouhé dva body. Kladiváři sice drží krok s první nesestupovou pozicí, jakékoliv další ztráty ale mohou mít už vážné následky.
     
    Leicester City

    Leicester se marně pokouší navázat na veleúspěšnou sezónu 2015/16, kdy k překvapením všech dokázal vystoupat až na samotnou první příčku a zároveň tak nadzvednout nad hlavu titul pro mistra Premier League. V letošní sezóně se Lišky pohybují zatím kolem středu tabulky, nyní je to dvanáctá pozice. Leicester se mohl do minulého kola pyšnit pětizápasovou šňůrou bez porážky. Tu ale utnul až Manchester City, který prožívá velmi povedenou sezónu. Leicester se tradičně opírá o střeleckou produktivitu Jamieho Vardyho, jenž v lize zatím nasázel šest branek.
     
    Úvodní sestavy:

    West Ham United: Hart – Zabaleta, Reid (C), Ogbonna, Cresswell – Obiang, Kouyaté – Arnautović, Lanzini, Masuaku – Carroll.
    Náhradníci: Adrián – A. Ayew, E. Fernandes, Noble, Quina, Rice, D. Sakho.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Maguire, Morgan (C), Fuchs – Iborra, Ndidi – Gray, Mahrez, Albrighton – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Dragović, Chilwell, Iheanacho, A. King, Slimani, Okazaki..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Také Kladiváři se poprvé seznámili s balóne, a dokonce si vybojovali hned tři autové vhazování. Zabaleta se nyní k jednomu připravuje.
     
    4
    Lanzini se pokoušel propasírovat balón na Kouyatého, posléze se k centru odhodlal Zabaleta. Míč ale prolétl nad hlavama všech zúčastněných.
     
    5
    Schmeichel odkopl balón na Mahreze, jenž neměl v hlavičkovém souboji proti robustnímu Kouyatému nárok. Lišky se ale přeci jenom dostali k míči.
     
    6
    Pravý obránce Simpson si nekomplikoval život a balón raději poslal zpět ke svým obranným kolegům. Míč putuje z nohy na nohu.
     
    7
    V úvodu tohoto klání sledujeme nespočet osobních soubojů ve středu hrací plochy. Ani jeden z celků se nemůže dostat k přesnější kombinaci.
     
    8
    West Ham se po Vardyho faulu dostal k rozehrávce standardky z vlastní poloviny. Padající balón směřoval na Carolla, který se k hlavičce vůbec nedostal.
     
    8
    Na zemi se ještě ocitl Masuaku, jehož pád hlavní arbitr ale ignoroval. Hostující brankář si tak staví balón k odkopu od své branky.
     
    8
    Leicester právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Vše začalo autovým vhazováním, Vardy dokázal propasírovat přízemní centr na MARCA ALBRIGHTONA, který ránou k tyči propálil Harta.
    8. Marc ALBRIGHTON - 0:1
     
    9
    Na první branku dnenšího utkání jsme nečekali ani deset minut. Lišky udeřili hned ze své první příležitosti a na tahu jsou tak domácí.
     
    10
    Další nakopávaný balón směřoval na rychlonohého Vardyho, který ale vycítil, že míč nezastihne. Ogbonna tak zvolil zpětný odkop k půlící čáře.
     
    11
    Po tečované přihrávce se Cresswell dostal k autu, který sice poslal na Kouyatého, ten ale míč nedokázal udržet. Hosté velmi dobře napadají.
     
    12
    Velmi dobře vystoupil z obranné linie Ogbonna, jenž tímto zákrokem založil kontr svého celku. Zabaletovi na pravé straně ale chybělo několik kroků.
     
    13
    Simpson se pokusil narazit Grayovi, jenže u míče byl jako první domácí Cresswell. Leicester nyní uklidňuje poněkud rozhárané minuty utkání.
     
    14
    S míčem se seznámili také defenzivní středopolaři hostujícího celku. Míč následně putoval z kopačky Graye na Fuchse.
     
    15
    Po individuálním počínání úvodního střelce tohoto utkání zahrávali Lišky první rohový kop. Načechraný centr ale odvrátil připravený Arnautović.
     
    16
    Ještě před odehráním míče se ale pískal útočný faul jednomu z hostujících hráčů a místo odkopu od branky, bude Hart vykopávat poblíž rohového praporku.
     
    17
    Obiang poslal hlavičkou balón pouze do území hostů, kde číhal mrštný Mahrez. Alžírský špílmachr zvolil pouze zpětnou přihrávku na Morgana.
     
    18
    Z levého křídla se pokusil o centrovaný balón Albrighton, jeho pokus ale přeletěl obranu domácích. Gray i přesto zatleskal svému kolegovi.
     
    19
    Po delší době se nám připomněl také Arnautović, který to měl zády brance ale hodně těžké. Početný roj hráčů v modrém ho odzbrojil.
     
    24
    Vardy nyní využil své rychlé nohy a i s pořádnou dávkou štěstí se dostal až před Harta. Na poslední chvíli ho ale zakřižoval jeden z protihráčů.
     
    25
    Lišky si tak vybojovali rohový kop, který na přední tyči odvrátil Carroll. Následná rána Fuchse vystoupala vysoko nad branku.
     
    26
    Ogbonna zkoušel dalekonosným pasem najít Arnautovič, což se mu podařilo. Rakouský forvard hlavou sklepl Lanzimu, který daleko nedošel.
     
    27
    Gray evidentně nestíhal Masuakua a těsně před pokutovým územím musel sáhnout k nedovolenému zákroku. Lanzini zřejmě zkusí štěstí z přímého kopu.
     
    28
    Byl to opravdu argentinský středopolař, který poslal do šestnáctky hodně nepříjemný centr. Schmeichel reagoval na poslední chvíli.
     
    29
    Kladiváři začínají bušit do svého soupeře. Před malým momentem si to k šestnáctce namířil Cresswell, jehož úprk musel faulem přerušit Simpson.
     
    30
    I k této standardce se postavil Lanzini, jehož střílený centr si našla rukavice Schmeichela. Dánský brankář neměl zrovna obtížnou práci.
     
    31
    Hosté dokázali ukořistit balón a poté předvedli to, v čem jsou jako doma. Rychlý kontr táhl Mahrez, jenž po krátkém driblinku vypálil pouze do Harta.
    31. Mahrez pálil pouze doprostřed.
     
    32
    Nehrálo se zrovna minutu, neboť jeden z fotbalistů měl zdravotní komplikace. Na nic vážného to ale nevypadalo a pokračuje se ve hře.
     
    33
    Pravý obránce Simpson si jako adresáta chtěl vybrat Iborru, který se na poslední chvíli hnul na opačným směrem. Posléze fauloval zkušený Morgan.
     
    34
    Do šestnáctku Leicesteru létá jedna standardka za druhou. Tentokráte balón doskákal hned k prvním bránícímu hráči, který balón odkopl.
     
    35
    Obranná činnost Lišek je zatím ukázková. Navíc se hosté často dostávají do rychlých kontrů. Právě po jednom z nich centroval z levé strany Vardy, který ale nenašel nikoho ze svých kolegů.
     
    36
    Simpson nalezl na hranici vápna Iborru, který zasekl balón, následná přihrávka na Mahreze ale byla už zbytečná. Naopak domácí zakládají kontr...
     
    37
    Ten zpočátku nevypadal vůbec špatně. Kladiváři se v jednu chvíli dostali i do přečíslení, které vyřešili prachbídně. Schmeichel nemusel ani zasahovat.
     
    38
    Gray se dokázal s trochou štěstí dostat za Zabaletova záda, další protihráč už ho ale poslal k zemi. Dle výroku sudího to bylo v rámci pravidel.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    40
    Velmi důležitý zákrok vytasil zadák Simpson, jehož odvrácení míče dost možná zachránilo Schmeichela. Na zakončení byla totiž připravena hned dvojice protihráčů.
     
    41
    Akce ještě pokračovala a dánský brankář měl další práci. Slaboučký centr ale skončil v jeho náruči a jeho kolegové tak může přelézt obrannou polovinu.
     
    42
    Po delší době zahrozili hosté. Vardy zalepil balón a po navedení na pravou nohu zamířil pár čísel vedle vzdálenější tyče.
    42. Vardy nedokázal zamířit přesně.
     
    45
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom vyrovnávají! Na rohový kop si naskočil CHEIKHOU KOUYATÉ, který tak trochu kostrbatým způsobem dokázal dopravit balón za Schmeichela.
    45. Cheikhou KOUYATÉ - 1:1
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl hned dvě branky. O tu první se postaral po necelých deseti minutách hry hostující Albrighton, jenž po zpětné přihrávce zamířil mimo Hartův dosah. Kladiváři poté zvýšili stupeň aktivity a vyrovnávací branka přišla na samotném konci poločasu. Rohový kop dokázal zužitkovat Kouyaté, který tak srovnal stav utkání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu si to Mahrez namířil po pravém křídle a jeho driblink překazil až Masuaku. Hlavní sudí uviděl v tomto souboji nedovolený zákrok.
     
    49
    Rozehrávky se chopil pochopitelně sám faulovaný, který ale našel pouze hlavu protihráče. Kladiváři neměli s tímto volným kopem žádný problém.
     
    50
    Simpson musel u postranní čáry rychle jednat a krkolomným odkopem nakonec poslal balón na opačnou stranu hrací plochy.
     
    51
    Doposud hodně nenápadný Arnautovič si počkal na seběhnutí Zabalety, jehož centr srazil za čáru jeden z vracejících se protivníků.
     
    52
    Rohový kop mířil do podobného prostoru, jako u vyronávací branky. Tentokráte byli úspěšnější hosté, kteří vyhráli přetlačovanou o balón.
     
    53
    Po delší době jsme se dočkali zakončení Lišek. Z dálky to zkusil Iborra, jehož rána bez přípravy neměla gólové parametry.
     
    54
    Iniciativu utkání nyní přebrali hostující hráči, kterých je momentálně plné hřiště. Leicester to povětšinu času zkouší křídelním prostorem.
     
    55
    Simpson zkoušel nahrát k půlící čáře Vardymu, který byl ale napadán. Anglický kanonýr proto nepokoušel nic vážného a pouze vrátil míč odesílateli.
     
    56
    Kousek od autové čáry to s agresivitou přehnal Kouyaté. Střelec vyrovnávací trefy je opačného názoru, avšak sudí nařizuje standardku.
     
    57
    Kouskování hry pokračuje. Ogbonna tak dlouho okopával Mahreze, až mu byl odpískán faul. Domácí zadák ale správně nedal nebezpečnému Mahrezovi žádný prostor.
     
    58
    Hartův nákop směřoval na urostlého Carrolla, který ani tentokráte nedokázal zvítězit v hlavičkovém souboji. Tentokráte byl úspěšnější Ndidi.
     
    59
    K odraženému míči se ale dostal Masuaku, jenž si to přímočarým způsobem namířil k vápnu. Tam jeho prudká přihrávka našla pouze Schmeichela.
     
    60
    Tohle už bylo nebezpečnější! Masuaku opět nastartoval své rychlé nohy a posléze vypálil po zemi. Schmeichel si s jeho pokusem dokázal poradit.
    60. Masuaku pálil do Schmeichela.
     
    61
    Časomírá se nám dostala přes šedesátou minutu, což znamená, že i po hodině hry panuje vyrovnaný výsledek. Do konce ale zbývá ještě dostatek času.
     
    62
    Na zeleném pažitu se nyní povaluje Arnautovič, který zřejmě bude muset být střídán. Rakouský křidelník je momentálně v péči lékařů.
     
    63
    Tak zatím asi ani hlavní trenér Moyes neví. Arnautovič se snaží rozhýbat svojí bolístku, nadcházející minuty rozhodnou o jeho osudu.
     
    64
    Cresswellovo autové vhazování nalezlo Masuaka, jenž nedokázal procedit balón přes Simpsona. Lanzinho centr naopak zakončoval Carroll nad branku.
     
    68
    Dnešní výkon Kladivářů jednoznačně dokumentuje herní trápení od začátku letošního ročníku. West Ham jakoby nevěděl, co má vlastně hrát.
     
    69
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Marko Arnautović, přichází André Ayew.
     
    70
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Ben Chilwell.
     
    71
    Celkově sledujeme poměrně nezáživné utkání, které nenabízí moc gólových příležitostí. Spíše jsme svědky taktické bitvy.
     
    72
    Mezitím se nám Lanzini ujal další rozehrávky standardní situace, který dopadla pouze na hlavu Simpsona. Standardky nejsou žádnou hrozbou.
     
    73
    Zabaleta tak dlouho čekal se svým autovým vhazováním, až se mu vůbec nepovedlo. Velezkušený zadák tak věnoval aut soupeři.
     
    74
    Liškám jakoby tento výsledek naprosto stačil. Hosté se totiž nikam příliš neženou a spíše si přihrávají na vlastní polovině hřiště.
     
    75
    Před malým momentem vletěl Obiang loktem do Graye, který tento střet nese hodně těžce. Hlavní sudí ale asi nebude tasit žlutou výstrahu.
     
    76
    Na útočný výlet se vydal stoper Maguire, který s míčem urazil slušnou vzdálenost. Nakonec dokázal vybojovat faul, neboť se provinil Zabaleta.
     
    77
    A je tu další přerušení. Po centrovaném balónu se v šestnáctce srazila dvojice Morgan – Kouyaté a hůře to snáší druhý jmenovaný.
     
    78
    Tak konečně i domácí středopolař se postavil na své končetiny a brzy se bude hlásit zpět do hry. Mezitím je Hart připraven se svým výkopem.
     
    79
    Lanzini poslal hezkou přihrávku na Ayewa, který se po přebrání míče ocitl na zemi. Z opakovaného záběru jsme si všimli hereckého představení.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Demarai Gray (Leicester City).
     
    79
    Žlutou kartu dostává André Ayew (West Ham United).
     
    80
    Oba celky se sice snaží vstřelit rozhodující branku, nicméně stále naráží na velmi dobře fungující obrany soupeře. Nyní je na tahu hostující celek.
     
    81
    Celkem nenápadný Gray nepochodil s driblinkem na levé straně, naopak čistým způsobem jednal Cresswell. Časomíra se už dostala do závěrečné desetiminutovky.
     
    82
    Iborra dlouho nevědl, co s míčem a nakonec ho poslal pouze na nohu Reida. Kladiváři ale rychle přišli o míč a další centr tentokráte doletěl až do zámezí.
     
    83
    Zhruba čtyřicet metrů od branky zahrávali domácí fotbalisté volný kop. Tradiční exekutor Lanzini našel pouze hlavu Iborry.
     
    84
    Gray ukořistil balón a mohl se řítit do rychlého protiútoku. V první fázi to sice vypadalo nadějně, anglický křidelník ale přihrával Chilwellovi na paty.
     
    85
    Reid šel po centrovaném míči hodně neohroženě a při dopadu dokonce přišlápl hlavu spoluhráči Carrollovi. Domácí forvard ale ale vpořádku.
     
    89
    Brzy se nám rozeběhne nastavený čas a na jakoukoliv změnu skóre to nevypadá. Stále ale ještě zbývá několik minutek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    90+1
    Lanzini szahrával hned dva rohové kopy a nebezpečný byl zejména ten druhý. Ayew zakončoval nůžkami a jeho pokusu moc nechybělo.
     
    90+2
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Islam Slimani.
     
    90+3
    Poslední minuty patří jednoznačně Kladivářům, který zamknuli svého soupeře. Ten se soustředí spíše na defenzivní činnost.
     
    90+4
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Arthur Masuaku, přichází Diafra Sakho.
     
    90+5
    Běží nám poslední dvě nastavené minuty. Na hřišti se neděje nic zajímavého a utkání zřejmě skončí remízou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní nezáživné utkání nakonec končí remízou 1:1 a oba celky si tak připisují po bodu. Sledovali jsme velice vyrovnané klání, které bylo velmi chudé na hezké fotbalové momenty. Možná to bylo zapříčeněné i postavením v tabulce, přičemž se setkaly celky ze spodní poloviny tabulky.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:11. (22:53:39)

    David Suchý

    Branky: 45. Kouyaté (Lanzini) – 8. Albrighton

    Karty:   79. A. Ayew (WHU) – 79. Gray (LEC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:11.
    West Ham United: Hart – Zabaleta, Reid (C), Ogbonna, Cresswell – Obiang, Kouyaté – Arnautović (69. A. Ayew), Lanzini, Masuaku (90+4. D. Sakho) – Carroll.
    Náhradníci: Adrián – A. Ayew, E. Fernandes, Noble, Quina, Rice, D. Sakho.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Maguire, Morgan (C), Fuchs – Iborra, Ndidi – Gray (90+2. Slimani), Mahrez (70. Chilwell), Albrighton – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Dragović, Chilwell, Iheanacho, A. King, Slimani, Okazaki.
    thejrc.org