Belenenses – Chaves 0:1 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
0:1 (0:1)
GD Chaves
Pátek 24.11.2017, 21:30 • Estádio do Restelo, Lisabon • Portugalská Primeira Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (23:36:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:27.
     
    Je dobojováno! Pár stovek fanoušků na rozlehlém stadionu sledovalo ve druhé půli vytrvalou převahu Belenenses, které na první velkou šanci čekalo až do závěru zápasu, kdy těsně vedle hlavičkoval Caeiro. Zbytečné vyloučení Yebdy pak zbylé domácí hráče rozhodilo a poslední minuty už Chaves zvládl, čímž si zajistil třetí výhru v sezóně. O té na samotném konci první půle z přímého kopu rozhodl Matheus Pereira. Hosté slaví druhou výhru v řadě a velký posun na osmé místo, Belenenses vinou třetí prohry z posledních čtyř zápasů zůstává sedmé a čelo tabulky mu opět o něco odskočí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Vyloučení Yebdy domácí snahu výrazně otupilo. Nastavený čas zvládá Chaves na jedničku, i když některé situace neřeší moc dobře. To platilo i o posledním centru Pedra Tiby, jemuž se nabízeli hned tři spoluhráči.
     
    90+4
    Elhouni se neúspěšně snažil ve vápně utančit Geraldese. Hosté nakonec přenesli hru napravo, odkud ale nepřiletěl žádný nebezpečný centr.
     
    90+3
    Jeden z hostů potáhl míč o několik desítek metrů. Proti několika málo obráncům zvolil křižnou střelu zpoza vápna, ale ta netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    90+2
    Čas na vstřelení vyrovnávající branky Belenenses ještě má. Sudí totiž nastavují hned pět minut nad rámec základních devadesáti.
     
    90+1
    Bernardo Dias si díky zákroku Platinyho rohový kop zopakoval, ani napodruhé ale nic nevymyslel, když nasměroval balón přesně do rukavic Filipeho.
     
    90
    O žlutou kartou si hlasitě říká i Jefferson, jenž zaznamenal minimálně pátý faul. Následoval domácí nákop a rohový kop, před kterým se konečně ozývají také fanoušci.
     
    89
    Hosté zaútočili do nezformované obrany. Platinyho tečovaný pokus byl hodně nepřesný a Chaves pak ztratil balón pár sekund po rozehrávce nařízeného rohu.
    87. Červená karta po 2. žluté pro Yebdu
     
    87
    Velká komplikace pro domácí plány na vyrovnání! Hassan Yebda šel oběma nohama napřed a za faul na Platinyho viděl druhou žlutou kartu, kvůli které musí bez náhrady předčasně opustit hřiště.
     
    86
    Vianovi tentokrát uskočil míč k Furlanovi. Zpět na domácí stranu pak získal míč Yebda a ofenziva Belenses tak může pokračovat.
    85. Tiago Caeiro (BLN)
     
    85
    Aktivní Viana si na pravé straně seběhl pro přihrávku do volného prostoru a výborně odcentroval. Hlavička Tiaga Caeira pak proletěla jen pár centimetrů okolo levé tyče Filipeho brány.
     
    84
    Florent Hanin si po přenesení hry k levé autové čáře pomohl zpracovat skákající míč rukou. Chaves o něj po rozehrávce o dvakrát přišel a pokračuje v poctivé defenzivě.
     
    83
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Jorginho.
     
    82
    Bernardo Dias byl autorem snad první kolmé přihrávky do nebezpečného prostoru. Jeho spoluhráč zprava nabízel míč do šestnáctky, ale tou proletěl bez jakéhokoliv zakončení.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Matheus Pereira

    Karty:   19. Ahman-Persson (BLN), 46. Yebda (BLN), 78. A. Geraldes (BLN) – 23. Paulinho (CVS), 54. Jefferson (CVS)   87. Yebda (BLN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:27.
    CF OS Belenenses: Muriel – A. Geraldes, G. Silva, Tomás, Hanin – Viana, Ahman-Persson (58. Caeiro), Yebda, Roni (46. B. Dias) – Maurides, Fredy (67. Rosa).
    Náhradníci: Mendes – Caeiro, Cleylton, Chaby, B. Dias, Rosa, Saré.

    GD Chaves: Filipe – Paulinho, D. Duarte, Maras, Rúben (71. Furlan) – Tiba, Jefferson, Bressan – Davidson (59. Elhouni), Platiny, Matheus Pereira (83. Jorginho).
    Náhradníci: Novo – Conceicao, Elhouni, Jorginho, Perdigao, Patrao, Furlan.

    Rozhodčí: Capela – Brás, Jesus
    thejrc.org