Hannover – Stuttgart 1:1 (kon.)
konec
Hannover 96
1:1 (0:1)
VfB Stuttgart
Pátek 24.11.2017, 20:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Bundesligy. Společně se dnes podíváme na duel mezi Hannoverem a Stuttgartem. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Vfb Stuttgart

    Stuttgart v dosavadních dvanácti kolech vybojoval šestnáct bodů a zatím mu patří jedenáctá pozice. Dnešní hostující celek se trápí hlavně v ofenzívě. Dosud totiž vsítil jen dvanáct branek. V šesti duelech na hřišti soupeřů však Stuttgart nevybojoval ani bod a dokonce inkasoval třináct branek! V minulém kole si ale před domácím publikem vyšlápl na Dortmund, který porazil 2:1! V posledních pěti duelech navíc Stuttgart třikrát vyhrál.
     
    Hannover 96

    Hannover se po skvělém vstupu do sezóny začíná v posledních týdnech poněkud trápit. Aktuálně má na svém kontě osmnáct bodů a patří mu osmá pozice. Na třetí Lipsko však ztrácí pouhé tři body. Hannover se letos spoléhá hlavně na Harnika, který už vsítil pět branek. Poslední dva duely však Hannover prohrál. V minulém kole dokonce prohrál 4:0 na půdě trápících se Brém.
     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Tschauner – Sorg, Sané, Anton – Korb, Bakalorz, Schwegler, Ostrzolek – Bebou, Harnik (C), Klaus.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Benschop, Füllkrug, Hübner, Karaman, Schmiedebach.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner (C), Emiliano Insúa – Brekalo, Asano, Özcan.
    Náhradníci: Grahl – Ailton, Aogo, Grgic, Mangala, E. Ofori, Terodde.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Neitzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Hannover bude hrát v červeném, zatímco Stuttgart nastupuje v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Stuttgart obstaral výkop do dnešního utkání. Souboj nováčků odstartoval Baumgartlův nákop podél levé postranní čáry, ale nikdo v bílém jeho pobídku nezastavil.
     
    2
    Stuttgart se poprvé během utkání tlačil do pokutového území. Emiliano Insúa se snažil uvolnit útočníka Asana, jenže obránce Salif Sané míč nekompromisně odkopl.
     
    3
    Stuttgart vstoupil do utkání velmi aktivně. Hosté ještě Hannoveru prakticky nepůjčili balón a tlačí se do útoku. Berkay Özcan si neporadil se zpracováním a vybojoval jen aut.
     
    4
    Ihlas Bebou si skvěle zpracoval vysokou přihrávku na polovinu hostujícího celku, krásně se otočil kolem jednoho z obránců, jenže jeho skákavý pokus minul branku.
     
    5
    Oliver Sorg skvěle vypomohl domácí defenzívě a Hannover ihned rozjel další útok. Matthias Ostrzolek obdržel přihrávku na levou stranu, jenže nestačil odcentrovat.
     
    6
    Berkay Özcan se krásnou kličkou na levém křídle zbavil obránce, přenechal míč Gentnerovi, jež ihned centroval na malé vápno, jenže nikdo v bílém se nedostal k zakončení.
     
    7
    Andreas Beck se v blízkosti rohového praporku dostal k prudké přihrávce a ihned vyslal prudký přízemní centr do pokutového území. Nikdo v bílém však nezakončil.
     
    8
    Na druhé straně poslal Waldemar Anton krásný centr na malé vápno, kde číhal Harnik, jenže domácí kanonýr přihrávku netrefil a z následné dorážky daroval Zielerovi snadný zákrok.
     
    9
    Marvin Bakalorz dostal prostor ve středu hrací plochy a ihned vyslal kolmici na Harnika. Domácí útočník sice svedl souboj s obráncem, jenže míč nezískal.
     
    10
    Berkay Özcan vykouzlil nádhernou přihrávku do pokutového území. Za míčem sprintoval Asano, jenže důrazný obránce Salif Sané jej rozhodil skvělou hrou tělem.
     
    11
    Zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Stuttgart je v jeho úvodu velmi aktivní, jenže obrana Hannoveru působí kompaktním dojmem a nepouští hosty do šancí.
     
    12
    Emiliano Insúa se na polovině Hannoveru prodral ke skákavému míči, navedl si jej na hranici pokutového území, ale pravačkou trefil jen obránce.
     
    13
    Salif Sané se skvěle natlačil před Asana, kterému nedal v hlavičkovém souboji sebemenší šanci úspěch. Domácí mohou uklidnit hru kombinací na vlastní polovině.
     
    14
    Takuma Asano vybojoval míč u rohového praporku, předal jej Brekalovi, který však nedokázal obejít Saného. Domácí stoper hraje v úvodu s obrovským přehledem.
     
    15
    Timo Baumgartl se natlačil před rozběhnutého Bakalorze a včasným skluzem jej připravil o míč. Domácí fotbalista se sice zlobí, ale nedovolený zákrok se nepíská.
     
    16
    Emiliano Insúa vyslal krásný centr do pokutového území. Salif Sané se natlačil před Brekala a raději odhlavičkoval míč na rohový kop.
     
    17
    Andreas Beck se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, jenže centr se mu vůbec nepovedl a jeho vysoká pobídka skončila v rukavicích Tschaunera.
     
    18
    Josip Brekalo vletěl s míčem do pokutového území a zpětnou přihrávkou oslovil Asana. Druhý jmenovaný pohotově vystřelil, jenže trefil jen prostor, kde byl Philipp Tschauner.
     
    19
    Timo Baumgartl chtěl rozehrát z vlastní poloviny, jenže jeden z domácích útočníků jej při napadání rozehrávky fauloval a poslal jej k zemi. Stuttgart bude rozehrávat.
     
    20
    Ihlas Bebou táhl akci Hannoveru po levé straně, jenže krátkou kličkou na levé straně odevzdal míč jednomu z obránců. Domácí se v ofenzívě trápí.
     
    21
    Emiliano Insúa táhl rychlý protiútok Hannoveru po levém křídle, jenže uspěchal centr do pokutového území a míč prakticky odevzdal zadákům Hannoveru.
     
    22
    Julian Korb si v souboji na polovině hrací plochy pomohl faulem na Brekala, kterého loktem zasáhl do obličeje. Stuttgart může znovu zaútočit.
     
    23
    Matthias Ostrzolek dostal přihrávku do těžké pozice. Domácí hráč si jej skvěle zpracoval a pohotově rozehrál. Jeho vysokou přihrávku však zastavil obránce Stuttgartu.
     
    24
    Emiliano Insúa se na levé straně pokutového území znovu prodral k odcentrování do pokutového území. Jeho pobídku trefil Asano, ale jeho hlavička mířila dobré tři metry vedle branky.
     
    25
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart se po chybě domácího brankáře dostává do vedení! Christian Gentner si navedl míč do střelecké pozice a vyslal přízemní střelu. Jeho ránu však Philipp Tschauner vyrazil jen před sebe a TAKUMA ASANO míč doklepl do branky!
    25. Takuma ASANO - 0:1
     
    27
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Za ostrý skluz na polovině hřiště si ji vykoledoval Andreas Beck.
     
    28
    Asano se hlavou snažil prodložit vysokou přihrávku na polovinu Hannoveru, ale Salif Sané míč zastavil před rozběhnutým Brekalem.
     
    29
    A další žlutá karta na straně Stuttgartu! Za faul na Saného ji vyfasoval Berkay Özcan.
     
    30
    Josip Brekalo operoval s míčem u rohového praporku na polovině Hannoveru. Hostující křídelník chtěl obejít Sorga, jenže domácí zadák mu míč ukopl do autu.
     
    31
    Stuttgart zahrával rohový kop. Berkay Özcan vymyslel zajímavý centr na malé vápno, kam si nabíhal Holger Badstuber, jenže přes pozorného obránce se nedostal k hlavičce.
     
    32
    Takuma Asano krásnou patičkou uvolnil Ozcana, který si míč připravil na pravačku, jenže jeho střelu na zadní tyč zlikvidoval Philipp Tschauner dobrým zákrokem!
    32. Özcanova rána na zadní tyč
     
    33
    Stuttgart v prvním poločase zcela dominuje dění na hrací ploše. Hosté se znovu drali do otevřené obrany Hannoveru, ale Andreas Beck si míč ukopl daleko od nohy.
     
    34
    Ihlas Bebou si na levé straně pokutového území nachystal míč na pravačku a nadýchaným centrem našel Harnikovu hlavu. Domácí útočník v pádu minul branku.
     
    35
    Salif Sané rozehrával přímý kop Hannoveru. Jeho nákop směřoval na Ostrzolka, jenže domácí fotbalista si v souboji s obráncem pomohl zatažením za dres.
     
    36
    Hannover zahrával ještě jeden přímý kop, tentokrát z výhodnější pozice. Jeho exekuce se chopil Felix Klaus, jenže brankář Ron-Robert Zieler jeho pokus bez problémů vyrazil na roh.
     
    37
    Pirmin Schwegler vyslal od rohového praporku vysoký centr na malé vápno, jenže Sané se přes jednoho z obránců nedostal k hlavičce. Je z toho pouze další roh.
     
    38
    Mohlo být vyrovnáno! Po centru od rohového praporku se k míči dostal Felix Klaus, jenže z otočky nechal vyniknout fantastického brankáře Stuttgartu!
     
    39
    Po krátké odmlce se do dalšího útoku valil Stuttgart. Takuma Asano vymyslel krásnou kolmici mezi obránce, jenže Josip Brekalo stál v době přihrávky v ofsajdu.
     
    40
    Pavard fauloval v blízkosti pokutového území, nabídl domácím přímý kop a navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    41
    Rozehrávky přímého kopu se zhostil Pirmin Schwegler, jenže jeho technickou střelu zastavila čtyřčlenná zeď. Hannover si musí počkat na další šanci.
     
    42
    Takuma Asano sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu Hannoveru. Hostující útočník míč sice dohnal na hřišti, ale už nedokázal odcentrovat.
     
    43
    Emiliano Insúa vyslal prudkou přihrávku na polovinu domácího celku. Za míčem sprintoval Josip Brekalo, ale jeden z domácích obránců pohlídal jeho náběh.
     
    44
    Andreas Beck vybojoval míč na polovině Hannoveru, ale důrazný Ihlas Bebou jej díky skvělé poziční hře připravil o míč a rozjel akci Hannoveru.
     
    45
    Ihlas Bebou chtěl překvapit obranu Stuttgartu vysokým obloučkem za obranu, nicméně nikdo v červeném dresu na jeho přihrávku nedosáhl. Hosté už první poločas podle všeho dohrají s naprostým přehledem.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Do šaten odcházejí spokojenější fotbalisté Stuttgartu. Hosté byli v úvodní pětyčtyřicetiminutovce aktivnějším celkem a využili hned svou první šanci. Po chybě domácího brankáře uklidil míč do sítě Takuma Asano ! Další šanci měl Berkay Özcan, ale jeho pokus na zadní tyč Philipp Tschauner. Na druhé straně mohl vyrovnat Klaus, nicméně jeho pokus z otočky zlikvidoval brankář.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Niclas Füllkrug.
     
    47
    Niclas Füllkrug na polovině hrací plochy zastavil rodící se akci Stuttgartu a fauloval. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před sebou a odpískal faul.
     
    48
    Emiliano Insúa si zpracoval míč na pravé straně hrací plochy a okamžitě vykouzlil nadýchaný centr do pokutového území. Jeho centr ale nezasáhl nikdo v bílém.
     
    49
    Julian Korb chtěl procedit míč mezi obránce na pravé straně hrací plochy. Jeden z nich však vystoupil proti míči a jeho pobídku zneškodnil.
     
    50
    Felix Klaus se s míčem u nohy prohnal na polovinu Stuttgartu a poslal prudkou přihrávku na jednoho ze spoluhráčů. Matthias Ostrzolek poté vypálil, ale minul branku.
     
    51
    Takuma Asano se natlačil mezi trojici hráčů v červených dresech. Hostující fotbalista si míč skvěle pokryl tělem, ale poté si pomohl faulem a vidí žlutou kartu.
     
    52
    Felix Klaus se krásnou patičkou uvolnil na levé straně hrací plochy a ihned odcentroval do pokutového území. Do jeho pobídky se opřes Ostrzolek, jemuž střela nesedla.
     
    53
    Oba trenéři jsou až na hranici svých vymezených sektorů a aktivně udílejí svým svěřencům další pokyny. Stuttgart po přestávce pokračuje v aktivní hře.
     
    54
    Asano táhl akci hostů do otevřené obrany Hannoveru. Autor dosud jediné branky dnešního utkání předal míč Brekalovi, který pálil nad branku.
     
    55
    Felix Klaus se krásnou kličkou na polovině soupeře zbavil obránce, jenže míč mu po kličce uskočil daleko od nohy a domácí hráč už nestačil rozehrát.
     
    56
    Berkay Özcan dotíral na pomalého obránce domácího celku. Oliver Sorg naštěstí pro Hannover využil svůj náskok a stačil balón zahrát do zámezí.
     
    57
    Další žlutá karta na straně Stuttgartu! Holger Badstuber poslal k zemi Klause a je zaslouženě odměněn.
     
    58
    Ihlas Bebou dostihl přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže zpětnou kličkou se neotočil kolem obránce a vybojoval pouze další vhazování.
     
    59
    Hannover zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Klaus, jehož přízemní střela proskákala k pravé tyči, nicméně brankář Ron-Robert Zieler byl připraven.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Stuttgart stále dominuje dění na hrací ploše. Hosté hrají s míčem na polovině Hannoveru a domácí nepouštějí do šancí.
     
    61
    Domácí celek zahrával rohový kop. Pirmin Schwegler vyslal centr vnějším nártem, jenže jeden z dobře postavených obránců míč odkopl do autu.
     
    62
    Berkay Özcan hlavou prodloužil míč na polovinu domácího celku, jenže nikdo z fotbalistů v bílém se k jeho pobídce nedostal. Hannover může zaútočit.
     
    63
    Sané dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, přirpavil si míč na střelu a levačkou v pádu orazítkoval tyčku!
    63. Saného střela do tyče
     
    64
    Takuma Asano si nabíhal na prudkou přihrávku z levé strany. Japonský fotbalista se po míči natahoval, ale balón mu utekl mimo hrací plochu.
     
    65
    Hannover zahrával další rohový kop. Tentokrát se domácímu celku rozehrávka vůbec nepovedla a důrazný stoper Badstuber odkopl míč daleko od branky.
     
    66
    Rohového kopu se dočkal i Stuttgart. Christian Gentner si na centr naskočil na malém vápně, jenže jeho hlavička skončila na horní síti.
     
    67
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Dennis Aogo.
     
    68
    Stuttgart už se brání pouze pomocí dlouhých odkopů na polovinu domácího celku. Hlavně Holger Badstuber si s tím hlavu příliš neláme a hraje hodně jednoduše.
     
    69
    Oliver Sorg vypomohl ofenzívě domácího celku a dostal se až do zakončení. Rána se mu ale svezla po kopačce a míč prosvištěl daleko od branky.
     
    70
    Emiliano Insúa vymyslel prudkou přihrávku mezi domácí stopera, jenže Takuma Asano nemohl v akci pokračovat, jelikož se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    71
    Stuttgart zahrával další přímý kop. Hosté se tentokrát rozhodli pro rozehrávku do kombince, jenže nikdo v bílém si neřekl o přihrávku do střelecké pozice.
     
    72
    Salif Sané dirigoval rozehrávku domácího celku na polovině Stuttgartu. Nakonec vymyslel přihrávku na pravé křídlo, ale nikdo v červeném se nedostal k odcentrování.
     
    73
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Oliver Sorg, přichází Kenan Karaman.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Simon Terodde.
     
    75
    Pokutový kop pro Hannover! Matthias Ostrzolek byl faulován v pokutovém území a domácí dostávají šanci na vyrovnání!
    75. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    76
    Hannover právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil NICKLAS FULLKRUG a dělovkou do horní části branky vyrovnává na 1:1!
    76. Niclas FÜLLKRUG - 1:1
     
    78
    Stuttgart se ihned po inkasovaní vyrovnávací branky tlačí na polovinu Hannoveru a snaží se najít cestičku do pokutového území. Hannover však brání pozorně.
     
    79
    Hosté se mohli vrátit do vedení! Emiliano Insúa odcentroval do pokutového území, ale jeho centr se odrazil k Aogovi, který z malého vápna poslal míč nad břevno!
     
    80
    Na stadionu nyní panuje parádní atmosféra. Zaplněný stadion tlačí Hannover do útoku a žene domácí fotbalisty za vstřelením rozhodující branky.
     
    81
    Hannover se hnal do otevřené obrany soupeře. Felix Klaus mohl přihrávat na hranici pokutového území, ale zbytečně celou akci zastavil.
     
    83
    Aogo sice dohnal prudkou přihrávku do pokutového území, jenže ve své akci nemohl z důvodu postavení mimo hru pokračovat.
     
    84
    Hosté hrají s míčem na kopačkách a snaží se uklidnit hru. Domácím fanouškům se teď obraz hry vůbec nelíbí, což dávají najevo pískotem.
     
    85
    Domácí se teď nemohou dostat k míči. Stuttgart operoval v blízkosti rohového praporku, jenže hosté nepřesnou přihrávkou darovali domácím vhazování.
     
    86
    A pozor! Julian Korb fauloval v blízkosti pokutového území a nabídl Stuttgartu rozehrávku přímého kopu z hranice pokutového území.
     
    87
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Aogo, jehož centr na zadní tyč přizvedl jeden z domácích fotbalistů mimo dosah hlavičkářů v bílých dresech.
     
    88
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Berkay Özcan, přichází Ailton.
     
    90
    Aogo se hnal do pokutového území a pokusil se překvapit domácího brankáře obloučkem na přední tyč. Jeho pokus však o kousek minul břevno.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Aogo napadal rozehrávku Hannoveru. Skvěle hrající Salif Sané se jej zbavil bleskovou kličkou a pomohl si malou domů. Hannover má čas na poslední atak.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hannover nakonec se Stuttgartem remizoval 1:1 a pro hosty to znamená první získaný bod na hřištích soupeřů v letošní sezóně! Hosté byli aktivnější hlavně v prvním poločase a ve 25. minutě se po chybě domácího brankáře prosadil Takuma Asano. Stuttgart mohl přidat další branku, nicméně Philipp Tschauner svou chybu napravil a vytáhl dobrý zákrok. Po přestávce se do hry dostal také Hannover. Sané sice po hodině hry orazítkoval tyč, jenže patnáct minut před koncem dostal Hannover šanci v podobě pokutového kopu, který proměnil Niclas Füllkrug a stanovil konečný výsledek.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (22:52:00)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 76. Füllkrug (pen.) – 25. Asano

    Karty:   27. Beck (STU), 29. Özcan (STU), 40. Pavard (STU), 51. Asano (STU), 57. Badstuber (STU)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:16.
    Hannover 96: Tschauner (C) – Sorg (73. Karaman), Sané, Anton – Korb, Bakalorz, Schwegler, Ostrzolek – Bebou, Harnik (C) (46. Füllkrug), Klaus.
    Náhradníci: Esser – Albornoz, Benschop, Füllkrug, Hübner, Karaman, Schmiedebach.

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Badstuber, Baumgartl – Beck, Ascacibar, Gentner (C), Emiliano Insúa – Brekalo (67. Aogo), Asano (74. Terodde), Özcan (88. Ailton).
    Náhradníci: Grahl – Ailton, Aogo, Grgic, Mangala, E. Ofori, Terodde.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Neitzel
    thejrc.org