Slovensko – Nizozemsko 0:5 (kon.)
konec
Slovensko
0:5 (0:3)
Nizozemsko
sk Pátek 24.11.2017, 19:00 • Národné tréningové centrum (Senec) • Reprezentace žen
     
    Slovenská ženská futbalová reprezentácia neuspela ani v treťom zápase kvalifikácie na MS 2019. Proti favorizovaným Holanďankám nemali zverenky Zsolta Pakuszu žiaden nárok. Aktuálne majsterky Európy boli jasne lepšie a zaslúžene triumfovali 5:0. Dva góly strelili Miedemová s van der Gragtovou, jeden presný zásah pridala Spitseová. (21:04:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zsolt Pakusza tretíkrát vystriedal pár sekúnd pred záverečným hvizdom. Z trávnika odkráčala Sluková, ktorá prenechala miesto Horváthovej.
     
    90+2
    Holanďanky aj v úplnom závere stretnutia útočia a majú snahu ešte pridať nejaký gól navyše. Slovenky odolávajú zo všetkých síl.
     
    90+1
    Holandsko dalo gól! Favoritky ešte využili nadstavený čas na úpravu skóre. Presný center z pravého krídla našiel hlavu STEPHANIE VAN DER GRAGTOVEJ, ktorá prekonala Korenčiovú.
     
    90
    Napokon uvidíme ešte tri minúty navyše. Slovenský tréner má tak priestor na prípadné tretie striedanie.
     
    89
    Uvidíme, koľko minút pridá hlavná rozhodkyňa z Bieloruska. Duel by už nemusela zbytočne predlžovať, pretože je rozhodnuté.
     
    87
    Slovenské futbalistky dnes zaknihujú tretiu porážku v treťom zápase aktuálnej kvalifikácie. V najbližšom dueli by však mohli uspieť, pretože doma privítajú Severné Írsko.
     
    86
    Na trávniku sa nedeje veľa zaujímavého. Oba tímy čakajú na záverečný hvizd, ktorý definitívne rozhodne o troch bodoch pre Holandsko.
     
    84
    Slovenky stále živia nádej na to, že neutrpia najvyššiu porážku v aktuálnej kvalifikácii. Pripomíname, že Nórkam podľahli vonku 1:6.
     
    83
    Slovenský kouč využil možnosť druhého striedania. V dnešnom stretnutí dohrala útočníčka Maťavkovú, ktorú vymenila Košlabová.
     
    81
    Holandské futbalistky hrajú bago pred slovenskou šestnástkou, ale v zhustenom priestore sa nedokážu presadiť.
     
    79
    Holanďanky tretíkrát v zápase striedali. Z ihriska odišla aktívna Martensová, ktorú nahradila Beerensteynová.
     
    78
    Korenčiová sa naťahovala po kvalitnej strele spoza pokutového územia. Napokon loptu vytlačila na rohový.
     
    77
    V druhom polčase sa hrá takisto iba na polovici slovenského tímu. Domáce futbalistky dostávajú loptu cez stred poľa iba v jedinečných prípadoch.
     
    76
    Holanďankám nevyšiel pokus o dlhý nákop do slovenskej šestnástky. Lopta nemala správny smer ani razanciu.
     
    74
    Korenčiová nepredviedla istý zákrok. Strelu spoza šestnástky síce skrotila v rukaviciach, ale lopta jej takmer prepadla za čiaru.
     
    73
    Na trávniku zostala ležať Slovenka Sluková, ktorá sa dostala do nepríjemného stretu so súperkou. Pokračuje však bez ošetrenia.
     
    72
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte takmer dvadsať minút, ale o víťazovi je rozhodnuté. Holandsko pohodlne kráča za troma bodmi.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 8. Gragtová, 42. Spitseová, 45. Miedemová, 46. Miedemová, 90+1. Gragtová

    Karty:   13. Hollá (SVK)


    Střely na branku: 0:13. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:15. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:4.
    Slovensko: Korenčiová (C) – Hávranová, Bíróová, Bartovičová, Hollá – Hmírová, Šušolová, Mikolajová, Fabová – Sluková, Maťavková.
    Náhradníci: El-Dahaibiová – Haršanyová, Horváthová, Košlabová, Mráziková, Šušková, Vojteková.

    Nizozemsko: Christová – van Lunterenová, Dekkerová, van der Gragtová, Janssenová – Groenenová, Spitseová (C), van de Donková – van de Sandenová, Miedemová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Beerensteynová, Jansenová, Roordová, van der Mostová, van Esová, Zeemanová.
    thejrc.org