Slovensko – Nizozemsko 0:5 (kon.)
konec
Slovensko
0:5 (0:3)
Nizozemsko
sk Pátek 24.11.2017, 19:00 • Národné tréningové centrum (Senec) • Reprezentace žen
     
    Slovenská ženská futbalová reprezentácia neuspela ani v treťom zápase kvalifikácie na MS 2019. Proti favorizovaným Holanďankám nemali zverenky Zsolta Pakuszu žiaden nárok. Aktuálne majsterky Európy boli jasne lepšie a zaslúžene triumfovali 5:0. Dva góly strelili Miedemová s van der Gragtovou, jeden presný zásah pridala Spitseová. (21:04:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zsolt Pakusza tretíkrát vystriedal pár sekúnd pred záverečným hvizdom. Z trávnika odkráčala Sluková, ktorá prenechala miesto Horváthovej.
     
    90+2
    Holanďanky aj v úplnom závere stretnutia útočia a majú snahu ešte pridať nejaký gól navyše. Slovenky odolávajú zo všetkých síl.
     
    90+1
    Holandsko dalo gól! Favoritky ešte využili nadstavený čas na úpravu skóre. Presný center z pravého krídla našiel hlavu STEPHANIE VAN DER GRAGTOVEJ, ktorá prekonala Korenčiovú.
     
    90
    Napokon uvidíme ešte tri minúty navyše. Slovenský tréner má tak priestor na prípadné tretie striedanie.
     
    89
    Uvidíme, koľko minút pridá hlavná rozhodkyňa z Bieloruska. Duel by už nemusela zbytočne predlžovať, pretože je rozhodnuté.
     
    87
    Slovenské futbalistky dnes zaknihujú tretiu porážku v treťom zápase aktuálnej kvalifikácie. V najbližšom dueli by však mohli uspieť, pretože doma privítajú Severné Írsko.
     
    86
    Na trávniku sa nedeje veľa zaujímavého. Oba tímy čakajú na záverečný hvizd, ktorý definitívne rozhodne o troch bodoch pre Holandsko.
     
    84
    Slovenky stále živia nádej na to, že neutrpia najvyššiu porážku v aktuálnej kvalifikácii. Pripomíname, že Nórkam podľahli vonku 1:6.
     
    83
    Slovenský kouč využil možnosť druhého striedania. V dnešnom stretnutí dohrala útočníčka Maťavkovú, ktorú vymenila Košlabová.
     
    81
    Holandské futbalistky hrajú bago pred slovenskou šestnástkou, ale v zhustenom priestore sa nedokážu presadiť.
     
    79
    Holanďanky tretíkrát v zápase striedali. Z ihriska odišla aktívna Martensová, ktorú nahradila Beerensteynová.
     
    78
    Korenčiová sa naťahovala po kvalitnej strele spoza pokutového územia. Napokon loptu vytlačila na rohový.
     
    77
    V druhom polčase sa hrá takisto iba na polovici slovenského tímu. Domáce futbalistky dostávajú loptu cez stred poľa iba v jedinečných prípadoch.
     
    76
    Holanďankám nevyšiel pokus o dlhý nákop do slovenskej šestnástky. Lopta nemala správny smer ani razanciu.
     
    74
    Korenčiová nepredviedla istý zákrok. Strelu spoza šestnástky síce skrotila v rukaviciach, ale lopta jej takmer prepadla za čiaru.
     
    73
    Na trávniku zostala ležať Slovenka Sluková, ktorá sa dostala do nepríjemného stretu so súperkou. Pokračuje však bez ošetrenia.
     
    72
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte takmer dvadsať minút, ale o víťazovi je rozhodnuté. Holandsko pohodlne kráča za troma bodmi.
     
    70
    Je tu ďalšie striedanie, tentoraz na strane Holandska. V zápase skončila Shanice van de Sandenová, jej miesto zaujala Renate Jansenová.
     
    69
    Prichádza očakávané prvé striedanie v slovenskom tíme. Z ihriska odišla Klaudia Fabová, ktorú vymenila Jana Vojteková.
     
    67
    Bíróová výborne zasiahla ležiac na trávniku. Slovenská futbalistka zastavila prenikajúcu Spitseovú na poslednú chvíľu.
     
    66
    Slovenský tréner Zsolt Pakusza zatiaľ vyčkáva s prvým striedaním. Jeho zverenky však majú čo robiť, pretože neustále naháňajú protihráčky s loptou.
     
    64
    Dekkerová zostala úplne voľná na zadnej žrdi. Po rohovom kope vypálila pravačkou, no tesne minula slovenskú bránu.
     
    63
    Slovenky sa počas celého zápasu iba bránia. Musia neustále myslieť na svoje defenzívne povinnosti a poctivo sa vracajú dozadu.
     
    62
    Bartovičová dobre zasiahla v obrane. Prečítala kľučku van de Sandenovej a bez problémov ju obrala o loptu.
     
    61
    Evidujeme prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odchádza Danielle van de Donková, ktorú nahradila Jill Roordová.
     
    61
    Rýchla Martensová zase predviedla svoje individuálne schopnosti. Na ľavom krídle unikla súperkám, ale vo finálnej fáze sa jej nedarilo.
     
    60
    Po hodine hry je rozhodnuté. Holanďanky sú o niekoľko tried lepšie a potvrdzujú, že patria medzi európsku elitu.
     
    59
    Christová sa konečne pozrela na loptu zblízka, pretože sledovala nepresný center Hmírovej z pravého krídla.
     
    58
    van de Sandenová posielala prihrávku do pokutového územia pre Miedemovú, ale pri lopte bola skôr brankárka Korenčiová.
     
    57
    Maťavková dostala loptu na útočnú polovicu ihriska, ale chýbala jej podpora spoluhráčok, takže musela zvoliť prihrávku do šírky.
     
    56
    Holandská brankárka Christová je zatiaľ absolútne bez práce. Za necelú hodinu hry nemusela riešiť ani jednu strelu.
     
    54
    Slovenské futbalistky prehrali v prvom kvalifikačnom stretnutí proti Nórsku o päť gólov. V dnešnom dueli je síce rozdiel medzi tímami menší, no do konca zápasu zostáva ešte veľa času.
     
    53
    Majsterky Európy vybehli zo šatne vo výbornej nálade, pretože od začiatku druhého polčasu jasne prevyšujú slovenský výber.
     
    52
    Rýchla van de Sandenová udržala loptu na hracej ploche, ešte stihla kvalitne odcentrovať, ale Bartovičová dobre zasiahla v defenzíve.
     
    51
    Miedemovej dnešný duel chutí a má na dosah hetrik. Tentoraz sa pretlačila do pokutového územia cez brániacu hráčku, ale zastavila ju Korenčiová.
     
    50
    Slovenky do štyridsiatej minúty odolávali tlaku Holandsko a držali si tesnú jednogólovú stratu. V ostatných momentoch však favoritky spustili ofenzívny uragán.
     
    48
    Korenčiová mala plné ruky práce. Najskôr zneškodnila nebezpečnú strelu Miedemovej zblízka a potom aj pokus Martensovej z diaľky.
     
    47
    Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách. Obaja tréneri ponechali na trávniku základné jedenástky.
     
    46
    Holandsko dalo gól! Neubehla ani minúta druhého dejstva a majsterky Európy štvrtýkrát skórovali. Z rýchleho brejku udrela VIVIANNE MIEDEMOVÁ, ktorá zužitkovala prihrávku van de Sandenovej.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Holandské futbalistky podľa očakávania herne ovládli úvodné dejstvo. Z veľkej prevahy vyťažili tri góly zo štandardiek. Vo ôsmej minúte sa presadila po rohu van der Gragtová, v závere polčasu potom presne namierili Spitseová a Miedemová. Slovenky boli v prvom polčase úplne bez šance a ani nenazreli do šestnástky súperiek.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Holandsko dalo gól! Oranjes opäť skórovali a zase to bolo po štandardke. VIVIANNE MIEDEMOVÁ zostala voľná na zadnej žrdi po rohovom kope a bez problémov prekonala Korenčiovú.
     
    45
    van de Sandenová vnikla do slovenského pokutového územia, ale bola z uhla a naše hráčky zblokovali jej pokus na roh.
     
    43
    Po jednom zo súbojov v strede ihriska zostala ležať na trávniku Patrícia Hmírová, ktorá musela byť napokon ošetrená. Bude však pokračovať v zápase.
     
    42
    Holandsko dalo gól! SHERIDA SPITSEOVÁ prekvapila slovenskú brankárku. Vyzeralo to tak, že zo štandardky bude centrovať do šestnástky, ale napokon napriahla z veľkej diaľky a rozvlnila sieť.
     
    40
    Bartovičová sa dobre vrátila do defenzívy. Prečítala zámer súperky a odvrátila loptu spred slovenskej brány na rohový kop.
     
    39
    Korenčiová opäť uspela vo vzduchu. Loptu schovala v náručí a navyše bola faulovaná, takže Slovenky môžu zaútočiť.
     
    37
    Klaudia Fabová zviedla hraničný súboj v pokutovom území. Slovenka po kontakte spadla na trávnik a pýtala si penaltu, ale hlavná rozhodkyňa to odmietla.
     
    36
    Holandské centrované lopty z ľavej strany nenašli adresátky v pokutovom území. Slovenky nepustili súperky do šance.
     
    35
    Korenčiová predviedla výborný zákrok vo vzduchu. Vyskočila nad všetky holandské hráčky a ukryla loptu v rukaviciach.
     
    34
    Maťavková prekvapila váhajúcu holandskú hráčku v strede poľa, ale po hlavičkovom súboji jej odskočila lopta za čiaru.
     
    33
    Slovenky rozohrávali štandardku z polovice ihriska. Hollá chcela nakopnúť loptu do pokutového územia, ale tam nebola žiadna jej spoluhráčka.
     
    32
    Obraz hry zostáva naďalej nezmenený. Holanďanky pokojne kombinujú na útočnej polovici, no majú pred sebou zhustenú obranu Slovenska.
     
    30
    Sluková dostala dobrú prihrávku do behu, išla do otvorenejšej obrany Holanďaniek, ale rýchlo ju dobehla Spitseová.
     
    29
    Holandské futbalistky majú zápas pod kontrolou a nikam sa neponáhľajú. Držia loptu, otvárajú sa im príležitosti na ohrozenie brány, ale zatiaľ nedokázali pridať druhý gól.
     
    28
    Bartovičová váhala v rozohrávke v pozícii poslednej hráčky. Holanďanka ju takmer obrala o loptu a mohla ísť sama na bránu.
     
    26
    Mimoriadne rýchla Martensová prebehla s loptou od polovice ihriska až do pokutového územia Sloveniek, ale zase zlyhala v koncovke.
     
    25
    Domáce futbalistky zostali pri lopte a mali výhodu autového vhadzovania. Rozohrala ho Hmírová, ale potom prišla rýchla strata.
     
    24
    Slovenky vybehli do rýchleho brejku. Hollá prihrala na pravej strane Hmírovej, ale tá bola vytlačená mimo ideálnej pozície.
     
    23
    Rýchla Martensová neustále hrozí z ľavého krídla. Opäť si loptu potiahla do stredu ihriska, vošla do šestnástky, ale potom minula bránu.
     
    22
    Sledujeme stereotypnú hru na jednu bránu. Holanďanky tvoria, držia loptu v útoku a Slovenky vyčkávajú v defenzíve.
     
    21
    Slovenky v útoku veľmi rýchlo strácajú loptu. Teraz sa snažili o dlhý nákop z vlastnej polovice, ktorý stroskotal na zlom spracovaní.
     
    20
    Momentálne prebieha dvadsiata minúta zápasu. Holanďanky vyhrávajú po presnom zásahu van der Gragtovej a pohodlne kontrolujú priebeh stretnutia.
     
    19
    Holandské futbalistky si veria aj v súbojoch jednej proti jednej. Teraz ukázala sebavedomie Groenenová, ale tú zastavila asi trojica Sloveniek.
     
    17
    Holanďanky sú jednoznačne lepšie vo všetkých herných činnostiach. Slovenky si dokážu vymeniť jednu, dve prihrávky a potom loptu strácajú.
     
    16
    van de Donková dostala veľa miesta na ľavom krídle, pohodlne vošla do slovenskej šestnástky a Korenčiová mala šťastie, že jej strela bola zblokovaná.
     
    15
    Slovenkám sa otvoril priestor na rýchly protiútok, ale Maťavková zbrklo prihrávala na hrot, kde bola jej spoluhráčka osamotená.
     
    14
    Po faule Hollej mali Holanďanky výhodu štandardnej situácie. Slovenky však odpratali loptu z pokutového územia.
     
    13
    Alexandra Hollá bola príliš neskoro v súboji. Išla do riskantného sklzu a doslova skosila Groenenovú. Hlavná rozhodkyňa preto vytiahla žltú kartu.
     
    11
    Slovenky zatiaľ podľa očakávania nestačia na favorizované Holandsko. V doterajšom priebehu zápasu nedokázali podržať loptu na útočnej polovici.
     
    10
    Martensová predviedla rýchle nohy aj dobrú techniku. Z ľavého krídla sa natlačila do šestnástky, ale jej strela skončila v rukavicaich Korenčiovej.
     
    9
    Slovenky po inkasovanom góle dvakrát po sebe chybovali v obrane. Holanďanky sa dostávali do šance, ale v koncovke zaváhali.
     
    8
    Holandsko dalo gól! Hosťujúca reprezentácia rozohrala tretí rohový kop v dnešnom stretnutí. STEPHANIE VAN DER GRAGTOVÁ si nabehla na výborný center a umiestnila loptu hlavou presne k pravej žrdi.
     
    7
    Martensová zostala úplne voľná na ľavej strane, potiahla si loptu k pokutovému územia Slovenska, ale jej center bol zrazený.
     
    6
    Holandsko malo výhodu dvoch rohov za sebou. Korenčiová zle vybehla proti centrovanej lopte, súperky mohli zakončovať do odkrytej siete, ale na bránkovej čiare dobre zasiahla Maťavková.
     
    5
    Obe reprezentácie dnes nastúpili v tradičných dresoch. Slovenky sú kompletne v modrom, Holanďanky v oranžovom.
     
    4
    Sluková chcela hlavičkou vysunúť na krídle rozbehnutú spoluhráčku, ale tá mala proti sebe hneď dvojicu súperiek.
     
    3
    Slovenské futbalistky sa ujali lopty a chceli s ňou ísť dopredu. Ich ofenzívna akcia však stroskotala na polovici ihriska.
     
    2
    Holanďanky pohrozili hneď z prvej útočnej akcie. Lopta sa pohybovala v pokutovom území, ale strela Miedemovej nesmerovala na bránu.
     
    1
    Bieloruská hlavná rozhodkyňa dala pokyn k úvodnému výkopu. Ten mali na starosti holanadské futbalistky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráčky oboch tímov sú už nastúpené na seneckom trávniku. Teraz zaznejú hymny Holandska a Slovenska.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Korenčiová (C) – Hávranová, Bíróová, Bartovičová, Hollá – Hmírová, Šušolová, Mikolajová, Fabová – Sluková, Maťavková.
    Náhradníci: El-Dahaibiová – Haršanyová, Horváthová, Košlabová, Mráziková, Šušková, Vojteková.

    Holandsko: Christová – van Lunterenová, Dekkerová, van der Gragtová, Janssenová – Groenenová, Spitseová (C), van de Donková – van de Sandenová, Miedemová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Beerensteynová, Jansenová, Roordová, van der Mostová, van Esová, Zeemanová.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu kvalifikácie na futbalové majstrovstvá sveta žien v roku 2019. Slovenky privítajú doma európske šampiónky z Holandska.

    Slovensko figuruje po dvoch kvalifikačných zápasoch na poslednom mieste päťčlennej skupiny. Koncom septembra prehralo v Nórsku jednoznačne 1:6 a o mesiac neskôr podľahlo doma Írsku 0:2. Slovenské futbalistky v nabitej konkurencii môžu len teoreticky pomýšľať na postup. Úspechom pre nich však bude akýkoľvek bod či víťazstvo.

    Holandsko je aktuálnym európskym šampiónom a v tejto kvalifikácii na majstrovstvá sveta má jednoznačný cieľ postúpiť. Oranjes zatiaľ odohrali len jediný duel, keď nastúpili proti papierovo najťažšiemu súperovi v skupine. V októbrovom súboji s Nórskom zvíťazili na domácej pôde tesne 1:0 a s troma bodmi sú na tretej priečke skupiny.

    Favoritkami zápasu sú jednoznačne Holanďanky, ktoré by mali dosiahnuť na Slovensku pohodlné víťazstvo. Pred ôsmimi rokmi sa však stretli tieto dve krajiny takisto v kvalifikácii na MS a holandské futbalistky vyhrali doma 2:0 a vonku len 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 8. Gragtová, 42. Spitseová, 45. Miedemová, 46. Miedemová, 90+1. Gragtová

    Karty:   13. Hollá (SVK)


    Střely na branku: 0:13. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:15. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:4.
    Slovensko: Korenčiová (C) – Hávranová, Bíróová, Bartovičová, Hollá – Hmírová, Šušolová, Mikolajová, Fabová – Sluková, Maťavková.
    Náhradníci: El-Dahaibiová – Haršanyová, Horváthová, Košlabová, Mráziková, Šušková, Vojteková.

    Nizozemsko: Christová – van Lunterenová, Dekkerová, van der Gragtová, Janssenová – Groenenová, Spitseová (C), van de Donková – van de Sandenová, Miedemová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová – Beerensteynová, Jansenová, Roordová, van der Mostová, van Esová, Zeemanová.
    thejrc.org