Ostrava – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:1 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 25.11.2017, 18:30 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze slezského derby, ve kterém FC Baník Ostrava přivítá na své půdě MFK Karvinou. Utkání začíná v 18:30 a u jeho sledování Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    FC Baník Ostrava

    Krize Baníku se po minulém kole ještě prohloubila. Klesl totiž na poslední místo, které mu patří se ziskem 8 bodů ze čtrnácti zápasů.
    Ostravu dlouhodobě trápí špatné úvody duelů a hlavně také defenzivní činnost. S 29 obdrženými brankami je obrana Slezanů vůbec nejhorší v celé soutěži.
    Rovněž před vlastními fanoušky by svěřenci trenéra Kučery potřebovali zabrat. Z šesti střetnutí ani jednou nevyhráli a s 5 body jim náleží 16. pozice v tabulce domácích týmů HET ligy.
    V dnešním měření sil se navíc Ostravané budou muset obejít bez služeb svých útočníků Jakuba Šašinky a Dyjana Carlose de Azeveda a obránce Lukáš Pazdery. Všechny vyřadilo ze hry zranění.

    Posledních pět ligových utkání

    18.11.2017 Liberec – Baník 2:1
    4.11.2017 Baník – Mladá Boleslav 0:1
    29.10.2017 Sparta – Baník 3:2
    20.10.2017 Baník – Sigma 1:1
    13.10.2017 Bohemians 1905 – Baník 2:1

    Nejlepší střelci

    Milan Baroš 5
    Robert Hrubý 4
    Dyjan Carlos de Azevedo 3
     
    MFK Karviná

    Karviná si přeci jen po předešlé domácí výhře s Jabloncem trochu napravila reputaci. Po čtrnácti střetnutích se drží na 13. pozici s celkovým počtem 11 bodů.
    MFK má nelichotivou bilanci jak v obraně, tak i v útoku. Se skóre 14:23 se řadí v obou směrech k nejhorším celkům ligy.
    Jestli Baník čeká na první domácí výhru, tak Karviná zase vyhlíží tu na hřišti soupeře. Z šesti zápasů navíc vydolovala jen 1 bod a právem okupuje 14. místo v tabulce venkovních týmů.

    Posledních pět ligových utkání

    19.11.2017 Karviná – Jablonec 2:1
    4.11.2017 Dukla Praha – Karviná 3:2
    27.10.2017 Karviná – Plzeň 1:3
    21.10.2017 Teplice – Karviná 1:0
    14.10.2017 Karviná – Slavia 0:2

    Nejlepší střelci

    Lukáš Budínský 4
    Filip Panák 3
    Jan Kalabiška, Tomáš Wágner 2
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    24.6.2017 Karviná – Baník 1:3
    25.1.2017 Karviná – Baník 0:5
    2.9.2016 Baník – Karviná 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Šustr – Morgan, Šindelář, Azackij, P. Breda – Granečný, Hlinka, R. Hrubý, Mičola – Baroš (C), Poznar.
    Náhradníci: Chmiel – Sus, Hykel, Panić, O. Šašinka, Pokorný, Macej.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Jan Moravec, Janečka, Hošek, Eismann (C) – Budínský, Šisler – Lingr, Panák, Kalabiška – Ramírez.
    Náhradníci: Berkovec – Čolić, Lischka, Smrž, Štepanovský, Wágner, Letić.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Dobrovolný.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Sudí Ardeleanu, doprovázen svými asistenty, přivádí hráče obou celků na hrací plochu. Následovat bude již tradičně hymna Baníku v podání domácích fanoušků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první se do útoku tlačili hosté, ale domácí dokázali odvrátit alespoň na autové vhazování. Karviná následně poslala do šestnáctky Baníku dlouhý míč, ale i s tím si ostravská defenzíva poradila.
     
    2
    Po levé straně se do pokutového území prohnal Robert Hrubý, avšak poté nedokázal svou přihrávkou před bránu najít žádného ze svých spoluhráčů.
     
    3
    Ani další dlouhý nákop karvinským nepomohl. Baník se bez problémů ubránil a po autu bude moci znovu zaútočit.
     
    4
    Ve středu pole se nyní nezaviněně střetli Granečný s Hrubým. Druhý jmenovaný zůstal malou chvíli ležet na trávníku, ale posléze se již opět zvedá na nohy a bude pokračovat ve hře.
     
    5
    Breda hledal svým centrem z pravé strany Milana Baroše. Ten byl dobře krytý hostujícím Janečkou a navíc přihrávce baníkovského beka chyběla přesnost, takže míč sebral do svých rukavic brankář Le Giang.
     
    7
    Morgan s Hrubým pěkně zakombinovali na levé straně. Následně však obránce Ostravy nepřesně přihrál a bude z toho jen aut pro MFK.
     
    8
    Po vyhraném hlavičkovém souboji na dvaceti metrech se z této pozice dostal ke střele Filip Panák. Skákající míč ovšem napálil jen nad bránu Šustra.
     
    9
    Morgan byl úspěšnější v souboji o balon a sudí Ardeleanu odpískal faul na jeho osobu. K rozehrávce se již staví brankář Šustr.
     
    10
    Baník rozehrál signál z přímého kopu z levé strany na střed na Marka Hlinku, který vyslal ránu z pořádné dálky. Té ovšem chyběla přesnost a odkopávat se tedy bude od brány Karviné.
     
    11
    Morgan ubránil svého soupeře v pokutovém území jen za cenu rohového kopu. Veškeré dění se tak stěhuje do šestnáctky Baníku.
     
    12
    Ten sice Ostrava ubránila, ale následně se hosté dostali ke střele z 30 metrů. Ta ke štěstí Baníku mířila pouze do míst, kde byl připravený Martin Šustr.
     
    13
    Poznar pod tlakem míč nezpracoval, ale ten se po nepřesnosti hostů dostal zpět na kopačky Ostravanů.
     
    14
    První velká šance Ostravy! Nepřesnou přihrávkou vyslali hosté do brejku Tomáš Poznara! Ostravský hráč se pokusil na hranici pokutového území udělat kličku Le Giangovi, avšak ten jeho záměr vystihl a včasným zásahem možnost domácích zlikvidoval.
    14. Poznar vyplaval za obranou Karviné, ale neprostřelil vybíhajícího Le Gianga.
     
    15
    Ani po dalším rohovém kopu se Karviná neprosadila. Kupředu naopak může spěchat Baník Ostrava.
     
    16
    Jan Šisler musel přidržet unikajícího Milana Baroše, který se řítil do slibného brejku. Za svůj zákrok vidí Šisler žlutou kartu.
     
    17
    Po rozehrávce standardky je odmáván a následně i odpískán ofsajd Baníku. Kopat se tedy bude vzápětí proti jeho bráně.
     
    18
    Robert Hrubý se po přihrávce od svého spoluhráče hnal do šestnáctky Karviné. Na poslední chvíli jeho centr včasným skluzem zastavil zadák MFK. Míč šel do zámezí navíc od hráče Ostravy, a tak se bude odkopávat od brány hostů.
     
    19
    Milan Baroš se vyhnul ofsajdové pasti a z pravé strany servíroval míč na Granečného. Jeho pas však zastavila pozorná obrana hostů.
     
    19
    O pár okamžiků později prostrkával Baroš míč do šestnáctky na Poznara. Ten se velmi ochotně poroučel k zemi. Domácí publikum si sice hlasitě dožadovalo penalty, ale sudí Ardeleanu se rozhodl správně pokutový kop nepískat.
    19. Penalta, ano nebo ne? Sudí Ardeleanu byl názoru, že se o pokutový kop nejednalo.
     
    20
    Ramírez byl po odkopu Le Gianga faulován ve vzdušném souboji na polovině hřiště. Rozehrávat tedy bude hostující celek z Karviné.
     
    21
    Další centr Eismanna z levé strany odvracel Azackij na rohový kop. Opět se tak budou muset domácí bránit.
     
    22
    Centr Budínského byl prodloužen na pravou stranu šestnáctky, kde se do míče opřel Jan Šisler. Jeho rána byla ovšem nepřesná a Šustr situaci jen kontroloval.
     
    23
    Na Mičolovu nabídku nemohl Milan Baroš v žádném případě dosáhnout. Janečka navíc poté poslal míč hlavou do rukavic svého gólmana.
     
    24
    Vzápětí se hra přelila na druhou stranu a po sraženém centru z pravé strany bude následovat další rohový kop pro Karvinou.
     
    24
    Na odraženém míči znovu pálil Jan Šisler. Rána mu však nesedla a navíc se do hry zapojil i hostující hráč stojící v ofsajdu, což znamená míč pro Baník.
     
    25
    Milan Baroš znovu prokázal své zkušenosti a um. Na zádech podržel svého obránce, sklepl míč Poznarovi. Ten mu následně míč vrátil a ostravský kapitán se poté nechal faulovat na 30 metrech, odkud jeho tým bude zahrávat přímý volný kop.
     
    26
    Robert Hrubý však nadýchaným centrem poslal míč přímo do rukavic Le Gianga. Na ochozech to jen nespokojeně zahučelo.
     
    27
    Granečného pokus o centr se hrubě nepovedl. Míč se ovšem poté dostal na kopačky Bredy, po jehož sražené střele bude mít Ostrava k dispozici rohový kop.
     
    28
    Morgan následně vyhrál důležitý souboj ve středu pole a poslal míč na levou stranu na Mičolu. Jeho centr si sice Baroš pěkně zpracoval na hranici penalty, ale zakončit se mu už nepovedlo.
     
    29
    Ostravský kapitán byl poté faulován při souboji na polovině hřiště. Baník situaci řešil nákopem právě na Baroše, ale míč doskákal jen do rukavic Le Gianga.
     
    30
    Hostující brankář si navíc našel i další centr Granečného a míč vyboxoval do bezpečí.
     
    31
    Sudí Ardeleanu poté udělil nejspíše za přílišné řečnění žlutou kartu Ericu Ramírezovi.
     
    33
    Šindelář dobře přečetl hru u své šestnáctky a výborným zásahem odkopl míč do bezpečné vzdáleností od brány Ostravy.
     
    34
    Ondřej Lingr po souboji s Morganem dostal za svůj faul loktem další žlutou kartu. Je to již třetí karetní napomenutí pro hostující celek.
     
    35
    Sudí poté píská útočný faul Milanu Barošovi, jenž si naběhl do brankáře Le Gianga. Ten následně bude rozehrávat ze svého malého vápna.
     
    36
    Jan Kalabiška zachytil nepřesný odkop ostravského obránce a poté z levé strany šestnáctky hledal před bránou Ondřeje Lingra. Tomu chyběly na zadní tyči centimetry, aby míč ve skluzu dopravil za brankovou čáru.
    36. Lingr byl centimetry od první branky, centr Kalabišky skluzem neusměrnil do ostravské svatyně.
     
    37
    Hrubý vytěžil z dané pozice maximum. Proti dvojici protihráčů vybojoval alespoň autové vhazování pro svůj celek.
     
    38
    Morgan našel centrem z levé strany na zadní tyči Bredu, jenž vracel míč do ohně. Milanu Barošovi ovšem hosté upálili míč od kopaček než se s ním stačil otočit a vystřelit na Le Gianga.
     
    39
    Centr Hrubého poté sice našel hlavu Azackého, ale jeho zakončení nebylo ani důrazné ani přesné. Následuje odkop od brány MFK.
     
    40
    Granečný tak dlouho hledal někoho, komu by přihrál, až míč posléze ztratil. Karviná jej však vzápětí nepřesnou přihrávkou vrátila do moci Baníku.
     
    41
    Výborný centr Tomáše Mičoly našel na hranici penalty Tomáše Poznara. Ten však hlavičkoval ze stoje, a tak jeho pokusu chyběla razance. Le Giang poté míč bez problémů sebral do svých rukavic.
    41. Centr Mičoly zamířil Poznar jen do náruče Le Gianga.
     
    42
    Janečka byl nyní úspěšnější v souboji o míč s Milana Barošem. Ostrava poté nicméně zůstane u balonu a bude vhazovat.
     
    43
    Už už to vypadalo, že se Poznarův centr snese na hlavu Milana Baroše. Nakonec však ostravského kapitána přeletěl a Le Giang si už chystá balon k odkopu.
     
    44
    Hrubý zastavil rodící se brejk Karviné na polovině hřiště. Tady možná hlavní rozhodčí trochu přimhouřil oko a neudělil karetní napomenutí domácímu středopolaři.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodních pětačtyřicet minut. V nich bylo patrné, že v tomto duelu jde o hodně a nebyla k vidění příliš atraktivní podívaná. Mírně aktivnějším týmem však byl ostravský Baník, jehož největší šanci promarnil v první polovině poločasu Tomáš Poznar. Hostům chybělo v zakončení i trochu štěstí, když Lingrovi chybělo několik centimetrů, aby poslal ve skluzu míč do sítě nabídku Kalabišky. V první půli tedy diváci branku neviděli a uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 19:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Eric Ramírez, přichází Tomáš Wágner.
     
    47
    Morgan sice dělal, co mohl, ale v souboji s hostujícím zadákem již neudržel míč na hrací ploše. Bude se tedy jen odkopávat od brány Karviné.
     
    48
    Mičola po pěkné akci Baníku servíroval míč před bránu na Milana Baroše. Ten byl však dobře pokrytý a po odkopu hostů z toho bude roh pr Ostravu.
     
    49
    Po jeho rozehrávce vyplaval na zadní tyči osamocený Tomáš Mičola. Jeho hlavička se mu však nepovedl a vysoký míč se snesl přímo do rukavic Le Gianga.
     
    50
    Morgan se navíc svou kličkou vyhnal až do zámezí. To znamená autové vhazování pro Karvinou.
     
    51
    Barošův pas na Morgana vystihl bek Karviné a následně odhlavičkoval míč do autu. Ostrava může i tak nadále útočit.
     
    52
    Hosté sice odvrátili rohový kop soupeře, ale hra pokračovala. Po špatném centru se ovšem dostal ke střele Marek Hlinka, jenž přízemní střelou jen těsně minul tyč karvinské brány.
    52. Hlinka vystřelil velmi dobrou ránu, která šla jen těsně vedle.
     
    53
    Lingr tuto nabídku nemohl stihnout na hrací ploše a Morgan si už bere balon a bude vhazovat.
     
    54
    Filip Panák se po souboji s Morganem u rohového praporku skácel k zemi, ale nedovolený zákrok se nekoná. Baník tak může rozvinout další útočnou akci.
     
    55
    Budínský se na druhé straně však ke střele nedostal. Včas k němu vystoupil jeden z domácích stoperů.
     
    56
    Morgan na pravé straně fauloval Kalabišku a Karviná má k dispozici poměrně zajímavou standardní situaci.
     
    57
    Tak to byl fantastický zákrok domácího brankáře! Panákův centr byl v pokutovém území přizvednut a míč se dostal až na hranici malého vápna, kde hlavičkoval Tomáš Wágner. Jeho pokus skvělým zásahem na brankové čáře zneškodnil Martin Šustr.
    57. Skvělý zákrok na čáře předvedl Šustr proti hlavičce Wágnera.
     
    58
    MFK následně pořádně zatopilo Baníku a ten nebyl schopný dostat míč od své brány. Nakonec se však i po dalším rohovém kopu ubránil.
     
    59
    Rychlý brejk ovšem podnikli domácí. Mičola přihrál na pravou stranu šestnáctky Milanu Barošovi, který chtěl hru zrychlit centrem z první. Ten se mu však nepovedl a míč pohodlně sebral do své náruče Le Giang.
     
    60
    Karviná právě vstřelila branku!
    První varování Baníku nestačilo, a tak následuje trest, po kterém domácí publikum skanduje „Kučera ven“! Lukáš Budínský krásným centrem šajtlí z pravé strany našel hlavu TOMÁŠE WÁGNERA, jenž z hranice malého vápna překonává hlavičkou k tyči Martin Šustra.
    60. Tomáš WÁGNER - 0:1
     
    62
    Karviná se i poté tlačila do útoku, ale ten nedokázala zužitkovat.
     
    64
    Baník právě vstřelil branku!
    Vedení MFK však mělo jepičí život a je vyrovnáno! Petr Breda vyslal z pravé strany vynikající centr napříč pokutovým územím. Na zadní tyči jej poté do brány uklidil bez problémů TOMÁŠ POZNAR, pro kterého je to první branka v dresu ostravského celku.
    64. Tomáš POZNAR - 1:1
     
    66
    Vstřelený gól pro změnu nabudil domácí hráče, kteří se opět tlačili dopředu. Další centr na zadní tyč ovšem proletěl až do zámezí.
     
    67
    Milan Baroš měl k míči dále, ale i přesto šel do souboje s Le Giangem. Následně je pískán útočný faul do hostujícího brankáře.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Bojan Letić.
     
    70
    Dnešní utkání sleduje 6 009 diváků.
     
    72
    Sudí Ardeleanu nyní odpískal faul na hostujícího hráče. K rozehrávce se již staví Patrik Le Giang, který nakopne míč vpřed.
     
    73
    Granečnému se centr hrubě nepovedl a spoluhráči v pokutovém území se na něj dívají trochu vyčítavě. Nicméně se bude odkopávat od brány Karviné.
     
    74
    Breda si následně nerozuměl s Milanem Barošem a míč se následně dokutálel až do zámezí. Baník poté bude střídat.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Ondřej Šašinka.
     
    76
    Ondřej Šašinka se následně uvedl nepovedeným centrem po přímém kopu Ostravy. Míč z jeho kopaček doletěl až za bránu Le Gianga.
     
    77
    Tak teď stáli při Karviné všichni svatí! Hrubého centr z levé strany Baroš nezasáhl, ale ten se poté dostal až na pravou stranu pokutového území, odkud krásnou střelou Tomáš Mičola překonal Le Gianga. Na brankové čáře však hostujícího brankáře zastoupil Marek Janečka, který míč vyhlavičkoval pryč.
    77. Marek Janečka uchránil Karvinou od druhé inkasované branky.
     
    78
    Následně byl skolen k zemi na polovině hřiště Hrubý a Baník může v poklidu rozehrát.
     
    79
    Poté musel zasahovat i domácí gólman. Střelu z rohu pokutového území, která šla doprostřed brány, bez problémů vyboxoval.
     
    80
    A nyní mohli udeřit naopak hosté! Wágner nádherným centrem oslovil v pokutovém území Letiće, jenž ovšem z dobré příležitosti přestřelil.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jean-Pierre Morgan, přichází Martin Sus.
     
    82
    Veškeré dění se teď stěhuje k šestnáctce Ostravy. Robert Hrubý na pravé straně fauloval svého soupeře, čímž zapříčinil zajímavý přímý kop pro MFK.
     
    83
    Budínského centr si našel na zadní tyči Marek Janečka. Ten sice přehlavičkoval svého strážce, ale poté své zakončení nenasměroval mezi tři tyče.
     
    84
    Janečka se nyní hodně vzteká, ale s výrokem sudího nic neudělá. Ten odpískal faul na Milana Baroše u rohu pokutového území. Zajímavá situace také pro domácí.
     
    85
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava v závěru strhává vedení na svou stranu a je velmi blízko první domácí výhře! Přímému kopu se hosté sice ubránili, ale míč se dostal na pravou stranu, kde Bredovi prošel možná hraniční zákrok. Poté odcentroval do malého vápna, kde jej ještě prodloužil Tomáš Mičola na zadní tyč a tam jej do sítě dostal rybičkou MILAN BAROŠ.
    85. Milan BAROŠ - 2:1
     
    85
    Tomáš Wágner ještě dostává za následné protesty žlutou kartu, ale předešlý gól Ostravy tím již nezvrátí.
     
    87
    Nyní je na tahu Karviná, která má nějakých 7 minut i nastavením na to, abys výsledkem něco udělala.
     
    89
    Tomáš Poznar fauloval na půlce hřiště svého protivníka a sudí Ardeleanu mu za jeho zákrok udělil žlutý kartónek.
     
    89
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Martin Macej.
     
    90
    Karviná se nyní tlačí do útoku. Dlouhé vhazování se jí však nepovedlo a tuto situaci bude mít k dispozici i Baník.
     
    90
    Ve druhém poločase se nastavují tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    MFK už příliš času nezbývá. A utíká tím rychleji, že Baník drží míč na její polovině.
     
    90+2
    Šašinka výborně vybojoval míč na levé straně, ale poté zbytečnou přihrávkou jej opět odevzdal soupeři.
     
    90+3
    Šustr následně zůstal ležet po souboji s hostujícím útočníkem a jen tak na nohy pospíchat nebude.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a v Ostravě nyní spadl přetěžký balvan ze srdce. Po bezbrankovém prvním poločase byla k vidění již o poznání ofenzivnější podívaná. Tu rozproudil svou brankou v 60. minutě střídající Tomáš Wágner, jenž zužitkoval skvělý centr Budínského. O čtyři minuty později však již bylo srovnáno. To se svým první gólem v dresu Ostravy prezentoval Tomáš Poznar, který tak dal Baníku naději. V 85. minutě navíc dokonal obrat po hraniční zákroku a centru Bredy Milan Baroš, jenž rozhodl o první letošní domácí výhře. Svěřenci trenéra Kučery si tak připsali veledůležité tři body za výhru 2:1.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče 53% : 47%
    Střely na branku 5:4
    Střely mimo 5:5
    Rohy 5:6
    Fauly 12:18
    Zásahy brankářů 3:1
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký zbytek večera a u dalších on-line přenosů na počtenou. (20:32:48)

    Radomír Fukala

    Branky: 64. Poznar (P. Breda), 85. Baroš (Mičola) – 60. Wágner (Budínský)

    Karty:   89. Poznar (OVA) – 16. Šisler (KAR), 31. Ramírez (KAR), 34. Lingr (KAR), 85. Wágner (KAR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:6. Fauly: 13:18.
    FC Baník Ostrava: Šustr – P. Breda, Šindelář, Azackij, Morgan (81. Sus) – Hlinka – Mičola, R. Hrubý, Poznar (89. Macej), Granečný (75. O. Šašinka) – Baroš (C).
    Náhradníci: Chmiel – Sus, Hykel, Panić, O. Šašinka, Pokorný, Macej.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Jan Moravec, Janečka, Hošek, Eismann (C) – Budínský, Šisler – Lingr (68. Letić), Panák, Kalabiška – Ramírez (46. Wágner).
    Náhradníci: Berkovec – Čolić, Lischka, Smrž, Štepanovský, Wágner, Letić.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Dobrovolný

    Diváci: 6 009
    thejrc.org