Crystal Palace – Stoke 2:1 (kon.) | Manchester Utd. – Brighton 1:0 (kon.) | Newcastle – Watford 0:3 (kon.)
Swansea – Bournemouth 0:0 (kon.) | Tottenham – West Brom 1:1 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 25.11.2017, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Anglická Premier League včera odstartovala už své třinácté kolo, v jehož rámci je dnes na programu hned dalších šest utkání. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž Manchester United přivítá Brighton & Hove Albion FC. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Manchester United

    Manchester v letní přestávce velmi kvalitně posílil, a už před začátkem této sezony tak bylo jasné, že bude patřit mezi hlavní aspiranty na celkové prvenství. To se zatím potvrzuje, Rudí ďáblové se po dvanácti odehraných kolech drží na druhé pozici, vedoucí Citizens jsou jim ale vzdáleni už na osm bodů. Pokud budeme hledat něco, v čem svěřenci trenéra Mourinha excelují, měli bychom se zaměřit na defenzivu. Parta okolo kapitána Valencii totiž inkasovala pouze šestkrát, hned v osmi zápasech pak udržela čisté konto. V prvních osmi kolech United šestkrát zvítězili a ani jednou neprohráli, poslední dobou jejich forma ale poněkud poklesla.

    Z posledních pěti mačů totiž The Red Devils posbírali pouze sedm bodů, nedařilo se jim především na hřištích soupeřů. Nejprve remizovali na půdě Liverpoolu, týden nato pak překvapivě prohráli v Huddersfieldu. Před reprezentační pauzou čekala Manchester dvojice špičkových týmů z Londýna. S Tottenhamem si Mourinhova družina poradila tím nejtěsnějším rozdílem, ze Stamford Bridge ale odjížděla s prázdnou. Minulý víkend se do sestavy vrátili uzdravení Paul Pogba se Zlatanem Ibrahimovićem a pomohli k výhře nad Newcastlem, jenž si z Old Trafford odvezl debakl 1:4. Marodka United se tak pomalu začíná vyprazdňovat, zůstávají na ní už jen Phil Jones a Eric Bailly.
    Ve středu Manchester zaznamenal premiérovou porážku v tomto ročníku Ligy mistrů. Rudí ďáblové v Basileji spálili neuvěřitelné množství šancí a švýcarskému soupeři nakonec překvapivě podlehli 0:1.

     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton loni zápolil v druhé nejvyšší soutěži, kde si vedl velice dobře. Za šestačtyřicet kol totiž posbíral třiadevadesát bodů, což mu v konečném součtu stačilo na druhé místo. Mezi anglickou fotbalovou elitou se Rackům, kteří ukazují, že v jejich postup nebyl pouhou náhodou, také daří nadmíru dobře. Po dvanácti odehraných kolech je totiž díky zisku šestnácti bodů nalezneme na velmi solidní deváté příčce, v konkurenci tří nováčků jsou na tom zatím nejlépe, jejich ztráta na elitní šestku pak čítá šest bodů. Vstup do soutěže fotbalistům Albionu nevyšel úplně ideálně, v prvních třech mačích totiž nevstřelili ani gól a získali jen jeden bod.

    Poté se ale svěřenci trenéra Hughtona začali postupně zvedat, k čemuž jim pomohly především dvě domácí výhry nad West Bromem a Newcastlem. Naposledy The Seagulls prohráli prvního října, když neuspěli na půdě Arsenalu, od té doby ale v pěti duelech posbírali devět bodů. Tentokráte se jim dařilo spíše na venkovních hřištích, plný bodový zisk si parta okolo kapitána Bruna odvezla ze stadionu West Hamu a ze Swansea, přičemž ani v jednom z těchto soubojů neinkasovala. Naopak před vlastními fanoušky už Brighton tři utkání nevyhrál, po remízách s Evertonem a Southamptonem skončilo nerozhodným výsledkem i střetnutí proti Stoke City, na konečných 2:2 srovnával José Izquierdo.
     
    Předzápasové zajímavosti

    Posledním nováčkem, který hned při své první sezoně po postupu z nižší soutěže dokázal zvítězit na Old Trafford, byli fotbalisté Derby County. Stalo se tak v ročníku 1996/97, United tehdy před vlastními fanoušky svému soupeři podlehli 2:3.

    Defenziva Rudých ďáblů patří k těm nejlepším nejen v Anglii, ale také v celé Evropě. Od startu minulé sezony odehráli United na domácí ligové scéně padesát utkání a hned v pětadvaceti z nich udrželi čisté konto.

    Jedním z nejvydařenějších nákupů letního přestupového období se jeví býti přestup Pascala Große do Brightonu. Německý záložník má na svém kontě už tři branky a pět asistencí, celkově se podílel na dvaašedesáti procentech gólů svého týmu. Lépe je na tom pouze Tammy Abraham ze Swansea.
    Do tréninkového procesu se v týmu Manchesteru vrací zkušený Michael Carrick, který fanouškům včera prostřednictvím svého twitterového účtu oznámil, že trenéru Mourinhovi chyběl z důvodu problémů se srdeční arytmií.

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Manchesteru se minulý víkend proti Newcastlu dařilo, José Mourinho se proto rozhodl nasadit tu samou sestavu, což znamená, že Zlatan Ibrahimović znovu zůstává pouze na lavičce. Chris Hughton, lodivod The Seagulls, k drobné úpravě zahajovací jedenáctky přeci jen sáhl, místo Izquierda nastoupí Solly March.
    Fotbalisté Brightonu už dorazili na Old Trafford, kde za pár okamžiků začne předzápasové rozcvičení obou celků.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Rashford, Mata, Martial – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Fellaini, A. Herrera, McTominay, Mchitarjan, Ibrahimović.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, March – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Goldson, Schelotto, Kayal, Izquierdo, Is. Brown, Hemed.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Richard West, Marc Perry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Neil Swarbick, který bude mít dnešní utkání na povel, právě shromažďuje jeho aktéry v útrobách Old Trafford a za pár okamžiků je přivede na travnatou plochu před zaplněné tribuny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Neil Swarbick právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi favorizovaným Manchesterem United a nováčkem z Brightonu tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červených dresech, naopak The Seagulls budou hrát ve žlutém.
     
    2
    Fotbalisté United se hned od začátku utkání drží na balonu, tento obrázek hry dnes zřejmě uvidíme poměrně často. Zrychlit první ofenzivní akci domácích se pokoušel stoper Smalling, jeho pas ale místo k Youngovi doputoval do zámezí.
     
    3
    Na druhé straně se okolo Younga u postranní lajny obtočil Anthony Knockaert, jenž si přehodil míč na levačku a poslal do šestnáctky zajímavou nabídku, hosté ale na balon nedosáhli. Následný centr Sollyho Marche už za moc nestál.
     
    4
    První střelecký pokus tohoto mače měli na svědomí fotbalisté Manchesteru. Po narážečce s Matićem se v palebné pozici ocitl Romelu Lukaku, míč ale těsně před ním nepříjemně poskočil, což se na zakončení belgického útočníka hodně podepsalo.
     
    5
    Poprvé v tomto mači se k balonu na delší dobu dostali hosté, které na Old Trafford podporuje slušný počet příznivců. Duffyho přihrávka přes Pogbu prošlo jen se štěstím, Brighton se ale i tak dostal až do šestnáctky, kde si na Knockaertovu nabídku u zadní tyče sbíhal Murray, o kousek ale na balon nedosáhl.
     
    6
    The Red Devils zatím nepůsobí úplně koncentrovaným dojmem, nepřesnosti v rozehrávce se nyní dopustil švédský zadák Lindelöf. Brunovi ale v přechodu do útoku scházela rychlost, čehož využil vracející se Martial, který si posléze vykoledoval faul.
     
    7
    Po pěkné kombinaci se až na hranici šestnáctky propracoval Juan Mata, jenž chtěl celou akci ještě vyšperkovat pasem pro Romela Lukaka, jeho záměr ale výtečně přečetl pozorně hrající Shane Duffy.
     
    8
    Ashley Young došel k závěru, že přes Bruna se do šestnáctky nedostane, proto se rozhodl pro centr, na který si nabíhal Lukaku, výbornou práci ale odvedl včas reagující Mathew Ryan, jenž ve vzduchu uzmul balon do své moci.
     
    9
    Jenže Racci se dopustili další poměrně zbytečné chyby při rozehrávce, těžit z toho mohl francouzský středopolař Pogba. Ten nejprve utancoval Bonga a poté vyslal do vápna přízemní nabídku, Martialovi ale zakončení nepovolil Bruno.
     
    10
    Na druhé straně si Valencia v souboji s Marchem počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí, Brighton tedy zahrával přímý kop. Exekuce se ujal Pascal Groß, jehož do branky směřující centr vypadal zajímavě, v pokutovém území ale úřadoval Smalling.
     
    11
    Po odhlavičkování v podání anglického stopera se United pokusili vydat do okamžité protiakce, hosté se ale stihli vrátit do obrany včas, Rashfordovi kulatý nesmysl odebral Davy Pröpper.
     
    12
    Práce pro Davida de Geu. Young svůj skluz v souboji s Brunem nenačasoval ale vůbec dobře, hostující kapitán měl proto dostatek času na přihrávku pro Große, s jehož pokusem doprostřed branky si ale španělský gólman poradil.
     
    13
    Mourinhovi svěřenci se usadili v Ryanově bezprostřední blízkosti. Po výměně balonu mezi Matićem a Pogbou přišla na řadu přihrávka na Rashforda, jehož pokus o přízemní centr ale stačil zablokovat dobře postavený Dunk.
     
    14
    Domácí zatím nemohou chytnout tempo, pevně fungující obrana Brightonu jim dělá problémy. Změnit se to pokusil Antonio Valencia v kombinaci s Pogbou, rána francouzského záložníka ale skončila pouze na blokujícím Stephensovi.
     
    15
    Pogbovi ve středu hřiště odskočil míč a hosté se tak mohli vydat do okamžité protiakce. Aktivní Knockaert si narazil s Murraym, poté si nachystal balon na svou silnější levačku, ranou doprostřed branky ale de Geu nevystrašil.
     
    16
    Pogba zvedl hlavu a narýsoval famózní kolmici pro Younga, který se díky šikovnému naznačení zbavil Bruna, a měl tak dost času na centr. Jeho nabídka směřovala do míst, kam si nabíhal Lukaku, tomu ale hlavičkovat nedovolil Shane Duffy.
     
    17
    Obrana Manchesteru opět nezapracovala ideálně, na pravém křídle se zjevil zcela zapomenutý Solly March. Ten s nadějně vypadající možností nenaložil dobře, jeho přihrávku na z druhé vlny si sbíhajícího Große přečetl Juan Mata.
     
    18
    Anthony Martial opět předvedl svou rychlost a neuvěřitelnou šikovnost s balonem, když si z obránců soupeře udělal slalomové branky a doputoval až do pokutového území, kde se po kontaktu s Dunkem poroučel k zemi, o penaltový zákrok se ale, dle mého názoru, nejednalo.
     
    19
    Až těsně před šestnáctku se dostal Anthony Knockaert, jenž posléze míč zasekl a přemýšlel, co s ním provede dále. Nakonec si jako adresáta své nahrávky vybral Große, na jehož centr si nabíhal Glenn Murray, de Gea ale svůj výběh výborně načasoval.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut a zatím se rozhodně nenudíme, utkání má velmi solidní tempo a spád. Jediné, co tomu schází, jsou výraznější gólové možnosti, oba celky se zatím propracovaly k jakýmsi náznakům šancí.
     
    21
    Antonio Valencia to při napadání rozehrávky Racků přehnal s agresivitou a fauloval Gaëtana Bonga. Byl to právě levý obránce Brightonu, kdo za pár okamžiků centroval do vápna soupeře, tam ale Murrayho v souboji rameno na rameno přetlačil Lindelöf.
     
    22
    Paul Pogba přenesl balon k nalevo úplně volnému Youngovi, ovšem ani jeho vybídka žádného ze spoluhráčů neoslovila. Kupředu se na to konto vrhli svěřenci trenéra Hughtona, Anthony Knockaert ale jejich akci zbytečně zbrzdil.
     
    23
    Matić ve středovém kruhu přenechal balon Paulu Pogbovi, který se okamžitě vydal směrem vpřed. Francouzský fotbalista, který disponuje mimořádnou technikou, si tentokráte ukousl až příliš velké sousto, když se vrhl hned mezi trojici protihráčů.
     
    24
    Po faulu na Ashleyho Younga měli domácí k dispozici standardní situaci, kterou Mata s Martialem rozehráli velmi svižně. Druhý jmenovaný nakonec centroval na zadní tyč, kde hlavičkoval Romelu Lukaku, trefil ale pouze připraveného Ryana.
     
    25
    Gaëtan Bong se u postranní lajny krásně zbavil napadajícího Rashforda, dále ale neměl s kým kombinovat, a proto se rozhodl otočit hru směrem vzad. Balon nakonec doputoval až k brankáři Ryanovi, u nějž začne nové ofenzivní snažení Brightonu.
     
    26
    Davy Pröpper nasadil nepopulární jesle Matićovi, poté zvedl hlavu a dlouhým balonem rozběhl na pravém křídle se pohybujícího Knockaerta. Jeho pas se ale ukázal býti až příliš razantním, celou situaci zkušeně pohlídal Smalling.
     
    27
    O chvíli později už si anglický obránce počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí, Racci tedy měli k dispozici přímý kop. Míč do vápna zakroutil Anthony Knockaert, do bezpečí jej ale stačil odhlavičkovat Romelu Lukaku.
     
    28
    Po hlavičce belgického kanonýra se s okamžitou odpovědí vydal Marcus Rashford, brilantním obranným skluzem se proti němu ale prezentoval vracející se Bong. O chvíli později to však Bruno v souboji s Youngem přehnal s agresivitou, uvidíme tedy další standardní situaci.
     
    29
    Juan Mata nakonec přenechal rozehrávku přímého kopu Marcusi Rashfordovi, jehož povedený centr se velice nepříjemně stáčel do malého vápna. Tam si pro něj užuž vybíhal Ryan, těsně před ním jej ale stačil odvrátit Shane Duffy.
     
    30
    Půlhodinka z tohoto mače je za námi, na Old Trafford na vedoucí branku i nadále čekáme. V posledních minutách tempo hry poněkud opadlo, oba celky se zmohly pouze na dalekonosné centry do šestnáctek soupeře, které zatím nikam nevedou.
     
    31
    Ashley Young se na levém křídle ocitl proti dvěma protivníkům. V boji s přesilou si počínal statečně, nakonec ale o balon v souboji s Knockaertem přišel a zpět do svého držení jej získal jen za cenu jasného nedovoleného zákroku.
     
    32
    Nemanja Matić přetlačil o kličku se snažícího Pröppera, poté se rozhodl pro roztažení hry na pravou stranu, kde číhal Marcus Rashford. Proti němu se ale dnes už druhým obranným skluzem prezentoval zatím výborně hrající Bong.
     
    33
    Obrana United byla znovu otevřenější, po pravé straně se do ní už poněkolikáté přiřítil Anthony Knockaert. Francouzský křídelník nakonec přihrával na Murrayho, tomu ale nevyšlo zpracování, čehož okamžitě využil Lindelöf.
     
    34
    Ashley Young opět operoval na své straně hrací plochy, nakonec si všiml nabíhajícího si Maty. Španělský šikula sice fanouškům předvedl parádní první dotek s balonem, dále ale kvůli jasnému ofsajdu postupovat nemohl.
     
    35
    Do konce prvního poločas už zbývá jen deset minut, dle mého názoru se žádného dlouhého nastavení nedočkáme. Dokáže se někdo z hráčů před odchodem do šaten prosadit, nebo vydrží bezbrankové skóre?
     
    36
    Nebezpečně vypadala až tato akce. Lukaku vystihl rozehrávku soupeře, Mata se ale neprosadil. Míč se ovšem odrazil příhodně pro Antonia Valenciu, na jehož přetažený centr si naskočil právě Romelu Lukaku, jeho hlavička v záklonu ale neměla gólové parametry.
     
    37
    Teď měli hosté i trochu štěstí. Po Martialově přízemním pasu do pokutového území totiž balon nešikovně promáchl stoper Dunk, naštěstí pro něj i celý Brighton ale za ním v tu chvíli operoval pozorný Shane Duffy, který zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    39
    Hosté nyní bránili snad v osmi lidech, proti takové přesile neměli čtyři hráči Manchesteru žádnou šanci. O vyvezení balonu na obrannou polovinu soupeře se postaral Bong, jenž si v souboji s Valenciou došel pro zcela jasný faul.
     
    40
    Přímý kop, který zahrávali The Seagulls, se změnil v zajímavou příležitost. Na dalekonosný centr od Knockaerta si totiž na hranici šestnáctky naskočil Duffy a prodloužil balon za sebe, před de Geou na něj ale těsně nedosáhl osamocený Murray.
     
    41
    Protiakce United byla znovu zbytečně přibrzděna. Nakonec celá snaha vyústila ve Valenciův pas na Lukaka, jehož střelu z otočky lehce tečoval ve vápně stojící Dunk, od kterého se balon odrazil přesně do náruče připraveného Ryana.
     
    42
    Romelu Lukaku se podruhé za sebou ocitl nezvykle v prostoru pravého křídla, odkud šikovně přenesl hru na Younga. Ten se i s přispěním trochy štěstí propracoval až do vápna, jeho přízemní rána levačkou ale k Ryanovi nedoputovala.
     
    43
    Nápor ze strany United ještě pár okamžiků pokračoval, ovšem ani tentokráte z něj nic nebezpečného nevzešlo. Mata si v kombinaci neporozuměl s Rashfordem a po jeho pasu míč skončil až v držení Mathewa Ryana.
     
    44
    Na fotbalistech Brightonu je vidět, že jsou s dosavadním průběhem utkání spokojeni. Rozhodně do Manchesteru nepřijeli s taktikou hrát nějaký ofenzivní fotbal, jejich pevná obrana zatím dělá favorizovanému soupeři obrovské potíže.
     
    45
    Neuvěřitelný Mathew Ryan! Z Rashfordova rohového kopu ještě nic nebezpečného nevzešlo, o chvíli později ale anglický fotbalista míč do pokutového území vrátil, načež se na zadní hned ke střele i dorážce dostal Romelu Lukaku, hostující gólman ale dvakrát výtečně zasáhl na brankové čáře.
     
    45+1
    Domácím fanouškům pořádně zatrnulo, když po předchozí situaci zůstal na trávníku ležet Paul Pogba. Francouzský záložník je odveden za postranní čáru a do prvního poločasu, který je prodloužen o jednu minutu, už nezasáhne.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, na Old Trafford zatím na vedoucí branku stále čekáme. Začátek utkání oběma celkům poměrně vyšel, k vidění byl atraktivní fotbal, nikomu se ale nepodařilo vytvořit vážnější příležitost. Postupem času začalo tempo hry uvadat, k otevření gólového účtu měl krátce před odchodem do šaten Romelu Lukaku, proti jeho pokusům ale Ryan dvakrát fantasticky zasáhl na brankové čáře. Právě z této situace si zranění odnesl Paul Pogba, nad jehož působením ve zbytku tohoto mače visí otazníky. Doufejme, že José Mourinho nebude muset sáhnout k vynucenému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu, od kterého si všichni určitě slibujeme nějaké branky, vstupují oba celky bez jediné změny ve svých sestavách. Na place tak i nadále uvidíme Paula Pogbu, který před přestávkou rozhodně nevypadal stoprocentně v pořádku.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté. Po Marchově přenesení hry míč na hranici pravidel zpracoval Knockaert, možná se jej totiž dotkl rukou. Hra ale pokračovala a francouzský záložník centroval do běhu pro Murrayho, tomu ale zakončení nepovolil Lindelöf.
     
    48
    Brighton zůstal na obranné polovině svého soupeře ještě chvíli zabydlen. Celé snažení hostujícího celku nakonec vyústilo ve středu Davyho Pröppera, nizozemskému záložníkovi ale zakončení nevyšlo a balon skončil nad brankou.
     
    49
    Domácí hráči i fanoušci se zlobí na hlavního sudího. Marcus Rashford se totiž prezentoval parádní sóloakcí, na jejímž konci se po souboji s Bongem poroučel k trávníku, sudí ale nechal hru plynout a přímý kop správně neodpískal.
     
    50
    O chvíli později se Rashford přeměnil do role nahrávače, když přesným pasem oslovil za šestnáctkou čekajícího Juana Matu, španělskému šikulovi ale rána nevyšla, a Mathew Ryan tak s jejím lapením neměl sebemenší problém.
     
    51
    V posledních okamžicích se hraje pouze na obranné polovině Hughtonovy družiny. Romelu Lukaku si tělem odstavil svého strážce a poté elegantní patičkou zkusil oslovit Rashforda, těsně před ním ale balon do bezpečí odkopl Gaëtan Bong.
     
    52
    Svůj průnik po levém křídle zastavil Ashley Young kousek vedle pokutového území soupeře, poté si počkal na z druhé vlny si nabíhajícího Martiala, balon mu ale poslal až v moment, kdy se francouzský mladík nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    53
    Po souboji s Murraym a odpískaném faulu se vydal hlavnímu sudímu něco vysvětlovat evidentně rozladěný Juan Mata. Neil Swarbick celou situaci vyřešil pouhou domluvou, kromě první branky v tomto utkání čekáme i na první udělenou kartu.
     
    54
    Aktivní Ashley Young dnes rozhodně patří k nejlepším hráčům na travnaté ploše. Anglický fotbalista si narazil s Martialem a nachystal si balon na svou silnější pravačku, jeho rána nebyla vůbec marná, Ryan ale zasahovat nemusel.
     
    55
    Po faulu na Bruna zahrávali hosté přímý kop, s jehož rozehrávkou Anthony Knockaert opravdu nespěchal, což se vůbec nepozdávalo domácím příznivcům. Na jeho nákop si ve vápně soupeře seběhl Glenn Murray, okolo Smallinga se ale k zakončení neprodral.
     
    56
    Pěknou kombinaci ochozům předvedla trojice středních záložníků Manchesteru United. Na jejím konci si míč na hranici vápna vyměnili Pogba s Matou, do jeho nahrávky ale doslova za pět minut dvanáct stačil vložit nohu Duffy.
     
    57
    Anthony Knockaert tvrdě narazil v souboji s Victorem Lindelöfem, sudí ale hru nepřerušil a domácí balon do zámezí neodkopli. Z jejich ofenzivní vnahy ale nevzešlo zhola nic, Duffy po zisku míče hru přerušil a na trávník jsou přivolání zdravotníci.
     
    58
    Opakovaný záběr ukázal, že Lindelöf šel do souboje s Knockaertem opravdu hodně tvrdě, tady se asi měla udělit žlutá karta. Hostující záložník je za doprovodu zdravotníků odveden za postranní čáru, tak doufejme, že bude vše v pořádku.
     
    59
    Glenn Murray si během hry neodpustil zbytečné připomínky na adresu hlavního rozhodčího, který po přerušení hostujícímu útočníkovi udělil žluté varování.
     
    60
    Na hřišti se začíná trochu přitvrzovat, Pogba nyní musel skousnout tvrdy atak od napadajícího Dunka. Domácí dostali k dispozici výhodu, ke střele se propracoval Anthony Martial, balon ale stačil zablokovat vystupující Bruno.
     
    61
    Útok United dnes působí velice utrápeným dojmem a ví to i trenér José Mourinho. Na lavičce se na svůj příchod na travnatou plochu začíná připravovat Zlatan Ibrahimović, měli bychom se tedy dočkat prvního střídání.
     
    62
    Manchester bude ve zbývajícím průběhu utkání hrát na dva útočníky. Ze hry je stažen Juan Mata, na plac naopak za obrovských ovací z ochozů Old Trafford vbíhá Zlatan Ibrahimović.
     
    63
    Davy Pröpper vystihl nedůraznou a celkově nepovedenou přihrávku Victora Lindelöfa, načež zvedl hlavu a balon přenesl k Murraymu. Ten ale svůj náběh za obrannou linii Manchesteru nenačasoval podle svých představ a míč zpracovával v ofsajdovém postavení.
     
    64
    Pogba ustál souboj se Stephensem a stačil balon posunout na Ibrahimoviće, který krátce po svém příchodu pro United vybojoval rohový kop. Rashford odcentroval na bližší tyč, tam si ale nejlépe ze všech počínal Bruno.
     
    65
    Rashford si u rohového praporku udělal dobrý den z napadajícího Knockaerta, poté vyslal do vápna velice zajímavou nabídku, na kterou jen těsně nedosáhl Lukaku. Rychlá protiakce Racků ztroskotala na nepřesném pasu Pascala Große.
     
    66
    Zlatan Ibrahimović se nejprve dopustil velice zbytečného faulu na nic netušícího Dunka, o chvíli později ale získal balon zpět do svého držení a vymyslel chytrý bochánek na Lukaka, těsně před ním ale skvěle zasáhl Shane Duffy.
     
    66
    Manchester United právě vstřelil branku!
    V posledních minutách byli United jasně aktivnější, jejich nápor gradoval a nakonec přeci jen vyústil ve vedoucí branku tohoto utkání! Lukaku pro Rudé ďábly vybojoval rohový kop, po rozehrávce v podání Marcuse Rashforda se kulatý nesmysl odrazil kousek za šestnáctku, kde číhal Ashley Young. Ránu domácího obránce ještě nešťastně tečoval LEWIS DUNK, od kterého se balon odrazil přesně do horního růžky hostující svatyně, Ryan byl naprosto bez šance.
    66. Ashley YOUNG - 1:0
     
    68
    Aktivní Ashley Young se tentokráte ocitl v roli nahrávače, když parádním centrem poslal balon přesně na hlavu Romela Lukaka, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti ale skončilo nad brankou Mathewa Ryana.
     
    69
    Hosté se pokoušel o okamžitou odpověď, když Solly March vybojoval míč od Matiće a poté dlouhým pasem hledal sprintujícího Murrayho, ten byl ale u balonu o chvíli později než včas vybíhající David de Gea.
     
    71
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Anthony Martial, přichází Henrich Mchitarjan.
     
    72
    Rashford vybojoval pro domácí autové vhazování, po němž Valencia nalezl na hranici vápna se pohybujícího Zlatana Ibrahimoviće, kterému ale těsně před momentem zakončení kulatý nesmysl stačil odkopnout Lewis Dunk.
     
    73
    Ibrahimovć zůstal ležet na trávníků, Brighton se mezitím vydal do zajímavě vypadající přečíslení. Na jeho konci po Pröpperově pasu stál Glenn Murray, kterému ale zakončení v plné rychlosti nesedlo, Smalling stačil míč odkopnout do zámezí.
     
    74
    Hra se po první vstřelené brance tohoto utkání výrazně otevřela. Ibrahimović měl nyní na středu travnaté plochy dostatek času, přihrávce na Mchitarjana ale dodal až příliš velkou razanci, arménský šikula neměl šanci míč před přechodem přes postranní čáru dostihnout.
     
    74
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Glenn Murray, přichází Tomer Hemed.
     
    75
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Solly March, přichází José Izquierdo.
     
    76
    Do konce utkání zbývá necelých patnáct minut, plus se určitě dočkáme nějakého drobného nastavení. Brighton toho v druhém poločasu příliš nepředvedl, tak se nechme překvapit, zda se sázka na dva čerstvé hráče vyplatí a dočkáme se vyrovnání.
     
    77
    Výtečně to nyní udělal Anthony Knockaert, jenž se díky rychlým nohám a famózní technice dostal až do vápna, kde vyslal přízemní nabídku pro na zadní tyči si nabíhající Pröppera, ten ale před prázdnou brankou na balon nedosáhl.
     
    78
    Antonio Valencia díky dobrému důrazu odstavil Izquierda a poté si balon nachystal na svou silnější pravačku. Zvedající se záložník The Seagulls jeho centr zablokoval rukou, načež se domácí hráči i fanoušci asi správně dožadovali odpískání penalty.
     
    79
    Na ofenzivní výlet se vydal hostující kapitán Bruno, který se dokázal protáhnout okolo Younga a navíc vyslat do vápna soupeře přízemní centr. Skákající balon putoval okolo Hemeda s Großem, ovšem ani jeden z nich na něj nedosáhl.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Marouane Fellaini.
     
    81
    Dnes skvělé utkání hrající Anthony Knockaert dokázal přes napadajícího Younga z otočky odcentrovat na Hemeda, tomu ale na hranici pokutového území United nevyšel první kontakt s balonem což byla voda na mlýn pro Chrise Smallinga.
     
    82
    Zlatan Ibrahimović se po přihrávce od Mchitarjana dostal až na dostřel Ryanovy svatyně, načež si okolo dvojice bránících protivníků posunul míč na svou slabší levačku, jeho pokus byl ovšem tečován na rohový kop.
     
    83
    Exekuce rohového kopu se ujal Henrich Mchitarjan, kterého musel hlavní sudí hodně popohánět. Centr arménského fotbalisty doputoval až ke vzdálenější tyči, kde se k zakončení dostal Smalling, jeho hlavičce ale scházela přesnost.
     
    84
    José Izquierdo ukázal, že je pro Brighton platnou posilou, když pro své kolegy nejprve vybojoval autové vhazování a poté si u postranní čáry pohrál s Valenciou. Jeho následný centr se však stal snadnou kořistí pro Lindelöfa, který balon rezolutně odklidil.
     
    85
    Hosté začínají veškeré zbývající síly soustředit do ofenzivy, pevnou obranu Manchesteru United se jim ale nedaří výrazněji zaměstnat. Sám na sebe to nyní vzal Davy Pröpper, jeho ránu ale obětavě zablokoval Chris Smalling.
     
    86
    Po faulu na Izquierda rozehrávali The Seagulls standardní situaci ze zajímavé pozice. Z kopačky Pascala Große přilétl balon až na hlavu na zadní tyči hlavičkujícího Duffyho, jehož zakončení rozhodně mělo gólové parametry, balon ale skončil těsně mimo de Geovu branku.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Shane Duffy (Brighton & Hove Albion FC).
     
    88
    Gaëtan Bong dokázal mezi Mchitarjanem a Fellainim sklepnout kulatý nesmysl pro Josého Izquierda, který sice rozkmital své neuvěřitelně rychlé nohy, parádním obranným skluzem jej ale v postupu směrem k brance zastavil Victor Lindelöf.
     
    88
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Isaiah Brown.
     
    89
    Duffy prožil v krátkém časovém sledu druhý smolný moment, když ve snaze od dlouhý nákop na obrannou polovinu The Red Devils nešťastně podklouzl a poslal balon pouze do zámezí. Hostům se čas velmi rychle krátí.
     
    90
    Pěkná akce v podání Manchesteru United! Zlatan Ibrahimović elegantní patičkou nalezl na hranici vápna čekajícího Paula Pogbu, který mu balon okamžitě vrátil, přízemní pokus švédského veterána si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit hned pět minut.
     
    90+2
    Velký potlesk z ochozů stadionu v Manchesteru si nyní vysloužil Romelu Lukaku. Ten nejprve táhl rychlou akci svého týmu, balon si ale příliš předkopl, posléze se ale z posledních sil vrátil a zastavil rodící se protiútok The Seagulls.
     
    90+3
    Po autovém vhazování Bruna, které ještě za sebe do pokutového území protečoval Tomer Hemed, se balon dostal k Fellainimu. Belgický středopolař se jej, dle názoru hostí, dotkl rukou, opakovaný záběr ale ukázal, že vše se odehrálo v souladu s pravidly.
     
    90+4
    Tomer Hemed absolvoval dlouhý sprint, na jehož konci si ale v kombinaci vůbec neporozuměl s Pröpperem, který mu balon vrátil velice nepřesně. Domácí míč rezolutně odkopli, na polovině hřiště jej ale zachytil Bruno, který rozjíždí další akci svého týmu.
     
    90+5
    Anthony Knockaert si na pravém křídle počkal na ideální moment a poté vyslal do pokutového území centrovaný balon, na který si naskočil Shane Duffy, po jehož hlavičce se ale kulatý nesmysl vznesl vysoko do vzduchu a následně zamířil k de Geovi.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Manchester se dnes na tříbodový zisk pořádně nadřel, nakonec ale Brighton po tuhém boji přetlačil a zvítězil těsně 1:0! Vstup do utkání měly oba celky dobrý, hrálo se v opravdu velmi solidním tempu, gólových šancí však bylo poskrovnu. Krátce před odchodem do šaten z bezprostřední blízkosti zakončoval i dorážel Lukaku, Mathew Ryan ale na brankové čáře předvedl dva parádní zákroky. Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu, spíše než líbivý fotbal jsme sledovali bitvu o každý metr travnaté plochy. Jediný gól padl v šestašedesáté minutě, když Youngovu dalekonosnou ránu do vlastní branky smolně tečoval Lewis Dunk. Mourinhovi svěřenci si tak spravili chuť po středeční porážce s Basilejí, naopak The Seagulls prohráli po necelých dvou měsících.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na Old Trafford sledovalo 75 018 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:05:39)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 66. Dunk (vla.)

    Karty:   59. G. Murray (BRN), 87. Duffy (BRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – N. Matić, P. Pogba – Rashford (80. Fellaini), Mata (62. Ibrahimović), Martial (71. Mchitarjan) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Fellaini, A. Herrera, McTominay, Mchitarjan, Ibrahimović.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, March (75. Izquierdo) – Groß (88. Is. Brown) – G. Murray (74. Hemed).
    Náhradníci: Krul – Goldson, Schelotto, Kayal, Izquierdo, Is. Brown, Hemed.

    Rozhodčí: Neil Swarbick – Richard West, Marc Perry

    Diváci: 75 018
    thejrc.org