Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:4 (4:0)
FC Schalke 04
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. NALDO - 4:4
     
    90+4
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tenhle fotbalový zápas si fanoušci po celém světě budou pamatovat nejspíš do konce života. Je vyrovnáno!!! Rohového kopu se ujal sám Konopljanka, který zakroutil do vápna parádní centr. NALDO se vyšrouboval ze všech nejvýš do vzduchu, předskočil Zagadou a tvrdou hlavičkou vyrovnal. Neskutečná radost hostujících fotbalistů – 4:4!
    86. Daniel CALIGIURI - 4:3
     
    86
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je sníženo potřetí a uvidíme drama se vším všudy! Celou akci vzal na sebe na pravé straně operující DANIEL CALIGIURI, jenž naznačil centr, zbavil se střídajícího Zagadou, navedl si a míč na levačku. Naznačením se zbavil dalšího soupeře a poté úchvatnou technickou ranou zamířil naprosto přesně do vzdálenější šibenice – 4:3!
    65. Amine HARIT - 4:2
     
    65
    Schalke právě vstřelilo branku!
    To, co se dnes děje v Dortmundu, je jedním slovem neuvěřitelné – hosté opět snižují! Na levé straně zabojoval o míč Nastašič a posunul jej Oczipkovi. Ten vyslal kupředu Konopljanku, jenž se kolem Topraka protáhl k centru, jež na zadní tyči stoper podskočil. Míč tak dopadl pohodlně na hruď AMINE HARITA, ten si jej zpracoval a z voleje zamířil mezi ruku a tělo Weidenfellera – 4:2!
    61. Guido BURGSTALLER - 4:1
     
    61
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Hosté se nakonec přeci jen dočkali regulérního snížení! V první půli chybující stoper Benjamin Stambouli vykouzlil ještě na obrané poloviny úžasný dlouhý balón za obranu, na nějž si naběhl útočník GUIDO BURGSTALLER a zády k brance v těžké pozici z hranice vápna hlavou přeloboval domácího brankáře. Skvělá trefa – 4:1!
    25. Raphaël GUERREIRO - 4:0
     
    25
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Destrukce hostů porkačuje, domácí přidávají čtvrtou branku a hráči Schalke jen nevěřícně koukají! Akce začala na hranici vápna u Aubameyanga, jenž se po narážečce s Gotzem ke střele sice nedostal, ale míč se odrazil do vzduchu a z voleje se do něj opřel RAPHAEL GUERREIRO, jenž parádně zamířil tvrdou střelou na zadní tyč – 4:0!
    20. Mario GÖTZE - 3:0
     
    20
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, domácí přidávají třetí trefu a tohle začíná smrdět debaklem! Míč převzal už na polovině hřiště Aubameyang, jenž je jako vítr prohnal po pravé lajně kolem Caligiuriho, kterého snadno obešel, a poté luxusně odcentroval na zadní tyč, kde MARIO GOTZE parádní hlavičkou do protipohybu brankáře neomylně zakončil – 3:0!
    18. Benjamin STAMBOULI - 2:0
     
    18
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A je tu druhá trefa domácích, kteří zdvojnásobují svůj náskok! Jejich akce pokračovala a po faulu vybojovali přímý kop. K tomu postavil Nuri Şahin, jehož kroucený centr směřoval do ohně ve vápně, a tam trochu nepochopitelně BENJAMIN STAMBOULI zcela osamocen zakončil akrobaticky do vlastní sítě – 2:0!
    12. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení, nutno ale dodat, že po sporné brance! Na levé straně předvedla Borussia skvělou kombinaci na jeden dotek a nakonec odcentroval Aubameyang. Jeho přetažený centr vrátil na zadní tyči z jedničky na střed vápna Pulišič, jeho pobídku protečoval do prostoru Sahin, a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG ve skluzu poslal míč do tyče, a poté se od jeho ruky odrazil balón do sítě. Sporní branka, nicméně platí – 1:0!

    Daniel Kinc

    Branky: 12. Aubameyang, 18. Stambouli (vla.), 20. M. Götze (Aubameyang), 25. Guerreiro – 61. Burgstaller (Stambouli), 65. Harit (Konopljanka), 86. D. Caligiuri (Stambouli), 90+4. Naldo (Konopljanka)

    Karty:   53. Papastathopoulos (DOR), 55. Aubameyang (DOR), 79. G. Castro (DOR), ?. Şahin (DOR) – 3. McKennie (SCH), 22. Kehrer (SCH), 45+2. D. Caligiuri (SCH), 90. Konopljanka (SCH), ?. Fährmann (SCH)   72. Aubameyang (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Papastathopoulos, Weigl, Toprak, Schmelzer (C) – Şahin – M. Götze (78. G. Castro), Guerreiro (83. Zagadou) – Jarmolenko (68. Bartra), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Reimann – Bartra, G. Castro, Kagawa, Philipp, Schürrle, Zagadou.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Kehrer (46. Nastasić) – D. Caligiuri, McKennie (33. Harit), Meyer, Oczipka – Di Santo (33. Goretzka), Burgstaller, Konopljanka.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Nastasić, Goretzka, Harit, Schöpf, Embolo.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin
    thejrc.org