Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mohuč 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:1 (0:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 25.11.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pěkný den přeji všem fotbalovým příznivcům! Německá Bundesliga má na programu třinácté kolo, v rámci kterého nás čeká utkání, ve kterém SC Freiburg na vlastním hřišti přivátá 1. FSV Mohuč 05.
     
    SC Freiburg má na svém kontě jednu výhru, pět remíz a šest proher. Momentálně má osm bodů a nachází se na předposlední příčce tabulky. Freiburg hrál na svém hřišti už šestkrát, přičemž hned čtyři zápasy skončily nerozhodně. Domácí nastříleli pouhých sedm branek, což je druhé nejhorší číslo v celé soutěži. Jediná domácí výhra přišla na začátku října, Freiburg na domácí půdě přehrál Hoffenheim. Situace domácích není rozhodně neřešitelná, na patnáctý Hamburk ztrácí pouhé dva body.
     
    Na druhé straně 1. FSV Mohuč 05, která je na tom o něco lépe. Hosté zaznamenali čtyři vítězství, tři remízy a pět porážek. S patnácti body se momentálně nachází na dvanácté pozici. Mohuč už tři zápasy v řadě neprohrála, naposledy na domácím trávníku přehrála poslední Kolín nad Rýnem, který má pouhé dva body! Mohuč má obrovské problémy venku. Zatímco doma vybojovala třináct bodů, na hřištích soupeřů pouhé dva! Jejich nejlepším střelcem je se třemi přesnými zásahy Jošinori Mutó.
     
    Utkání bude jako hlavní řídit pan Daniel Siebert. Na čarách mu budou pomáhat pánové Lasse Koslowski a Jan Seidel. Těžko hledat favorita, kurzy sázkových kanceláří hovoří vyrovnaně. Získá některý z týmů tři body nebo se body budou dělit? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Koch, Kempf, Günter – Haberer, Schuster, Höfler – Kapustka, Petersen, Terrazzino.
    Náhradníci: Gikiewicz – Söyüncü, Kent, Ravet, Kübler, Stanko Stanko, Kath.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Gbamin, Bell, Hack – Holtmann, Maxim, Latza, Brosinski – Öztunali, Fischer – Kodro.
    Náhradníci: Huth – Quaison, Berggreen, Frei, Serdar, Bussmann, Bungert.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Obrovská šance hostů hned v úvodu tohoto utkání! Zaváhání v domácí rozehrávce využil Öztunali, který z dvaceti metrů napřáhl ke střele. Ta skončila těsně vedle levé tyče!
     
    3
    Freiburg teď dlouho kombinuje na vlastní polovině a vyčkává. Domácí hledají skulinku v defenzivě svého soupeře.
     
    4
    Nyní jsou to hosté, kteří si dlouze přihrávají na vlastní polovině. Autové vhazování pro Mohuč na polovině hřiště.
     
    5
    Hosté to zkoušeli po levé straně hřiště. Centrovaný míč Brosinskiho byl dlouhý a nedosáhl na něj žádný z jeho spoluhráčů.
     
    6
    Další chyba v rozehrávce Freiburgu. Tu ale v tomto případě fotbalisté v modrém potrestat nedokázali, rozehrávat budou domácí.
     
    7
    První střelecký pokus na straně Freiburgu! Haberer zůstal úplně volný na hranici velkého vápna. Jeho střela však skončila vysoko nad!
     
    8
    Terrazzino si teď podle hlavního sudího pomohl útočným faulem, což se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům.
     
    9
    Dalším faulem se provinil Haberer. Hraje se převážně ve středu hřiště, rozehrávat budou znovu fotbalisté v modrých dresech.
     
    10
    Haberer je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem utkání. V ofsajdu nebyl, kdyby dosáhl na míč, mohl by postupovat sám na hostující branku!
     
    11
    Z dlouhé vzdálenosti to zkoušel Gbamim. Hostující fotbalista ale neohrozil domácí branku, Schwolow si připsal snadný zákrok.
     
    12
    Domácí teď svého soupeře zatlačili na jeho polovině. Z celé situace ale nevytěžili vůbec nic, zahraje si také Zentner.
     
    14
    Po další chybě v rozehrávce míč směřoval na Kodra. Ten však na balón nedosáhl, v opačném případě by i on uháněl do velmi nadějné příležitosti!
     
    15
    Nadějnou akci Mohuče teď zastavuje praporek čárového rozhodčího, který signalizuje ofsajd. Domácí rychle rozehrávají.
     
    16
    Haberer míč nestihl na hrací ploše. Za svou bojovnost se ale dočkal hlasitého potlesku. Na druhé straně to zkoušel Latza, který minul branku!
     
    17
    Brankář Zentner musel velmi rychle z branky! Na poslední chvíli zasáhl, u míče byl jako první a zahrál dlouhý odkop na polovinu soupeře.
     
    18
    Po souboji Brosinskiho s Habererem se domácí příznivci dožadovali odpískání přímého kopu. Hlavní rozhodčí však zůstává klidný!
     
    19
    Výbornou práci odvedl Koch, který míč zpracoval na hraně malého vápna a následně udělal kličku soupeři. Brankář Schwolow si musel pořádně oddechnout.
     
    20
    Mohuč rozehrávala první roh v tomto utkání. Odražený míč se dostal až na Latzu, jehož pokus byl zblokovaný jeho spoluhráčem a skončil v zámezí!
     
    21
    Kodro se nyní na své spoluhráče zlobí, že přihrávku nedostal dříve. V době přihrávky se totiž nacházel v jasném ofsajdu!
     
    23
    Hodně pozdě teď čárový rozhodčí na druhé straně zvedl praporek. V ofsajdovém postavení nyní nachytán také Kapustka.
     
    24
    Taktickým faulem si ve středu hřiště pomohl Latza. Domácí příznivci se zlobí a dožadují se žluté karty pro hostujícího fotbalistu.
     
    25
    Teď už sudí Siebert žlutou kartu vytahuje! Maxim ztratil míč, poté zastavil Haberera skluzem. Dobrá příležitost pro domácí, kteří budou rozehrávat přímý kop!
     
    26
    Míč si vzal na starost kapitán Schuster. Jeho pokus směřoval na bližší tyč, nakonec minul levou tyč hostující svatyně!
     
    27
    Dobrou přihrávku dostal Maxim, který se ocitl v těžkém úhlu. Jeho následná střela skončila hodně vysoko na bránou Schwolowa!
     
    28
    Velmi aktivní Haberer teď fauloval ve středu hřiště. Hlavní rozhodčí ho napomíná, příště už to bude nejspíše za žlutou kartu.
     
    29
    Z pravé strany teď hosté rozehrávali svůj druhý roh v zápase. V pokutovém území vznikl závar, ovšem domácí zadáci si s celou situací poradili a míč odkopli do bezpečí!
     
    30
    Hosté jsou ale v posledních minutách lepším týmem. Mají navrch, drží míč na svých kopačkách a hraje se především na polovině Freiburgu.
     
    31
    Terrazzino míč stihl na hrací ploše, následně centroval. Jeho centr však nenašel žádného z jeho spoluhráčů, Mohuč už zase uhání směrem dopředu.
     
    32
    Další ostrý faul ve středu hřiště. Maxim si bude muset dávat pozor, jednu žlutou kartu už totiž hostující fotbalista má.
     
    33
    Po centru z pravé strany se natahoval Terrazzino. Nedosáhl na něj, brankář Zentner poté balón nadvakrát chytil a rychle rozehrál.
     
    35
    Za chvíli se rozběhne závěrečná desetiminutovka prvního poločasu. Zahrál si také Schwolow, který raději volil odkop na útočnou polovinu.
     
    36
    Fotbalisté v modrém kombinují poblíž vlastního pokutového území. Domácí hráči teď napadají hodně vysoko!
     
    37
    To byla výborná příležitost pro hosty! Úplně volný se za obranou Freiburgu ocitl Fischer, který se dostal ke střele z hranice velkého vápna. Výborný skluz předvedl Koch, který domácí nejspíše zachránil před inkasovanou brankou!
     
    38
    Další dobrá šance pro hosty! Střelecký pokus z hranice velkého vápna mířil znovu pouze nad bránu gólmana Schwolowa!
     
    39
    Hosté rozehrávali další roh. Míč letěl na zadní tyč, Gbamin ale domácí bránu neohrozil, jeho pokus postrádal především razanci!
     
    40
    První žlutá karta v utkání také na domácí straně. Petersen teď skluzem zastavil Öztunaliho, Mohuč postupovala do zajímavého kontru!
     
    41
    K odraženému míči se dostal právě Öztunali, jenže tomu střela z voleje vůbec nesedla! Balón skončil vysoko nad brankou Schwolowa!
     
    43
    To byla dobrá šance pro domácí! Výbornou přihrávku dostal Petersen, který míč směřoval na zadní tyč. Balón však těsně minul hostující branku!
     
    44
    Hodně prostoru dostali hosté na pravé straně hřiště. Pro následný centr si ale bez větších problémů došel Schwolow, který už hledá, komu by rozehrál.
     
    45
    Útočný faul teď zastavuje snažení domácího týmu. Hlavní sudí nejspíše za malou chvíli odpíská konce první půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je minulostí. Branku jsme zatím neviděli, herní převahu měli hosté, kteří hned ve druhé minutě mohli do vedení, ovšem Öztunali z dobré příležitosti minul branku. To se dalo říci také o šanci Petersena ze závěru, jenže ani domácí fotbalista nedokázal vstřelit branku. Uvidíme, s čím přijdou oba celky do druhého poločasu, který začne zhruba v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Bartosz Kapustka, přichází Ryan Kent.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Suat Serdar.
     
    47
    Do dobré šance se dostal Terrazzino, který na hranici velkého vápna dostal spoustu prostoru. Domácí fotbalista však střílel pouze doprostřed brány!
     
    48
    To byla obrovský příležitost! Střídající Kent se ocitl tváří v tvář Zentnerovi, ovšem v poslední chvíli přišel výborný skluz Hacka, který hosty zachránil před inkasovanou brankou!
     
    49
    Domácí do druhé půle vstoupili daleko aktivněji a hraje se převážně na polovině Mohuče. Hosté se nyní dožadovali odpískání faulu, jenže marně.
     
    50
    Další tutovka Freiburgu! Terrazzino to udělal výborně, po individuální akci se dostal až do pokutového území a střílel na zadní tyč. Balón však pouze minul levou tyč!
     
    51
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Obrovská hrubka hostů znamená první branku! Lanza přihrával Zentnerovi, jenže jeho úmysl přečetl NILS PETERSEN, který si brankáře obhodil a následně míč poslal do prázdné branky!
    51. Nils PETERSEN - 1:0
     
    52
    Domácí pokračují ve vysokém tempu, napadají hodně vysoko. Do dalšího zakončení se dostal znovu Kent, jenže i v tomto případě minul bránu.
     
    54
    Mohuč se ve druhé půli ještě v podstatě nedostala na útočnou polovinu. Hraje se zatím převážně u pokutového území hostů.
     
    55
    Kent si nyní nerozuměl s Terrazzinem. To však domácí příliš mrzet nemusí, vysoko napadali a rychle se dostali zpět k míči.
     
    56
    Ostrým skluzem se nyní prezentoval Höfler, kterému hlavní rozhodčí vytahuje zaslouženě žlutou kartu!
     
    57
    Po dlouhé době zahrozili také hosté. Po centru z pravé strany vznikl závar v pokutovém území. Domácí zadáci si ale věděli rady a odehráli do bezpečí!
     
    58
    Přihrávka Brosinskiho byla prudká, hosté už míč nestihli na hrací ploše. Zahraje si brankář Schwolow, který bude odkopávat od branky.
     
    59
    Günter centroval z levé strany, míč tečoval Serdar a balón letěl do brány. Výborný reflex předvedl brankář Zentner, který odehrál na roh!
     
    60
    Domácí zůstali u míče, následně fauloval Hack. Žlutou kartu rozhodčí nevytahuje, nabízí se velmi zajímavá standardní situace pro Freiburg!
     
    61
    O rozehrávku se i v tomto případě postaral kapitán Schuster. Jeho střela nakonec skončil zhruba metr nad hostující brankou!
     
    62
    Útoční hráči domácích i nadále napadají velmi vysoko, Mohuč má obrovské problém s rozehrávkou. Zentner raději zvolil dlouhý nákop.
     
    63
    Standardní situace se nyní naskytla také hostům. Brosinski centroval na přední tyč, na míč nedosáhl žádný z jeho spoluhráčů!
     
    65
    To byla hodně dlouhá přihrávka od Fischera. Zahraje si tedy opět brankář Schwolow, který s rozehrávkou pochopitelně příliš nepospíchá.
     
    66
    Hosté rozehrávali rohový kop, který žádné nebezpečí pro Schwolowa nepřinesl. Fotbalisté Mohuče však i nadále zůstávají u míče a kombinují.
     
    67
    Gbamin fauloval Güntera u postranní lajny. Další standardka pro domácí, kterou si na starost vezme kapitán Schuster.
     
    68
    Zentner šel ven z brány, k hlavičce se dostal Koch! Jeho pokus padal do prázdné branky, nakonec však skončil těsně nad. Hosté měli pořádnou dávku štěstí!
     
    69
    Kent si v souboji s Hackem počínal nedovoleně. Hlavní rozhodčí dal na čárového, který signalizoval faul. To domácím vůbec nelíbí.
     
    70
    Po dlouhém nákopu teď rozhodčí píská útočný faul také na druhé straně. Freiburg bude rozehrávat zhruba z poloviny hřiště.
     
    71
    Hosté se nemohou dostat do vážnější příležitosti, nakopávají dlouhé míče na útočnou polovinu, jenže domácí výborně brání.
     
    72
    Neskutečné! Gbamin si všiml, že je domácí brankář hodně venku z brány a zkoušel to za polovinou hřiště. Balón se odrazil od břevna, Kodro se dostal k hlavičce z malého vápna, jenže ani on nepřekonal Schwolowa!
     
    74
    Schuster nyní protestoval, což se nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, který bez váhání vytáhl žlutou kartu!
     
    75
    Po krátkém ošetření hra znovu pokračuje! Za chvíli se rozběhne závěrečná čtvrthodina hry, domácí teď budou hrozit především z rychlých brejků.
     
    76
    Nejprve útočný faul domácích, poté boj o míč. Rozhodčí ukazuje, že budou vhazovat hosté. O rozehrávku se postará Brosinski.
     
    77
    Taktickým faulem si nyní na polovině hřiště pomohl Latza, který se hodně zlobí. K míči běží kapitán Schuster, který bude rozehrávat.
     
    78
    Faul také na druhé straně. Rozehrávat budou hosté, ještě předtím však oba týmy budou střídat, Mohuč chystá hned dvě změny!
     
    79
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Marco Terrazzino, přichází Caleb Stanko.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Emil Berggreen.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Robin Quaison.
     
    80
    Z nějakých dvaceti metrů teď napřáhl Latza. Jeho střela však neměla potřebné parametry a skončila hodně vysoko nad!
     
    81
    Freiburg bude rozehrávat na polovině hřiště. To domácím vyhovuje, s rozehrávkou nikam nepospíchají, což se nelíbí jejich soupeři.
     
    83
    Domácím se otevírají okénka v obraně soupeře! Haberer teď pořádně vystrašil Zentnera, který míč nakonec dokázal vyrazit na roh!
     
    84
    Quaison si v souboji s Habererem pomohl nedovoleně. Nabízí se velmi zajímavá standardní situace pro Freiburg!
     
    85
    Centrovaný míč směřoval na zadní tyč. Žádný z domácích fotbalistů na něj nedosáhl, hostující brankář bere míč a rychle rozehrává!
     
    86
    Serdar šel do souboje s Günterem šlapákem. To neuniklo čárovému rozhodčímu, který signalizoval faul. Domácí budou rozehrávat z vlastního pokutového území.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Florian Kath.
     
    88
    Nejprve rozhodčí faul nepískal, poté už ano! Quaison vidí žlutou kartu, domácím se nabízí přímý kop z nějakých třiadvaceti metrů!
     
    89
    Ani tentokráte ale kapitán Schuster nedokázal trefit branku. Jeho střela skončil zhruba metr nad břevnem, Zentner běží pro míč!
     
    90
    Hosté už všechno vsadili na jednu kartu, ve velkém počtu se vydali do pokutového území soupeře! Rozhodčí bude přidávat tři minuty!
     
    90+1
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Nejspíše je rozhodnuto! V době přihrávky od Güntera se FLORIAN KATH nacházel na vlastní polovině hřiště! Domácí fotbalista postupoval sám na Zentnera, kterého obehrál a následně míč poslal do odkryté brány!
    90+1. Florian KATH - 2:0
     
    90+2
    Mainz právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté ještě dramatizují vývoj tohoto utkání! Ihned po vstřelené brance míč Brosinski nakopl na útočnou polovinu, kde se k němu dostal EMIL BERGGREEN. Ten předvedl parádní individuální schopnosti a střelou na bližší tyč snížil!
    90+2. Emil BERGGREEN - 2:1
     
    90+3
    Další dlouhý nákop na útočnou polovinu! Latza si teď nerozuměl se svými spoluhráči, hlavní rozhodčí za malou chvíli nejspíše odpíská konec utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! První poločas nám toho moc nenabídl, aktivnější byli hosté. V úvodu toho druhého se ale vše změnilo! Freiburg byl daleko aktivnější, nebezpečnější, Petersen je poslal do vedení. Domácí poté měli několik šancí na navýšení skóre, ovšem povedlo se to až v první nastavené minutě, Kath se trefil po čtyřech minutách na hřišti. Mohuč vzápětí snížila, trefil se taktéž střídající hráč. Berggreen však už nic nezměnil na tom, že tři body putují na konto domácích!
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:17.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:41:23)

    Štěpán Slovák

    Branky: 51. Petersen, 90+1. Kath (Günter) – 90+2. Berggreen (Brosinski)

    Karty:   40. Petersen (FRE), 56. Höfler (FRE), 74. Schuster (FRE) – 25. Maxim (MAI), 88. Quaison (MAI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:17.
    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Koch, Kempf, Günter – Haberer (87. Kath), Schuster (C), Höfler – Kapustka (46. Kent), Petersen, Terrazzino (79. Stanko Stanko).
    Náhradníci: Gikiewicz – Söyüncü, Kent, Ravet, Kübler, Stanko Stanko, Kath.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Gbamin, Bell (C), Hack – Holtmann, Maxim (46. Serdar), Latza, Brosinski – Öztunali (79. Quaison), Fischer (79. Berggreen) – Kodro.
    Náhradníci: Huth – Quaison, Berggreen, Frei, Serdar, Bussmann, Bungert.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    thejrc.org