Bologna – Sampdoria 3:0 (kon.) | Chievo – Spal 2:1 (kon.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:2 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
Bologna FC
3:0 (2:0)
UC Sampdoria
Sobota 25.11.2017, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara (Bologna) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 5:12. (17:02:22)
     
    Bologne bere po zásluze z dnešního utkání tři body. Již ve čtvrté minutě se prosadil z dorážky Simone Verdi. V prvním poločase udeřil i Ibrahima Mbaye. V nastaveném čase prvního poločasu si domácí zkomplikovali situaci, když byl vyloučen po druhé žluté kartě Torosidis. Ve druhém poločase ale podali domácí kontcentrovaný výkon založený na neprostupné obraně. Navíc pojistku na tři body přidal po příchodu na trávníku Orji Okwonkwo. Sampdoria se v útoku na nic nezmohla a i proto odjíždí domů s nepořízenou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dalším faulem donutil sudího k zastavení hry Erick Pulgar. Domácí už hlídají bezpečné vedení s míčem u kopačky na vlastní polovině.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Pomalá kombinace hostujícího celku nemá šanci na dobře uspořádanou obranu domácích. Nyní se ale provinil proti pravidlům Poli. Po centru do vápna sbírá balon ze země Mirante.
     
    88
    Álvarez centroval od rohového praporku před Miranteho. K hlavičce se sice protlačil Zapata, ale jeho pokus jde vysoko nad branku domácího celku.
     
    87
    Zápas se již jen dohrává. Hosté se již tolik netlačí do útoku jako v úvodu druhého poločasu. Naopak domácí s přehledem hlídají luxusní tříbrankové vedení.
     
    86
    Z hranice vápna se už napřahoval ke střele Barreto. Jeho pohyb je však zastaven hvizdem hlavního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    85
    Domácí předvedli parádní obranu. Na levé straně se dostal do úzkých Murru, domácí se dostali k hráči Sampdorie velmi rychle a s přehledem získali balon.
     
    84
    Hosté to již vzdávají a to útoku se po delším čase zkusili domácí. Ze střední vzdálenosti pálil Puli, ale jeho dělovka končí jen vysoko nad brankou.
     
    83
    Erick Pulgar zůstal ležet na trávníku s křečí. Po krátké chvíli se však zvedá a zápas může pokračovat.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Barreto střílel spíše z nouze, ale pořádně protáhl domácího brankáře, který musel uklidňovat balon na hrudi.
     
    81
    Torreira byl čistě obrán o míč a domácí mohli jít do útoku. Střídající Taider se však na trávníku neuvedl nejlépe, když první akci pokazil nepřesnou nahrávkou.
     
    80
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Rodrigo Palacio, přichází Saphir Taïder.
     
    79
    Parádní zákrok musel předvést Mirante. Nejprve pálil Zapata do tyče, od ní se míč odrazil přesně proti noze Caprarimu, který ale jen nechal vyniknout domácího brankáře.
     
    78
    Kombinace hostů zatím vůbec nefunguje. Ofenzivní hráči Sampdorie si posouvají míč ze strany na stranu, ale obrana domácích se stačí bleskově přesouvat.
     
    77
    Už to vypadalo, že by se hosté mohli dostat do šance, ale na poslední chvíli zakročil patou ve skluzu González.
     
    76
    Sampdoria ještě neskládá zbraně. Po prudkém centru se mohl prosadit k hlavičce Zapata, ale ještě před ním sebral balon ze vzduchu Mirante.

    Vít Schück

    Branky: 4. Verdi, 25. M'Baye (Verdi), 74. Okwonkwo (Donsah)

    Karty:   45. Torosidis (BLG) – 62. Bereszyński (SMD), 71. G. M. Ferrari (SMD)   45+2. Torosidis (BLG)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 5:12.
    Bologna FC: Mirante – M'Baye, G. González, De Maio, Torosidis – Donsah, Pulgar, A. Poli – Verdi (70. Okwonkwo), Destro (46. Masina), Palacio (80. Taïder).
    Náhradníci: A. Da Costa, Bruzzi – Á. Nagy, Krafth, Petković, Taïder, Krejčí, Crisetig, Helander, Maietta, Masina, Okwonkwo.

    UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński (67. R. Álvarez), Silvestre, G. M. Ferrari, Strinić (9. Murru) – É. Barreto, Torreira, Verre – G. Ramírez (46. Caprari) – Quagliarella, D. Zapata.
    Náhradníci: Puggioni, Tozzo – J. Andersen, Sala, Caprari, R. Álvarez, Praet, Regini, Capezzi, Murru, Kownacki.

    Rozhodčí: Maresca – Paganessi, Fiore
    thejrc.org