Bologna – Sampdoria 3:0 (kon.) | Chievo – Spal 2:1 (kon.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:2 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:3 (0:1)
Inter Milán
Sobota 25.11.2017, 20:45 • Sardegna Arena (Cagliari) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Cagliari Calcio a Inter Milán.
     
    Cagliari Calcio

    Fotbalisté Cagliari se i v letošním ročníku nacházejí kolem středu tabulky, momentálně to je třináctá příčka. Tento tým se nachází ve velmi slušné formě, přičemž dokázal zvítězit třikrát z posledních čtyřech klání. Právě tyto výhry zapříčinily posun tabulkou výše a nyní se Cagliari dívá na první sestupovou pozici už se šestibodovým náskokem. Co se týče střelecké produktivity, tam není tento celek zrovna aktivní. Doposud dokázal vsítit pouze třináct branek, což je průměr jedné branky na zápas.
     
    Inter Milán

    Na druhé straně stojí ambiciózní Inter Milán, který chce zapomenout na loňskou sezónu a pro tu letošní si opět dal ty nejvyšší cíle. Předsezónní vidina vedení klubu se zatím naplňuje, neboť Inter se nachází na druhé pozici a na první Neapol se dívá pouze s dvoubodovým mankem. Milánský velkoklub se může pyšnit společně s Neapolí nejlepší defenzívní vazbou celé ligy. O gólové hody se stará především Argentinec Icardi, jenž zatím skóroval třináctkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Rafael – Romagna, Ceppitelli, Andreolli – Faragò, Barella, Cigarini, Ionita, Padoin, dos Santos Galvão (C) – Pavoletti.
    Náhradníci: Crosta, Cragno – van der Wiel, Dessena, Cossu, Farias, Pisacane, Capuano, Melchiorri, Giannetti.

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Santon – Vecino, Gagliardini – Candreva, Valero, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Cancelo, Mário, Ranocchia, Dalbert, Éder, Nagatomo, Pinamonti, Brozović..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Pokus o první výpad nebyl úspěšný, nicméně Handanovič naprosto zpackal rozehrávku od své svatyně a protivníkovi tak věnoval rohový kop.
     
    4
    Cagliari dokonce zahrávalo ještě druhý rohový kop, na přední tyči ale míč odvrátil Vecino. Na opačné straně se nedovoleným zákrokem prezentoval Perišić.
     
    5
    Z levé strany připlachtil centr, který v šestnáctce převzal kapitán Pedro. Ten si krkolomným způsobem přichystal střelu, jenž usměrnil pouze doprostřed branky.
    5. Pedro mířil pouze doprostřed.
     
    6
    Domácí hráči jsou v úvodních vteřinách jednoznačně aktivnější, naopak fotbalisté Interu Milán se dopouštějí naprosto zbytečných ztrát míče.
     
    7
    Do pokutového území přiletěl načechraný balón, který si na zadní tyči našel zadák Ceppitelli. Jeho hlavička z těžké pozice nakonec mířilo hodně vedle.
     
    8
    Hosté přežili i další útočný výpad svého soupeře, jenomže i nadále zůstávaji uvězněni na vlastní polovině. O vyvrácení mých slov se pokouší Candreva.
     
    9
    Romagna chtěl po zisku míče roztáhnout hru na pravou stranu na Faraga, který jeho záměr ale nepochopil. Posléze fauloval kousek za polovinou hřiště Miranda.
     
    10
    Vecino bojoval o kulatý nesmysl kousek od postranní čáry, hostující záložník nakonec stačil vypíchnout balón alespoň do zámezí.
     
    11
    Hodně nešetrný zákrok vytasil hostující D´Ambrosio, který ještě může být rád, že neuviděl žlutý kartónek. Cagliari bude zahrávat standardku.
     
    12
    Ta byla rozehrána nakrátko, načež si balón k centru připravil záložník Padoin. Kroucený balón se ale vykroutil až za brankovou čáru.
     
    13
    Další nedovolený zákrok byl pro změnu spáchán u šestnáctky Interu. Miranda se tak staví k rozehrávce, zřejmě půjde o dalekonosný pas.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Miranda (Inter Milán).
     
    14
    Po Mirandově nedovolenému hraní rukou dostali domácí k dispozici přímý kop z velmi dobré pozice. Uvidíme, jak s touto standardkou naloží.
     
    15
    Odpovědnost na sebe vzal sám kapitán, tedy Pedro. Jeho prudká střela nakonec skončila na čtyřčlenné zdi, posléze Handanovič sebral ze vzduchu padající balón.
     
    16
    O rychlý kontr se pokusil Perišić, kterého ale skvělým způsobem dostoupil Romagna. Inter Milán se přesto dostane k rohovému kopu.
     
    17
    Ten mířil někam k hranici malého vápna, kde byl první u míče jeden z domácích. O několik vteřinek později fauloval Ionitu Santon.
     
    18
    Šance jako hrom! Hostující zadáci si nepohlídali náběh Pavolettiho, který zakončoval z první k bližší tyči. Ještě lepší zákrok ale předvedl Handanovič, jenž zachránil svůj celek od pohromy.
    18. Pavoletti trefil pouze brankáře.
     
    19
    Takovýto průběh dosavadních minut asi čekal málokdo. Cagliari je směrem dopředu nesmírně nebezpečné, naopak hosté nám ještě nic neukázali.
     
    24
    Momentálně sledujeme pasáž utkání, která nenabízí nic moc nebezpečného. Spíše je k vidění nespočet soubojů uprostřed hřiště.
     
    25
    Na další z řady centrovaných balónů se pro změnu vyhoupl Ionita, který z poměrně velké dálky od branky hlavičkoval do reklamního banneru.
     
    26
    Vecino měl před sebou překvapivě spoustu prostoru, nakonec si jako adresáta vybral Candrevu, který ještě posunul na Valero. Střela a roh pro Inter.
     
    27
    Z pravé strany se rozehrávky ujal Candreva, jehož hezký centr dopadl přesně na hlavu protihráče. Další centr odvrátil taktéž jeden z hráčů Cagliari.
     
    28
    Aktivní Candreva se řítil za dalekonosným pasem, který nakonec nedokázal zachytit. Místo toho bude Andreolli vhazovat, zřejmě půjde o dlouhý aut.
     
    29
    D´Ambrosio dlouho nevěděl, co s balónem a nakonec ho poslal pouze do nohou dotírajícího Ionity. Míč se ale ke štěstí pro hosty odrazil k Handanovičovi.
     
    29
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání, hosté totiž využívají hned svojí první příležitost! Candreva fantasticky zalepil balón a poté si navedl míč na levačku a odcentroval na zadní tyč. Tam sice míč ideálně netrefil Perišič, to ale nemuselo vadit, neboť osamocený MAURO ICARDI už dopravil balón do sítě.
    29. Mauro ICARDI - 0:1
     
    30
    Na první branku dnešního utkání jsme tak čekali necelých třicet minut. Pro domácí se jedná o krutopřísný trest, neboť byli povětšinu prvního poločasu aktivnější.
     
    31
    Inter se okamžitě ponořil do dalšího útočení a hned z toho byl další roh. Ten tentokráte vyboxoval Rafael, následně byl ještě odpískán útočný faul.
     
    32
    Ionita vztyčil kolmici na Pavoletiho, který se ale pohyboval v těsném ofsajdu. Mezitím už Handanovič rozehrál od své branky.
     
    33
    Domácí hráči zachytili nepovedenou přihrávku Vecina a momentálně s ním kombinují v blízkosti středového kruhu. Míč má momentálně v moci Cigarini.
     
    34
    Zkušený Valero potáhl balón až k hranici vápna, kde předal kulatý nesmysl Perišićovi. Ten nic moc nevymyslel, i přesto ale vybojoval alespoň volný kop.
     
    35
    Tak nakonec ne. Hlavní sudí uviděl něco jiného a místo volného kopu pro hosty rozehrál domácí celek. Míč se hodně rychle dostal k rohovému praporku.
     
    36
    Slovinský brankář ve službách Interu si po delší době osahal hrací předmět a po jeho výhozu se jeho obranní kolegové plácají u své šestnáctky.
     
    37
    Další velmi nebezpečný kontr! Rafael nedoskočil na centrovaný balón a Icardi byl velmi blízko druhé brance. Z těžké pozice ale dokázal pouze slabě poporstrčit balón.
     
    38
    Jakoby domácí hráči po inkasované brance zanevřeli na vážnější útočné manévry. Jedná se o pouhé náznaky, které povětšinou končí na obraně soupeře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    40
    Padoinova snaha skončila až v moci brankáře Handanoviče. Ten opět nevykopl na druhou stranu, nýbrž vyhodil balón do strany.
     
    41
    Nákop z vlastní poloviny sice směřoval za obranu Interu, tam se ale Pavoletti nacházel už poněkolikáté v ofsajdu. Časomírá už odtikává posledních pět minut.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám nabídl velmi zajímavou podívanou, po které odcházejí šťastnější do kabin hráči Interu Milán. Ti přežili z kraje utkání několik kritických momentů, po kterých musel zasahovat i Handanovič. Nicméně ojedinělá šance Interu znamenala úvodní branku utkání. Cagliari určitě doteď cítí frustraci, avšak do konce zápasu stále zbývá ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu se domácí hráči nadechli k rychlému kontru, který ale nepřinesl vůbec nic nebezpečného. Balón naopak doputoval až k Handanovičovi.
     
    49
    Gagliardini ukořstil balón ve středu hrací plochy a poté ve spolupráci se Santonem pokoušel najít v útočném prostoru Icardiho, leč neúspěšně.
     
    50
    K odraženému míči se dostal Barella, jehož rána zpoza šestnáctky byla ještě lehce tečována. Nakonec doputovala těsně vedle tyče.
    50. Barella mířil těsně vedle.
     
    51
    Na opačné straně zakončoval Perišič, jenomže jeho pokus skončil úplně mimo branku. Rafael nemusel zasahovat a naopak bude vykopávat.
     
    52
    Fotbalisté v bílém kompletu kombinovali v blízkosti pokutového soupeře Cagliari, kde si ale neporozuměli. Candreva totiž nezachytil přihrávku.
     
    53
    Domácí zadák se vydal na útočný výlet a po jeho centru si domácí hráči vybojovali rohový kop. Ten půjde rozehrávat středopolař Cigarini.
     
    53
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matías Vecino, přichází Marcelo Brozović.
     
    54
    Hostující lodivod bude muset po zápase řešit jednu nepříjemnou záležitost. Vecino si totiž přivodil nějaké poranění, kvůli kterému musel být střídán.
     
    55
    Tlak domácího mužstva sílí. Další rohový kop směřoval k přední tyči, kde byl opět připravený protihráč. Následně ještě musel vyboxovat padající balón Handanovič.
     
    55
    Valero si všiml na levé straně Santona, jemuž se nepodařilo protáhnout kolem Faraga. I tak alespoň autového vhazování pro Milán.
     
    56
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky! Další smrtící kontr Interu putoval z kopačky Candrevy přesně na nohu MARCELA BROŽOVIČE, který byl na hřišti jen několik minut. Jeho zakončení zapadlo přesně k bližší tyči.
    56. Marcelo BROZOVIĆ - 0:2
     
    57
    V tutoc chvíli to budou mít domácí hráči hodně složité. Nejen, že prohrávají o dvě branky, do konce zápasu zbývá necelých třicet minut.
     
    58
    Santon hodil do šestnáctky dalekonosný aut, který odvrátil Ceppitelli pouze za cenu rohového kopu. Z ochozů se začíná ozývat vydatný pískot.
     
    59
    Balón letěl do mizerného prostoru, kde se nepohyboval žádný hráčů v bílých dresech. Jednoznačně nepovedená exekuce rohu.
     
    60
    Momentálně sledujeme slušný úsek zápasu ze strany domácích. Ti se ale stále nedokážou dostat ke kontaktní brance.
     
    61
    Naopak hráči Interu Milán nikam nespěchají a v tuto chvíli kombinují na vlastní polovině. Miranda otočil hru na slovenského kolegu Škriniara.
     
    62
    Ionita si chtěl narazit s doposud hodně aktivním Pavolettim, který ale balón posílal do úplně jiného prostoru. Tato ztráta míče naopak znamená rychlý kontr soupeře.
     
    63
    Mirandovi se nepodařilo procedit balón kolem kopačky Pavolettiho a jeho odehrání míče tak skončili pouze u soupeře. Ten se po několika vteřinách taktéž zbavil hrací předmětu.
     
    64
    Už, už to vypadalo, že se Perišić pořítí z levého křídla do šestnáctky. Nakonec jeho úprk zastavil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    64
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Diego Farias.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Luca Ceppitelli (Cagliari Calcio).
     
    69
    Na hrací ploše se nám neděje nic nového, naopak momentálně sledujeme pasáž hry, která nenabízí nic moc zajímavého.
     
    70
    Barella si místo naběhnuvšího Faragny vybral Cigariniho, což se posléze projevio jako špatné řešení. Hosté vyvážejí balón od své svatyně.
     
    71
    I po několika dalších minutách se Perišič zjevil v ofsajdovém postavení, opakovaný záběr se shodoval s rozhodnutím pomezního.
     
    71
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, domácí se dostávají na rozdíl jediné branky! LEONARDO PAVOLETTI si naběhl na konečně přesný centr, který nekompromisně uklidil za bezmocného Handanoviče.
    71. Leonardo PAVOLETTI - 1:2
     
    72
    Nádcházející minuty jistě přinesou několik pikantních momentů. Díky kontaktí brance se máme na co těšit, domácím už chybí pouze jedna trefa.
     
    73
    Akce na jeden dotek v podání hráčů Interu Milán sice vypadala zpočátku hodně nebezpečně, poslední sklepnutí míče v podání Icardiho nebylo přesné.
     
    74
    Už i hráči mílánského Interu vycítili, že jejich doposud pohodlné dvoubrankové vedení je v ohrožení a je zapotřebí hrát. Hosté rázem přepli na vyšší výkonostní stupeň.
     
    75
    Valero operoval ve středu hřiště a jako adresáta si vybral na pravé straně volného Candrevu. Ten byl rychle dostoupen a výsledkem je zisk autu.
     
    76
    Autové vhazování nepřineslo nic nebezpečné, naopak se domácí dostali k rychlému kontru. Zákrok na Pavolettiho ale sudí neposoudil jako nedovolený.
     
    77
    Domácí kapitán Pedro se vzorně vrátil do obrany, kde zamezil Candrevovi proniknout do šestnáctky. Posléze se na zeleném pažitu ocitl právě Pedro.
     
    78
    Brazilský útočník či záložník má menší zdravotní problémy, na nic vážnéjšího to ale nevypadá. Domácí sportovně vrátili míč soupeři.
     
    79
    Brožovičova přihrávka nakonec dolétla k Perišičovi, který to zkusil prudce po zemi. Přihrávka sice měla razanci, nicméně s přesností to bylo o poznání horší.
     
    80
    Na druhé straně se včasným dostoupením prezentoval D´Ambrosio. Hostující zadák přitlačil Pedra a nakonec vybojoval aut.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, která jistě nabídne zajímavé momenty. Domácí se ale nemohou dostat do výraznější šance.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Roberto Gagliardini (Inter Milán).
     
    82
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro dos Santos Galvão, přichází Andrea Cossu.
     
    83
    Handanovič si dával s odkopem od branky pořádně načas, což se nelíbilo domácím příznivcům. Ti jeho rozeběh doprovázeli bouřlivým pískotem.
     
    83
    Santon převzal přihrávku od Valera a poté kolmicí hledal Brožoviče. Přihrávka na adresáta sice neprošla, i tak budou hosté alespoň vhazovat.
     
    83
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Na malém vápně se utvořil zmatek, Rafael vyboxoval balón pouze na kopačku MAURA ICARDIHO, který prudkou ránou k tyči vrací Interu dvoubrankové vedení.
    83. Mauro ICARDI - 1:3
     
    84
    Tak ještě počkejme, hlavní sudí se rozhodl podívat se na videozáznam, který zřejmě rozklíčuje, co všechno se v šestnáctce stalo.
     
    85
    Hlavní sudí ukázal na penaltový puntík a branka je tak uznána. To se pochopitelně nelíbí domácímu táboru, který s výrokem nesouhlasí.
     
    86
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází João Cancelo.
     
    87
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Niccolò Giannetti.
     
    88
    Icardi dostal překvapivě spoustu času na střelu, proti jeho hattricku ale byl Rafael, který jeho zakončení vyrazil do zámezí.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Niccolò Giannetti (Cagliari Calcio).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Cagliari se nevzdává a svým příznivcům se snaží věnovat alespoň ještě jednu branku. Hosté ale skvěle pokrývají oblast kolem své šestnáctky.
     
    90+4
    Střídající Gianetti zajel do Mirandy hodně tvrdým způsobem a pochopitelně je pískáno. Mezitím nám probíhají poslední dvě minuty utkání.
     
    90+4
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Éder.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní velice zajímavé utkání nakonec dopadlo lépe pro Inter Milán, který z horké půdy Cagliari veze všechny tři body. Nutno dodat, že první poločas patřil především domácímu celku. Druhý poločas byl o něco vyrovnanější a konečně se začal osmělovat také Inter. Fotbal se ale hraje na góly, kterých Inter v konečném součtu vstřelil více.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:14. (22:41:03)

    David Suchý

    Branky: 71. Pavoletti (Faragò) – 29. Icardi (Perišić), 56. Brozović (Candreva), 83. Icardi

    Karty:   66. Ceppitelli (CAG), 89. Giannetti (CAG) – 13. Miranda (INM), 81. Gagliardini (INM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:14.
    Cagliari Calcio: Rafael – Romagna, Ceppitelli, Andreolli – Faragò, Barella, Cigarini, Ionita (64. Farias), Padoin – dos Santos Galvão (C) (82. Cossu) – Pavoletti (87. Giannetti).
    Náhradníci: Crosta, Cragno – van der Wiel, Dessena, Cossu, Farias, Pisacane, Capuano, Melchiorri, Giannetti.

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Santon – Vecino (53. Brozović), Gagliardini – Candreva (86. Cancelo), Valero, Perišić – Icardi (C) (90+4. Éder).
    Náhradníci: D. Padelli, Berni – Cancelo, Mário, Ranocchia, Dalbert, Éder, Nagatomo, Pinamonti, Brozović.
    bahis siteleri