Bologna – Sampdoria 3:0 (kon.) | Chievo – Spal 2:1 (kon.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:2 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:2 (0:2)
Hellas Verona
Sobota 25.11.2017, 18:00 • Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:1. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:15. (19:52:30)
     
    Je konec! Fotbalisté Hellasu Verona nakonec dovedli toho utkání do vítězného konce a do tabulky si tak připisují velmi důležité tři body. Hosté si po prvním poločase vytvořili dvoubrankové vedení, které nakonec ustrážili až do samotného konce. Sassuolu nepomohla ani početní výhoda, neboť byl vyloučen hostující Heurtaux.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zcela neviditelný Matri si naskočil na centr, který ke smůle domácích zakončil pouze doprostřed branky. Nicolas byl na svém místě.
     
    90+2
    Hosté hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy daleko od své branky a navíc s míčem na svých kopačkách.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Missiroliho zakončení dokumentovalo zmar domácího celku. Nicolas vytasil důležitý zákrok a stav tohoto utkání se tak nemění.
     
    87
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Giampaolo Pazzini, přichází Daniel Bessa.
     
    86
    Kdepak. Načechraný centr směřoval na zadní tyč, kde ho ale nezasáhl žádný z fotbalistů. Míč tak proskákal až za postranní čáru.
     
    85
    Další střelu vyprodukoval pro změnu Mazzitelli, do jehož zakončení ještě strčil nohu jeden z protihráčů. Tentýž hráč se chopí rohového kopu.
     
    84
    O střelecký pokus se přihlásil také Scamacca, jenž se ukvapil, neboť zakončoval z hodně velkého úhlu. Střela také podle toho vypadala.
     
    83
    Tlak Sassuola pokračuje. Domácí hráči sice kombinují poblíž šestnáctky soupeře, ten jim ale zatím nic moc nedovoluje.
     
    82
    S kulatým nesmyslem opět operoval Politano, který se stará o většinu akcí svého celku. Po jeho centru zakončoval Mazzitelli vedle branky.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky, hostující hráči jsou blízko zisku plného počtu bodů. Ještě ale nepředbíhejme, stále zbývá dostatek času.
     
    80
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Samuel Souprayen.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mohamed Fares (Hellas Verona FC).
     
    79
    Politano měl na pravé straně spoustu prostoru, nicméně ostrým zákrokem ho sestřelil Fares. Následovalo oplácení domácího křidelníka.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Diego Falcinelli (US Sassuolo Calcio).
    78. Peluso nevyzrál na Nicolase.
     
    78
    A ten málem slavil úspěch! U vzdálenější tyče se strhla mela hráčů, po které zakončoval Peluso. Včasné vyběhnutí Nicolase ale slavilo úspěch.
     
    77
    Politano zkoušel na pravé straně vmyíchat Caracciolu, který ale velmi dobře stínoval jeho postavení. Výsledkem je alespoň roh pro domácí.
     
    76
    Domácí trenér bude muset po zápase řešit ještě ještě nepříjemnou věc. Berardi totiž odstoupil ze zápasu vinnou zdravotních potíží.
     
    75
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Gianluca Scamacca.
     
    75
    Rohový kop nepřinesl nic závratého a i nadále platí, že Verona střeží dvoubrankové vedení. Do konce zápasu navíc zbýva už jen necelých patnáct minut.
     
    74
    Po Politanově sraženém centru se po míči ještě vrhl brankář Nicolas, míč ale přeci jenom opustil hrací plochu a následovat bude rohový kop.
     
    73
    Cáceres zahrával standardní situaci z vlastní poloviny, jako adresáta si vybral Pazzinho. Bývalý forvard milánského AC byl lehce přistrčen, avšak v rámci pravidel.
     
    72
    Berardi je sice při chuti, jeho aktivita ale zatím nepřinesla kýžený úspěch. Jinak tomu není ani teď, centrovaný balón totiž skončil až za brankou.
     
    71
    Nepříliš přesvědčivou rozehrávkou se prezentoval zkušený Acerbi. Domácí zadák poslal slabou přihrávku do strany, po které ale soupeř nepřišel s ničím nebezpečným.
     
    70
    Gazzola si zkomplikoval život, neboť místo přihrávky na brankáře zvolil kličku do strany. Tu přečetl střídající Pazzini a protihráče vyrušil.
     
    69
    Tlak domácího týmu bude umocněn i předchozím vyloučením Heurtauxe. Závěrečná dvacetiminutovka jistě slibuje pikantní momenty.
     
    68
    Ve druhém dějství sledujeme ofenzivní choutky pouze jednoho celku. Tím je Sassuolo, které ale stále nemůže najít recept na svého soupeře.
     
    67
    Tak pozor! Hostující Heurtaux si nedal pozor na výstrahu žluté karty a po naprosto zbytečném faulu ve středu hřiště odchází předčasně do sprch.
     
    66
    Berardi oslovil na pravé straně Falcinelliho, který opět na nic nečekal a po krátkém driblinku vypálil. Jeho pokus ale skončil zhruba v desáté řadě.
     
    63
    Tohle už bylo nebezpečnější. Falcinelli se vyhoupl na rohový kop, po kterém zakončoval zhruba půl metru nad branku. Sympatické zakončení.
     
    62
    Ojedinělý protiútok hostujících hráčů skončil ještě rychleji, než vůbec začal a naopak protihráči se vrhají do rychlého protiútoku.
     
    61
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Davide Biondini, přichází Luca Mazzitelli.
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Francesco Magnanelli, přichází Diego Falcinelli.
    61. Berardiho rána mířila nad branku.
     
    61
    Na počínání svých spoluhráčů se nevydržel dívat Berardi, který to zkusil z velké dálky. Projektil stoupal do výšky a nakonec doputoval těsně nad branku.
     
    60
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Alessio Cerci, přichází Giampaolo Pazzini.
     
    59
    Zhruba ze vzdálenosti dvaadvaceti metrů to zkoušel technickou ránou Politano, který podobně jako Berardi trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    58
    Vypadá to, že se Sassuolo konečně nadechlo k náporu, neboť hostující hráči pouze běhají za balónem. Před malým momentem byl faulován Magnanelli.
     
    57
    Odpovědnost na sebe vzal sám faulovaný, tedy Berardi. Přízemní rána z jeho nohy nakonec trefila pouze čtyřčlennou zeď.
     
    56
    Berardi si velmi dobře pokryl balón, načež do něj vletěla hned dvojice protihráčů. Zcela evidentní faul, po kterém se bude konat volný kop.
     
    55
    Politano už je zpět na dolních končetinách a předchozí střet se snaží ještě rozběhat. Mezitím hráči ve žlutém kompletu vhazují u půlící čáry.
     
    54
    Politano si prohodil křídelní prostor s Berardim, načež první jmenovaný si při snaze odcentrovat způsobil nějaké menší poranění.
     
    53
    Už, už to vypadalo, že se domácí Berardi dostane do velké šance. Ještě před samotným zakončením ale vyletěl nahoru praporek pomezního – ofsajd.
     
    52
    Tímhle cesta nevede. Další z řady centrovaných balónů nyní pouze proletěl pokutovým územím, hosté si ale oddechli. Politanovi moc nechybělo.
     
    51
    Missiroli poslal balón k postranní řáře, kde číhal Berardi. Domácí útočník si nevedl míč do středu hřiště a posléze pouze přihrál vedle stojícímu spoluhráči.
     
    50
    Levý zadák Peluso je dnes jedním z nejaktivnějších domácích hráčů. Jeho centr ale tentokráte skončil u Nicolase, který neměl žádný problém.
     
    49
    Jenomže ten byl rozehrán prachbídně. K exekuci se postavil Verdi, jehož zřejmě střílená nabídka zaplula přesně do rukavic Consigliho.
     
    48
    Cerci předskočil bránícího Cannavara, který místo míče trefil nohu protihráče. Jasný faul a Verona se chopí volného kopu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který dopadl hodně překvapivě. Domácí vstoupili do tohoto utkání velmi aktivně, nicméně první branka přišla na opačné straně. Aby toho nebylo málo, tak se o další trefu postaral opět hostující hráč a na výsledkové tabuli tak svítí výsledek 0:2. Sassuolo bude mít ve druhém poločasu hodně práce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Verde propasíroval balót na Valotiho, čímž se hosté dostali mimo dosah záložní řady. Následovala ale špatná přihrávka, která akci zhatila.
     
    43
    Cáceres se chopil autového vhazování od pravé postranní čáry, Büchel ale byl velmi dobře dostoupen Biondinim a aut se tak bude opakovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    38
    Celkem neviditelný Berardi to pro změnu zkoušel centrovaným balónem. Ten už po několikáté dnes našel pouze protihráče, Matriho náběh tak byl zbytečný.
     
    37
    Střelec úvodní branky Zuculini byl v souboji s Magnanellim nakonec úspěšnější a odražený balón tak putoval do moci Hellasu.
     
    36
    Magnanelli zkoušel přenést těžiště hry na Gazzolu, avšak tato realizace neměla potřebné parametry. Z ochozů se začíná ozývat mohutný pískot.
     
    35
    Stále je hra Sassuola velice stereotypní. Domácí hráči jakoby nenacházeli zbraň na svého soupeře, který velmi dobře pokrývá prostor u své šestnáctky.
     
    34
    Cannavaro hezky vystoupil z obranné linie a po jeho přihrávce se ocitl na zemi Berardi. Hlavní sudí nakonec píská opačně, hosté budou rozehrávat.
     
    33
    Pro domácí hráče mohlo být ještě hůře, včasný skluz ale vytasil vracející se Acerbi. V opačném případě by se na Consigliho řítili hned tři hráči.
     
    32
    Hráči Sassuola se ještě dožadovali přezkoumání situace, neboť se jim nezdálo Verdeho postavení v době přihrávky. Branka ale nakonec platí!
    31. Daniele VERDE - 0:2
     
    31
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro domácí příznivce! DANIELE VERDE si naběhl za soupeřovu obranu, nádherně zpracoval padající balón a poté chladnokrevně zamířil k tyči.
     
    31
    Ten byl rozehrán nadýchaným centrem ke vzdálenější tyči, avšak ještě před dopadem míčem byl odpískán útočný faul. Rozruch tak byl naprosto zbytečný.
     
    31
    Bývalý zadák Juventusu či Barcelony Cáceres si to namířil až do nebezpečné zóny, odkud ještě vyšperkoval pozici pro Büchela. Ten ale vybojoval "pouze" roh.
     
    30
    Domácí fotbalisté nyní uklidňují poněkud rozhárané úseky utkání, naopak hráči soupeře pouz stínují tuto rozehrávku.
     
    29
    Velmi obětavě se vrátil si plnit své obranné povinnosti Romulo, který tak zamezil Politanově zakončení z hranice pokutového území.
     
    28
    Na opačné straně jsme viděli taktéž centrovaný balón do vápna, ten ale pro změnu proskákal pokutovým územím. Sassuolo tak bude vhazovat.
     
    27
    Missiroli si všiml na levé straně volného Politana, jenž z první cpal balón před branku. Matri se tlačil k míči, na který ale ke smůle pro domácí nedosáhl.
     
    26
    Píšťalka sudího se rozezněla i o několik vteřinek později. Tentokráte byl ve středu hřištš faulován Biondini, jeho spoluhráči ihned rozehráli.
     
    25
    Aktivní Cerci si sebíhal na dalekonosný pas, avšak proti byl praporek pomezního. Italský forvard se údajně nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Verona jakoby vycítila větší herní pohodu a svého protivníka nepouští k delší práci s balónem. Míč se posouvá pouze z kopačky na kopačku.
     
    23
    Na první branku dnešního utkání jsme nemuseli dlouho čekat, po necelých dvaceti minutách tu tak máme první trefu. Na tahu jsou tak domácí hráči.
    22. Bruno ZUCULINI - 0:1
     
    22
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Máme tu úvodní branku dnešního zápasu! Nejdříve se Consigli vytáhl proti nebezpečné střele, z nadcházející akce ale už kapituluje. Cerci potáhl balón k centru, který si v šestnáctce našel BRUNO ZUCULINI. Přízemní rána z malého vápna nakonec prošla až do sítě.
     
    22
    Konečně se jeden z domácích odvážil udělat něco kloudnějšího, jeho nadýchaný pas ale našel pouze hlavu Heurtauxa. Ten svojí hlavičku otřel o Matriho obličej.
     
    21
    Sassuolo se i nadále motá kolem středového kruhu, kde sledujeme kolotoč přihrávek. Tato stereotypní hra ale zatím nikam nevede.
     
    20
    Peluso si jako afrsáta vybral Politana, který měl s jeho prudkou přihrávkou velké problémy. Levý křidelník ale vyřešil situaci na jedničku.
     
    19
    Na hrací ploše se neděje nic nového a stále sledujeme poměrně nezáživný úsek utkání. Nicméně platí, že domácí mají o něco více ze hry.
     
    14
    Cannavaro si vyměnil balón s naběhnuvším Missirolim a poté poslal kolmici na své útočné kolegy. Ti se ale v souboji neprosadili.
     
    13
    Na opačné straně se Romulo protančil až k centru, který poslal pouze do zad protihráče. Hosté ale zůstávají u kulatého nesmyslu.
     
    12
    Máme tu první žlutou kartu utkání. Obdržel jí hostující Heurtaux, který hodně nešetrně poslal k zemi Matriho. Hodně brzká žlutá výstraha.
     
    11
    Celkově je úvod tohoto klání hodně nepřesný. Ve středu hrací plochy totiž operoval Missiroli, jehož nahrávka na Pelusa úplně minula cíl.
     
    10
    U pravé postranní čáry se k míči dostal Gazzola, který nevymýšlel nic závratného a pouze poslal zpětnou přihrávku na Cannavara.
     
    9
    Cerci se protáhl kolem Politana, posléze se ale dostal na zelený pažit. Hlavní sudí správně uviděl faul a píská nedovolený zákrok.
     
    8
    Právě domácí brankář odkopával balón od své svatyně, jeho skákající nabídku ale nedokázal Berardi zpracovat. Hosté tak budou vhazovat.
     
    7
    Rázem obrovská šance! Cerci si počkal na seběhnutí Valotiho, který z pravé strany pořádně protáhl Consigliho. Kritický moment pro domácí.
     
    6
    Aktivní Matri se dostal kolem dvojice protihráčů, posléze ale celou akci zpackal pomalou přihrávkou na Berardi. Hellas se tak vrhá do útoku.
    5. Matri mířil těsně nad.
     
    5
    Politano hezky zpracoval přenesení hry a poté vybídl v šestnáctce Matriho. Bývalý útočník Juventusu se s míčem hezky obtočil a poté vypálil těsně nad.
     
    4
    S míčem si zahrál také domácí brankář Consigli, který ho pouze posunul do strany na své obranné kolegy. Těžiště hry je momentálně u Gazzoly.
     
    3
    Hned při první útočné akci se domácí forvard Matri pohyboval v ofsajdu, následně si nedovoleným zákrokem pomohl jeden z hostů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini, Magnanelli, Missiroli – D. Berardi, Matri, Politano.
    Náhradníci: Marson, Pegolo – L. Mazzitelli, Sensi, Falcinelli, Scamacca, Lirola, Goldaniga, Cassata, Oliveira da Silva, Ragusa.

    Hellas Verona FC: Nícolas – Cáceres, Heurtaux, Caracciolo, Fares – Rômulo, B. Zuculini, Marcel Büchel, Verde – Valoti, Cerci.
    Náhradníci: Silvestri, Coppola – Fossati, Kean, Pazzini, F. Zuculini, Lee Seung-woo, Calvano, Bessa, Bearzotti, Souprayen, Felicioli..
     
    Hellas Verona FC

    Hellas Verona se po jednoleté odmlce podíval zpět do italské nejvyšší soutěže. Vstup do letošního ročníku ale není vůbec optimální, tento celek se momentálně pohybuje v sestupových vodách. Není se čemu divit, Verona zatím zvítězila pouze v jediném utkání a hůře už je na tom pouze naprosto marné Benevento. Hellas se nachází ve velmi špatné formě, která zapříčinila už pět zápasů bez jakéhokoliv bodového zisku.
     
    US Sassuolo Calcio

    Fotbalisté Sassuola se marně pokoušejí dostat na pozice zaručující pohárovou Evropu a jinak tomu není ani v letošním ročníku. Tento celek se nacház ve spodní polovině tabulky, konkrétněji to je až šestnácté místo. Sassuolo se potýká s velmi neefektivní útočnou vazbou, která je zatím druhá nejhorší v celé lize. Co se týče defenzivní činnosti, ta je pro změnu čtvrtá nejvíce propustná. Střelecky zatím tápe největší hvězda Sassuola Domenico Berardi, jenž zatím vsítil pouze jednu branku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi US Sassuolo Calcio a Hellas Verona FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 22. B. Zuculini (Cerci), 31. Verde (Rômulo)

    Karty:   78. Falcinelli (SAS) – 12. Heurtaux (VRN), 79. Fares (VRN)   67. Heurtaux (VRN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:1. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:15.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso – Biondini (61. L. Mazzitelli), Magnanelli (61. Falcinelli), Missiroli – D. Berardi (75. Scamacca), Matri, Politano.
    Náhradníci: Marson, Pegolo – L. Mazzitelli, Sensi, Falcinelli, Scamacca, Lirola, Goldaniga, Cassata, Oliveira da Silva, Ragusa.

    Hellas Verona: Nícolas – Cáceres, Heurtaux, Caracciolo, Fares – Rômulo (C), B. Zuculini, Marcel Büchel, Verde (80. Souprayen) – Valoti, Cerci (60. Pazzini, 87. Bessa).
    Náhradníci: Silvestri, Coppola – Fossati, Kean, Pazzini, F. Zuculini, Lee Seung-woo, Calvano, Bessa, Bearzotti, Souprayen, Felicioli.

    Rozhodčí: Valeri
    thejrc.org