Philadelphia – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Winnipeg 1:4 (kon.)
Washington – Tampa 3:1 (kon.) | Vegas – San Jose 5:4 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:1 (kon.)
New Jersey – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:1 (po pr.) | Columbus – Ottawa 5:2 (kon.)
Carolina – Toronto 4:5 (kon.) | St. Louis – Nashville 0:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Dallas – Calgary 6:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Edmonton Oilers
Sobota 25.11.2017, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky špičkového zámořského hokeje! National Hockey League má dnes na programu bohatou várku čtrnácti zápasů. My budeme společně sledovat střetnutí mezi týmy Buffalo Sabres a Edmonton Oilers. Ani jednomu z těchto mužstev se vstup do sezóny vůbec nepovedl, budou tedy muset předvést stoprocentní výkon. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    BUFFALO SABRES

    Sabres se vstup do sezóny vůbec nevydařil. Nový ročník je pro tento klub dalším pokusem o zapojení se do bojů o play-off, do kterého nakoukl za posledních deset let pouze dvakrát a vždy navíc ztroskotal hned na prvním soupeři. Z úvodních dvaadvaceti utkání vyhrálo Buffalo v základní hrací době pouze čtyřikrát, což pramení ve skromný zisk čtrnácti bodů. Z posledních devíti zápasů navíc zvítězili v jediném! Sezóna ještě samozřejmě není ztracená, Sabres však potřebují co nejrychleji začít vyhrávat, chtějí-li se ještě zapojit do boje o její prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Evander Kane – 20 bodů (12+8)
    2. Jack Eichel – 18 bodů (6+12)
    3. Ryan O'Reilly – 17 bodů (8+9).

    Brankářská jednička:
    Robin Lehner – zápasů: 16, průměr: 3,07 g./z., úspěšnost: 90,23%.

    Poslední zápasy:
    Buffalo – Minnesota 4:5
    Buffalo – Columbus 2:3
    Buffalo – Carolina 1:3
    Detroit – Buffalo 3:1
    Piitsburgh – Buffalo 5:4 po prodl.
     
    EDMONTON OILERS

    V minulé sezóně Oilers po dlouhých jedenácti letech dokráčeli do vytouženého play-off. Tým okolo mladého kapitána McDavida vyřadil v prvním kole San Jose, stopku mu ale vystavil Anaheim, byť sérii musel rozseknout až sedmý zápas. Letos ovšem Edmonton očekávání zatím ani zdaleka nepotvrzuje. V dosavadním průběhu ročníku si připsal pouze pět výher v základní hrací době, přičemž na cizích kluzištích ubojovali jen jednu. Právě mimo vlastní arénu tedy tkví hlavní problém tohoto týmu. Uspějí v Buffalu, nebo body opět odevzdají?

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Connor McDavid – 28 bodů (10+18)
    2. Ryan Nugent-Hopkins – 17 bodů (8+9)
    3. Leon Draisaitl – 17 bodů (6+11).

    Brankářská jednička:
    Cam Talbot – zápasů: 20, průměr: 3,11 g./z., úspěšnost: 90,05%.

    Poslední zápasy:
    Detroit – Edmonton 2:6
    St. Louis – Edmonton 8:3
    Dallas – Edmonton 6:3
    Edmonton – St. Louis 1:4
    Edmonton – Las Vegas 8:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Antipin, McCabe, Falk, Beaulieu – Pominville, Eichel (A), E. Kane – S. Reinhart, R. O'Reilly (A), B. Pouliot – Criscuolo, Jo. Larsson, Girgensons – Okposo (A), Josefson, Nolan.

    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – A. Larsson, Nurse (A), Russell, Klefbom, Auvitu, Benning – Caggiula, McDavid (C), Lucic – Draisaitl, Nugent-Hopkins (A), Maroon – Puljujärvi, R. Strome, Khaira – Kassian, Letestu, Cammalleri..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů již vjíždí na ledovou plochu pozvolna se zaplňujícího KeyBank Center. Buffalo obléklo tmavě modrou sadu dresů, Oilers se představí v bílé barvě.
     
    Začátek utkání se blíží, odstartuje po skončení ceremonií na ploše a po zazpívání státních hymen obou dnes zúčastněných zemí – tedy Spojených Států a Kanady.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na úvodním buly stanul Reinhart proti Nugentu-Hopkinsovi. Kotouč získal hostující centr a Edmonton si promýšlí první akci.
     
    00:22
    Pouilot zavezl puk do pásma a od mantinelu jej nahodil na Brossoita, který si tak poprvé sáhl na puk. Brankář jej vyrazil do boční síťky, načež se dokonce rozsvítilo gólové světlo za brankou, radost však byla evidentně předčasná.
     
    00:58
    Lucic po přejetí modré čáry vypálil a Lehner přerušuje hru.
     
    01:36
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Eric Gryba – 2 min., sekání).
     
    01:51
    Hned v úvodu oslabení odpalují Oilers puk a domácí tedy musí začít od vlastní branky.
     
    02:30
    Přesilovka se zatím Buffalu vůbec nedaří, prakticky se neohřálo v pásmu, Edmonton jednoduše produkuje jedno vyhození za druhým.
     
    03:11
    Na zmar se nemohl dívat Kane. Najel si tedy sám přes modrou čáru a z kruhu vyslal střelu, proti které vytyčil Brossoit vyrážečku.
     
    04:06
    Hosté jsou kompletní a nyní se pokusili zaútočit. Puljujärvi ale dlouho váhal s přihrávkou, až nakonec o kotouč přišel.
     
    05:13
    McDavid si v rychlosti přebral puk a nabruslil si mezi kruhy. Byl ve skvělé střelecké pozici, ale bekhendem se rozhodl nestřílet a vyjel až do rohu pásma, kde pálil po rychlé otočce. Lehner to měl poměrně snadné.
     
    05:46
    Po dobré práci Letestua udrželi hosté pásmo. Zatím ale sledujeme dost rozhárané utkání, ve kterém vyhlížíme první šanci.
     
    06:27
    Johan Larsson obdržel na modré čáře chytrou zadovku a okamžitě po jejím převzetí se dvěma rychlými kroky dostal až do střelecké pozice. Brossoit už v tomto případě musel být hbitější, ale střelu zvládl odrazit.
     
    06:50
    Faulk si vyměnil přihrávky s Antipinem, načež už se Buffalo přeci jen zkusilo vydat dopředu. Útočné pásmo ovšem zůstalo pro tentokrát zapovězené.
     
    07:47
    Pouilot vybídl Ristolainena, jenž si byl dobře vědom clony před brankou a prověřil Brossoita. Ten nemohl kromě hráčů před sebou vidět nic, střela ho ale trefila do betonu.
     
    08:26
    Ristolainen poslal kotouč do rohu, kde se o něj strhl souboj. Vítězně z něj sice vyšel hostující Nurse, vyhodil ale pouze na icing.
     
    08:49
    Na straně Edmontonu se už už rýsovalo přečíslení, ukázkově se ovšem vrátil Kane a zamezil Olejářům v útočném rejdění.
     
    08:56
    Ale pozor, Kane ztratil puk ještě před vlastní modrou čarou! Štěstí ihned zkoušel Nurse, jehož nahození skryl Lehner v rukavici.
     
    09:22
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Patrick Maroon – 2 min., hákování).
     
    09:45
    Sabres v úvodu přesilovky sevřeli soupeře v pásmu. Nakonec pálil Ristolainen a rána prosvištěla v nebezpečné blízkosti horní tyčky!
     
    10:06
    Edmonton dokázal vyhodit a následně dobrým napadáním ztěžuje Buffalu návrat vpřed.
     
    10:38
    Beaulieu poslal puk po mantinelu, tam se jej ale zmocnil Gryba a vyhodil jej až k Lehnerovi. Domácí celek navíc nepovedenou rozehrávkou zahrál na zakázané uvolnění.
     
    11:16
    Ještě jednou osvobodil svůj tým Nugent-Hopkins. Toto oslabení již Oilers přežijí bez úhony.
     
    11:54
    McDavid si pohrával s pukem na holi, až bleskově vystartoval za Lehnerovu klec, načež zpětnou přihrávkou poslal pryž do brankoviště. Tam jej ale odehrál Falk.
     
    12:19
    Pěknou individuální akci předvedl Lotyš Girgensons. Poté, co se prohnal podél levého hrazení, pronikl až za branku, načež se po rychlé otočce pokoušel zaskočit Brossoita na bližší tyčce. Neúspěšně, brankář Edmontonu měl beton připraven a přerušuje hru.
     
    12:23
    Beaulileu zastavil nepřesnou rozehrávku Oilers, bohužel pro domácí však následnou přihrávku poslal až do středního pásma.
     
    13:00
    Aktivní Draisaitl se svojí formací chvilku zlobil Buffalo v útočné třetině, žádné zakončení ale nakonec tento menší pokus o tlak nepřinesl.
     
    13:45
    Dvojice Puljujärvi – Khaira nezvládla přechod do pásma a správně se píská postavení mimo hru.
     
    14:18
    Klefbom poslal nenápadné nahození od modré čáry. To po nárazu do brusle jednoho z domácích borců změnilo směr a tribuny si jen spokojeně oddychly, když herní předmět projel necelý metr mimo Lehnerovu branku.
     
    14:59
    Adam Larsson poslal svojí přihrávku až na Lehnera, který kotouč něžně zklidnil a předal jej McCabeovi.
     
    15:34
    Buffalo se pokusilo o tlak, ale nedostalo se od mantinelu a žádné zakončení se tedy nekonalo.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Kyle Criscuolo – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:19
    Edmonton má k dispozici svojí první přesilovku v dnešním zápase. Zatím se mu daří držet v pásmu a Lucic operuje za brankou.
     
    16:48
    Teď už ovšem domácí čtveřice úspěšně dostala kotouč za modrou čáru.
     
    17:45
    Eichel si vzal puk v obranném pásmu, načež se pustil do pohledného sóla, které jej vyneslo až za pravý kruh. Následná střela Brossoita nezaskočila, nicméně Buffalo je kompletní.
     
    18:24
    Eichel si za brankou výborně pokryl puk před napadajícím McDavidem a zpětnou přihrávkou našel čepel Kaneovy hole. Střelec zakončoval rychle, ale ne úplně přesně a Brossoit byl trefen do ramene.
     
    18:46
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Mark Letestu – 2 min., vražení na hrazení).
     
    18:56
    Russel rychle vyhazuje. Buffalo by přesilovku rádo využilo ještě před odchodem do kabin, ale zatím má problém s usazením se v pásmu.
     
    19:37
    Okposo nahrnul kotouč z úhlu na Brossoitovy betony, od kterých se herní předmět odrazil k připravenému Reinhartovi. Ten však z bezprostřední blízkosti nedokázal gólmanův beton přehodit!
     
    19:54
    O'Reilly nabil Eichelovi, jehož jedovatý projektil vyprášil brankářovu výstroj. Po tomto úspěšném zákroku se již zdá, že gól v první části neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní třetina, která moc šancí nenabídla. Dá se říct, že naneštěstí odrážela formu obou mužstev. Až v závěru Buffalo trošku utáhlo šrouby, Brossoit ovšem svoje spoluhráče při těchto příležitostech podržel a na ukazateli skóre tedy zatím svítí dvě velké nuly.
     
    Střely na branku:
    Buffalo 11, Edmonton 4.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Sabres si do druhé části přenesli zbytek přesilovky a rychle se tak snaží dostat do pásma.
     
    20:31
    Nugent-Hopkins překazil domácí akci a vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    20:51
    Eichel dostal krásně nabito. Z levého kruhu se správně rozhodl pro ránu bez přípravy, ta ale prosvištěla jen těsně nad svatyní přesouvajícího se Brossoita!
     
    21:40
    Pouilot doslova protlačil kotouč do pásma, potýkal se ale s přesilou Olejářů, kteří hru obrací na druhou stranu.
     
    22:25
    Girgensons si dlouho držel Nurse za zády, až se nakonec obránce Edmontonu po kotouči natáhl a poslal jej po mantinelu mimo dosah domácích.
     
    22:39
    Cammalieri šikovnou přihrávkou mezi trojicí beků uvolnil Letestua. Ten, ač tísněn, stanul tváří v tvář Lehnerovi. Zkoušel střelu po ledě a švédský brankář ve službách Buffala zasáhl betonem.
     
    23:28
    McCabeovu střelu ukázkově zblokoval Antipin a puk se třepotá v ochranné síti.
     
    24:24
    Ristolainen nevymýšlel nic převratného a na modré čáře napřáhl ke střele. Ta k brance proletěla, stala se ale kořistí gólmana.
     
    24:57
    Svižný pokus McDavida zpoza kruhů rozezvučel zadní mantinel. Tribuny jen zahučely, pozice to byla nadějná.
     
    25:03
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Kyle Okposo – 2 min., držení protihráče).
     
    25:34
    McDavid už mohl střílet, avšak ještě oslovil Draisaitla, jehož centr před branku skončil obranným zákrokem Adama Larssona.
     
    25:59
    Edmonton hraje tuto přesilovku velmi dobře a po střele McDavida se na brankovišti ztrhla obrovská mela. Puk se nakonec objevil za Lehnerovými zády, ale vyjel mimo prostor tří tyčí!
     
    26:25
    Buffalo neví, kam dřív skočit. Především McDavid vkládá početní vhodě velkou myšlenku, Lehner ovšem všechna zakončení zneškodnil.
     
    27:10
    Sabres jsou konečně v plném počtu, pro ně velice dlouhé oslabení přežili bez gólové úhony. K vidění dnes byla první přesilovka, která bránícímu týmu skutečně zatopila.
     
    28:16
    Josefson vyvezl puk do pásma, načež jej přenechal Kaneovi a ten už se hnal sám na Brossoita! Zkusil to na něj rychlou bekhendovou kličkou s následným zasunutím mezi betony, brankář ale nájezd zdárně ustál.
     
    28:31
    Kane se vytočil zpoza brány a po několika klepnutích do brankářova betonu propasíroval kotouč za čáru. Prohlíží se video!
     
    28:31
    Rozhodčí k velké nelibosti fanoušků branku neuznávají!
     
    28:56
    Aktivní Kane nabídl přihrávku Eichelovi. Šikovný útočník se pokoušel rychlou stahovačkou zbavit svého strážce, leč neúspěšně a žádné ohrožení Brossoita se tedy teď konat nebude.
     
    29:39
    Buffalo je v těchto minutách na koni. Hosté jsou nyní rádi za odpálení puku přes všechny čáry.
     
    29:54
    Odražená střela se z ničeho nic dostala přímo na hůl Draisaitla, jenž z nadějné pozice na ose hřiště rychle zakončoval. Branka byla útočníkovi Oilers malá a projektil se zastavil o zadní hrazení.
     
    30:26
    Adam Larsson vyvezl puk až za Lehnerovu klec, načež nabil na modrou čáru Klefbomovi, jehož tvrdá rána narazila na tělo blokujícího hráče Sabres.
     
    31:02
    Johann Larsson unikl podél pravého hrazení a hrnul puk do brankoviště. Brossoit působil trošku zaskočeným dojmem a nakonec měl štěstí, že domácí nájezdník ztratil stabilitu.
     
    32:17
    Buffalo tlačí, první gól je skutečně na spadnutí. Brossoit si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.
     
    33:13
    Antipin nahazoval na teč Eichelovi, který teď tráví na ledě mnoho času. Střelu srazil jeden z obránců k mantinelu.
     
    34:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení! Josefson vystřelil z nulového úhlu a Brossoit střelu vyrazil do rohu kluziště. Tam se puku zmocnil Okposo a našel mezi kruhy najetého JACOBA JOSEFSONA, který tak "vlastní" akci zdárně zakončil a pohotovou ranou vstřelil svůj premiérový gól v dresu Buffala. Asistence: Kyle Okposo, Jordan Nolan.
    34:16 Jacob JOSEFSON - 1:0
     
    34:47
    Kassian zkusil Lehnera zaskočit individuálně, když vystřelil ihned po přejetí modré čáry. Gólman pokus vyráží do ochranné sítě.
     
    35:50
    Hráči Buffala si teď ve vlastní obranné třetině počínali poněkud neobratně a McCabe puk raději odeslal na zakázané uvolnění.
     
    36:22
    Okposo si skvěle udržel dotírajícího Grybu na zádech a po objetí branky nabil Josefsonovi. Oba hráči si zopakovali gólovou spolupráci, tentokrát však bez stejného účinku, Brossoit totiž střelu z pravého kruhu za záda nepustil.
     
    36:58
    Nolan nevyvezl kotouč přes červenou čáru a Buffalo tak musí opět přepnout do defenzivní pohotovosti.
     
    37:20
    Pominville se prohnal do pásma a po mohutném nápřahu pálil. Brankář na střelu dobře viděl a neměl tak problém s jejím zastavením, přestože byla razantní.
     
    38:21
    Cammalleri nahodil puk po mantinelu a Edmonton se tak může pokusit ohřát před Lehnerem.
     
    38:55
    To se ovšem Olejářům nepodařilo a Ristolainen vyváží kus černé gumy až k červené čáře.
     
    39:34
    Závěr druhé periody je notně rozkouskován, což vyhovuje domácím hokejistům, kteří drží hubený náskok.
     
    39:53
    Jujhar Khaira zpracoval McDavidovu zadovku a zpoza beka vyslal štiplavou střelu ze zápěstí. Lehner byl na místě a Buffalo tak zřejmě naposledy před odchodem na přestávku využilo jeho služeb.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá třetina, která již nabídla mnohem zajímavější podívanou. Nejprve Edmonton nezúročil drtivý tlak v přesilovce, až padla na úrodnou půdu snaha Sabres. V hlavní roli dlouho byl Evander Kane. Nejdříve ho Brossoit vychytal při samostatném úniku a ve stejné minutě nakonec kotouč do sítě přeci jen dostal! Rozhodčím se ale jeho práce na brankovišti nelíbila a branku neuznali. Aréna tedy zajásala až po přesné ráně Jacoba Josefsona, jenž se trefil z prostoru mezi kruhy.
     
    Střely na branku po 2. třetině:
    Buffalo 24, Edmonton 15.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    O'Reilly čistě vyhrál buly ve prospěch domácích, kteří tak mohou postupovat kupředu.
     
    40:18
    Pozor, to byla obrovská šance! Obrana Edmontonu zcela zapomněla na Reinharta, který dostal přihrávku a byl před brankou úplně sám, bekhendovou kličku ale nedotáhl do konce!
     
    40:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak to byla "one man show" v podání domácí hvězdy JACKA EICHELA! Talentovaný útočník Buffala s pukem na holi pronikl po pravé straně a z poměrně ostrého úhlu pálil. Brossoit si nyní vybral trošku slabší chvilku a propustil pokus mezi betony. Asistence: Evander Kane, Rasmus Ristolainen.
    40:43 Jack EICHEL - 2:0
     
    41:27
    Buffalo neustává v aktivní hře a hosté působí značně opařeným dojmem.
     
    42:30
    Reinhart táhl útok tří proti třem a rozhodl se jej sám zakončit. Střela z prostoru za kruhy sice byla poměrně kvalitní, mířila do horního růžku, Brossoit ji ale dokázal vytěsnit.
     
    43:37
    McDavid se zleva tlačil před branku a nakonec hledal na brankovišti zaparkovaného Khairu. Přihrávku zastavil Lehner a přerušuje hru.
     
    44:29
    Falk odehrál kotouč z obranné třetiny, herní předmět se ovšem nakonec zatoulal mezi diváky, kam mu pomohla teč Nolanovy brusle.
     
    45:06
    Olejáři se usazují v pásmu, načež McCabe ukázkově vylehl zakončení mířící z hokejky Krise Russella.
     
    45:57
    Tak to byl parádní zákrok Lehnera! McDavid vyšťoural touš za brankou a nabil mezi kruhy Mattu Benningovi. Ten zakončoval z první a domácí gólman předvedl parádní skluz brankovištěm, díky kterému nakonec střelu nalezl v lapačce!
    45:57
     
    46:09
    Buffalu rychlá branka v úvodu třetí části zcela jistě pomohla. Edmonton bude muset přidat, chce-li mít šanci na zvrat.
     
    46:09
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Nathan Beaulieu – 2 min., sekání).
     
    46:41
    Střeleckou zodpovědnost na sebe stáhl Auvitu, od mantinelu ovšem klec minul a Buffalo vyhazuje.
     
    47:19
    O'Reilly vyvezl touš mimo obrannou třetinu.
     
    47:48
    Po menším tlaku Edmontonu přichází další vyhození domácího celku!
     
    48:09
    Beaulieu je zpět na ledě. Sabres se úspěšně ubránili a jsou opět o krůček blíže vítězství.
     
    48:55
    McCabe odpravil kotouč mimo obranné pásmo, ovšem pouze za cenu zakázaného uvolnění. Zároveň se vyskytly problémy, díky kterým momentálně nemáme přehled o přesném času utkání. Časové údaje tedy teď berte spíše jako orientační.
     
    49:49
    Cammalleri ve snaze tečovat střelu přizvedl její dráhu až do ochranné sítě. Hra se tedy přerušuje a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:33
    Po sérii nepřesností se puku zmocnil Kassian a nahodil jej za Lehnerovu klec. Týmy tak mají prostor k vystřídání.
     
    51:19
    Adam Larsson zamíchal s kotoučem na modré čáře a zápěstím jej poslal na branku. Lehner tentokráte zasahovat nemusel, střela totiž mířila mimo prostor tří tyčí.
     
    51:46
    Edmonton pomalu ale jistě přebírá iniciativu. Nyní se jeho hráči opět pohybují v útočných prostorech a střela Lucice byla sražena mimo.
     
    52:24
    Cammalleriho přihrávku dobře zastavil Okposo a Oilers se tedy musí vrátit až k vlastní kleci, aby mohli založit nový útok.
     
    53:40
    Khaira je dnes střelecky aktivní. Nyní pálil hned po McDavidově úspěchu na vhazování, rána mu ale nesedla a mířila tak poměrně daleko mimo branku.
     
    53:52
    Od modré čáry zkoušel překonat neprůstřelného Lehnera Russell, ale švédský brankář se o čisté konto nechce nechat připravit.
     
    54:45
    V posledních minutách se Buffalo zdá být až příliš pasivní. Nyní Marco Scandella raději vyhodil na icing, úleva to ale je pouze dočasná, hra se totiž před Lehnera samozřejmě vrátí.
     
    55:31
    Po teči se puk znovu octl v hledišti vyprodaného KeyBank Center. K vidění byl také náznak lehčí potyčky, tu ovšem včas rozehnali rozhodčí.
     
    55:37
    Draisaitl uspěl na buly a od modré čáry okamžitě pálil Klefbom. Ke smůle Edmontonu bylo zakončení opět nepřesné.
     
    56:04
    Postupně stále více přibývá lehčích strkanic, které jsou v posledních desítkách sekund k vidění téměř při každém přerušení. Sudí zatím nevylučují.
     
    56:29
    Russell rozehrává zpoza vlastní klece a Edmonton se opět v pěti lidech vrhá kupředu.
     
    57:11
    Brossoit již chtěl zamířit na střídačku, ale vyhozený kotouč dojel Eichel a maskovaný muž se tak musel rychle vracet nazpět.
     
    57:31
    Draisaitl najel do pásma a křižnou přihrávkou našel Nurse, jehož zakončení prosvištělo mimo branku. Hosté odvolávají gólmana a vrhají všechny síly do útoku!
     
    57:59
    Oilers se drží v pásmu. Buffalo zuby nehty brání, tlak hostů je skutečně velký.
     
    58:28
    McDavid se pokoušel propasírovat puk do sítě mezírkou mezi Lehnerovým betonem a bližší tyčkou, ale ani tato snaha gólem nekončí.
     
    59:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! V pokračujícím náporu Oilers se puku zmocnil ve vlastním obranném pásmu KYLE OKPOSO a krásným obloučkem nad hlavami všech poslal do vyklizené svatyně Edmontonu definitivní rozsudek porážky. Asistence: Rasmus Ristolainen.
    59:18 Kyle OKPOSO - 3:0
     
    59:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak toto bude Lehnera mrzet, o vychytanou nulu totiž přichází pouhých dvacet sekund před koncem! Oilers se ještě natlačili do ofenzivy. Auvitu nabil RYANU STROMEOVI, jenž do dalekonosné rány vložil veškerý zbytek energie a dělovka se s přispěním brankové konstrukce dostala za čáru. Asistence: Yohann Auvitu.
    59:40 Ryan STROME - 3:1
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se stává tým Buffalo Sabres. V zápase s průběhem sezony prozatím zklamaných mužstev prokázali větší vůli domácí, kteří byli po dvě třetiny lepším týmem. V závěru se možná až příliš zalekli zvýšené aktivity Edmontonu, ale pro vítězství si již došli s lehkostí. Jedinou nepatrnou kaňkou může být inkasovaná branka v posledních sekundách, Lehner by si dnes za svůj výkon čisté konto zasloužil. Ve třetí části byly k vidění tři góly, za Buffalo se trefili Jack Eichel a do prázdné klece Kyle Okposo, za Oilers upravil skóre Ryan Strome.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jack Eichel (BUF) 1+0
    2. Jacob Josefson (BUF) 1+0
    3. Kyle Okposo (BUF) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Střely na branku v zápase:
    Buffalo 31, Edmonton 30.
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Přeji příjemný začátek víkendu a někdy příště, nejen u NHL, opět na počtenou! (04:04:56)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 35. Josefson (Okposo, Nolan), 41. Eichel (E. Kane, Ristolainen), 60. Okposo (Ristolainen) – 60. R. Strome (Auvitu)


    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Antipin, McCabe, Falk, Beaulieu – Pominville, Eichel (A), E. Kane – S. Reinhart, R. O'Reilly (A), B. Pouliot – Criscuolo, Jo. Larsson, Girgensons – Okposo (A), Josefson, Nolan.
    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – A. Larsson, Nurse (A), Russell, Klefbom, Auvitu, Benning, Gryba – Caggiula (C), McDavid, Lucic – Draisaitl (A), Nugent-Hopkins, Maroon – Puljujärvi, R. Strome, Khaira – Kassian, Letestu, Cammalleri.
    thejrc.org