Philadelphia – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Minnesota – Colorado 3:2 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Winnipeg 1:4 (kon.)
Washington – Tampa 3:1 (kon.) | Vegas – San Jose 5:4 (po pr.) | Buffalo – Edmonton 3:1 (kon.)
New Jersey – Vancouver 3:2 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:1 (po pr.) | Columbus – Ottawa 5:2 (kon.)
Carolina – Toronto 4:5 (kon.) | St. Louis – Nashville 0:2 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Dallas – Calgary 6:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Ottawa Senators
Sobota 25.11.2017, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Tyler MOTTE - 5:2
     
    59:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Střelou do prázdné branky skóruje TYLER MOTTE, který dostal ve středním pásmu přihrávku do jízdy a nenechal se zablokovat vracejícím se obráncem. První přihrávku v sezoně si připisuje Lukáš Sedlák, který celou akci rozehrál z vlastního pásma. Asistence: Oliver Bjorkstrand, Lukáš Sedlák.
     
    57:59
    Senators odvolali brankáře!
    53:27 Nick FOLIGNO - 4:2
     
    53:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Skvělou práci odvedl ve vlastním obranném pásmu Sonny Milano, který vyslal do rychlého kontru NICKA FOLIGNA. Útočník domácích si nabruslil do levého kruhu pro vhazování, sjel si více ke středu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Sonny Milano.
    50:40 Cam ATKINSON - 3:2
     
    50:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    A velký závar před Andersonem nakonec končí brankou! Duchene přišel u mantinelu o puk a ten následně Savard přihrál skrz celé pásmo na volného CAMA ATKINSONA, který úspěšně propálil brankáře Ottawy. Asistence: David Savard.
     
    47:59
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Cam Atkinson – 2 min., podražení).
     
    41:04
    Hra je přerušena, Bobrovskij schoval puk pod lapačku. Měl ale co dělat, první střelu od modré jen vyrazil vedle sebe a pak se ze všech sil vrhnul na led a natáhl se po puku, k němuž se už dostával Dzingel. Podle všeho Bobrovskij hodil hůl, aby Dzingel nemohl pořádně zakončit. Rozhodčí ale nevylučují.
     
    38:33
    Columbus se hnal do přečíslení v oslabení! Sedlákovi na levém křídle najížděl Anderson, který se ale k přihrávce nedostal.
     
    36:56
    A hned se hosté dostali do velké šance! Střelu Hoffmana Bobrovskij vyrazil jen před sebe, kde se k dorážce tlačil Burrows, ale brankáře Columbusu neprostřelil.
     
    36:45
    A naopak přesilovku si zahrají Senators. Dubois se provinil hákováním.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., sekání).
     
    30:58
    Do obrovské šance se před brankovištěm hostí dostal Sonny Milano, kterého ale na poslední chvíli dokázal zablokovat Harpur, který výrazně pomohl svému brankáři.
    29:00 Mike HOFFMAN - 2:2
     
    29:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velká chyba domácích na modré čáře, kde Panarin nezpracoval puk, ke kterému se dostal po přiťuknutí Dzingela MIKE HOFFMAN, jenž rychle dobruslil z pravé strany před Bobrovského, udělal kličku do levé strany a zasunul puk za záda domácího brankáře. Asistence: Ryan Dzingel.
     
    Rozhodčí protest neuznali a branka Blue Jackets platí!
     
    Ale pozor! Dochází k žádosti trenéra Ottawy a kontrolu u videa kvůli domnělému nedovolenému bránění.
    27:28 Markus NUTIVAARA - 2:1
     
    27:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Krásná střela obránce MARKUSE NUTIVAARY zapadla za záda brankáře Andersona. Obří kus práce ale odvedl Josh Anderson, který z vlastní třetiny probruslil do útočného pásma, obkroužil branku a přihrál na modrou na Nutivaaru, který dosáhl premiérového gólu v sezoně. Asistence: Josh Anderson, Ryan Murray.
     
    24:59
    Anderson drží puk ve své moci a přerušuje hru. Bude se ale také vylučovat na straně hostů. Za sekání odchází pykat Dzingel.
     
    21:42
    Lukáš Sedlák se v oslabení dostal k puku a předvedl neskutečnou práci s holí. Zajel za branku, udělal dvě kličky, uvolnil se od obránce a přebruslil před brankoviště, odkud z otočky vystřelil a trefil horní tyčku, od níž se puk odrazil do pravé tyče a zpět do kluziště!
     
    20:26
    A naopak se bude poprvé vylučovat, jelikož Ottawa údajný gól vsítila už ve výhodě, kterou rozhodčí signalizoval. Dvě minuty obdržel Brandon Dubinsky za hákování.
     
    15:31
    Do dalšího rychlého brejku se hnal Josh Anderson, který se už dostal do pravého kruhu a chtěl střílet, ale na poslední chvíli mu jeden z vracejících se hráčů vypíchl kotouč.
    11:22 Cam ATKINSON - 1:1
     
    11:22
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Neuvěřitelně rychle našli domácí odpověď na inkasovanou branku. CAM ATKINSON obral na vlastní modré protihráče a ujel do úniku. Před Andersonem zamíchal kotoučem, položil si brankáře Ottawy a našel skulinku mezi jeho bruslí a tyčkou. Bez asistence.
    10:56 Tom PYATT - 0:1
     
    10:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně nečekané! Hned po vhazování, které vyhrál Brassard, se hosté vydali do ojedinělého útoku, z něhož se stalo prakticky přečíslení dvou proti jednomu. Brassard na pravé straně přihrál doleva na TOMA PYATTA, který zvedl puk a prostřelil Bobrovskiho. Asistence: Derrick Brassard, Mark Stone.
     
    00:38
    A hned zkraje střetnutí se do obrovské šance vřítil Dubinsky, který se zmocnil puku mezi kruhy a po kličce vypálil, ale nastřelil jen Karlssona.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 12. Atkinson, 28. Nutivaara (J. Anderson, R. Murray), 51. Atkinson (D. Savard), 54. N. Foligno (Milano), 60. Motte (Bjorkstrand, Sedlák) – 11. Pyatt (Brassard, Mark Stone), 29. Hoffman (Dzingel)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, R. Murray, Nutivaara, J. Johnson (A), D. Savard – Panarin, Dubois, J. Anderson – Jenner (A), Dubinsky, Atkinson – Milano, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Motte, Sedlák, Schroeder.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Oduya, Chabot – Pyatt, Duchene, B. Ryan – Dzingel, Brassard, Mark Stone (A) – Hoffman, Pageau, Burrows – N. Paul, N. Thompson, Dumont.

    Rozhodčí: Rank, St. Laurent – Smith, Murchison
    thejrc.org