Mountfield HK – Kladno 2:3 (kon.) | Jihlava – Chomutov 4:5 (2:4 po s.n.) | Olomouc – Sparta 2:5 (kon.)
Třinec – Liberec 7:4 (kon.) | Kometa Brno – HC Litvínov 4:2 (kon.) | Zlín – Slavia 3:7 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Pardubice – K. Vary 5:0 (kon.)
po s.n. (2:4)
HC Dukla Jihlava
4:5 (2:1, 0:0, 2:3 - 0:0)
Piráti Chomutov
Sobota 25.11.2017, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Piráti Chomutov.
    Rozhodující nájezd zapsal ve třetí sérii MARTIN HŘEBÍČEK, který rozhýbal gólmana a poslal pod ním puk do sítě.
     
    61:55
    Adamu Najmanovi chyběl kousek k tomu, aby u pravé tyče zasunul kotouč pod ležícího Běhulu. Ten jeho zakončení kryje a vzápětí likviduje i prudkou ránu Davida Čermáka, na kterou zcela neviděl.
     
    57:55
    Možná, že ano. Daniel Šilar totiž usedá na trestnou lavici. Že by se jednalo o zlomový moment zápasu? Uvidíme za okamžik.

    Na vyloučení: 5-7.
     
    50:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jestliže před malou chvílí vedla Dukla pouze 20 vteřin, tak nyní se do vedení dostala jen na minutu a sekundu k tomu. ONDŘEJ ŠIŠOLÁK se před brankou dostal ke kotouči, když Šťastný dokázal zneškodnil pokus Hřebíčka. Útočník Pirátů nabral puk na hůl a poslal jen pod horní tyč do poloviny opuštěné branky. Asistence: Martin Hřebíček, Tomáš Hajič.
     
    49:49
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava potřetí v zápasu vede. Heinrich po akci s Mejzlíkem ještě nedokázal skórovat, protože jeho střelu Běhula pokryl. K dorážce se ale dostal DAVID VÁŇA a obránce A-týmu Dukly zblízka střelou po ledě propálil chomutovského gólmana. Asistence: Aleš Heinrich, Tomáš Mejzlík.
     
    49:26
    Tak s vyloučeními se nám nyní roztrhl pytel. Jakub Köver jde ven za sekání a výhodu přesilovky bude mít znovu jihlavská Dukla.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    48:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov podruhé v utkání srovnává. Mejzlík si poseděl na trestné jen šest vteřin, jelikož hosté vyhráli buly, Kopic vystřelil od modré a PETR CHLÁN zkompletoval vydařené utkání v podobě hattricku úspěšnou tečí. Asistence: Jiří Kopic.
     
    48:22
    Tomáš Mejzlík jde na trestnou lavici a Chomutovským se naskýtá šance na srovnání. Jihlavský kapitán odchází ven za podražení.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    48:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí si berou ztracené vedení zpět. Hrbatý ještě skórovat nedokázal, Běhula ho udržel na uzdě, ovšem u levé tyče se dostal k puku TOMÁŠ VALA a také on jakožto starší dorostenec dává svůj první gól za juniory. Zblízka propasíroval puk do sítě. Asistence: Adam Hrbatý.
     
    45:38
    Zkusit jít do vedení bude moct i Jihlava. Dvě minuty dostává Jakub Kleiner za nedovolené bránění a to asi není pro Piráty moc příjemná situace.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    43:04
    Piráti jdou do čtvrté přesilové hry. Aleš Heinrich se v útočném pásmu dopustil hákování a Chomutov má šanci na to, aby poprvé v utkání vedl.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    40:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Takový vstup do třetí třetiny si rozhodně domácí nepředstavovali. Tím spíše, že do ní šli s přesilovou hrou. Chomutov ale při vlastním oslabení srovnává stav. Navrátil našel hokejku PETRA CHLÁNA, který druhým gólem v zápase zblízka srovnává na 1:1. Asistence: Jakub Navrátil.
     
    39:33
    Dukla zřejmě dohraje třetinu v pohodě a třetí část začne přesilovkou, neboť Daniel Šilar dostal dvě minuty za vysokou hůl. Poprvé od konce první třetiny jde na trestnou lavici hráč Pirátů.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    30:00
    Hajičova rána se otřela o lapačku Šťastného a šla vedle pravé tyče.
     
    29:41
    Chomutovští si zahrají minutovou přesilovku pět na tři. Na dvě minuty ven jde Oliver Havelka, jenž se dopustil hákování.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    28:28
    Lukáš Jindra je druhým hráčem, který za Jihlavu usedne na trestnou lavici. Dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    19:30
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesně tohle si jihlavští trenéři nepřáli, naopak Chomutovu může tato situace pomoct. PETR CHLÁN si od útočné modré proklestil cestu až před Daniela Šťastného, kterého zblízka oklamal dobře provedenou kličkou a dostává svůj tým znovu do zápasu.
     
    15:38
    Ze kterého se ale osvobozují. Ve středním pásmu převzal kotouč útočník Tomáš Adámek a namířil si to přes modrou mezi dvěma jihlavskými hráči, přičemž Lukáš Mareš jej podrazil. Přesilovku si vyzkouší také Piráti.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    14:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nevyužitá přesilovka nemusí Duklu mrzet. Proč? Protože úspěch nese spolupráce dvou starších dorostenců Dukly a vnuka legendárního rychlíka z Vysočiny. Hrbatý poslal puk na Valu, jehož ránu ještě Běhula vyrazil, leč na pohotovou dorážku ADAMA NAJMANA u levé tyče již neměl nárok. Jde o první trefu "Najmiče" za juniorský tým v jeho kariéře. Asistence: Tomáš Vala, Adam Hrbatý.
     
    12:22
    Táhlá rána Lukáše Jindry z kruhů šla do levé šibenice, kam po ní lapačkou sáhl Běhula. A že to tedy byla řádná střela, chomutovskému gólmanovi totiž vypadla z lapačky, naštěstí pro něj za levou tyč.
     
    12:02
    Hosté zkoušeli vyvolat šarvátku před brankou, nebo se pokusil o jakýsi závar, ovšem sami na to doplatili. Tom Polák podruhé v první třetině usedne na lavici hanby, nyní za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    07:49
    Nyní už ano a hned to byla pohledná akce. Z kruhů střílel Mejzlík, ale Běhula puk vyrazil. Hned poté zkusil dorážku David Váňa, leč gólman hostí byl znovu úspěšný. A co následná dorážka dalšího jihlavského hráče? Ta šla vedle.
     
    06:58
    Dvě minuty si odsedí i chomutovský starší dorostenec Radek Procházka. Jde ven za podražení, které bylo ve středním pásmu a zcela zbytečné.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    06:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní už to branka je. Kadleček našel před branou legionáře z Velké Británie JOSHUA WALLERA, který zblízka zamířil přesně pod víko. Tam ani Běhula nemohl dosáhnout, to bylo nemožné. Asistence: Slavomír Kadleček.
     
    05:41
    Starší dorostenec Najman se prosmýkl útočným pásmem až před Běhulu. Dostal se před obránce a chtěl zakončit, ale právě dotyčný obránce mu poté lehce dloubl do puku a proto mladší bratr boleslavského Ondřeje Najmana nezakončil.
     
    01:29
    Jihlavští hokejisté dosáhli branky, když Aleš Heinrich tečoval za Běhulova záda střelu svého spoluhráče. Gól ale nemůže být uznán pro hru vysokou holí.
     
    00:11
    Již po jedenácti vteřinách je zde první vyloučení zápasu. Tom Polák jde ven na dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 0-1.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Waller (Kadleček), 15. Najman (Vala, Hrbatý), 49. Vala (Hrbatý), 50. Váňa (Heinrich, Mejzlík) – 20. Chlán, 41. Chlán (Navrátil), 49. Chlán (Kopic), 51. Šišolák (Hřebíček, Hajič), rozh. náj. Hřebíček

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mareš (JIH)
    1:1   Polák (CHM)
    2. série:
    1:1   Najman (JIH)
    1:2   Hřebíček (CHM)
    3. série:
    2:2   Čermák (JIH)
    2:3   Hřebíček (CHM)
    4. série:
    2:3   Waller (JIH)
    2:4   Köver (CHM)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juda) – Mareš, Váňa, Vála, Srnský, Havelka, Krtek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala. Trenér: Karel Nekvasil
    Piráti Chomutov: Běhula (Khůn) – Procházka, Kopic, Kleiner, Novák, Seemann, Hajič, Vícha, Studený – Chlán, Polák, Šilar – Navrátil, Bajer, Adámek – Šišolák, Köver, Hřebíček – Veselý, Kulich, Šeliga. Trenér: Jaroslav Beck

    Rozhodčí: Král – Kotlík, Měkýš
    thejrc.org