Zlaté Moravce – Michalovce 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 1:2 (kon.) | Podbrezová – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Senica – Prešov 1:0 (kon.) | Trnava – Žilina 0:3 (kon.)
konec
FK Senica
1:0 (0:0)
FC Tatran Prešov
sk Sobota 25.11.2017, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 17. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže, kde FK Senia privíta na svojom trávniku tím 1. FC Tatran Prešov. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Záhoráci v aktuálnej sezóne zažívajú také najsvetlejšie momenty. Momentálne ťahajú šnúru trcoh zápasov bez prehry, ale nič to nemení na veci, že sa nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky so ziskom 7 bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo, štyri remízy a jedenásť prehier. Svojím súperom dovedna nastrieľali 14 gólov a až 35 inkasovali. Ako sme už spomínali, tak v posledných zápasoch sa im darí. Začalo to prekvapivou remízou v zápase so Slovanom, pokračovalo vysokým víťazstvo 4:1 proti rozbehnutej Žiline a naposledy vycestovali do Nitry, odkiaľ si viezli dôležitý jeden bod po bezgólovej remíze. Vedenie FK Senica sa rozhodlo prilákať viac fanúšikov na štadión voľným vstupom. Keď sa zoberie do úvahy tento fakt, dobrá forma a skvelý hrací čas, tak by mohla byť aj dobrá podpora z tribún, čo by v tomto zápase mohlo hrať zaujímavú rolu. Ak by Podbrezová nezvládla duel so Slovanom a Senica by naplno bodovala, tak by sa záhoráci posunuli na predposlednú priečku ligovej tabuľky.

    1. FC TATRAN PREŠOV:

    Futbalisti tohto celku po 16. kole okupujú 10. priečku tabuľky so ziskom 12 bodov. To sa im podarilo po troch víťazstvách, troch remízach a desiatich porážkach. Ich aktuálne skóre je 13:38. Rovnako ako ich dnešný súper, tak aj Prešov ma pomerne dobrú formu. Neprehral v posledných dvoch zápasoch. Najprv si v Poprade poradil s Michalovcami po výsledku 1:0 a naposledy privítali v Poprade aj Zlaté Moravce. Diváci sa úvodného zásahu dočkali až v 57. minúte, kedy otvoril skóre stretnutia hosťujúci Karlik. V 70. minúte išiel predčasne do Spŕch Bariš, čo hralo veľkú rolu v tom, že sa domácim podarilo napokon vyrovnať. Bolo to presne v 87. minúte, kedy sa presne trafil Černák.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Plach – Medvěděv, Podhorin, Otrísal, Lupták – Krč, Ranko – Šefčík, Kováč, Duga – Vaščák (C).
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Romulo Romulo, Richtárech, M. Rigo, Smékal, Šimon.

    1. FC Tatran Prešov: Slančík – Miliutin, Luberda, Jacko, Bartek – Černák, Keresteš, Adekunle, Katona (C) – Micherda, Grzegorz.
    Náhradníci: Talian – Petko, Sedlák, Múdry, Streňo, Trebuňák, Udeh.

    Rozhodca: Kružliak – Tomčík, Roszbeck – Valášek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Záhoráci sú z úvodu stretnutia útočne aktívni, vďaka čomu si vybojovali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    3
    Oleksii Milutin dokázal poslať prudkú loptu do šestnástky, ale len na kopačku Michala Ranka, ktorý celú situáciu vyriešil ďalekým odkopom.
     
    4
    Samuel Šefčík sa s loptou ocitol až v pokutovom území, odkiaľ sa snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, ale jeho tím o loptu prišiel.
     
    5
    FK Senica bude môcť ohroziť súpera po nariadenom voľnom kope zo strednej vzdialenosti.
     
    6
    K realizácii voľného kopu sa postavil Samuel Šefčík, ale jeho centrovaný pokus smeroval len do miest, kde stáli pripravení brániaci hráči, ktorí loptu upratali.
     
    7
    Michal Ranko sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil skončil len na hlave brániaceho hráča, od ktorého putuje do zámedzia. FK Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    8
    Samuel Šefčík zakrútil loptu z rohu do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval Oleksii Milutin, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    9
    Jurij Medveděv zakončil celú kombinácii svojho celku dlhým krosom, ktorým však našiel len rukavice Adriána Slančíka, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    10
    Jurij Medveděv to skúšal opäť, ale tentokrát jeho pas nenašiel absolútne nikoho. Lopta putuje do zámedzia a 1. FC Tatran Prešov bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.
     
    11
    Adrián Slančík sa snažil zachytiť loptu do svojho náručia, ale lopta mu z rúk odskočila, čo znamená, že bude FK Senica zahrávať rohový kop.
     
    12
    Po rohovom kope sa do zakončenia zvnútra šestnástky dostal Alan Kováč, ale jeho strelecký pokus z otočky nebol príliš efektný. Lopta putuje vedľa pravej tyčky a nasledovať bude odkop od bránky Prešova.
     
    13
    Oleksii Milutin bol nútený po peknom pase Samuela Šefčíka zahrať loptu do outu. FK Senica bude vhadzovať na polovici súpera.
     
    14
    Michal Ranko si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. 1. FC Tatran Prešov bude môcť udrieť po nariadenom voľnom kope.
     
    15
    Po voľnom kope sa pred hranicou šestnástky dostal k lopte Roland Černák, ktorý skúsil technicky zakončiť. Strela nebola vôbec zlá, len ju chcelo poslať o meter nižšie.
     
    16
    Hostia mali výhodu ďalšieho voľného kopu, ale o žiadne vzrušenie sa jednať nebude. V čase rozohrávky si v súboji nedovolenym spôsobom pomáhal Jakub Bartek.
     
    17
    Samuel Šefčík sa po súboji ocitol na trávniku. Ivan Kružliak uznal tento zákrok ako nedovolený a nariadil priamy voľný kop v prospech FK Senica.
     
    18
    Centrovaná lopta prepadla v šestnástke hostí. Ako prvý sa k nej dostal Denis Duga, ktorého však sklamal prvý dotyk s loptou, vďaka čomu sa nedostal do zakončenia.
     
    19
    Samuel Šefčík krátkou prihrávkou našiel lepšie postaveného spoluhráča, ktorý okamžite poslal pudký center do pokutového územia. Lopta však končí len na kopačke brániaceho hráča.
     
    20
    Oleksii Milutin doslova odcentroval outové vhadzovanie. Už to vyzeralo tak, že sa jeden z jeho spoluhráčov dostane do vážnejšej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt hlavného rozhodcu. Útočný faul.
     
    21
    Lukáš Ľupták sa snažil založil rýchly protiútok, ale jeho dlhý pas smeruje len za postrannú čiaru. 1. FC Tatran Prešov bude pokračovať vhadzovaním.
     
    22
    Lopta sa po sérií prihrávok dostala až na kopačku Adriána Slančíka, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu poslal čo najďalej od vlastného vápna.
     
    23
    Hostia sa po peknej kombinácii dostali do zakončenia. Bol to Jakub Wiezik. kto poslal hlavičkový pokus smerom k bránke, ale nebolo to presné a lopta putuje mimo hracej plochy.
     
    24
    Alan Kováč sa v súboji previnil voči pravidlám fair-play, čo si všimol aj hlavný arbiter a okamžite prerušil hru.
     
    25
    Skvela práca Alana Kováča, ktorý dokázal vybojovať rohový kop v prospech svojho klubu.
     
    26
    Už tradične sa k rohovej zástavke postavil Samuel Šefčík, ktorý svojim centrom našiel hlavu jedneho zo svojich spoluhráčov. Tomuto zakončeniu chýbala razancia, a tak to bola len ľahká práca pre gólmana.
     
    27
    Lopta sa aj s dávkou šťastia dostala až do šestnástky domácich, kde sa do zakončenia dostal Patrik Jacko. Jeho strelecký pokus bol slabučký a smeroval len do stredu bránky.
     
    28
    Samuel Šefčík krásnym centrom našiel úplne voľného Denisa Dugu, ktorý sa do lopty oprel z voleja. Na jeho tvrdý strelecký pokus dokázal gólman skvelým zákrokom reagovať.
     
    29
    Po súboji ostáva ležať na trávniku jeden z hráčov Prešov, ktorý si pýta pomoc lekárov. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry ešte zasiahne.
     
    30
    Jurij Medveděv sa ešte v páde snažil prihrať. Loptu síce trafil, ale nasmeroval ju len do zámedzia. 1. FC Tatran Prešov bude zahrávať odkop od bránky.
     
    31
    Michal Ranko poslal naozaj zaujímavý pas na nabiehajúceho Samuela Šefčíka. Ten však nevyhral dôležitý súboj, a tak sa do úniku nedostal a o loptu prišiel.
     
    32
    Alan Kováč bol nepríjemným spôsobom poslaný na hraciu plochu. FK Senica bude po tejto udalosti zahrávať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    33
    Vyzeralo to, ako niečo nacvičené, ale podstatné je, že to záhorákom nevyšlo a do zakončenia sa nedostal nikto.
     
    34
    Krásna kombinácia Senice zakončená zblokovaným centrom Denisa Dugu, Lopta smeruje za bránkovú čiaru a FK Senica bude pokračovať rohovým kopom.
     
    35
    K realizácii rohového kopu sa tentoraz postavil Jakub Krč, ktorý zvolil možnosť krátkej rozohrávky so svojim spoluhráčom.
     
    36
    Do zakončenia sa dostal na hranici veľkého vápna Jakub Krč, ale jeho strelecký pokus z voleja bol stečovaný. Lopta síce smerovala medzi tri žrde, ale bola to ľahká práca pre gólmana.
     
    37
    Blažej Vaščák rozbiehal zaujímavý protiútok, ale v tom bol nedovoleným spôsobom poslaný na trávnik. Za toto mohol vinník kľudne vidieť aj žltú kartu.
     
    38
    Roland Černák sa dostal do veľkej príležitosti! Rútil sa sám smerom k bránke a v čase, keď sa ocitol zoči-voči gólmanovi mu v poslednom momente loptu parádnym sklzom vypichol jeden z obrancov. Tatran Prešov bude zahrávať rohový kop.
     
    39
    Centrovaná loptapo rohovom kope smeruje len na hlavu Michala Ranka, ktorý ju posiela za hranicu vlastného vápna.
     
    40
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    41
    Jakub Wiezik bol faulovaný. Ivan Kružliak svojím hvizdom vstupuje do diania hry a nariaďuje voľný kop v prospech hostí.
     
    42
    Futbalisti domáceho celku majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Roland Černák (1. FC Tatran Prešov).
     
    44
    Jakub Krč krásnou prihrávkou našiel v pokutovom území úplne voľného Denisa Dugu, ktorý celkom nepochopiteľne nezakončil, ale ešte sa snažil nájsť niekoho zo svojcih spoluhráčov. Jeho prihrávka bola nepresná a lopta smeruje mimo hracej plochy.
     
    45
    Samuel Šefčík poslal výborný center, ktorý nasmeroval na hranicu malého vápna, ale na jeho úmysel nereagoval nikto z jeho spoluhráčov.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť jednu minútu navyše.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Jakub Bartek (1. FC Tatran Prešov).
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako priemerný. Mali sme síce možnosť vidieť zopár zaujímavých príležitostí na oboch stranách, ale to je asi všetko. Záhoráci dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa pokúšajú po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime po prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Issa Adekunle, prichádza Erik Streňo.
     
    47
    FK Senica bude mať možnosť udrieť hneď z úvodu druhého polčasu. Alan Kováč bol faulovaný, a tak budú domáci zahrávať voľný kop.
     
    48
    Samuel Šefčík sa postavil k realizácii voľného kopu, ale jeho prízemný center dokázal zachytiť brániaci hráč. FK Senica bude pokračovať rohovým kopom.
     
    49
    Exekútor rohového kopu zvolil možnosť krátkej rozohrávky so svojím spoluhráčom, vďaka čomu môžu záhoráci aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    50
    Denis Duga zbytočne nešpekuloval a poslal prudký strelu smerom k bránke z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil presvišťal tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    51
    Jakub Krč v snahe spracovať loptu fauluje. Za tento škaredý zákrok mohol byť odmenený žltou kartou.
     
    52
    Samuel Šefčík je ďalším hráčom, ktorý si na svoje konto pripíše nedovolený zákrok, po ktorom bude Prešov zahrávať voľný kop.
     
    53
    Domáci rozbiehali rýchly protiútok. Alan Kováč si všimol, že mu vpredu nabieha hneď trojica spoluhráčov, ale jeho dlhý kros smeruje na opačnú stranu, kde si loptu prevzal brániaci hráč.
     
    54
    Lopta sa nachádza na polovici FK Senica, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    55
    Roland Černák si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    56
    Už to vyzeralo tak, že sa Denis Duga dostane do dobrej príležitosti, ale všetky nádeje hasnú verdiktom asistenta rozhodcu. Ofsajd!
     
    57
    Jakub Wiezik nesúhlasí s verdiktom postranného rozhodcu a sám presne nevie, čoho sa dopustil. FK Senica bude zahrávať voľný kop takmer z poliacej čiary.
     
    58
    Alan Kováč neustál súboj a ocitol sa na trávniku. Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, ktorý nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.
     
    59
    Samuel Šefčík to nevyriešil najrozumnejšie, pretože jeho pokus o priame ohrozenie končí v dobre postavenom múre súpera.
     
    59
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    60
    Do veľkej príležitosti sa dostal Roland Černák, ktorý dokázal zakončiť z väčšieho uhla, ale na tento pokus bol František Plach pripravený a loptu chytá.
     
    61
    Futbalisti domáceho celku budú mať možnosť pokračovať vo svojej útočnej snahe, pretože majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    62
    Ťažko povedať, či chcel Lukáš Ľupták zakončovať alebo centrovať, podstatné však je, že lopta putuje úplne mimo bránky. Tatran Prešov bude pokračovať odkopom.
     
    63
    Záhoráci si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovali možnosť otvoriť skóre stretnutia po nariadenom rohovom kope.
     
    64
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v pokutovom území, ale ako prvý sa k nej dostal jeden z obrancov, ktorý ju upratal do bezpečia.
     
    65
    Striedajúci Hans Nunoo Sarpei bol na vlastnej polovici faulovaný. Toto prerušenie domácim padne vhod, pretože si hostia začali vytvárať menší tlak.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Erik Otrísal (FK Senica).
     
    66
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Amir Ben Šimon.
     
    67
    Blažej Vaščák si nedokázal v strede ihriska spracovať školácku prihrávku, vďaka čomu Prešov rozbieha rýchly protiútok.
     
    68
    Loptu už majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    69
    Roland Černák sa príliš nestotožňuje s verdiktom asistenta rozhodcu, ale to nemení nič na veci, že si na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    70
    FK Senica mala výhodu rohového kopu, ale ani tento nebude úspešný. V šestnástke sa najlepšie zorientoval Adrián Slančík, ktorý loptu vyboxoval za hranicu vlastného vápna.
     
    71
    Erik Streňo sa pokúsil prekvapiť Františka Placha strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý strelecký pokus z voleja smeruje úplne mimo bránky. Chystá sa striedanie na strane domácich.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Blažej Vaščák, prichádza Marek Rigo.
     
    73
    Seničania sa po krásnej kombinácii dostali do dobrej príležitosti! Amir Ben Šimon pekne našiel kopačku svojho spoluhráča, ktorý loptu okamžite preposlal na hranicu veľkého vápna, kde sa do zakončenia tlačil Michal Ranko. Asi sám nečakal, že sa lopta dostane k nemu, a tak vyzeralo aj jeho zakončenie, ktoré nasmeroval vysoko nad.
     
    74
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu Prešova.
     
    75
    František Plach musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Roland Černák. To sa mu aj podarilo a loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    76
    Senica dala gól!
    Máme tu veľkého kandidáta na gól mesiaca! MICHAL RANKO si zbehol na odrazenú loptu, do ktorej sa oprel z voleja. Jeho tvrdý projektil poslal približne z 25-tich metrov do pravej šibenice Slančíkovej bránky. Stav stretnutia je 1:0! Bez asistencie.
    76. Michal RANKO - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    78
    1. FC Tatran Prešov bude zahrávať outové vhadzovanie na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    79
    Erik Streňo krásnou prihrávkou našiel vo vnútri šestnástky nabiehajúceho Petra Katonu, ale jeho zakončenie bolo veľmi zlé. Chýbala tomu razancia a navyše lopta smerovala len do miest, kde stál pripravený František Plach.
     
    80
    Alan Kováč si to zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    81
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 58% – 42%.
     
    82
    Jurij Medveděv v súboji stratil loptu. ale to ho vôbec nemusí mrzieť. Vybojoval pre svoj tím výhodu v podobe voľného kopu.
     
    83
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovala na bližšiu žrď, kde sa v tom čase nachádzali len brániaci hráči, ktorí loptu upratali.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Jurij Medvěděv (FK Senica).
     
    85
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Christopher Udeh.
     
    86
    Amir Ben Šimon sa dopusil škaredého faulu, vďaka ktorému sa môžu hostia pokúsiť vyrovnať po nariadenom priamom kope.
     
    87
    To bol veľmi nepríjemný center pre domácu defenzívu. Našťastie pre nich loptu nezasiahol nikto a lopta len tak presvišťala pokutovým územím.
     
    88
    Erik Streňo sa pokúsil z pravej strany nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale skvelo zakročil Lukáš Ľupták, ktorý jeho pokus zblokoval. Lopta putuje za postrannú čiaru a 1. FC Tatran Prešov bude vhadzovať.
     
    89
    Marek Rigo sa snažil priviesť loptu dopredu, ale jeho kľúčová prihrávka, ktorá mala smerovať na Amira Ben Šimona nebola presná, a tak záhoráci o loptu prišli.
     
    90
    Lukáš Micherda posla naozaj veľmi nepresný center, ktorý smeroval len do územia nikoho. Lopta putuje do zámedzia a FK Senica bude odkopávať od vlastnej bránky.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90+2
    Gól napokon hlavný arbiter neuznal pre ofsajd. Toto rozhodnutie prišlo asi po minúte. Stav stretnutia ostáva nezmenený 1:0!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:5.
    Střely mimo: 5:6.
    Rohy: 7:1.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 19:19.
     
    Máme tu koniec stretnutia. To možno označiť ako priemerné. Mali sme možnosť vidieť jeden presný zásah s kopačky Michala Ranka, ktorý stál naozaj za to. V závere stretnutia ešte neuznal presný zásah Alanovi Kováčovi, ale to napokon nemusí záhorákov mrzieť, pretože si z dnešného zápasu odnášajú plný bodový zisk. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (15:55:30)

    Róbert Gašpárek

    Branky: 76. Ranko

    Karty:   66. Otrísal (SEN), 84. Medvěděv (SEN) – 43. Černák (PRE), 45+1. Bartek (PRE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:19.
    FK Senica: Plach – Medvěděv, Podhorin, Otrísal, Lupták – Krč (59. Sarpei), Ranko – Šefčík, Kováč, Duga (66. Šimon) – Vaščák (C) (72. M. Rigo).
    Náhradníci: Milošovič – Sarpei, Romulo Romulo, Richtárech, M. Rigo, Smékal, Šimon.

    FC Tatran Prešov: Slančík – Miliutin, Luberda, Jacko, Bartek – Černák, Keresteš, Adekunle (46. Streňo), Katona (C) (85. Udeh) – Micherda, Grzegorz.
    Náhradníci: Talian – Petko, Sedlák, Múdry, Streňo, Trebuňák, Udeh.

    Rozhodčí: Kružliak – Tomčík, Roszbeck – Valášek
    thejrc.org