Southampton – Everton 4:1 (kon.) | Burnley – Arsenal 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 1:2 (kon.)
konec
Southampton FC
4:1 (1:1)
Everton FC
Neděle 26.11.2017, 14:30 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (16:36:37)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:13.
     
    Je dobojováno, Southampton po výborně zvládnuté druhé půli poráží Everton 4:1! První poločas, především pak jeho začátek, nabídl zajímavou podívanou, do vedení se v osmnácté minutě zásluhou Dušana Tadiće dostali domácí. The Toffees působili velmi jalovým dojmem, krátce před odchodem do šaten ale zničehonic srovnali, když Forstera krásnou ranou překonal Gylfi Sigurdsson. Kdo očekával, že tento moment hosty nakopne, šeredně se zmýlil. Svěřenci trenéra Unswortha pokračovali ve špatném výkonu, jejich naděje na tříbodový zisk rychle zhatil Charlie Austin, jenž se trefil dvakrát v rozmezí šesti minut. V samotném závěru ještě skóre na konečných 4:1 upravil Steven Davis, a Svatí tak zvítězili po více než měsíci, naopak v podání Evertonu se dá hovořit už o pořádné krizi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    James Ward-Prowse pro The Saints ještě zvládl vybojovat rohový kop, po jehož rozehrávce a odvrácení v podání obrany soupeře se míč dostal k Höjbjergovi, ten ale pálil mimo.
     
    90+2
    Utkání už se pouze dohrává, fotbalisté Evertonu už vyloženě vyhlíží závěrečný hvizd sudího Frienda. Stejně tak i hostující trenér David Unsworth, který je z výkonu svých svěřenců viditelně rozladěný.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat hned čtyři minuty.
     
    90
    O chvíli později letěl na Shanea Longa další vysoký míč, irský útočník to ale v šestnáctce při souboji s Ashleym Williamsem přehnal s agresivitou a svého protivníka odstavil nedovoleným způsobem.
     
    89
    Ryan Bertrand, který dnes pomohl svému týmu k vítězství dvěma asistencemi, ještě hledal za obranu soupeře si nabíhajícího Longa, další pohromu pro The Toffees ale stačil odvrátit Phil Jagielka.
    87. Steven DAVIS - 4:1
     
    87
    Southampton právě vstřelil branku!
    Nyní už se stoprocentní jistotou můžeme tvrdit, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto, Everton tak po čtvrteční prohře s Atalantou schytává další tvrdý debakl! James Ward-Prowse si vyměnil balon se Cédricem Soaresem a poté našel na hranici pokutového území číhajícího STEVENA DAVISE, který povedenou ranou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť za zády Jordana Pickforda.
     
    87
    Gylfi Sigurdsson chce s nepříznivě se vyvíjejícím zápasem ještě něco udělat, nedostává se mu ale dostatečné podpory ze strany spoluhráčů. Proto to bývalý fotbalista Swansea vzal znovu na sebe, Forster ale tentokráte zasahovat nemusel.
     
    86
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Maja Jošida.
     
    85
    Morgan Schneiderlin to zkoušel individuálně, proti ale byl dnes ve středu hřiště výtečně pracující Pierre-Emile Höjbjerg. Ten celou situaci navíc uklidnil zpětnou nahrávkou na Forstera, který nemá důvod s rozehrávkou pospíchat.
     
    84
    Málem to bylo už o tři branky! Střídající Shane Long u postranní čáry předběhl laxně hrajícího Jagielku a poté si to namířil přímo do šestnáctky, jeho technické ráně ke vzdálenější tyči ale scházely decimetry.
     
    83
    Tentokráte už musel Fraser Forster zasahovat. Po narážečce se Calvertem-Lewinem jej z uctivé vzdálenosti prověřil Sigurdsson, na svou pumelici z konce prvního poločasu ale nenavázal, domácí brankář si připsal pohodový zákrok.
     
    82
    Po proniknutí do pokutového území udržel Kenny balon proti dvojici napadajících protihráčů, navíc jej zvládl posunout do míst, kde se nacházel Gueye. Hostující záložník ale se střelou příliš dlouho otálel, nakonec zakončil vysoko nad branku.
     
    81
    Hosté už veškeré zbývající síly věnují ofenzivním činnostem, zatím je to v jejich podání ale hodně utrápené. Zajímavým centrem se obranu soupeře pokusil překvapit Jagielka, výtečně ale zasáhl Virgil van Dijk.
     
    80
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Charlie Austin, přichází Shane Long.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 18. Tadić (Bertrand), 52. Ch. Austin (Bertrand), 58. Ch. Austin (Tadić), 87. S. Davis (Ward-Prowse) – 45. G. Sigurdsson (Calvert-Lewin)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:13.
    Southampton FC: Forster – Soares, V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – P.-E. Höjbjerg, S. Davis (C) – Tadić (78. Lemina), Ward-Prowse, Boufal (86. Jošida) – Ch. Austin (80. S. Long).
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, S. Long, Lemina, Redmond, Gabbiadini.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Jagielka (C), M. Keane (75. Vlašić), Baines (27. A. Williams) – Schneiderlin, Gueye – Lennon, G. Sigurdsson, Mirallas (64. Lookman) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Sandro Ramírez, Rooney, Vlašić, Lookman, Baningime.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Simon Beck, Mark Scholes

    Diváci: 30 461
    thejrc.org