Montreal – Buffalo 3:0 (kon.) | Detroit – New Jersey 3:4 (po pr.) | Florida – Chicago 1:4 (kon.)
Pittsburgh – Tampa 5:2 (kon.) | Toronto – Washington 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 1:2 (kon.)
Arizona – Vegas 2:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:0 (kon.)
Colorado – Calgary 2:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:1 (2:1 po s.n.) | Carolina – Nashville 4:3 (2:0 po s.n.)
NY Rangers – Vancouver 4:3 (3:2 po s.n.) | Boston – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Edmonton Oilers
Neděle 26.11.2017, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové příznivce! V neděli necelou hodinu před půlnocí našeho času bude rozehráno utkání NHL mezi Bostonem Bruins a Edmontonem Oilers. Oba týmy se nacházejí mimo příčky, které by zajišťovaly postup do play off, ale o něco lépe je na tom přeci jen Boston, který se zvedá a má za sebou sérii čtyř vyhraných zápasů v řadě.
     
    Edmonton Oilers:
    Oilers loni po letech nezdarů pozvedl především Connor McDavid, jenž mužstvo dotáhl do konferenčního semifinále, ale v této sezóně se vše zatím vrátilo do starých kolejí. Olejáři tak mají na kontě jen 18 bodů a v tabulce Západní konference jim patří až předposlední čtrnácté místo. Z posledních pěti zápasů hráči Edmontonu hned čtyři prohráli. Naposledy nestačili na Buffalo, na jehož ledě padli 1:3.

    Nejproduktivnější hráči:
    Connor McDavid – 28b (10+18)
    Ryan Nugent-Hopkins – 17b (8+9)
    Leon Draisaitl – 17b (6+11)

    Brankář:
    Cam Talbot – 20 zápasů, průměr 3,13, úspěšnost 90,0 %
     
    Boston Bruins:
    Hokejisté Bruins dosud nasbírali 24 bodů a v tabulce Východní konference jim patří desáté místo. Boston se však po špatném úvodu do sezóny zvedá a drží sérii čtyř vítězných zápasů v řadě. Naposledy přehráli 4:3 Pittsburgh. Velkou zásluhu na tomto vzestupu má i brankář Anton Chudobin, který skvěle zaskočil za zraněného Tuukku Raska a fanoušci již spekulují, zda by neměl ruský gólman neměl zůstat na pozici jedničky i po Raskově návratu. Čísla má totiž mnohem lepší a tým s ním v brance vyhrál 7 z 9 utkání.

    Nejproduktivnější hráči:
    David Pastrňák – 19b (11+8)
    Brad Marchand – 15b (8+7)
    Patrice Bergeron – 13b (5+8)

    Brankáři:
    Anton Chudobin – 10 zápasů, průměr 2,22, úspěšnost 93,2 %
    Tuukka Rask – 12 zápasů, průměr 2,89, úspěšnost 89,7 %
     
    Vzájemné zápasy:
    06.01. 2017: Boston – Edmonton 3:4
    17.03. 2017: Edmonton – Boston 7:4
     
    Československá stopa:
    David Pastrňák (BOS) – 21 zápasů, 19 bodů (11+8)
    David Krejčí (BOS) – 10 zápasů, 8 bodů (2+6)
    Zdeno Chára (BOS) – 21 zápasů, 6 bodů (2+4)
    Peter Cehlárik (BOS) – 5 zápasů, 2 body (1+1)
     
    Sestavy jsou známy! Do branky Bostonu se po zranění vrací Tukka Rask, jenž tak vystřídá ve skvělé formě chytajícího Chudobina.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Heinen – Vatrano, Krejčí, DeBrusk – Szwarz, Kuraly, Schaller – Beleskey, Riley Nash, Acciari.

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Nurse, Russell, Benning, Gryba, Auvitu – Cammalleri, McDavid, Lucic – Slepyšev, Nugent-Hopkins, Maroon – R. Strome, Draisaitl, Caggiula – Kassian, Letestu, Pakarinen..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly zápasu vyhrál Patrice Bergeron a Boston je tak týmem, který může do útoku jako první.
     
    02:25
    Za brankou soupeře bojuje o kotouč Boston, který se usadil v pásmu a pokouší se o první branku utkání.
     
    03:15
    David Pastrňák velmi šikovně posílal kotouč před branku, kde stál Danton Heinen, který byl ale tísněn obráncem Oliers, a proto nemohl zasunout kotouč do branky.
     
    04:21
    Slepyšev si připisuje jednu z prvních střel Edmontonu. Jeho pokus ale Rask bez větších problém ukrývá ve své výstroji.
     
    04:45
    Patrice Maroon taktéž přispěchal se svou střelou. Jeho svižný projektil ale taktéž končí jen ve výstroji připraveného Raska.
     
    05:36
    Leon Draisaitl by se mohl dostat do šance, ovšem efektivně ho dokázal zastavit Beleskey, jenž ho dál s pukem nepustil a uzmul ho tak pro svůj tým.
     
    06:33
    Darnell Nurse pálil ihned po přejetí útočné modré čáry, ovšem s jeho pokusem neměl brankář Bruins sebevětší obtíže. Dokázal jej vykopnout betonem do rohu ledové plochy.
     
    07:26
    Matt Benning se dokázal vymanit ze sevření od Davida Pastrňáka, který ho nebezpečně napadal v obranném pásmu. Kotouč udržel a může jít se svým týmem do útoku.
     
    07:49
    David Krejčí uspěl na vhazování, díky čemuž se může Brandon Carlo dostat ke kotouči a rozehrát další akci.
     
    08:01
    Brandonovi Carlovi se ale rozjetí akce příliš nevydařilo. Kotouč po nepřesné rozehrávce skončil jen na zakázaném uvolnění. Hra se nám tedy přestěhuje opět před Raska.
     
    08:46
    Tim Schaller objel soupeřovu branku a z následné otočky ji také zkoušel ohrozit. Kotouč byl ale sražen některým z bránících hráčů před brankou.
     
    09:23
    Akce dva na dva, kterou rozjeli domácí, nekončí ničím zajímavějším. Jordan Szwarz dostal přihrávku, načež vystřelil, ale s jeho pokusem neměl Talbot výraznější problém.
     
    09:32
    David Pastrňák mohl přidat první branku, ale Talbot jeho střelu kryje. Pastrňákova střela z úhlu nebyla vůbec špatná, navíc před brankou Talbotovi ještě clonili hráči. Brankář Edmontonu si však nadvakrát dokázal poradit.
     
    10:16
    Beleskey byl nucen vjet s pukem na holi až za útočnou modrou čáru, a proto poté jen nahazuje kotouč zpět do útočného pásma. Tam puk zastavuje za brankou Rask, čímž ho získává pro domácí.
     
    11:38
    Ryan Nugent-Hopkins teď dobře zakombinoval se svým spoluhráčem na modré čáře. Právě jeho spoluhráč ho uvolnil přihrávkou ke střele, ale Rask si s pokusem hostujícího útočníka věděl rady.
     
    12:41
    Connor McDavid nebyl vůbec daleko první brance v utkání! Nejdříve byl sestřelen v útočném pásmu, poté se k němu ale kotouč dostal znovu a McDavid se dostal do samostatného úniku. Ten zkoušel zakončit forhendem, ale dostal se do příliš velkého úhlu, ze kterého už zavěsit puk do branky nedokázal.
     
    13:24
    První přesilovou hru si zahrají hráči v tmavých dresech. Michael Cammalleri nedovoleně zahákoval Rileyho Nashe, za což inkasuje menší dvouminutový trest.
     
    13:35
    Danton Heinen se postavil po vhazování na vzdálenější tyč, kam se k němu po přesné přihrávce dostal kotouč. Z první ale puk nedokázal usměrnit.
     
    14:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Máme tu první branku v utkání, která znamená proměněnou přesilovou hru! Torey Krug sebral kotouč ve středním pásmu a ihned po přejetí modré útočné čáry ho nasměřoval na DAVIDA PASTRŇÁKA, který si šikovně poradil s obráncem a následně nekompromisně zavěsil na centimetr přesně do horního růžku Talbotovy branky! Asistence: Torey Krug, Tuukka Rask.
    14:03 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    14:39
    Frank Vatrano nedovoleně podrazil protihráče, což znamená, že výhodu početní výhody dostanou také hostující hokejisté.
     
    15:19
    Leon Draisaitl nahodil kotouč za branku soupeře, kde se ho ujímají domácí hráči, kteří vyhazují puk do středního pásma. Tam se k němu opět dostávají Oilers.
     
    15:56
    Ryan Nugent-Hopkins neviděl žádného spoluhráče, který by byl v lepší střelecké pozici než byl on. Vzal akci na sebe, ale jeho pokus dokázal Rask vyrazit svou holí.
     
    16:53
    Modrou čáru nedokázal udržet Leon Draisaitl, a tak jsou u puku hráči Bostonu. Ti se tak dokázali osvobodit, moc času již z přesilové hry Edmontonu nezbývá.
     
    17:49
    Lucic si nepočínal za brankou soupeře úplně nejlépe. Nutno říct, že byl atakovaný, a tak měl situaci o to těžší. Přihrával na spoluhráče, ovšem nepřesně a puk ztratil.
     
    18:44
    O přechod přes střední pásmo a následně modrou čáru se pokoušejí Oilers. Jen horko těžko se jim to ale nyní daří. Boston právě tuto oblast uzamkl a skvěle ji brání.
     
    19:43
    Danton Heinen byl nucen přihrávat svému spoluhráči, protože byl napadaný a to hned dvěma hráči. Jeho přihrávka byla ale sražena mimo hrací plochu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu! Ta nám nabídla parádní podívanou z obou stran. Navíc českého fanouška může těšit, že vedení Bostonu zařídil David Pastrňák, jenž se dokázal efektivní stahovačkou vyhnout obránci a následně zacílit do horního rohu branky! Zda se Oilers dočkají vyrovnání, to uvidíme v následujících třetinách.
     
    Statistiky po první třetině:
    Střely – 6:10
    Zblokované střely – 1:2
    Hity – 7:12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Michael Cammalleri zkoušel zmást soupeře falešnou střelou, to mu ale nevyšlo. Při tomto pokusu ztratil kotouč. O chvíli později se píská přihrávka rukou, kterou se provinil Zdeno Chára.
     
    21:31
    Velmi zajímavá akce od Patricka Maroona! Dokázal si pokrýt kotouč, aby ho následně poslal před branku na Ryana Nugenta-Hopkinse, jenž ale nedokázal v rychlosti zacílit s kotoučem na branku.
     
    22:14
    Rychlá rozehrávka Draisaitla v útočném pásmu nevyšla, načež se do útoku dostal Beleskey. Domácí útočník svou střelou ale neohrozil hostující svatyni.
     
    22:57
    Boston bude hrát svou druhou přesilovou hru. Sudí má zdviženou svou pravici na znamení výhody. Uvidíme, zda domácí dokáží svou druhou početní výhodu využít stejně jako tu první.
     
    23:04
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ryan Strome – 2 min., hákování).
     
    23:41
    Domácí se pokoušejí kombinovat před Talbotem, což se jim zatím daří, ale ke střele se prozatím dostat nedokázali.
     
    24:06
    Až nyní David Pastrňák vzal celou akci na sebe, když dostal přihrávku do trochu ztížené střelecké pozice. Táhlou střelou z forhendu mířil do horních pater branky, ale trefil jen mantinel za ní.
     
    25:04
    Strome se vrací zpět na ledovou plochu, druhá přesilová hra Bostonu tedy zůstává nevyužita.
     
    25:34
    Adam Larsson dostal přesnou přihrávku od svého parťáka z obrany, díky čemuž může vyvést kotouč do útoku. Z toho nakonec byla šance pro Yohanna Auvitua, ten ale střelou golfovým úderem našel jen beton Raska.
     
    26:38
    Charlie McAvoy dokázal precizně ubránit kotouč před agilním hráčem Edmontonu, který ho napadal v útočném pásmu. Následně jdou Bostonští do útočné třetiny.
     
    27:14
    Tam se ale nezdrželi dlouho. Connor McDavid se nyní ocitl hned ve dvou akcích za sebou! Nejprve hledal najíždějícího spoluhráče před Raskovo brankou, s ním se ale vrátil obránce Bruins, který mu zablokoval hůl a nic z toho tedy nebylo. O chvíli později střílel McDavid zhruba z vrcholku mezi oběma kruhy. Jeho dělovku ale Tuukka Rask udržel ve své výstroji. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    27:39
    Jordan Szwarz v protiútoku tři na dva nedostal úplně přesnou přihrávku a právě proto následně o kotouč přichází. Jak s ním naloží Oilers, uvidíme za malý moment.
     
    28:34
    Jake DeBrusk zkoušel vystřelit ze zápěstí od modré čáry, ale trefil jen prvního clonícího hráče, jímž byl Adam Larsson. Od něj se kotouč odráží do neutrálního pásma, kde se ho ujímá opět DeBrusk a opět se zkusí vjet do útočné třetiny.
     
    29:03
    Bostonu nevyšla rozehrávka podle představ. Kotouč se ocitl až na zakázaném uvolnění, bude se vhazovat po Raskově levici.
     
    29:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Zack Kassian místo střely nakonec volil přihrávku, což se ukázalo jako dobré rozhodnutí. Poslal přihrávku přes celou útočnou třetinu na hůl PATRICKA MAROONA, který se koukl na branku a následně vymetl její horní růžek. Asistence: Zack Kassian.
    29:50 Patrick MAROON - 1:1
     
    30:53
    Edmonton pokračuje v náporu. Tandem Lucic – McDavid nyní zavezl puk do útočného pásma.
     
    31:28
    Connor McDavid přenechal kotouč na modré čáře Mattu Benningu, který si sním sjel do optimální střelecké pozice a také vystřelil. Jeho pokus Rask vyrazil, načež nastala na brankovišti menší skrumáž, se kterou si ale Bruins poradili nakonec vcelku v poklidu.
     
    31:31
    Ryan Strome vybojoval buly nedovoleně, a tak se bude vhazování opakovat. Stromeho místo převezme na vhazování Leon Draisaitl.
     
    32:28
    Leon Draisaitl předvedl skvělé držení kotouč v rohu kluziště v útočné třetině. Následně nasměroval přihrávku na modrou čáru, kde stál Darnell Nurse. Obránce Edmontonu pálil z první doteku, jeho střela se zastavila o tyčku Raskovy branky! Nyní stálo při domácích štěstí!
     
    33:15
    Ryan Strome se vymanil z rohu puku přímo před branku, kde zamíchal s kotoučem, ale Tuukka Raska nezmátl. Strome zkoušel zasunout kotouč bekhendem, ale neúspěšně. Rask jeho pokus kryje betonem.
     
    33:47
    Patrice Bergeron inkasoval parádní přihrávku přímo na hůl od David Pastrňák. Bergeron se ocitl před brankou zcela sám, ale z její těsné blízkosti nasměroval puk jen do výstroje připraveného Talbota!
     
    34:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton otáčí skóre zápasu! Nutno říct, že pěknou kombinací jdou hosté do vedení! Adam Larsson střílel na branku směrem na vzdálenějšíc tyč. Kotouč se možná otřel ještě o někoho před brankou a následně do ni zapadl. Asistence: Michael Cammalleri, Connor McDavid.
    34:20 Milan LUCIC - 1:2
     
    35:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vedení Oilers ale netrvalo vůbec dlouho! Torey Krug nabral parádní rychlost a vjel do útočného pásma Bostonu. Ocitl se ve velkém úhlu, načež nasměroval kotouč před branku, kde se ho ujal DAVID KREJČÍ, jenž ho poslal přímo pod víko! Asistence: Riley Nash, Torey Krug.
    35:31 David KREJČÍ - 2:2
     
    36:17
    Lucic zřejmě nevěděl, co udělat s kotoučem na modré čáře, a tak ho obloučkem poslal do pásma, kde ho ze vzduchu odpaluje Zdeno Chára mimo nebezpečí.
     
    36:41
    Patrick Maroon se pustil do menšího pošťuchování se Zdenou Chárou. Je třeba smeknout před odvahou Maroona, Zdeno Chára je totiž hned o dvacet centimetrů vyšší!
     
    36:41
    Všemu předcházel faul slovenského obránce ve službách Bostonu na útočnou hvězdu Edmontonu Connora McDavida. Zdeno Chára inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    37:05
    McDavidovu přihrávku přečetla obrana Bruins včas a nepropustila ji před branku.O chvíli později se mohou domácí hokejisté osvobodit.
     
    37:45
    I napodruhé se daří Bostonu vyhodit kotouč. Z přesilové hry Edmontonu zbývá necelá minuta. Uvidíme, jak s ní Oilers naloží.
     
    38:31
    Matt Benning se se střelou od modré čáry vůbec nepáral. Dal do ni snad všechnu sílu, co měl, a také to podle toho vypadalo! Jeho pokus na poslední chvíli ale Rask vyráží betonem!
     
    39:49
    David Pastrňák napadal rozehrávku hostujícího celku v útočném pásmu Bostonu, nakonec však neúspěšně. První perioda pomalu končí a vypadá to, že se již žádné větší příležitosti nedočkáme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky hned tří přesných zásahů! Po přesném zásahu Maroona a Lucice se Edmonton mohl radovat z otočení skóre, ovšem tuto radost překazil David Krejčí, který dokázal srovnat skóre na 2:2. V poslední dvacetiminutovce tak zcela určitě uvidíme tuhý boj. Zajímavou zmínkou může být, že oba góly Bostonu padly z hokejek českých útočníků.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 11:27
    Zblokované střely – 1:7
    Hity 16:22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    David Krejčí vyhrál úvodní buly poslední dvacetiminutovky a Boston se ihned na to dostává do útočného pásma.
     
    40:44
    Adam Larsson nikam nebude chvátat před napadajícím Davidem Pastrňákem. Larsson v klidu podržel kotouč za svou brankou a až po chvíli rozjíždí útočnou akci.
     
    41:25
    Patrice Bergeron posílal přihrávku před branku. Jeho záměr Talbot dokázal přečíst a kotouč z cesty na brankovišti vyrazit svou hokejkou.
     
    42:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se ujímají vedení na ledě Bostonu! Velkou zásluhu má na tomto gólu Leon Draisaitl, který jel u mantinelu v útočném pásmu a poté poslal chytrou přihrávku před branku přesně na hokejku RYANA STROMEHO. Ten následně zacílil za Raskova záda se svou střelou velmi přesně! Asistence: Leon Draisaitl.
    42:07 Ryan STROME - 2:3
     
    43:17
    Patrice Bergeron se odhodlal ke střele z prvního doteku, jenže ji nasměroval jen do plexiskla za Talbotovou svatyní.
     
    44:21
    Darnell Nurse stál na svém místě na modré čáry, odkud vyslal táhlou střelu z forhendu. Před brankou se ještě snažil clonit Connor McDavid, ale bez většího úspěchu. Tuukka Rask si kotouč pohlídal.
     
    45:54
    Do útočného pásma se dokázali po delší době dostat také domácí hráči, ovšem ty zastavuje nutnost ho opustit, jinak by se dostali do ofsajdového postavení.
     
    46:44
    Ryan Nugent-Hopkins zavezl kotouč do útočného pásma, kde o něj ale Oilers brzy přicházejí díky parádnímu napadání. Do akce se tak dostal David Pastrňák. Snažil se natlačit před branku, ale Talbot mu kotouč vypíchl hokejkou.
     
    47:45
    Adam Larsson zpoza vlastní svatyně napálil kotouč v domnění, že se ho ujme některý jeho z jeho spoluhráčů ve středním pásmu. Nestalo se tak a puk skončil na zakázaném uvolnění, tedy icing hostí.
     
    48:10
    David Krejčí přejel útočnou modrou čáru a počkal si, než se mu naskytne jasnější střelecké pozice. Ta se mu naskytla zanedlouho poté a tak český útočník vystřelil. Z forhendu mířil k pravé tyči z pohledu Cama Talbota. Právě Talbot jeho pokus dobře viděl a dokázal ho udržet ve své výstroji. Po komerční přestávce bude hra pokračovat.
     
    48:41
    Darnell Nnurse si připisuje střelu z větší vzdálenosti golfovým úderem. Tuukka Rask žádné komplikace nepřipustil a tento svižný pokus dokázal podržet.
     
    49:18
    David Pastrňák by se býval dostával do zajímavé pozice, jenže čárový rozhodčí zdvihl svou ruku na znamení ofsajdu.
     
    49:49
    Jordan Szwarz nyní mohl zaskočit Cama Talbota a vyrovnat! Až trochu nečekaně s k němu dostal kotouč, ale Szwarz jej nedokázal v blízkosti branky posunout za brankovou čáru.
     
    50:36
    Frank Vatrano střílel z bekhendu. Jeho pokus Talbot dokázal vyrazit přímo k přijíždějícímu Davidu Krejčímu, ten ale nedokázal skákavý kotouč zpracovat, tudíž ani nevystřelil.
     
    51:11
    McAvoy přes celé kluziště našel velmi svižnou přihrávkou na modré čáře stojícího David Pastrňáka, kterému ale na poslední chvíli uskočil kotouč z hole, a proto nemohl jít do samostatného úniku.
     
    52:15
    Přečíslení tři na dva v podání Bruins brankou nekončí! Torey Krug ho vzal celé na sebe svou ránou ze zápěstí. Cam Talbot ani nevěděl, jak kotouč zastavil, ale za brankovou čáru ho nepropustil, což je pro jeho tým hlavní! Po komerční přestávce se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    52:38
    Torey Krug pálí i o chvíli později! Po vhazování se k němu dostal kotouč. Krug ho napálil golfovým úderem, ale branku netrefil. Trefil jen plexisklo za brankou, které se div nerozsypalo.
     
    53:14
    Matt Benning potřeboval vystřídat, a proto nahodil kotouč do útočného pásma. Za svou brankou ho zastavuje Rask, na druhou stranu pak můžou jít tedy domácí.
     
    54:21
    Michael Cammalleri to možná trochu přehnal s kombinací. Dostal přesnou přihrávku na pravý kruh, tedy již do střelecké pozice. Střelu si rozmýšlel, místo ní nakonec hledal spoluhráče v mezikruží, ale nepřesně.
     
    55:06
    Torey Krug zavezl puk před brankoviště, kde se dostal pod nohy Charliemu McAvoyovi. Ten se nakonec zorientoval příliš pozdě, puk mu stihli uzmout hostující hokejisté.
     
    56:01
    Patrice Bergeron dostal přihrávku přesně v moment, kdy přejížděl modrou útočnou čáru. Kotouč si zpracoval a z vrcholku kruhu vystřelil. Jeho jedovka ale zůstává ukryta v Talbotově výstroji!
     
    56:47
    Zdeno Chára se ujal kotouče, který v útočném pásmu přenechal Noelu Acciariovi. Ten pálil z první, ovšem nenasměroval svůj pokus mezi tři tyče. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    57:43
    Dost možná to vypadá, že Edmonton už se bude víceméně bránit. Connor McDavid jen vyhodil do pásma Bostonu.
     
    57:49
    O chvíli později se do střelecké příležitosti dostává David Krejčí, jenže jeho střela končí podobně jako většina předchozích, a to jen ve výstroji Cama Talbota.
     
    58:29
    Riley Nash popostrčil puk na brankoviště, kde se ho pokoušel dorážet především aktivní Frank Vatrano, bohužel pro domácí hokejisty ale neúspěšně. Z této skrumáže před brankou hostí tedy nic není.
     
    58:52
    Torey Krug viděl, že má před sebou místo ke střele a využil toho! Udělal tři rychlé kroky, načež vystřelil na vzdálenější tyče, ale Talbot tentokrát zasahuje vyrážečkou!
     
    59:00
    Boston to zkouší se šesti hráči v poli! Tuukka Rask pádí na střídačku svého týmu!
     
    59:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    O osudu tohoto zápasu je s největší pravděpodobností rozhodnuto! LEON DRAISAITL si v dnešním utkání také připisuje přesnou trefu. Využil toho, že domácí hráli s odkrytými zády. Napoprvé svou střelou do prázdné branky neuspěl, protože ji zablokoval jeden z domácích hráčů, od něhož se ale k Draisaitlovi odrazil kotouč i napodruhé a poté pro něj nebyl problém upravit skóre na 2:4 z pohledu domácích. Asistence: Connor McDavid, Milan Lucic.
    59:10 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Edmonton dokázal odolat závěrečnému náporu Bostonu a po zásluze si z dnešního zápasu odveze výhru. Boston neodehrál špatný zápas, jen zkrátka neproměnil své šance, které určitě měl. Českého fanouška poté potěší, že oba jeho góly vstřelil český hokejista. První branku si připsal David Pastrňák, tu druhou David Krejčí.
     
    Hvězdy utkání:
    1. Patrick Maroon (EDM): 1+0
    2. Leon Draisaitl (EDM): 1+1
    3. Torey Krug (BOS): 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS): 0+0, 0 střel, čas na ledě: 21:22
    David Krejčí (BOS): 1+0, 4 střely na branku, čas na ledě 19:25
    David Pastrňák (BOS):: 1+0, 2 střely na branku, čas na ledě 18:29
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost, přeji vám dobrou noc a také úspěšný start do nového týdne! (01:42:11)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 15. Pastrňák (Krug, T. Rask), 36. Krejčí (Krug, Riley Nash) – 30. Maroon (Kassian), 35. A. Larsson (Cammalleri, McDavid), 43. R. Strome (Draisaitl), 60. Draisaitl (McDavid, Lucic)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron, Heinen – Vatrano, Krejčí, DeBrusk – Szwarz, Kuraly, Schaller – Beleskey, Riley Nash, Acciari.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson, Nurse, Russell, Benning, Gryba, Auvitu – Cammalleri, McDavid, Lucic – Slepyšev, Nugent-Hopkins, Maroon – R. Strome, Draisaitl, Caggiula – Kassian, Letestu, Pakarinen.
    thejrc.org