Jihlava – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 28.11.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě postaví dva moravské týmy. Dvanáctá HC Dukla Jihlava, která dvě předešlé utkání dotáhla do nájezdů, se postaví proti poslední a osmnácté Olomouci. Utkání startuje na Horáckém zimním stadionu přesně v 18 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Mareš, Pospíchal, Vála, Srnský, Trávník, Váňa, Havelka – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala – Adam. Trenér: Karel Nekvasil

    HC Olomouc: Ovčaří (Schejbal) – Rutar, Kuba, Murla, Smutný, Spálovský, Holiš, Beutl, Szturc – Podlaha, Marek, Beier – Tomaník, Pěcha, Palička – Husták, Macuh, Jelínek – Machálek, Hajšman, Janků. Trenér: Petr Fiala

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Urubčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    První minuta zatím příliš nebezpečných akcí nenabízí.
     
    01:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zdá se, že v minulém utkání nově poskládaná formace juniorů funguje na jedničku. Starší dorostenci Najman s Valou udělali pořádný tlak do branky a ADAM HRBATÝ doklepl puk za záda gólmana Ovčařího. Asistence: Tomáš Vala, Adam Najman.
     
    02:55
    Dominik Marek zkusil otestovat pozornost Judy, ale ten zasahovat nemusel. Střela totiž byla zblokována jedním z jihlavských obránců do ochranné sítě.
     
    03:32
    Hosté vybojovali za brankou Judy vyloučení jihlavského hráče. David Váňa, jenž v tuto sezonu hraje za A-tým Dukly, se provinil podražením a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    04:05
    Že by se Olomouci přesilovka dařila, to zatím vůbec. Hosté se nemohou dostat před Judu a nyní dokonce zahráli na zakázané uvolnění.
     
    04:24
    Miroslav Kuba napřáhl od modré, když dostal puk přesně na hůl. Jeho rána však šla nad horní tyčku.
     
    04:53
    Mora stále kombinuje a nyní se o dobrou ránu pokoušel Marek Husták. Z levého kruhu mířil na vzdálenější tyč, kterou asi o dva metry netrefil.
     
    05:32
    Jihlavští se prvnímu oslabení ubránili a nyní hrají v plném počtu.
     
    06:05
    No to byla šance! Nikým neatakován a nehlídán se dostal Tomáš Mejzlík k odraženému puku, čímž mířil sám na Ovčařího. Ten jeho zakončení mezi betony přečetl a vyrazil kotouč.
     
    06:26
    Domácím nevyšla kombinace a dostali se s pukem od branky Olomouce do středního pásma.
     
    06:52
    Mareš u střídaček důrazně zastavil Szturce, který přesto stačil nahodit puk za branku Judy. Tam ho mají jihlavští hokejisté.
     
    07:25
    Mohlo to být o dvě branky, když aktivně hrající Vala sjel z levé strany před Ovčařího. Jenže ani on ho, podobně jako před chvílí Mejzlík, neprostřelil.
     
    07:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Srovnáno jest. A to po situaci dva na jednoho. V ní vzal Pavel Tomaník odpovědnost sám na sebe, jenže jeho střelu zastavil pravý beton Judy. Na dorážku FILIPA PALIČKY už ale domácí gólman nemohl stačit, na útočníka Olomouce zívala poloprázdná klec. Asistence: Pavel Tomaník, Ludvík Rutar
     
    08:11
    Olomoučtí se zase natlačili před branku, v závaru ale Juda tentokrát pokryl puk.
     
    08:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Macuh vyslal na zteč MARKA HUSTÁKA, který z pravé strany napřáhl a poměrně překvapivě překonal Jaroslava Judu. Asistence: Rok Macuh, Miroslav Kuba.
     
    09:55
    Střela Matěje Vály od modré vypadla Ovčařímu z výstroje, aby následně spadla za levou tyčku mimo tři tyče.
     
    10:38
    Mejzlík nejprve z dobré pozice střílel k pravé tyči, kde byl beton Ovčařího. Gólman Olomouce vzápětí zlikvidoval i dorážku stejného hráče, a to stejnou částí výstroje.
     
    11:42
    Olomoučtí hrají šikovně ve středním pásmu a nyní nepouští soupeře k ohrožení vlastní klece.
     
    12:03
    K tomuto nahození jihlavských hokejistů budou mít nejblíže Olomoučtí a tak tomu i po malém okamžiku je.
     
    12:36
    Husták se snažil překvapit Judu střelou z úhlu, což se mu málem podařilo. Na Horáckém zimním stadionu totiž zacinkala tyčka!
     
    13:36
    Po jihlavské nepřesnosti se hra opět stěhuje před Judu. V této fázi hry nevykazují domácí hokejisté nikterak dobrou kombinaci.
     
    14:25
    Stejně jako nyní, pískáno je zakázané uvolnění Jihlavy.
     
    15:01
    Domácí se rychle dostali do útočného pásma. Mareš dával kotouč na modrou, kde ale střela jednoho z jihlavských hráčů mířila do prvního bránícího hráče Mory.
     
    15:37
    Dobrá akce Olomouce, a to hned dvakrát po sobě. Nejprve individuální, po té po nahrávce. V obou případech střílel z pravého kruhu Josef Podlaha, který ale nevměstnal svojí ránu na vzdálenější tyč. Poprvé i podruhé tomu chyběl skutečně jen kousek.
     
    16:24
    Čermák po pravé straně potáhl puk a následně našel mezi kruhy volného Heinricha. Jeho střela mířila k levé tyči Ovčařího, kde byl připravený beton olomouckého gólmana. Tohle byla také pohledná kombinační akce.
     
    17:05
    Wallerův vysoký oblouček raději Ovčaří schoval v lapačce, puk před ním totiž hodně nepříjemně skočil.
     
    18:10
    Dukla nyní udělala poměrně nepřesnosti v rozehrávce a Váňa měl co dělat, aby za branou zabránil tomu, že puk dostihne jeden z hráčů hostí.
     
    18:35
    Z protiútoku si Dukla vymohla faul, když Matěj Murla nedovoleně bránil soupeře a již usedá na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    18:43
    Puk opustil hrací plochu a sudí nakonec uznali, že se bude vhazovat ve středním pásmu poblíž obranné modré Dukly.
     
    18:58
    Domácí si opět koledovali. Jakoby Dukla čekala, že jí Olomouc nebude napadat. To se ale změnilo a mezi kruhy se k puku dostal Rok Macuh. Z otočky mířil k pravé tyči, kde Juda dobře zasáhl betonem.
     
    19:35
    Až nyní se domácím povedlo dostat se do útočného pásma. Rána Mejzlíka od modré ale přesná nebyla a Olomouc se vzápětí osvobozuje.
     
    19:57
    Mejzlík to nyní zkusil individuálně, ale z pozice blíže k pravému kruhu rozvlnil jenom boční síť.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a lépe se vydařila Olomouci. Ačkoliv se Dukla dostala do vedení, když se po 79 vteřinách hry prosadil Adam Hrbatý, Mora ještě do konce úvodního dějství otočila stav. V polovině osmé minuty srovnal Filip Palička a vzápětí se prosadil také Marek Husták – 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jeden z olomouckých hráčů zůstal ve svém pásmu ležet na ledové ploše a nezvedá se. Vše se stalo mimo puk, vůbec proto nevím, co se přihodilo.
     
    20:15
    Miroslav Kuba je za pomocí svých spoluhráčů táhnut na lavičku, ale vypadá to, že snad bude v pořádku.
     
    20:33
    Z prostoru mezi kruhy zkoušel střílet David Čermák, protože si přesně sem najel pro přihrávku. Mířil ale jen do připraveného Ovčařího.
     
    20:35
    Hosté hrají v plném počtu a krátce poté se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    21:07
    Vála ještě stihl zastavit kotouč na útočné modré a udržet tak pro své spoluhráče útočné pásmo.
     
    21:20
    Srnský se ocitl na okamžik sám u levé tyčky, odkud zkoušel překonat Ovčařího. Když se mu to nepovedlo, našel si za brankou odražený puk, ovšem podél brankoviště ho na spoluhráče neprocpal.
     
    22:01
    Aleš Heinrich stahoval kotouč z bekhendu na forhend, ale mezi kruhy mu jej uzmul vracející se Janků.
     
    22:23
    Tomáš Mejzlík projel prakticky napříč útočným pásmem a z pravé strany hledal střílenou přihrávkou spoluhráče. Puk ale vyplaval znovu na olomoucké hokejky.
     
    23:26
    Střela Marka ze středu útočného pásma mířila vysoko nad horní Judovu tyčku.
     
    24:27
    Adam zavezl kotouč po levé straně do pásma a na kruhu jej přenechal pro Najmana, který zkusil překvapit Ovčařího. Olomoucký gólman na puk viděl a zastavil ho.
     
    24:56
    Mejzlík poslal kotouč po prknech na modrou,kde se do něj opřel Pospíchal, jenže trefil pouze prvního napadajícího hráče Olomouce.
     
    25:16
    Z toho se dostali do útoku hosté. Nejnebezpečněji vypadala střela Rutara od modré, kterou dokázal pokrýt Juda svojí vyrážečkou.
     
    26:07
    Další olomoucká akce končí ofsajdem.
     
    27:32
    Nepřesnosti na obou stranách, hokej trpí. Oba týmy nyní neudrží kotouč nějakou delší dobu na svých holích.
     
    28:05
    Pospíchal prostřeloval puk do útočného pásma, kus černé gumy se ale zastavil až u gólmana Ovčařího.
     
    28:30
    Hanáci zatím poctivě brání svojí modrou, nyní přesně v tomto místě zastavili dva jihlavské útoky.
     
    28:53
    Olomouc mohla vést o dvě branky. Velice blízko ke gólu měl Martin Pěcha a vzápětí i Filip Palička, který už dorážel kotouč u levé tyčky do sítě, ovšem Juda na poslední chvíli natáhl svůj beton a uzavřel místo, kudy by se kotouč mohl dostat za čáru.
     
    29:37
    Najman nabral ve středním pásmu rychlost a posunul puk na Mejzlíka. Jeho střelu z pravého kruhu vyrazil Ovčaří před sebe a po odraženém kotouči se vrhl jeho spoluhráč.
     
    30:25
    Slibná šance Dukly na vyrovnání. Už jsem si říkal, co to Tomáš Mejzlík na vrcholu levého kruhu předvádí. Jihlavský obránce ale krásnou přihrávkou našel mezi kruhy najíždějícího si Ladislava Pospíchala, který ale v zajímavé pozici minul pravou tyčku.
     
    31:01
    S gólovými šancemi se nám nyní roztrhl pytel. Z kruhů střílel Josef Podlaha, který také mohl navýšit vedení Olomouce. Myslel to dobře, na vzdálenější tyčku a nad vyrážečku Judy, jenž však stačil zasáhnout.
     
    32:14
    Najman stál tam, kde stát měl. Dostal puk mezi kruhy a vypálil, nicméně jeden z hráčů Olomouce stačil černou pryž srazit za branku, odkud už jí Vala nemohl vrátit zpět do ohně.
     
    33:03
    Heinrichovu střelu z pravé strany vyrazil Ovčaří před sebe, kde se k puku těsně nedostal Tomáš Mejzlík.
     
    33:34
    Před Judovou svatyní stínoval Marek Husták, i přes to ale jihlavský gólman stačil zasáhnout a puk schovat ve výstroji.
     
    33:56
    Jihlavští se budou bránit. Matěj Vála v levém rohu branky podrazil soupeře a je po delší odmlce dalším potrestaným hráčem.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    34:15
    Dukle se krátce po buly podařilo vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    34:39
    A Olomouc musí i nyní rozehrávat útočnou akci zpoza své klece.
     
    35:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První šanci ještě Mora nevyužila. Josef Podlaha z dobré pozice mezi kruhy orazítkoval pravou jihlavskou tyčku. Vzápětí už se ale hosté radují. Smutný po Beutlově přihrávce vypálil od modré a ROK MACUH přesnou tečí usměrnil kotouč pod horní tyčku. Asistence: Michal Smutný, Vítězslav Beutl.
     
    35:40
    Zakázané uvolnění na olomoucké straně.
     
    36:30
    Vala chtěl z pravé strany poslal puk lineálně před branku na najíždějícího spoluhráče, ovšem jeden z hráčů Olomouce jen přizvedl a černá pryž jen tak prolétla vzduchem na druhou stranu.
     
    37:36
    Aleš Heinrich přejel útočnou modrou a připravil si pozici na střelu. Mířil nad ledem k pravé tyči, kde byl beton Ovčařího.
     
    37:45
    Jan Beier ve středním pásmu při souboji o puk sekl Joshuu Wallera a půjde si na dvě minuty odpočinout.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    37:51
    Po buly dostali hosté kotouč mimo ledovou plochu.
     
    37:56
    Pospíchalovi na modré uniká puk do středního pásma, zejména vinou nevydařené přihrávky od spoluhráče.
     
    38:19
    Po souboji o puk za brankou vyplaval kotouč před Judou, kde se jej snažil dorazit Tomaník. Byl ale v posledním okamžiku pokryt soupeřem a Juda vzápětí zalehl puk.
     
    38:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté snižují na rozdíl jedné přesné trefy. Po vyhraném buly popostrčil Najman kotouč před branku na ADAMA HRBATÉHO, který nedal Ovčařímu šanci. Zamířil nechytatelně a rychle pod horní tyčku. Asistence: Adam Najman.
     
    39:45
    Dukla nebyla daleko srovnání. Z nulového úhlu zkoušel Vala zvednout kotouč do bližšího horního rohu a chyběl jen kousek k tomu, aby se mu to povedlo. Kotouč následně spadl před brankoviště, odkud ho hosté posílají na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se na pořádné gólové šance čekalo dlouho a ještě déle na branky. Ty nakonec padly dvě a obě z přesilové hry. Nejprve Hanáci zvyšovali na rozdíl dvou branek, když Rok Macuh tečoval Smutného střelu do sítě. Na druhé straně přišlo snížení 64 vteřin před koncem druhé třetiny. Najman našel před brankou Adama Hrbatého a ten zvedl puk pod horní tyčku – 2:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Mareš chtěl obkroužit branku, za Ovčařího svatyní ale neudržel stabilitu a puk má Olomouc.
     
    41:52
    Jihlavští se tlačí do zakončení, což je pochopitelné. Ztráta bodů s posledním celkem tabulky by je doma mohla mrzet. Ovčaří ale v závaru před svojí svatyní odolal.
     
    42:50
    Dukla se snaží pálit z každé pozice, zatím ale chybí jejím střelám přesnost, jako nyní při pokusu Hrbatého.
     
    43:31
    Juda dokázal vyrazit střelu Beutla, na kterou příliš neviděl. Vzápětí se sápal u prvé tyče k odraženému puku, který se mu ale nepodařilo zastavit. Nebezpečí pro jihlavskou svatyni tím ale nevzniklo.
     
    44:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají stav zápasu. Nyní jsem zcela přesně nevěděl, jak branka padla, ale řekl bych, že po souhře Kadlečka s Čermákem druhý jmenovaný vystřelil a LUKÁŠ JINDRA zblízka usměrnil puk za Ovčařího záda. Asistence: David Čermák, Slavomír Kadleček.
     
    44:27
    Tohle by mohlo domácí mrzet. Krátce po vyrovnání jde totiž David Váňa dnes podruhé na trestnou lavici, nyní za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    44:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Váňa odchází z trestné lavice rozhodně dříve, než by sám chtěl. Holiš po přihrávce Spálovského vystřelil od modré a puk si před brankou našel ROK MACUH, který zblízka svým druhým gólem v utkání posílá Olomouc do vedení. Asistence: Tomáš Holiš, Adam Spálovský.
     
    46:14
    Najman se prodíral mezi kruhy k puku a nakonec dokázal vystřelit, leč nad horní tyčku.
     
    46:26
    Po střele z levé strany v podání Podlahy na okamžik Juda nevěděl, kde má kotouč. Domácí brankář jej ale dokázal vyrazit za svojí klec.
     
    47:24
    Po zakázaném uvolnění se puk stěhuje před Ovčařího.
     
    48:03
    Také Jihlava bude mít šanci skórovat z přesilové hry. Marek Husták nyní asi bude na trestné lavici s napětím sledovat, zda se Dukle podaří vyrovnat nebo ne. Ven jde za hákování.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    48:23
    Kadleček číhal u levého kruhu poblíž branky na odražený puk. Tam také kotouč přišel, nicméně domácí útočník ho k bližší tyči neusměrnil.
     
    48:49
    Hosté se osvobozují a puk je až za Judovou brankou.
     
    49:20
    Mejzlíkova střela z levé strany na branku neprošla, valem hráčů před Ovčařím byla sražena do levého rohu kluziště.
     
    49:50
    Pospíchalova rána od modré si cestu mezi tři tyče také nenašla.
     
    50:03
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    51:12
    Domácím se postupně krátí čas, tím spíše, že Olomouc nyní úporně a obětavě brání. Dostat se před jejího gólmana není zrovna jednoduché.
     
    51:47
    Libor Janků už zvedal kotouč u pravé tyčky nad Judův beton, gólman Dukly ale celou situaci ve spolupráci se svými spoluhráči zažehnal.
     
    52:35
    Olomouc již v dnešním mači dvě přesilovky využila a bude mít možnost další početní výhody, jelikož Joshua Waller dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    53:21
    Jihlava se osvobozuje a napadá olomouckou rozehrávku.
     
    54:02
    Hosté se spíše než na útočení soustředí na to, aby neudělali chybu. Do útočného pásma Dukly se nemůžou dostat a ani se tam déle usadit.
     
    54:35
    Jihlava hraje v pěti, Waller je na ledě.
     
    54:43
    Ladislav Pospíchal si najel k pravé tyči na střílenou přihrávku, kterou výborným rozklekem zneškodnil Jakub Ovčaří. Natáhl svůj beton přesně k tyči a zastavil puk. Domácí bek se poté ohlížel po kotouči a srazil se s hlavním sudím Filipem Vrbou, načež se oba dva ocitli na ledě.
     
    55:21
    Mejzlík projel po levé straně do pásma a z kruhu zkusil vystřelit. Ovčaří na vzdálenější tyči kryje kotouč.
     
    56:40
    Čermák nejprve z dobré pozice poblíž branky mířil těsně vedle pravé tyče. Vzápětí se ke kotouči po jeho přihrávce dostal Lukáš Jindra, jehož ránu "koupil" Ludvík Rutar a skácel se k zemi. To je nepříjemná chvíle pro zadáka Olomouce.
     
    57:07
    Mejzlíkova střela z pravého kruhu našla pouze Ovčařího výstroj.
     
    57:57
    Jihlavští hokejisté mají puk před Ovčařím a Juda na druhé straně prchá z klece.
     
    58:03
    Poblíž olomoucké branky došlo k šarvátce, po které je vyloučen útočník hostí Radek Jelínek za hákování.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    58:03
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    58:21
    Dukla kombinuje v útočném pásmu.
     
    58:31
    Mejzlíkovo nahození nikdo z jihlavských hokejistů do sítě neusměrnil.
     
    58:49
    Olomouc se sice nemůže osvobodit, jenže zároveň se Dukla nemůže dostat k výraznějšímu ohrožení branky.
     
    59:07
    Nyní už Mora vyhazuje kotouč až k Judovi.
     
    59:24
    Palička se přes jihlavské hráče natlačil až před Judu, kterého ale tváří v tvář překonat nedokázal.
     
    Konec zápasu. (20:02:22)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Hrbatý (Vala, Najman), 39. Hrbatý (Najman), 45. JIndra (Čermák, Kadleček) – 8. Palička (Tomaník, Rutar), 9. Husták (Macuh, Kuba), 36. Macuh (Smutný, Beutl), 45. Macuh (Holiš, Spálovský)


    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Mareš, Pospíchal, Vála, Srnský, Trávník, Váňa, Havelka – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala – Adam. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Olomouc: Ovčaří (Schejbal) – Rutar, Kuba, Murla, Smutný, Spálovský, Holiš, Beutl, Szturc – Podlaha, Marek, Beier – Tomaník, Pěcha, Palička – Husták, Macuh, Jelínek – Machálek, Hajšman, Janků. Trenér: Petr Fiala

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Urubčík
    thejrc.org