Jihlava – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
HC Olomouc
Úterý 28.11.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:03
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    58:03
    Poblíž olomoucké branky došlo k šarvátce, po které je vyloučen útočník hostí Radek Jelínek za hákování.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    54:43
    Ladislav Pospíchal si najel k pravé tyči na střílenou přihrávku, kterou výborným rozklekem zneškodnil Jakub Ovčaří. Natáhl svůj beton přesně k tyči a zastavil puk. Domácí bek se poté ohlížel po kotouči a srazil se s hlavním sudím Filipem Vrbou, načež se oba dva ocitli na ledě.
     
    52:35
    Olomouc již v dnešním mači dvě přesilovky využila a bude mít možnost další početní výhody, jelikož Joshua Waller dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    48:03
    Také Jihlava bude mít šanci skórovat z přesilové hry. Marek Husták nyní asi bude na trestné lavici s napětím sledovat, zda se Dukle podaří vyrovnat nebo ne. Ven jde za hákování.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    44:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Váňa odchází z trestné lavice rozhodně dříve, než by sám chtěl. Holiš po přihrávce Spálovského vystřelil od modré a puk si před brankou našel ROK MACUH, který zblízka svým druhým gólem v utkání posílá Olomouc do vedení. Asistence: Tomáš Holiš, Adam Spálovský.
     
    44:27
    Tohle by mohlo domácí mrzet. Krátce po vyrovnání jde totiž David Váňa dnes podruhé na trestnou lavici, nyní za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    44:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají stav zápasu. Nyní jsem zcela přesně nevěděl, jak branka padla, ale řekl bych, že po souhře Kadlečka s Čermákem druhý jmenovaný vystřelil a LUKÁŠ JINDRA zblízka usměrnil puk za Ovčařího záda. Asistence: David Čermák, Slavomír Kadleček.
     
    38:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté snižují na rozdíl jedné přesné trefy. Po vyhraném buly popostrčil Najman kotouč před branku na ADAMA HRBATÉHO, který nedal Ovčařímu šanci. Zamířil nechytatelně a rychle pod horní tyčku. Asistence: Adam Najman.
     
    37:45
    Jan Beier ve středním pásmu při souboji o puk sekl Joshuu Wallera a půjde si na dvě minuty odpočinout.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    35:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První šanci ještě Mora nevyužila. Josef Podlaha z dobré pozice mezi kruhy orazítkoval pravou jihlavskou tyčku. Vzápětí už se ale hosté radují. Smutný po Beutlově přihrávce vypálil od modré a ROK MACUH přesnou tečí usměrnil kotouč pod horní tyčku. Asistence: Michal Smutný, Vítězslav Beutl.
     
    33:56
    Jihlavští se budou bránit. Matěj Vála v levém rohu branky podrazil soupeře a je po delší odmlce dalším potrestaným hráčem.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    31:01
    S gólovými šancemi se nám nyní roztrhl pytel. Z kruhů střílel Josef Podlaha, který také mohl navýšit vedení Olomouce. Myslel to dobře, na vzdálenější tyčku a nad vyrážečku Judy, jenž však stačil zasáhnout.
     
    30:25
    Slibná šance Dukly na vyrovnání. Už jsem si říkal, co to Tomáš Mejzlík na vrcholu levého kruhu předvádí. Jihlavský obránce ale krásnou přihrávkou našel mezi kruhy najíždějícího si Ladislava Pospíchala, který ale v zajímavé pozici minul pravou tyčku.
     
    28:53
    Olomouc mohla vést o dvě branky. Velice blízko ke gólu měl Martin Pěcha a vzápětí i Filip Palička, který už dorážel kotouč u levé tyčky do sítě, ovšem Juda na poslední chvíli natáhl svůj beton a uzavřel místo, kudy by se kotouč mohl dostat za čáru.
     
    18:35
    Z protiútoku si Dukla vymohla faul, když Matěj Murla nedovoleně bránil soupeře a již usedá na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    15:37
    Dobrá akce Olomouce, a to hned dvakrát po sobě. Nejprve individuální, po té po nahrávce. V obou případech střílel z pravého kruhu Josef Podlaha, který ale nevměstnal svojí ránu na vzdálenější tyč. Poprvé i podruhé tomu chyběl skutečně jen kousek.
     
    12:36
    Husták se snažil překvapit Judu střelou z úhlu, což se mu málem podařilo. Na Horáckém zimním stadionu totiž zacinkala tyčka!
     
    10:38
    Mejzlík nejprve z dobré pozice střílel k pravé tyči, kde byl beton Ovčařího. Gólman Olomouce vzápětí zlikvidoval i dorážku stejného hráče, a to stejnou částí výstroje.
     
    08:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Macuh vyslal na zteč MARKA HUSTÁKA, který z pravé strany napřáhl a poměrně překvapivě překonal Jaroslava Judu. Asistence: Rok Macuh, Miroslav Kuba.
     
    07:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Srovnáno jest. A to po situaci dva na jednoho. V ní vzal Pavel Tomaník odpovědnost sám na sebe, jenže jeho střelu zastavil pravý beton Judy. Na dorážku FILIPA PALIČKY už ale domácí gólman nemohl stačit, na útočníka Olomouce zívala poloprázdná klec. Asistence: Pavel Tomaník, Ludvík Rutar
     
    06:05
    No to byla šance! Nikým neatakován a nehlídán se dostal Tomáš Mejzlík k odraženému puku, čímž mířil sám na Ovčařího. Ten jeho zakončení mezi betony přečetl a vyrazil kotouč.
     
    03:32
    Hosté vybojovali za brankou Judy vyloučení jihlavského hráče. David Váňa, jenž v tuto sezonu hraje za A-tým Dukly, se provinil podražením a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    01:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zdá se, že v minulém utkání nově poskládaná formace juniorů funguje na jedničku. Starší dorostenci Najman s Valou udělali pořádný tlak do branky a ADAM HRBATÝ doklepl puk za záda gólmana Ovčařího. Asistence: Tomáš Vala, Adam Najman.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Hrbatý (Vala, Najman), 39. Hrbatý (Najman), 45. JIndra (Čermák, Kadleček) – 8. Palička (Tomaník, Rutar), 9. Husták (Macuh, Kuba), 36. Macuh (Smutný, Beutl), 45. Macuh (Holiš, Spálovský)


    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Mareš, Pospíchal, Vála, Srnský, Trávník, Váňa, Havelka – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala – Adam. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Olomouc: Ovčaří (Schejbal) – Rutar, Kuba, Murla, Smutný, Spálovský, Holiš, Beutl, Szturc – Podlaha, Marek, Beier – Tomaník, Pěcha, Palička – Husták, Macuh, Jelínek – Machálek, Hajšman, Janků. Trenér: Petr Fiala

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Urubčík
    thejrc.org