Buffalo – Tampa 0:2 (kon.) | NY Rangers – Florida 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 5:2 (kon.)
Philadelphia – San Jose 1:3 (kon.) | Columbus – Carolina 3:2 (2:0 po s.n.) | Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.)
Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Calgary – Toronto 1:4 (kon.) | Edmonton – Arizona 3:2 (po pr.)
Vegas – Dallas 0:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Columbus Blue Jackets
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Carolina Hurricanes
Středa 29.11.2017, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, Dubois, J. Anderson – Jenner, Dubinsky, Bjorkstrand – Milano, N. Foligno, Atkinson – Motte, Sedlák, Schroeder.

    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – B. McGinn, V. Rask, E. Lindholm – Skinner, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Foligno se ihned dostal do velmi zajímavé pozice, kdy dostal hodně prostoru a z mezikruží vystřelil na Darlinga, který snad ani nevěděl, jak jeho střelu vyrazil.
     
    01:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets se však radují ihned z dalšího útoku, když Dubouis zavezl puk do útočného pásma, kde se s ním dostal až před braná Caroliny a zde nakonec před Darlingem posunul bekhendem na zcela volného JOSHE ANDERSONA, jenž už jen odklidil kotouč do odkryté brány. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Zach Werenski.
    01:10 Josh ANDERSON - 1:0
     
    02:53
    Aho se snažil dostat puk na Korpisala, jenže jeho střela neprošla přes obranný val Columbusu.
     
    03:44
    Carolině se nyní vyplatil její velký forčeking, když nakonec Werenski zpoza své klece přihrál mezi kruhy jednomu z hostujících hráčů, jehož následnou střelu chytá Korpisalo svou lapačkou.
     
    04:17
    Fleury vyslal svou navštívenku od modré čáry a domácí brankář kotouč jen vyrazil do rohu kluziště.
     
    04:43
    Canes jen nahodili puk směrem na domácí klec a Korpisalo si raději kotouč ponechal, a přerušil tak hru.
     
    05:26
    Slavin obdržel přihrávku na modrou čáru, odkud následně vyslal svou střelu, jenže hostující obránce trefil hned prvního bránícího hráče Columbusu.
     
    06:10
    Werenski se s pukem dostal až do pravého kruhu, odkud i vystřelil a Darling jeho pokus musel vyrazit mimo tři tyče.
     
    06:45
    Canes se dařilo držet puk ve svém útočném pásmu, jenže hosté se nedostali do žádného zakončení, a tak se nakonec domácím podařilo dostat kotouč alespoň do středního pásma.
     
    07:14
    Slavin vyslal hodně nepřesnou přihrávku směrem dopředu, kterou nezachytil žádný z jeho spoluhráčů, a tak je hostům odpískán icing.
     
    07:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes se však po následném vyhraném vhazování dostali do úniku dvou na jednoho, kde nakonec Ryan nahrál NOAHU HANIFINOVI, který ihned vystřelil a překonal tak Korpisala. Asistence: Derek Ryan, Jeff Skinner.
    07:42 Noah HANIFIN - 1:1
     
    08:12
    Columbus mohl jít znovu do vedení, protože na Darlinga uháněl zcela sám Atkinson, jenž chtěl překonat hostujícího brankáře střelou mezi betony, ale tento prostor si brankář Caroliny nakonec pohlídal.
     
    09:12
    Teravainen vyzkoušel pozornost svého krajana v bráně Columbusu, když vystřelil levého kruhu a kotouč skončil přesně v lapačce Korpisala.
     
    10:09
    Columbusu zatím dělá velké problémy napadání hostujících hráčů, jenž domácí hráče nenechávají na pokoji.
     
    10:32
    Bjorkstrand se v útočné třetině protlačil až do zakončení z pravého kruhu, které se nakonec podařilo Darlingovi vyrazit svou maskou.
     
    11:14
    Anderson vletěl v plné rychlosti do útočného pásma, kde byl následně podražen a domácí útočník poté tvrdě narazil do mantinelu.
     
    11:50
    Vyloučení jsme se však dočkali až nyní, když je na dvě minuty vylouče Jordan Staal (CAR), který podrazil v obranném pásmu Milana.
     
    12:43
    Bjorkstrand vystřelil z pravého kruhu a Darling nakonec jeho střelu vyrazil před sebe, kde se domácí snažili dorážet, jenže kotouč nakonec získali hosté, kteří jej vyhodili přes celé kluziště.
     
    13:35
    Ryan ukořistil Panarinovu přihrávku a následně uháněl zcela sám na Korpisala, kterého chtěl překonat s kličkou a následným zakončením mezi betony, ale finský brankář si prostor mezi betony pohlídal.
     
    14:31
    Canes tedy své první oslabení zvládli bez inkasované branky a hosté už se mohou opět hnát do útočného pásma.
     
    15:02
    Foligno nyní jen odevzdal puk do útočného pásma Blue Jackets, protože byli domácí hokejisté dlouhou uvězněni ve své obranné třetině a potřebovali už vystřídat.
     
    16:10
    Milano se dostal do hodně nebezpečného zakončení z pravého kruhu, když už čelil tváří v tvář Darlingovi, ale domácí útočník nakonec nenašel skulinu ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    17:28
    Hosté opět zaskočili domácí rozehrávku svým skvělým napadáním, avšak následně Williamsovi ujel puk z hole, a tak se ke kotouči opět dostává Columbus.
     
    18:07
    Fleury zavezl puk za bránu Columbusu, odkud následně přihrál Teravainenovi, kterému se však z bezprostřední blízkosti nepodařilo trefit domácí klec.
     
    18:47
    Darling nyní musel předvést hned dva těžké zákroky, když na něj nejdříve z bezprostřední blízkosti vystřelil Anderson a následně ještě od modré Jones.
     
    19:18
    Columbusu se opět nepodařilo dostat puk ze svého obranného pásma, čehož málem využila Carolina, ale kotouč nakonec skončil jen pod lapačkou Korpisala.
     
    19:52
    Jenner skvěle poslal puk zpoza klece na hůl Foligna, kterému se však nepodařilo protlačit kotouč za záda Darlinga.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina utkání, ve které se Columbus díky Andersonovi dostal do rychlého vedení, jenže na branku domácích měla připravenou odpověď i Carolina, když se hosté prosadili z úniku dvou na jednoho, ve kterém se trefil Hanifin. Do šaten se tedy odchází za nerozhodného stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Wennberg dostal puk do útočného pásma Columbusu, kde nehrával na levé křídlo, jenže zde nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    21:10
    Atkinson získal puk v obranné třetině, odkud se s ním dostal až do útoku, kde nakonec zakončil bekhendem z levého kruhu a jeho střela skončila někde ve výstroji Darlinga.
     
    22:07
    Na ledě je nyní k vidění hodně nepřesností, když se ani jednomu z týmů nedaří založit nějakou kloudnější akci.
     
    23:06
    Nepřesná hra zatím pokračuje dál, když puk stále putuje jen mezi obránci obou mužstev.
     
    23:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Wennberg parádně podržel puk v útočné třetině, kde nakonec přihrál na pravou stranu ZACHU WERENSKEMU, jenž skvěle zamířil a jeho střela skončila přesně v růžku hostující klece. Asistence: Alexander Wennberg, Sonny Milano.
    23:47 Zach WERENSKI - 2:1
     
    25:53
    Korpisalo se musel mít na pozoru, když na něj vyslal svou střelu Slavin a domácí brankář raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    26:36
    Foligno byl v útočné třetině dříve než kotouč, a tak je domácím hokejistům odpískán ofsajd.
     
    27:30
    Jonesovi se podařilo dostat puk z obranného pásma, jenže Milano jeho následnou přihrávku nezpracoval, a tak se k puku opět dostávají hosté.
     
    28:01
    Carolině však nevyšla útočná rozehrávka, protože kotouč skončil až na zakázaném uvolnění, takže se hra přesune před Darlingovu bránu.
     
    29:02
    Blue Jackets opět jen dostali puk ze svého obranného pásma a tím jejich akce skončila, protože ve střední třetině si jej opět sebrali hosté.
     
    29:33
    Hurricanes znova poslali puk na zakázané uvolnění, když hostům nevyšla jejich útočná rozehrávka.
     
    30:38
    Trevor van Riemsdyk vystřelil od modré čáry, avšak jeho střela byla hodně nepřesná a puk skončil za bránou Columbusu.
     
    31:12
    Pořádně horko nyní bylo i před bránou Caroliny, kde nebezpečně operoval Atkinson, ale domácímu útočníkovi se nepodařilo dostat puk za záda Darlinga.
     
    32:23
    Anderson zavezl puk do útočného pásma, kde poslal zadovku na dojíždějícího Duboise, jehož okamžitá střela končí ve výstroji Darlinga.
     
    32:36
    Pesce zavezl puk do útočné třetiny, kde i následně vystřelil a Korpisalo jeho pokus jen vyrazil do rohu kluziště.
     
    33:50
    Skinner obdržel přihrávku v útočném pásmu, jenže zde si jej domácí obrana následně pohlídala a hostující útočník se k ničemu ani nedostal.
     
    34:35
    Staal vletěl s pukem do útočné třetiny, kde ze středu pásma vystřelil a puk skončil u domácího brankáře, který přerušuje hru.
     
    35:02
    Jones vyslal velkou ránu od modré čáry a jeho pokus skončil zřejmě na jednom z clonících hráčů Blue Jackets.
     
    35:50
    Motte chtěl přihrát puk před bránu, kde stál připravený Bjorkstrand, ale jeho pas zblokoval obětavým zákrokem jeden z obránců Caroliny.
     
    36:19
    Harrington vyslal od modré čáry svou navštívenku směrem k Darlingovi, který jeho pokus viděla kotouč si ponechal ve své výstroji.
     
    37:35
    Canes se opět snaží napadat rozehrávku Columbusu, což se hostům celkem i daří, ale tentokrát se hokejisté Caroliny nemohou dostat k puku.
     
    38:23
    Aho zavezl puk do útočného pásma, kde následně přihrál za sebe najíždějícími Faulkovi, jehož střelu Korpisalo vyrazil mimo svou klec.
     
    39:02
    Jenner vyzkoušel Darlingovu pozornost se svou střelou z hodně velkého úhlu a hostující brankář jeho pokus jen vyrazil před sebe, kde naštěstí pro něj nebyl ani jeden z hráčů v modrém.
     
    39:27
    Korpisalo si připisuje další úspěšný zákrok, když na něj vyslal svou střelu Lindholm.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nám příliš zajímavou podívanou nenabídla, když měli oba celky problémy se svou rozehrávkou, a vůbec se tak nedostávali do nějakých gólových šancí. Nicméně alespoň jednu branku jsme přeci jen mohli vidět, když se prosadil domácí Werenski, díky jehož přesné střele vede Columbus 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Do zakončení se ihned na začátku třetí části dostal Staal a Korpisalo jeho pokus vyrazil svým ramenem.
     
    40:52
    Anderson si nezpracoval puk na modré čáře, takže se k němu dostávají hostující obránci.
     
    41:38
    Panarin dostal hodně prostoru na levé straně, kde i nakonec vystřelil z kruhu a jeho pokus jen proletěl kolem Darlingovy brány.
     
    42:14
    Hostujícím hokejistům se nepodařilo přejít přes útočnou modrou, a tak je Canes odpískáno zakázané uvolnění.
     
    43:11
    Stejným prohřeškem proti pravidlům se na druhé straně provinili i domácí hokejisté, a tak nás čeká další vhazování ve středním pásmu.
     
    43:43
    Carolině se nepodařilo správně založit svou útočnou akci, a tak je hostům odpískán icing a hra se přesune před jejich bránu.
     
    44:18
    Skinner se dostal do zakončení ze středu útočného pásma, ale hostující útočník jen trefil některého z bránících hráčů Columbusu.
     
    44:45
    Slavin si s pukem sjel až do levého kruhu, odkud i vystřelil a jeho pokus skončil přesně ve výstroji Korpisala.
     
    45:52
    Korpisalo se ve své bráně nyní rozhodně nenudí, když Canes drží puk ve svém útočném pásmu a na domácího brankáře posílají jednu střelu za druhou.
     
    46:08
    Columbusu se nakonec podařilo ukončit tlak Caroliny zblokovanou přihrávkou, když puk skončil mimo hrací plochu.
     
    46:34
    Atkinson se dostal do zakončení ze středu útočného pásma, avšak do jeho střely se položil Faulk.
     
    47:10
    Darling se ve třetí třetině dočkává svého prvního zákroku, když na něj svou střelu vyslal Anderson a hostující brankář má puk ve své moci.
     
    48:10
    Hanifin dostal nabito na modré čáře a jeho ránu zblokoval některý z hráčů stojících před Korpisalem.
     
    49:08
    Columbus zastavil další útok Caroliny a domácí se následně snaží uklidnit hru, když drží puk za svouklec.
     
    49:35
    Korpisalo měl nyní co dělat, aby si kotouč nesrazil do vlastní sítě, když na něj Skinner vyslal svůj pokus zpoza domácí klece.
     
    50:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes se dočkávají vyrovnání! Hosté se totiž prosazují z protiútoku, když BROCK MCGINN obdržel přihrávku do druhé vlny a z prostoru mezi kruhy vyslal svou dělovku přesně mezi betony Korpisala. Asistence: Brett Pesce, Josh Joris.
    50:09 Brock MCGINN - 2:2
     
    50:40
    Dubois posílal přihrávku na modrou čáru, avšak do jeho pasu vložil svou hůl Aho a kotouč se následně odklouzal do středního pásma.
     
    51:16
    Dubois se snažil překonat Darlinga zpoza jeho klece, ale hostující brankář si prostor u své tyče pohlídal.
     
    51:47
    Wennberg vyslal svou nepříjemnou střelu z levé strany útočného pásma a Darling proti ní zasáhl svým betonem.
     
    52:20
    Atkinson vyslal ze středu pásma svou střelu směrem na Darlinga, který puk jen vyrazil před sebe a zde se k dorážce dostal jeden z hráčů Columbusu, ale tomu se už nepodařilo protlačit kotouč za záda hostujícího brankáře.
     
    53:01
    Domácí zasypávají Darlinga svými střelami a hostující brankář zatím těmto pokusům Columbusu odolává.
     
    53:18
    Carolina si však zahraje svou první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty vyloučen Dubois (CBJ).
     
    54:04
    Rask vystřelil z levé strany útočného pásma, ale trefil jen bránícího hráče Columbusu.
     
    54:38
    Jones vložil svou hůl do přihrávky hostů a puk se následně odrazil až do ochranné sítě za bránou Columbusu.
     
    54:52
    Dubinsky vyhazuje puk přes celé kluziště, takže Columbus zřejmě své první oslabení zvládne bez inkasované branky.
     
    55:43
    Jeden z hráčů Caroliny se snažil překonat Korpisala pokusem zpoza jeho klece, ale domácí brankář si prostor u své tyče pohlídal.
     
    57:05
    Rask vjel s pukem do útočného pásma, kde následně i vystřelil a kotouč skončil přesně u domácího brankáře.
     
    57:42
    Columbus drží puk ve svém útočném pásmu, ale domácí se zatím nedostávají do žádného zakončení.
     
    58:05
    Až nyní se do zakončení dostal Jones a že to hned byla velmi nebezpečná střela, kterou musel Darling vytáhnout svým ramenem.
     
    59:08
    Norstromovi se nepodařilo prostřelit domácí blok, a tak se k puku dostávají domácí.
     
    59:41
    Vypadá to tak, že utkání bude muset prodloužení, protože ani jeden z týmů se nijak nemá k tomu rozhodnout už v regulérní hrací době.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Canes vstoupili do třetí části s tím, že chtějí vyrovnat stav zápasu, a to se také hostům nakonec podařilo, když se o vyrovnání postaral McGinn. Utkání tedy musí rozhodnout prodloužení či případné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Teravainen nahrál do levého kruhu Faulkovi, jehož střela jen proletěla kolem brány Columbusu.
     
    61:02
    Dubinského střelu z pravé strany Darling bez větších potíží vyrazil.
     
    61:21
    Atkinson vyslal další střelu směrem na bránu Caroliny a Darling jeho pokus opět jen vyrazil.
     
    62:28
    Lindholm se snažil protlačit až před bránu Columbusu, ale jeho snahu nakonec překazil Jones.
     
    63:21
    Johnson vletěl s pukem do útočného pásma, kde i vystřelil a Darling si připsal další snadný zákrok.
     
    64:08
    Panarinovu střelu zblokoval jeden z bránících hráčů Caroliny, a tak ani z tohoto nic nebude.
     
    64:41
    Skinner se snažil překonat Korpisala zpoza jeho klece, ale to nakonec hostujícímu útočníkovi nevyšlo.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V prodloužení jsme se překvapivě ničeho zajímavého nedočkali, a tak tedy o druhém bodu budou muset rozhodnout trestné střílení.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jako první se k nájezdu rozjel domácí Atkinson, který parádně vymíchal Darlinga, kterého si položil a poté zakončil do prázdné části.
     
    1. série
    1:0
    Na straně Canes se k nájezdu rozjel Aho, který však se svou střelou trefil tyč domácí klece.
     
    2. série
    2:0
    Panarin navyšuje vedení svého týmu, když si najel z levé strany a trefil si přesně k vzdálenější tyči hostující klece.
     
    2. série
    2:0
    Teravainenovi však jeho blafák do bekhendu absolutně nevyšel, když jeho pokus letěl zcela mimo bránu Columbusu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.

    Rozhodující branku tohoto utkání tedy vstřelil CAM ATKINSON.
    Cam ATKINSON - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Blue Jackets tedy nakonec svého soupeře porazili 3:2 po samostatných nájezdech, když se v této dovedností soutěži prosadili oba domácí střelci a naopak na hostující straně nebyl ani jeden z hráčů úspěšný.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 38:31
    Zblokované střely: 16:8
    Hity: 23:19
    Vhazování: 22:27
    Vyloučení: 1:1
    Využití: 0:0
     
    Hvězdy utkání:

    1. Zach Werenski (CBJ) – 1+1, 0, 5 střel, čas na ledě 28:12
    2. Artěmi Panarin (CBJ) – 0+0, 0, 2 střely, čas na ledě 20:13
    3. Joonas Korpisalo (CBJ) – 29 zákroků, 93,5 %
     
    Československá stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CBJ) – 0+0, 0, bez střely, čas na ledě 9:49
     
    Z tohoto utkání je to tedy vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (03:47:32)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 2. J. Anderson (Dubois, Werenski), 24. Werenski (Wennberg, Milano), rozh. náj. Atkinson – 8. Hanifin (D. Ryan, Skinner), 51. B. McGinn (Pesce, Jooris)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Cam Atkinson (CBJ)
    1:0   Sebastian Aho (CAR)
    2. série:
    2:0   Artěmij Panarin (CBJ)
    2:0   Teuvo Teräväinen (CAR)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Nutivaara, Harrington – Panarin, Dubois, J. Anderson – Jenner, N. Foligno, Dubinsky – Milano, Wennberg, Atkinson – Motte, Sedlák, Bjorkstrand.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – B. McGinn, V. Rask, E. Lindholm – Skinner, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris.
    thejrc.org